Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
16" kola na C5G-vzhled nebo funkce?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2012 , 22:51   Citovat  

kluci poraďte - váhám nad 16kama kolama na C5G. Auto pak vypadá líp, když se použije profil gum 205/45-16 tak je i obvod kola skoro stejný s origo kolama a nepřeměřuje tacho. Jak je to ale s jízdními vlastnostmi v zatáčkách? Dejme tomu, že bych sehnal lehké 16ky s vahou běžných 15" ráfků.
Např. u ITR se větší kola než 15ky moc nedoporučují.
Mám teď na 15kách gumy 195/50-15 a kola jsou na české cesty už tak dost tvrdé (nízký profil). Pro 16ky zase mluví dostupnost gum s vysokým rychlostním indexem (může se někomu hodit Velmi šťastný )
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2012 , 23:08   Citovat  

Poradim ti spis obecne- abys zachoval stejne jizdni vlastnosti co se tyka hmotnosti kol s vetsim prumerem, musel bys mit vyrazne lehci kola. Dulezitejsi je totiz hmotnost kol (soustava disk + plast) na obvodu kola. Disk (i kdyz vazi stejne jako ten mensi) s vetsim prumerem s odpovidajici pneu bude mit vetsi cast hmotnosti posunutou vic k obvodu kola a bude se tak chovat jako tezsi kolo.
Plus co urcite vis, ale pro uplnost- i za predpokladu stejne sirky plaste: plast s nizsim profilovym cislem bude tuzsi a nebude se tolik zvykat = v zatackach na dobrem povrchu lip podrzi. Vymenou za snizeny komfort, horsi tlumeni a tim castecne horsi jizdni vlastnosti na rozbitem povrchu.

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2012 , 23:52   Citovat  

na itr-dc2 byl zajimavy prispevek

citace:
Hi everyone,

I'm a long-time lurker on here, having picked up lots of usefull information, opinion and experiances from here I thought I might contribute my experiances on a fairly controversial subject - aftermarket wheels on the DC2.

DC2 spec:
1999 UKDM 70k miles
completely stock.
optional OEM rear strut-tower brace.

I've done approximately 12k miles in my UKDM DC2 on a mixture of OEM wheels and 17" wheels:

- 15"x6 5.8kg - OEM Eneki wheels with 195/50/15 Yokohama Prada spec II tyres
- 17"x7 9.1kg - EP3 Eneki Civic type-r wheels with 215/40/17 Yokohama Prada spec II tyres
- 17"x8 7.2kg - OZ-Racing Superleggara wheels with 215/40/17 Yokohama Prada spec II

Here are my impressions and subjective score (the 'best' wheel gets a 10/10)

Looks:
Subjective of course - my car is standard height, but the 17" combos are the same diameter as OEM, therefore the car does not look 'jacked up' on bigger wheels. I personally think the 15's look very small in the arches, but personal taste. The EP3 wheels I think suit the car best. The OZ wheels I bought for their weight, I think they look 'ok' on the car but not great.

OEM: 7/10
OZ: 7/10
EP3: 10/10

Comfort:
The 15's do give the most comfortable ride, the OZ wheels are actually pretty close and dont crash about - the EP3 wheels do make the suspension crash and the car feels similar to a london taxi on bad roads!

OEM: 10/10
OZ: 8/10
EP3: 5/10

Performance - Acceleration:
Acceleration is definetly effected by bigger wheels, although in my case the diameter of the 15+tyre is about 5-10% smaller than the 17" + tyre so the car is 'lower geared' with the smaller wheels. without taking a stopwatch to it, I'd say the difference is around 10%-15% in terms of seat-of-the-pants speed. The other thing to note is the acceleration difference is notacable even when moving - i.e. 50-70mph runs feel significantly faster with the 15's. The difference between the EP3 and OZ wheels is less noticable.

OZ: 8/10
EP3: 7/10

Performance - Tramlining:
Tramlining on the 15's is minimal, acceptable with the OZ wheels, the EP3 wheels tramline noticably.

OEM: 9/10 (not perfect here!)
EP3: 5/10

Performance - Braking:
Due to the increased tyre width, both 17's bite into the road significantly harder then the 15 setup. the car also dives less, possibly due to the decreased tyre-wall size.

OEM: 8/10
OZ: 10/10

Performance - Cornering grip:
On high speed corners, the 17"s have a *lot* more grip than the 15's. no noticable difference between the EP3 and OZ wheels, althought the OZ lighter weight does make the turn in a little sharper. On lower speed corners the 17's will understeer a little more, but still corner quicker than the OEM wheels. I've yet to run the two sets at a trackday, but I imagine the 17's would be a lot quicker through the corners

EP3: 9/10

Performance - Cornering control / roll:
This may be different with the OEM tyres, as the RE010 do have a much stiffer sidewall. My experiance is that the 15" setup creates a lot of bodyroll which gives a sharp turnin and roll-oversteer which can be amusing but ultimately a little untidy. The 17" combos hardly roll at all, and therefore the roll-oversteer is significantly reduced. This makes the car a little less adjustable via the throttle during cornering. I prefer the more stable and predictable feel of the 17's

Performance - B-roads:
This is where the 15's pick up the points - when you add broken/uneven surfaces to tighter corners, the OEM combination makes the most sense - for a drive in wales I'd bolt on the 15's every time. The suspension performance and tramlining with the 17's upsets the car on country lanes and you spend a lot of time wrestling with the wheel like some reviewers have talked about the focus RS Mrk Again, the OZ wheels are significantly better than the EP3 wheels in this case, but both are shaded by the OEM wheels.

EP3: 6/10

Conclusion:
I wrote this up to try to offer a bit of perspective for those who want larger wheels, I have been able to try 3 different wheels with crutially the same make/type of tyre over 12,000 miles.

In some aspects the 17's actually improve performance - depends on where/how you drive. for the track, i suspect 17's could work well, although the OEM suspension is proably too soft for trackday tyres.

Adding up the scores:
OEM: 68
OZ: 67
EP3: 62

So yes, the 15's probably are the 'best', light weight 17's are pretty close but unfortunatley (in my view the best looking) EP3 wheel performs poorly. The EP3 wheel is about average weight for a 17, so if you are thinking of going for 17's they need to be 'light weight' or they will indeed kill the dynamics of the ITR completely!

OEM vs the 17s:
+ best 'overall' wheel for all conditions
+ chea pest and widest range of tyres (including trackday and slicks)
+ car was tuned for these wheels; and it shows
+ better acceleration
- makes the car look 'older' (IMHO)
- lower levels of ultimate grip (cornering and braking)
- roll-oversteer

I dont think there is a clear winner - depends on your priorities - although I'm thinking I really need to try the JDM 16" wheels... they may indeed be the 'ultimate' DC2 wheel!

oh, and by the way, quick scoring on the Yokohama Pradas:

+ che ap
+ unusual look
+ dry weather grip is awesome
+ quiet when cornering hard
- wet weather grip is very poor (can you say wheelspin in 3rd gear at 60mph?!)
- flexy sidewalls in taller sizes
- need to be warm to deliver their best

Interested to hear your thoughts?
I've also spent a long time working on the ICE for my car (I'm an ex audio engineer) which I might post a review on if anyone is interested!

Cheers...

Paul.

Z meho pohledu prechod 195/50/15 na seriovy rozmer 215/45/16 > na rovine urcite ztratis o tom bez debat...na druhou stranu "low speed" grip je poznatelne lepsi...tam takovych 80% dela sika gumy a jeji smes

Co si spise musis uvedomit je pneu ktere budes jezdit...bude dostupna v tvem rozmeru? kolik bude stat? Precejenom UHP/semislick v 15 dnes koupis za 8-10tis sadu, coz se o 16" rict neda a hlavne je tam mnohem horsi vyber.

Bari je teď offline  Bari
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2012 , 10:15   Citovat  

je pravda zeto co rika Bulli, jezdil jsem na 16" 205-45 auto se v zatackach ani nehlo a prisli nase silnice a co chvyli sem menil cepy a tak. presel jsem ted na 15" 195-50 a mam klid. je pravda ze za 16 to vypada fajn ale na ty nase silnice si myslim ze ze 15 na c5g jsou optimal. kdyz sezenes poradny gumy bude ti to sedet i tak OK

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2012 , 11:53   Citovat  

Jezdím v létě 195/45-16 a v zimě 175/70-13 a nějak nepodporuju znatelně lepší komfort na rozbitých silnicích na těch zimních. Mám teda sníženo o 40mm. Co ale znát je hned po přezutí je to žvýkání gum v zatáčkách. Samozřejmě si člověk zase zvykne. Rozdíl mezi 15 a 16,nebude skoro znatelný,tedy krom ceny pneu a váhy kola,to ale zas hodně záleží co to bude za kola. Ale že by o dost víc trpěli čepy a komfort?

Clark je teď offline  Clark
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2012 , 17:38   Citovat  

ted sem to resil, mel sem na tarze 205/45 16 a moc rad sem je sundal a nasadil prave 195/50 15. Sice je znat jemny plavani v ostrych a zatackach ale to je jedina nevyhoda. Na rozbity silnici a ve meste je to proste lepsi. Auto se zmekcilo, neni nachylny na koleje, netrha volant z ruky pri zrychleni, a dokonce je i znat ze to jede lepe. A taky je znat ze se to chova o trochu hure pri brzdeni, ale to je opravdu jen zanedbatelny. Rekl bych ze to je lepsi, co se tyce provozu. Ted s timto rozmerem gum pojedu poprve vrchy a okruh, tak uvidime jaky bude rozdil tam.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2012 , 22:32   Citovat  

Bully: to s tou hmotou na větším průměru to mám odzkoušené..je to prostě ten efekt menších kol, byť má guma stejný obvod

Infy: dobrý článek, potvrdilo mi to zhruba co sem už věděl..škoda že tam netestoval maník ty 16ky Velmi šťastný zdají se jako kompromis..

S dostupností gum to byla dobrá poznámka, je jasné že 195/50-15 je takový sportovní univerzál pro starší/menší auta, ale nevím o moc kolech s vyšším rychlostním indexem pro běžné ježdění..V je málo.

Abych to tak shrnul, tak moment setrvačnosti kola až tak neřeším (že auto bude hůř zrychlovat), spíš mi jde o tvrdost gumy profilu 205-45/16 a využitelnost auta na silničkách - na okruh se dostanu stejně kdoví kdy. Jezdím teď gumy 195/50-15 a musím se i tak dobře koukat po jámách, pneu jsou GY Eagle a v tomto rozměru se zdají docela tuhé, zadní nápravu mám v PUR. Vymazlily si mě zimáky 175/65-15 - dalo se s nima jezdit 120kmh po jakémkoliv povrchu. Samozřejmě v zatáčkách žvýkačka boků a plavání.

Píšete, že rozdíl mezi gumou 195/50-15 a 205/45-16 znatelný je dost..když to tak počítám, dělá to pro 16ku o cca 6mm nižší výšku profilu gumy. Nejspíš to dopadne tak, že ty kola jednoduše zkusím OK Širší balony než 205ky ani neplánuju

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2012 , 6:31   Citovat  

Streetkid napsal:
Bully: to s tou hmotou na větším průměru to mám odzkoušené..je to prostě ten efekt menších kol, byť má guma stejný obvod

Infy: dobrý článek, potvrdilo mi to zhruba co sem už věděl..škoda že tam netestoval maník ty 16ky Velmi šťastný zdají se jako kompromis..

S dostupností gum to byla dobrá poznámka, je jasné že 195/50-15 je takový sportovní univerzál pro starší/menší auta, ale nevím o moc kolech s vyšším rychlostním indexem pro běžné ježdění..V je málo.

Abych to tak shrnul, tak moment setrvačnosti kola až tak neřeším (že auto bude hůř zrychlovat), spíš mi jde o tvrdost gumy profilu 205-45/16 a využitelnost auta na silničkách - na okruh se dostanu stejně kdoví kdy. Jezdím teď gumy 195/50-15 a musím se i tak dobře koukat po jámách, pneu jsou GY Eagle a v tomto rozměru se zdají docela tuhé, zadní nápravu mám v PUR. Vymazlily si mě zimáky 175/65-15 - dalo se s nima jezdit 120kmh po jakémkoliv povrchu. Samozřejmě v zatáčkách žvýkačka boků a plavání.

Píšete, že rozdíl mezi gumou 195/50-15 a 205/45-16 znatelný je dost..když to tak počítám, dělá to pro 16ku o cca 6mm nižší výšku profilu gumy. Nejspíš to dopadne tak, že ty kola jednoduše zkusím OK Širší balony než 205ky ani neplánuju

Já teda na VTi mezi 195/50 a 205/45 nějaký extra rozdíl nepocítil... to mi hlava nebere A že bych hned měnil čepy? To ne... Za 4 roky jsem vepředu měnil levé horní rameno (asi 2 měsíce po koupi, na 16´´ asi 14dní a 100km), za dva roky jsem měnil pravé horní a do prodeje nic...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2012 , 22:44   Citovat  

zdá se že záleží i na boční konstrukci gum, když každý říká něco jiného. Zkusím je a hotovson, moje Eagle F1 jsou tvrdé jak čert i v tom profilu 195/50-15... jak říkám, zimáky 175/65 utlumily absolutně všechno, tam jsem si připadal jak ve vznášedle, rozdíl nebe a dudy Velmi šťastný

94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2012 , 23:14   Citovat  

pardon za OT
jen mala otazecka..
jeden 15" disk + pneu vazi 14kg je to hodne nebo malo Cooo???

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2012 , 23:24   Citovat  

Kyon napsal:
pardon za OT
jen mala otazecka..

řekl bych takový lepší střed..pavučiny BBS 15" se zimákem mi vážily 14 kg, letní GY F1 s ráfky Intra, co mám v profilu, necelých 15kg

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2012 , 6:41   Citovat  

Streetkid napsal:
zdá se že záleží i na boční konstrukci gum, když každý říká něco jiného. Zkusím je a hotovson, moje Eagle F1 jsou tvrdé jak čert i v tom profilu 195/50-15... jak říkám, zimáky 175/65 utlumily absolutně všechno, tam jsem si připadal jak ve vznášedle, rozdíl nebe a dudy Velmi šťastný

No ty moje 15 byly Toyo Proxess,takže bočnice poměrně měkké, 16 jsem měl Pirelli Zero Nero.

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2012 , 7:53   Citovat  

Streetkid napsal:
kluci poraďte - váhám nad 16kama kolama na C5G. Auto pak vypadá líp, když se použije profil gum 205/45-16 tak je i obvod kola skoro stejný s origo kolama a nepřeměřuje tacho. Jak je to ale s jízdními vlastnostmi v zatáčkách? Dejme tomu, že bych sehnal lehké 16ky s vahou běžných 15" ráfků.
Např. u ITR se větší kola než 15ky moc nedoporučují.
Mám teď na 15kách gumy 195/50-15 a kola jsou na české cesty už tak dost tvrdé (nízký profil). Pro 16ky zase mluví dostupnost gum s vysokým rychlostním indexem (může se někomu hodit Velmi šťastný )

to neni uplně pravda, protože JDM spec98 měla standartně 215/45R16 a v evropě byly tyhle kola údajně za příplatek

osobně si myslim že skok z 195/50R15 na 205/45R16 nebude nikterak zásadní na konfortu

jezdil jsem na ITR OEM kola z EP3 CTR ( stajně jak se píše v článku od Infiho ) a na nich gumy 205/40R17 a nepřišlo mi to nikterak výrazný... ale může to být tim, že ITR je relitivně tvrdá už jako serie

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 17:24   Citovat  

oživme téma dalšími názory..kola jsem ještě nekoupil, ale podle všeho to budou 16ky Drag Wheels DR-24 s váhou 6,6 kila Cool

walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2013 , 0:00   Citovat  

Taky přidám svůj postřeh. Mám englána Vti- to je oproti c5g vzhledově trochu větší. Oem kola jsou 15" 195/55 guma. Koupil jsem advany repliky v 16" a nazul do 205/45. Předtím než jsem nazul nová kola, povyměňoval jsem kompletně vše na přední nápravě čepy, silenty. Na kolech jsem odjel sezonu...look super konečně se mi to auto líbilo, nicméně na každé rozbité cestě jsem trpěl spolu s autem a litoval ho, chovalo se to strašně, skákalo a hlavně nefungovalo. Kola jsem přeed časem prodal a vrátil se k oem kolům, která jsem nechal opískovat a láknul jsem je do shamp white:) Možná je to taky nedodržením ET, ale přední náprava po sezoně už zase bouchá - (používal jsem materiál značek 555, yamato a mogg - žádný shit. Od té doby nic jiného než oem rozměr a fakt se toho držím. Jedině s oem koly se moje auto zase chová jako auto a často v zatáčkách a horších cestách objevuju celkem slušné jízdní vlastnosti o kterých jsem předtím neměl ani páru a neužil jsem si je krom toho ne že by citelně ale auto opět trochu přibralo na dynamice, aspoň dle mého úsudku Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2013 , 0:01   Citovat  

walda91 napsal:
Taky přidám svůj postřeh. Mám englána Vti- to je oproti c5g vzhledově trochu větší. Oem kola jsou 15" 195/55 guma. Koupil jsem advany repliky v 16" a nazul do 205/45. Předtím než jsem nazul nová kola, povyměňoval jsem kompletně vše na přední nápravě čepy, silenty. Na kolech jsem odjel sezonu...look super konečně se mi to auto líbilo, nicméně na každé rozbité cestě jsem trpěl spolu s autem a litoval ho, chovalo se to strašně, skákalo a hlavně nefungovalo. Kola jsem přeed časem prodal a vrátil se k oem kolům, která jsem nechal opískovat a láknul jsem je do shamp white:) Možná je to taky nedodržením ET, ale přední náprava po sezoně už zase bouchá - (používal jsem materiál značek 555, yamato a mogg - žádný shit. Od té doby nic jiného než oem rozměr a fakt se toho držím. Jedině s oem koly se moje auto zase chová jako auto a často v zatáčkách a horších cestách objevuju celkem slušné jízdní vlastnosti o kterých jsem předtím neměl ani páru a neužil jsem si je krom toho ne že by citelně ale auto opět trochu přibralo na dynamice, aspoň dle mého úsudku Úsměv

Ještě doplním c5g mám taky a víc než 15" na něj nedám, zkoušel jsem nahodit ty advany a připadalo mi to trochu humpolácké a na cesty v mém okolí rozhodně nepoužitelné

Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2013 , 1:47   Citovat  

Po precteni tohoto topicu mam docela strach z toho, az nazuju na jare 195/45 R16 na jazzika Úsměv Se stydím HaHaaa jako pokud to neni daily car, s kterym jezdis denne treba 50 km po rozbitych cestach do prace, tak bych komfort byt tebou neresil...

SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2013 , 12:29   Citovat  

Tak s tím já neměl nikdy problém, jezdím 195/45 R16 i jako daily na 5g civicu a nemůžu si stěžovat. A že by podvozek více trpěl ? Taky je to o stylu jízdy a o tom že nevymetám díry... Myslim že je jedno jestli díru vymetu s 195/50 R15 nebo 195/45 R16. A to že by auto bylo línější nebo něco tak ???? Vůbec ne Úsměv Na 16'' na C5g nedám dopustit a i když jsem přemýšlel o 15 ale hlavně kvůli dostupnosti pneu tak konečné resumé je že zůstávám u 16''

Není to paráda ?

IMG_0517.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0517.JPG, 4.1 MB

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2013 , 20:21   Citovat  

SpideX napsal:
Tak s tím já neměl nikdy problém, jezdím 195/45 R16 i jako daily na 5g civicu a nemůžu si stěžovat. A že by podvozek více trpěl ? Taky je to o stylu jízdy a o tom že nevymetám díry... Myslim že je jedno jestli díru vymetu s 195/50 R15 nebo 195/45 R16. A to že by auto bylo línější nebo něco tak ???? Vůbec ne Úsměv Na 16'' na C5g nedám dopustit a i když jsem přemýšlel o 15 ale hlavně kvůli dostupnosti pneu tak konečné resumé je že zůstávám u 16''

Není to paráda ?

Tak s tím nemůžu nic jiného než souhlasit je to dobrý

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2013 , 20:36   Citovat  

Na del Sol jsem jezdil různé ráfky a různé gumy. V prvopočátcích 14×6 Borbet SW-14 (momentálně prodávám) 185/60 R14 Bridgestone Turenza a celkem OK. Pak jsem přešel na AEZ Dion 16×7,5 a musím říct s pneu 215/40 Toyo T-1R a byl tam rapidní rozdíl ve zrychlení a dynamice celkově. V zatáčkách super na rovince jsem ztrácel. Takže jsem dospěl k rozhodnutí, že Advan Replica 15×7 a gumy 195/50 budou ideální. Vloni jsem na nich najel cca 1500km a nebyl jediný problém. Já jsem nad míru spokojoný. Ještě aby ne, vzhledem k tomu, že je to originální VTi rozměr kol pro del Sol. Já jsem jednoznačně pro 15". přátele

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2013 , 22:30   Citovat  

SpaceMan napsal:
Na del Sol jsem jezdil různé ráfky a různé gumy. V prvopočátcích 14×6 Borbet SW-14 (momentálně prodávám) 185/60 R14 Bridgestone Turenza a celkem OK. Pak jsem přešel na AEZ Dion 16×7,5 a musím říct s pneu 215/40 Toyo T-1R a byl tam rapidní rozdíl ve zrychlení a dynamice celkově. V zatáčkách super na rovince jsem ztrácel. Takže jsem dospěl k rozhodnutí, že Advan Replica 15×7 a gumy 195/50 budou ideální. Vloni jsem na nich najel cca 1500km a nebyl jediný problém. Já jsem nad míru spokojoný. Ještě aby ne, vzhledem k tomu, že je to originální VTi rozměr kol pro del Sol. Já jsem jednoznačně pro 15". přátele

Tak 215/40 R16 na 7,5 disku je už podle mě zbytečně široký... a oproti 185/60 R14 je jasný, že to nepojede a bude tvrdší...
Proto jsem zvolil 195/45 R16 na 16x7 .... aby to nebyl tak velký skok ze 185 ......

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2013 , 22:33   Citovat  

SpideX napsal:

Není to paráda ?

je to paráda Úsměv je to dobrý škoda, že je prodáváš Úsměv ikdyž dlouho mě to lákalo je vzít ...škoda toho vysokého ET Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2013 , 23:47   Citovat  

Zdendad napsal:
je to paráda Úsměv je to dobrý škoda, že je prodáváš Úsměv ikdyž dlouho mě to lákalo je vzít ...škoda toho vysokého ET Smutný
kdepak rozhodl jsem se pro to si je ne hat. Jinak ET je naprosto vyhovujíci. Mrk

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2013 , 23:51   Citovat  

taky sem přemýšlel, testoval a zkoušel (kvůli brzdám, chování, ceně gum) dokonce sem si pořídil i stejný kola v 15" a 16" a výsledek? nakonec sem cpal brzdy do 15" protože c5g se mi na 16 zdá moc "usedlý" asi jako přesednout z hatche do sedanu. na 16" je auto takový laxní, nudnější, gumy dražší.... prostě hatch na 16" to už neni ono Ble

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2013 , 2:45   Citovat  

posero napsal:
taky sem přemýšlel, testoval a zkoušel (kvůli brzdám, chování, ceně gum) dokonce sem si pořídil i stejný kola v 15" a 16" a výsledek? nakonec sem cpal brzdy do 15" protože c5g se mi na 16 zdá moc "usedlý" asi jako přesednout z hatche do sedanu. na 16" je auto takový laxní, nudnější, gumy dražší.... prostě hatch na 16" to už neni ono Ble

amen Velmi šťastný na coupe dobrá ale na hatche neee

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2013 , 7:13   Citovat  

posero napsal:
No jedna věc v rozhodování je taky jak říkáš velikost brzd.... Já tam menší než 16'' nedostanu Tak to valím bulvy

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2013 , 10:36   Citovat  

naštěstí nemusíme mít všichni to stejný Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2013 , 11:46   Citovat  

Bully napsal:
Poradim ti spis obecne- abys zachoval stejne jizdni vlastnosti co se tyka hmotnosti kol s vetsim prumerem, musel bys mit vyrazne lehci kola. Dulezitejsi je totiz hmotnost kol (soustava disk + plast) na obvodu kola. Disk (i kdyz vazi stejne jako ten mensi) s vetsim prumerem s odpovidajici pneu bude mit vetsi cast hmotnosti posunutou vic k obvodu kola a bude se tak chovat jako tezsi kolo.
Plus co urcite vis, ale pro uplnost- i za predpokladu stejne sirky plaste: plast s nizsim profilovym cislem bude tuzsi a nebude se tolik zvykat = v zatackach na dobrem povrchu lip podrzi. Vymenou za snizeny komfort, horsi tlumeni a tim castecne horsi jizdni vlastnosti na rozbitem povrchu.

OK neni co dodat, zcela presně OK

sumy je teď offline  sumy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2013 , 11:47   Citovat  

Kyon napsal:
pardon za OT
jen mala otazecka..

To je ještě krásný. Když jsem prodával origo kola co zbyly otci z Octy, tak 15´´ s gumou 195x65 vážily 17,5 kg jedno Tak to koukám! Rázem jsem provařil na poštovnym, bo mě ani nenapadlo, že to jsou takový těžký obludy Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
16" kola na C5G-vzhled nebo funkce?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina