Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Emisní zony
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mfojtik je teď offline  mfojtik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 9:53   Citovat  

Zdravím. Dnes jsem si přečetl na idnes článek o zavádění emisních zon v jednotlivých městech.

tudy odkaz

Zajímala bě me jedna věc, kterou jsem možná nepochopil, nebo pochopil špatně. Píšou tam, že pro auta se zážehovým motorem budou jen 2 samolepky. A to pro ty co plní normu 1 a pak až pro normu 4. Znamená to tedy, že já se svým accordem, který plní normu 3, dostanu stejnou nálepku jako auta co splnují normu 1, jelikož normu 4 už nesplnuju? To by znamenalo, že pro mě budou platit stejná omezení jako pro auta co plní normu 1? Příjde mi to dosti diskriminující. Snad se pletu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 9:56   Citovat  

"V případě aut se zážehovým - tedy benzín spalujícím - motorem mohou být jejich majitelé víceméně v klidu. Nálepku dokladující, že plní emisní limity, dostanou všechny vozy splňující alespoň normu Euro 1. Navíc všechny bez výjimky dostanou nálepku zelenou, tedy té nejvyšší kategorie.

Mezi vozy plnícími normu Euro 1 jsou prakticky všechny, které byly vyrobeny po 1. lednu roku 1993. Může jim tedy být i dvacet let. Starší ale nebudou mít nárok na žádnou nálepku."
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 9:59   Citovat  

To jsi pochopi špatně, benzíny který plní aspoň normu 1, tak automaticky dostávají nálepku nejvyšíí, což je zelená čtyřka Mrk Pokud by jsi měl naftu, tak tam to je tak, že nafat vyrobená do roku 1997 nedostane žádnou nálepku, pak od 1997 - 2000 dostane červenou, 2001-2005 dostává žlutou a výš dostávají zelenou Mrk

EDIT: Tomáš byl rychlejší přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mfojtik je teď offline  mfojtik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 10:01   Citovat  

děkuji za vysvětlení pánové Úsměv udělali jste mi radost je to dobrý
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 10:07   Citovat  

Uff už se mi otevřel nůž v kapse pořádnej výtlem
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 10:07   Citovat  

Noo, jsem na to zvědavej... Zejména jak vyřeší vjezd k bydlišti apod. Zrovna včera mi volal Skřítek, že to v ČB plánujou a on používá svýho Range Rovera diesel z 80tých k podnikání - odtahovka...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 10:11   Citovat  

Kontrolovat to bude policie Mr. Green
Měsíc buze... a pak kouř

A člověk s trv. byd. by měl mít vjezd se svým autem euro -10 povolen, pokud jsem to pochopil
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 10:18   Citovat  

Bubaak napsal:
A člověk s trv. byd. by měl mít vjezd se svým autem euro -10 povolen, pokud jsem to pochopil

Ale jsme v ČR... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 10:27   Citovat  

to mi hlava nebere na tuhle skutečnost jsem zapoměl
Takže půl roku budou běhat policajti a budou pokutovat uplně všechno aby splnili normu. Následně jim někdo vysvětlí že maj pokutovat jen něco a tak začnou běhat ještě víc, ale nebudou vědět co maj pokutovat, protože češi se mezitim nastelou a všichni si koupí zelený nálepky a po 5 letech buzerace vláda zjistí že je to na nic a do medii unikne info že na tom někdo vydělal 25 míčů, ale už nikdo neví kdo to mi hlava nebere (pokud se nebudou chtít někoho zbavit)

Doufám že tvuj kámoš je pěkně poskládaná blondýna pořádnej výtlem
   Návrat  
Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 11:41   Citovat  

Afaik , sebrali nemecky plan akorat ze vsechny 4ky posunou do Zlute Trojky, a 4ka bude vyhradne pro Alternativni pohony ala LPG, Ethanol, CNG, Kravske Prdy , Elektrina.

Takze tim Padem budu mit za oknem semafor, nemeckou mam Zleneou, Ceska bude zluta, Do brusselu bych mohl dostat Cervenou a hned mi bude lip. Pak jeste vsechny dalnicni znamky, a dostanu v Strasbutrgu pokutu, protoze kvuli nalepkam nevidim z auta. Pecka to mi hlava nebere

DanTe napsal:
To jsi pochopi špatně, benzíny který plní aspoň normu 1, tak automaticky dostávají nálepku nejvyšíí, což je zelená čtyřka Mrk Pokud by jsi měl naftu, tak tam to je tak, že nafat vyrobená do roku 1997 nedostane žádnou nálepku, pak od 1997 - 2000 dostane červenou, 2001-2005 dostává žlutou a výš dostávají zelenou Mrk

Vcera mi kolem baraku prosel jednoho mistniho chipnuty Leon ... 2007 nebo tak neco, dusil se mi i Pes ktery zrovna v tu dobu nebyl doma ... kuky kuk to je zase jednou retardsystem proste.

Proc nechodi se sondama ,necpou je do vyfuku a podle SKUTECNYCH cisel , nevylepuji nalepky na STK ... STK by byla zodpovedna za nalepku, potvrzeni razitkem na vnitrni stranu, a Jelikoz STK je nutna kazde 2 roky tak by do dvou let museli mit vsichni co maji bojeschopne vozidla mit nalepku. Do Dovu let bez pokuty dokad by cerveny trotl nevlitl do mestskeho parku a neturoval to tam , az by park zalehl sazi.
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 11:50   Citovat  

A mezi námi děvčaty, pokud se to bude přidělovat podle ES/EHK směrnic napsaných v techničáku, tak má minimálně půlka majitelů C4g/C5g problém a bude si muset napsat do Hondy ČR o papír potrvzující, že D15B2 plní Euro 1, neboť v techničáku kolonka "emise" zeje prázdnotou..

btw: jak dostat E85 do techničáku jako alternativní palivo? (konverzní sada a Dekra?)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 13:34   Citovat  

dj-bobr napsal:
A mezi námi děvčaty, pokud se to bude přidělovat podle ES/EHK směrnic napsaných v techničáku, tak má minimálně půlka majitelů C4g/C5g problém a bude si muset napsat do Hondy ČR o papír potrvzující, že D15B2 plní Euro 1, neboť v techničáku kolonka "emise" zeje prázdnotou..

btw: jak dostat E85 do techničáku jako alternativní palivo? (konverzní sada a Dekra?)

EURO muzete resit i prez DEKRA a ne prez Hondu, Ja to mel za stejny penize i u MB i u Dekry tak jsem sel do MB ale i DEