Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Penzijní připojištění - názor
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

Uzavřít penzijní pojištění ?
Ano
66%
 66%  [ 10 ]
Ne
33%
 33%  [ 5 ]
Hlasovalo : 15
Celkem hlasů : 15

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 17:23   Citovat  

Je to teď dost diskutované téma. Ať už je můj názor špatnej nebo ne, já jsem absolutně proti nějakýmu penzíjnímu připojištění (neím jeslti je rozdíl penzijní pojištění a penzijní připojištění). To, že se vymyslelo, že bychom si to měli uzavřít (dokonce jsme často i tlačeni ze starny všelijakých pojišťovacích či obchodních poradců) do konce Listopadu, abychom měly nějaké výhody oproti těm, co si to uzavřou až po Novém roce je podle mě nesmysl. Pravda je, že za hodně let až půjde člověk do důchodu mu to vyplatěj i s příspevkama od státu. Dejme tomu, že to bude pár desítek tisíc. V tu dobu ty peníze nemusí nebo nebudou mít takovou hodnotu jako v současnoti (vliv inflace, konec fosilních paliv, jiná ekonomická situace či režim apod.). Nebo nedej bože, že kdo si uzavře pojištění po Novém roce, bude s jeho pěnězi nějak nakládáno a může o ně i přijít. Dokud to nebude povinně, tak takovéto připojištění uzavírat nebudu, i když se to třeba odrazí na výši mého důchodu. A nikde se nepíše, že výši příspěvku na penzijní fond mi nebudou zvyšovat.

Píšu to sem i kvůli tomu, aby jste se měly na pozoru. Rodiče, vlivem své nepozornosti uzavřeli teď penzijní připojištění (respektive jen jeden pochybný papír A4 kde souhlasili se zracováním osobních údajů, ani se ten dokument nejmenoval smlouva, ale jen jaký si formulář) přes příbuzného, který je sprostě obalamutil a vlastně je posléze přihlásil, a bez jejoch svolení, zaregistroval do nějakého programu, kde můžou mít hromadu slev apod. Bohužel mu rodiče poskytli veškeré nejdůežitější osobní údaje, podotýkám. Naši nedostali ani originál smlouvy. Teď se na ně valej na maily a telefony, hromada spamů a nabídek. Smlouvy přišli poštou a naštěstí jsem si toho všimnul včas, takže nic neuzavřeli. Raději jsme je poslal rovnou na pobočku pojišťovny ,kde dostanou regulérní smlouvu. No už se poučili.

Takže pozor na to, když už uzavřít připojištění, tak běžte raději na pobočku té dané pojišťovny. A vždy má pojištěný dostat originál smlouvy a ve smlouvě musí být napsáno, za jakých podmínek lze odstoupit od smlouvy. A v žádném případě nevyplňovat neznámému pojišťovacímu agentovi dokumenty, které jsou nadepsány jako "Oznámení o změně penzijního pojišťění" nebo "Formulář pro uzavření penzijního pojištění" , kde je navíc dole napsáno malým písmem, že souhlasíte se zpracováním os. údajů. TOTO nejsou žádné smlouvy, ale jen nevěrohodné cáry papíru.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 17:42   Citovat  

Ahoj Kamaráde,
proč si mi to neřekl v Neděli na dílně, Tywe.

Hele penzijko určitě do konce listopadu uzavřít. Proč? Velmi jednoduché. Je několik variant:

1) nic neuzavírat vůbec - spoléháte se jen na stát a jeho důchodový systém a na sebe
2) uzavření do 30.11.2012 - budete se účastnit aktuálního a současného systému, který Vám dává možnost volby - ta je velmi důležitá (já mám Allianz a chci mít možnost volby), tudíž i po 1.1.2013 udělat změny. Vše je dobrovolné. Nyní je to 2 pilíř, od 1.1.2013 třetí pilíř.
3) uzavření po 1.1.2013 - budete šoupnuti jen do tzv. "druhého pilíře", ze kterého už vystoupit nemůžete.

Vůbec je nepochopitelné, že se nechali podvést. Ještě kamarádem. Hlavně, že všude na tyhle přizdikakáče upozorňují. Hrůza. Ještěže si si toho všimnul. To není možné kamaráde, to vůbec nic nečetli? Ale smlouvy i papíry podepsané pod nátlakem čili nesvobodně, jsou dle zákona neplatné.

To se mi chce zvracet. My po radě dobrého kamaráda, který nám nic nenutil, vše nabídnul, navrhnul vysvětlil, my se rozhodli a vybrali a bylo.

Díky němu jsme přefinancovali po xyz letech své finance a ještě ušetříme - to jen tak na okraj.
Jinak doporučuji Allianz, je ze všech penzijních fondů na současném trhu asi jedno z nejlepších: poměr cena/výkon/náklady.

Samozřejmě, že nikdo neví, co bude s naspořenými penězi ve formě jejich hodnoty. Ale takhle uvažovat nelze. Je třeba myslet na budoucnost. Nikdo neví, jestli EU přežije příští rok či za 10let nevybředne z krize. Je třeba tohle neřešit.

Buď máš peníze na účtu, kde úrok nepokryje ani inflaci, nebo na spořících garantovaných účtech penzijního připojištění. Nebo od nového roku bez garance.

Ostaní mne kdyžtak opravte!!!

Good Luck
přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 17:54   Citovat  

Jen sem dejte názory. Jako člověk, kterej si to ještě neuzavřel, chci slyšet argumenty - proč si to uzavřít.

M@jku : Ano, jak píšeš, situace může být jakákoliv, co si budem povídat, o dlouhodobé stabilitě se tu nedá mluvit. Nikomu nebudu cpát, aby nic neuzavírali. CHtěl jsem taky upozornit na obezřetnost při uzavírání smluv všeobecně. Nic nepodepisovat sám a vždy se s někým důvěryhodným poradit. Já jsem zastáncem krátkodobýho spoření do jednoho roku (pro vlastní potřebu). Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že rodiče dělají svým dětem spoření a ty si to pak třeba v 18ti vyberou na svoji vysněnou Hondu Úsměv (joke)
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 17:55   Citovat  

včera jsem byl také v české pojištovně a uzavřel penzijko, ty 300 měsičně mě nezabijou a snad jednou se nějakých financí dočkám.
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 18:00   Citovat  

Jednoduše.. uzavřu do konce listopadu - za mé peníze ručí stát... v prosincu a později uzavřu -> stát za mé peníze, které tam mám, neručí.... pro živnostníky se určitě vyplatí penzijko... naopak pro mladé, kteří ještě sotva něco vydělají je to podle mě úplná zbytečnost...

jen můj názor...
   Návrat  
Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 18:10   Citovat  

Dobry tema taky se to u nas řeši a přitelkyne me do toho tlačí, takže nevim či uzavřit nebo ne to mi hlava nebere abych pak eště neco s tich penez videl. S timdle fungovaní statu nesouhlas
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 18:16  Naposledy upravil Hlavator dne 21.11.2012 , 18:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

mam par let a kdyz budu jooo potrebovat tak si je furt muzu vyzvednout..na budouci II.pilir kdyz sem videl jak se vyplati cože cože ?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 18:16   Citovat  

Aliin napsal:
Dobry tema taky se to u nas řeši a přitelkyne me do toho tlačí, takže nevim či uzavřit nebo ne to mi hlava nebere abych pak eště neco s tich penez videl. S timdle fungovaní statu nesouhlas

Pokud s nima nic neuděláš, zničí je bud inflace či devalvace či křize či válka. Takže to bude jedno. Takhle máš aspoň nějaké spoření na důchod. Dobrý pocit. Lepší než to propít, prodrogovat. Nikdo se o Tebe nepostarám, ani není důvod. Lidé se mají snažit myslet v tomto ohledu samostatně a nespoléhat na stát - leč s tímto fungováním státu máš pravdu.

přátele
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 18:20   Citovat  

Pokud se nepletu... do konce listopad vs. potom
garance ANO / ANO stavajici smlouvy X ANO/NE pro nove smlouvy
do konce listopadu - odklad placeni/preruseni X penzijko potom - nutnost platit ( myslim ze jenom v pripade nemoci nebo kdyz je clovek bez prace to odpada )
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 18:23   Citovat  

Zdendad napsal:
Jednoduše.. uzavřu do konce listopadu - za mé peníze ručí stát... v prosincu a později uzavřu -> stát za mé peníze, které tam mám, neručí.... pro živnostníky se určitě vyplatí penzijko... naopak pro mladé, kteří ještě sotva něco vydělají je to podle mě úplná zbytečnost...

jen můj názor...

tak porad je to jakoby 50% urok ne?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 18:24   Citovat  

M@jk napsal:
Pokud s nima nic neuděláš, zničí je bud inflace či devalvace či křize či válka. Takže to bude jedno. Takhle máš aspoň nějaké spoření na důchod. Dobrý pocit. Lepší než to propít, prodrogovat. Nikdo se o Tebe nepostarám, ani není důvod. Lidé se mají snažit myslet v tomto ohledu samostatně a nespoléhat na stát - leč s tímto fungováním státu máš pravdu.

přátele

tady bych vypíchnul dobrou frázi "Lidé se mají snažit myslet v tomto ohledu samostatně a nespoléhat na stát" . U nás se nedá spolehnout na nic, jistoty žádný. Neříkám že bych 300 Kč z toho, co si jako student vydělám na brigádě něbyl schopnej dát někam do fondu, ale stějně tak mi to pokryje třeba účet za telefon, kterej teď mesíčně platim. Co si nedpořeju a neužiju teď tak ve stáří z částky, co mi vyplatěj z penzijka už to na starý kolena nedoženu...to bych radši peníze z penzijka dal mladýmu potomstvu.
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 18:55   Citovat  

já měl, platil sem,zrušil sem..jednoduchá rovnice..nevěřim nikomu
na nějaký jejich systémy, pilíře a tunely z vysoka kálím
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 19:00   Citovat  

Osobně jsem si založil Penzijní připojištění někdy před 5 lety, kdy jsem nastoupil do prvního regulérního zaměstnání, začínal jsem na 100,- a poté zvedal dle svých možností a se snahou maximalizovat výhody jako jsou příspěvky od státu případně od zaměstnavatele.

Na současný II. pilíř od příštího roku III. - nazývaný "Penzijní připojištění" pohlížím asi následovně:
- takovýto penzijní fond je velice konzervativní, nemůže jít do mínusu - tudíž peníze tratí svou hodnotu pouze Inflací.
- úrok většinou nic moc, když má člověk štěstí, pokryje mu inflaci
- podle výše vlastního příspěvku přidává i něco stát (nyní je strop já 500,- + stát 150,- / od Nového roky myslím já 1.000,- + 230,- stát)
- někteří zaměstnavatelé formou bonusu také různými způsoby přispívají svým zaměstnancům
- většinou se toto pojištění skládá 50/50 na důchodové/výsluhové. Na důchodovou část má člověk logicky nárok po dosažení důchodového věku. Na výsluhovou většinou po 15 letech spoření

Na nový II. pilíř - nazývaný snad "Penzijní fondy" či jak pohlížím asi následovně:
- wc kiss me to snad ne Ble
- jednoduše ve srovnání se současným Penzijním připojištěním mi nenabízí žádné zajímavé věci a jen spoustu nevýhod a pro mě nevýhodných povinností a hlavně mnohem vyšší riziko.

Ovšem nejzásadnější je pro mě již zde zmíněné: "Hlavně se postarat sám o sebe a sám se připravit na stáří". - Ikdyž to mám ještě daleko Úsměv
- tou nejdůležitější "Investicí" jsou děti, jelikož tak jak to fungovalo stovky let před komáráma, tak to budou hlavně ony, co Vám ve stáří budou pomáhat, pokud si je k tomu vychováte. V této oblasti jsem zatím teoretik a čekám na tvrdou srážku s praxí. Jen do mě matky a otcové od rodin pořádnej výtlem
- vyřešit si bydlení s co nejnižšími provozními náklady.
- snažit se být co nejdéle zdravý, čilý a hlavně soběstačný.
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 19:04   Citovat  

2bep napsal:
"Hlavně se postarat sám o sebe a sám se připravit na stáří".

to nejdůležitější a souhlasím je to dobrý
   Návrat  
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 19:27   Citovat  

Mě by hodně zajímal názor na jinou dlouhodobou alternativu místo penzijka, např. investici do zlata...apod., jenže tam nemám tolik informaci. Ale narazil jsem více na pozitivní názory. Nemůžu se nějak rozhoupat poradcům moc nevěřím protože každý mele to jak potřebuje. Takže nevím jestli penzijko zrušit, nebo si ho nechat a případně vyplatit po těch 15 letech a nebo raději cpát peníze do nějaké té alternativy. to mi hlava nebere
   Návrat  
Strober je teď offline  Strober
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 20:08   Citovat  

Osobně zatím o spoření na penzi neuvažuju, už jen pro to, že než se dostanu aspoň na půl cesty k ní tak hranice odchodu do důchodu bude tak cca 70 a zatím mě nic nepřesvědčilo, že zrovna já bych měl tuhle hranici přežít.=)
Když už spořit na penzi, tak bych to asi spíš narval do zlata...to bude mít svou cenu vždycky
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 20:13   Citovat  

urco bych volil nemovitost pokud mozno..ve stari mit pripadne jeste 1, ktera me jakstaks zajisti nez pujdu pod drn
   Návrat  
David vti je teď offline  David vti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 20:28   Citovat  

Taky mám založené staré penzijko. Těch 1000,- co tam dám měsíčně,bych stejně utáhl za nějaké blbosti a takhle to jednou dostanu já,žena,nebo děti. Předpoklad důchodu pro rok 2050 je nějakých 5500,- oproti současnému průměru 11500,-
To se těm,kteří se aspoň na nějaké základní spoření vyprdnou asi moc dobře žít nebude,když každý z nás jsme zvyklí na nějaký standard daný současným platem a ten přechod na těch zmiňovaných 5500,- třeba i z 15000,- bude asi krutý.....
Rád bych,aby to tak nebylo,ale podle Bezděkovy komise a demografického vývoje nejen v ČR to vypadá,že na nás opravdu bude dělat o dost méně lidí,než teď my na současné důchdce.

A Petře,taky jsem se informoval na investice do ruzných komodit u jednoho dost bohatého známého a rada zní následovně - pokud nemáš dostatek financí na rozložení rizika,nemá to moc smysl. Můžeš rychle zbohatnout,ale taky hodně rychle zchudnout. A pokud peníze někomu svěříš,kdo je bude investovat,riziko neseš většinou ty,tudíž o peníze přijdeš zase jenom ty sám.....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
David vti je teď offline  David vti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 20:32   Citovat  

Jo jo,nemovitost je celkem rozumné řešení i když je třeba nutné vzít na hypotéku,tak po dobu hypo pronajímat, tím si pokrýt splátku a na konci je byt tvůj je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 20:33   Citovat  

Tak jasně, majetek ve formě pozemku nebo nemovistosti je určitě dobrá volba. Teda pokud někdo má na to koupit byty a pak je následně pronajímat a mít měsíčně peníze z příjmů od nájemců... KDyž už spořit, tak jsem zastáncem stavebního spoření (nebo něco podobnýho typu). Státní příspěvek tam je taky a je tu možnost vybrat si to po 6ti letech. Jinak je třeba si uvědomit, že ty rádoby příspěvky do státu, vlastně pokryjou inflaci a vlastně jako by nám stát s postupným všeho-zdražováním dorovnával hodnotu našich vložených peněz.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 20:35   Citovat  

David vti napsal:
Jo jo,nemovitost je celkem rozumné řešení i když je třeba nutné vzít na hypotéku,tak po dobu hypo pronajímat, tím si pokrýt splátku a na konci je byt tvůj je to dobrý

uz frci hypoteky ktere ti banka poskytne primo s tim,ze budes pronajimat a mas sanci dosahnout na 2. i kdyz jinak bys nedosahl..problem je,ze musis uz mit predem dohodnuteho a podepsaneho najemce /v tehle dobe rada majitelu nemovitosti potvrdi,ze najit spolehliveho najemnika, ktery bude platit a nebude delat problemy neni uplne tak snadne/ jestli sem to dobre pochopil..zatim sem se zajimal opravdu jen okrajove a na pul ucha
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 23:39  Naposledy upravil M@jk dne 21.11.2012 , 23:55, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Dámy a pánové,

mám pár postřehů i zkušeností a hlavně informací:

1) penzijní připojištění, forma II. pilíře - tudíž dobrovolného (do listopadu 2012) je tou nejlepší volbou, zůstává Vám možnost volby a čerpat výhody. Platím si Kč 150,- + zaměstnavatel Kč 850,-, takže Kč 1.000,- měsíčně, výhody státu nyní kakám, vždy mohu smlouvu upravit, zvýšit/snížit (Kč 100,- je snad nejméně)

2) investice do komodit, jako zlato, investice a nemovitosti či movitých věcí, i když se to vůbec nezdá, je v současné době a v krátkodobém výhledu naprostá zhovadilost. Proč? Stačí se podívat na ekonomiku ve světě. Bohužel. Kdybych měl finance, asi bych koupil pozemek a postavil dům. Ale jak jistě víte, třeba nemovitosti klesají a nikdo neví, zda-li a jak dlouho bude trvat tato recese či ještě upadneme do větší a díky globalizaci před lety do větší. Zlato nyní prožívá boom a dosahuje ceny vrcholu. Před cca 3 lety bylo na Kč 1.100,- za trojskou unci, nyní stoupá ke Kč 2.000,-.

3) samozřejmě můžete peníze investovat jinam. Vždy je lepší mít portfolio velmi různorodé. Mít buď konzervativní investice - méně rizikové s nižším výnosem. Nebo ty druhé - s vyšším rizikem, ale větším výnosem.

Základ je: nikdy není dobré mít finance u jedné společnosti.

Proto jsem využil možností, přefinancoval vše co šlo - doplatit úvěry 2 v ceně Kč 203.000,-. Jak? Přešel po 14ti letech od ČS, a.s. k UniCredi Bank. Půjčil si o Kč 25.000,- více, přeplatím pár korun, budu splácet stejné splátky a stejnou dobu. Prostředky navíc investoval do penzijka, na spořící účet od AXY, kam kdykoliv mohu šáhnout - tudíž rezerva a ve finále, když vše sečtu, odečtu - třeba vedení účtu předtím a nyní - tak ve finále jsem na cca Kč 9.000,- v plusu).

Nejsem žádný poradce, ale jednoho mám. Je to kluk z Vašich/Našich řad.

Díky svému středoškolskému vzdělání, které má ekonomický obor, jsem díky jemu pochopil, že kdysi byly možnosti jiné a dnes máte setsakramenské právo volby a je nutné ho využívat k Vašemu profitu, a to maximálně. Takže jakmile za nějakou dobu na trhu bude lepší nabídka, ihned ji využít. Jste to vy, kdo určujeme, kam a jak půjdou naše prostředky a nač a tím můžeme maximálně ovlivnit, jak se budeme mít.

Já toto vše pochopil a začal řešit, až když jsem se letos málem rozvedl ... ale jak se říká, nikdy není pozdě.

Takže každý, prosím, věnujte pozornost těmto věcem, pokud tomu nerozumíte, vyhledejte odborníka. Pokud budete chctít - mohu doporučit. Jsme s manželkou maximálně spokojeni. Jde o naše rodiče, nás samotné i naše děti.

Proč?

Příklad:
Roční vedení 2 Osobních účtu u ČS,a.s., s mnoha pohyby, ročními obraty (NE PŘÍJMY) kolem Kč 900.000,- (nepočítám do toho vše) stojí u této banky +,- Kč 3.600-4.000,-. To je za 3 roky +,- Kč 10.800-12000,-. Tím, že jsem odešel jinam, ušetřím tolik, že nebudu muset řešit každý rok dálniční známky pro ČR kČ 1.500,- a SR Kč 1.250,- či část použiji na nějaké spoření či to investujete do své HONDY (výměna oleje+filtru) apod.

Nikde je nenajdete.

přátele
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 23:43   Citovat  

3 roky jsem u banky u ktere sem nezaplatil zatim jako poplatek nic co si pamatuju..abych nekecal tak reknu,ze dohromady stezi 100kc..driv sem byl u CS a tam ta castka byla kazdy mesic pořádnej výtlem korunka ke korunce Lucy
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 7:53   Citovat  

Jak píše 2Bep: Děti, jó, na to s manželkou sázíme, vždyť máme 4 HaHaaa To by bylo, aby se alespoň 1 nepostaralo. Bych jim zmaloval zadky pořádnej výtlem
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 8:22   Citovat  

M@jk napsal:
Dámy a pánové,

1) penzijní připojištění, forma II. pilíře - tudíž dobrovolného (do listopadu 2012) je tou nejlepší volbou, zůstává Vám možnost volby a čerpat výhody. Platím si Kč 150,- + zaměstnavatel Kč 850,-, takže Kč 1.000,- měsíčně, výhody státu nyní kakám, vždy mohu smlouvu upravit, zvýšit/snížit (Kč 100,- je snad nejméně)

2) investice do komodit, jako zlato, investice a nemovitosti či movitých věcí, i když se to vůbec nezdá, je v současné době a v krátkodobém výhledu naprostá zhovadilost. Proč? Stačí se podívat na ekonomiku ve světě. Bohužel. Kdybych měl finance, asi bych koupil pozemek a postavil dům. Ale jak jistě víte, třeba nemovitosti klesají a nikdo neví, zda-li a jak dlouho bude trvat tato recese či ještě upadneme do větší a díky globalizaci před lety do větší. Zlato nyní prožívá boom a dosahuje ceny vrcholu. Před cca 3 lety bylo na Kč 1.100,- za trojskou unci, nyní stoupá ke Kč 2.000,-.

přátele

Překvapuje mě tvoje jistota.S rostoucím zadlužením státu , se stát v budoucnu svých dluhů zbaví buď, že bude více vybráno na daních, nebo že bude postupně znehodnocena měna. Osobně bych věřil spíše druhé možnosti a pak se může stát , že si svoje naspořené peníze v budoucnu moc neužiješ .
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 8:56   Citovat  

hopit napsal:
Překvapuje mě tvoje jistota.S rostoucím zadlužením státu , se stát v budoucnu svých dluhů zbaví buď, že bude více vybráno na daních, nebo že bude postupně znehodnocena měna. Osobně bych věřil spíše druhé možnosti a pak se může stát , že si svoje naspořené peníze v budoucnu moc neužiješ .

Ola,
můžeš si být jistý, že si nejsem jistý vůbec ničím.
Také jsem začal řešit tyto věci až ve 33ti po 2 dětech. Nevzal jsem si vůbec žádnou hypotéku ani nic podobného. Jen kdysi 2 úvěry na řešení naší tížívé situace.
Nechtěl jsem ohrozit rodinu hypotékou při nejistotách, které tehdy. Ony jsou i dnes samozřejmě.

Víš není to tak o jistotě, ale o tom, že máš alepsoň pocit, že pro sebe a svoji rodinu něco uděláš. Samozřejmě, můžeš makat jako šroub a ukládat peníze do trezoru či pod polštář, kde ovšem stejně, jako u toho státu nemáš jistotu, jestli Tě někdo neokrade či neztratí na hodnotě - to je jediná jistota.

Uvidíme.
   Návrat  
lubumba007 je teď offline  lubumba007
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 9:00   Citovat  

M@jk napsal:
Dámy a pánové,

No ty jseš typickej příklad člověka, kterej toho moc o penězích neví, moc jich asi ani nemá, zato se nechá dobře zpracovat od "odborníků" na finance. Žádná z těchhle lehkoživek ti nedoporučí investovat do zlata nebo nemovitostí, jednoduše proto, že z toho nemá provizi. Zato ti doporučí spoustu skvělých úvěrů, spořících účtů a životních pojištěních a ještě ti přesvědčí, že ušetříš. Při dnešní nejistotě a nevalných vyhlídkách do budoucnosti se vyplatí používat zdravej rozum a nepodléhat masáži ze strany "poradců". Radši budu mít v ruce dvě zlatý cihly, barák, a byt jako inestici, než se přepínat v počítači mezi okny jednotlivých finančních produktů a ukájet se na počtem nul. Osobně žasnu nad tvým přesvědčením v době, kdy se evidentně jen udržuje nafouklá bublina za cenu dalšího zadlužování a s vyhlídkou velkýho prů*eru, kterej bych nazval RESTART. Ovšem na tom novym startu budou stát ty, co důvěřovali ve finanční systém v odrbaných hadrech a s prázdnýma kapsama.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 9:27   Citovat  

lubumba007 napsal:
No ty jseš typickej příklad člověka, kterej toho moc o penězích neví, moc jich asi ani nemá, zato se nechá dobře zpracovat od "odborníků" na finance. Žádná z těchhle lehkoživek ti nedoporučí investovat do zlata nebo nemovitostí, jednoduše proto, že z toho nemá provizi. Zato ti doporučí spoustu skvělých úvěrů, spořících účtů a životních pojištěních a ještě ti přesvědčí, že ušetříš. Při dnešní nejistotě a nevalných vyhlídkách do budoucnosti se vyplatí používat zdravej rozum a nepodléhat masáži ze strany "poradců". Radši budu mít v ruce dvě zlatý cihly, barák, a byt jako inestici, než se přepínat v počítači mezi okny jednotlivých finančních produktů a ukájet se na počtem nul. Osobně žasnu nad tvým přesvědčením v době, kdy se evidentně jen udržuje nafouklá bublina za cenu dalšího zadlužování a s vyhlídkou velkýho prů*eru, kterej bych nazval RESTART. Ovšem na tom novym startu budou stát ty, co důvěřovali ve finanční systém v odrbaných hadrech a s prázdnýma kapsama.

Ano Ano Ano,
máš pravdu. Nechám se masírovat "poradci", jasně - celý život nic nedělám, jen že je nechávám vydělat a přepínám mezi nabídkami. Velmi šťastný Nyní vážně. Opravdu fakt ne, nikoliv, tak tomu není.

Bohužel opak je pravdou.

Měli jsme se na tom dost bídně a začali s minimem. tudíž nešlo investovat do Zlata a 2 nemovitostí. A situace se řešit musela, tudíž jsme se zadlužili chytře a nejlépe v té době, jak jen to šlo. Pokud to nyní šlo lépe udělat, proč bych nevyužil té nabídky, počítat umím, tudíž než jsem si vybral vše jsem si spočítal. Ano, žádné peníze nemám. V nejisté době jsem raději do hypotéky nešel, protože bych ohrozil rodinný rozpočet a to prostě neudělám. Peníze máme na to, co potřebujeme.

Budeš se divit, ale investice do zlata a nemovitosti jsme probírali, shodli se, že je nejlepší, ale je mimo naše možnosti. Bohužel má finanční situace nedovoluje, platit si hypotéku ani ji nedostanu a jsem za to rád. Investoval bych. Žiji ale na to, na co jen mám. Děti jsou naše budoucnost. Ale když na to není, půjčovat si další peníze nebudu a ani nechci. V mládí jsem se poučil. Pomohl kamarádovi po záplavách v Praze roku 2002 a ten mne podvedl. Tudíž si nebudu půjčovat ani ručit na cokoliv.

2 děti potřebují jíst, mít oblečení, manželka taktéž, já taky. Auto potřebuji občas nějakou investici, sice malou, ale potřebuje. A co je nejdůležitější - aby byly zdavé. Jedny i druzí prarodiče jim spoří aspon něco malého. S příjmem, který máme se nám žije slušně, dobře a jsme spokojení. Nestěžujeme si. Toho už bylo dost a snažíme si v této nejisté době užít ještě trochu těch krás přírody, co tu ještě zbývají.

S tou bublinou atd. máš naprostou pravdu, proto raději nemám ani tu nemovitost či Zlato, protože člověk o to může snadno přijít či to ztratí hodnotu. Ten restart také očekávám. Proto jsem alespon do toho penzijka začal dávat po Kč 500,- měsíčně za mne i manželku Což nás nezatíží.

Prosím, buď tedy tak hodný a nehodnoť mne. Když mne vůbec neznáš.

přátele
   Návrat  
Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 9:41   Citovat  

A hele, internetova diskuze anonymnich lidi a knihovniku ( clovek co ma knihu prectenou pohledem na jeji rub ) handrkujicich se o tom kdo je takovej a makovej a vlastne vi p r d, kdy ten druhej ho ma parfemovanej. cože cože ?

Tabor 2+2=5
Tabor 2+2=3

Rada zdarma : "Ve treti serii ten zarivej plastovy upir zemre"
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 9:53   Citovat  

Zajímavé téma. Má pro mě, jakožto chudého studenta, cenu se tímto vůbec nějak zabývat? to mi hlava nebere
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Penzijní připojištění - názor
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina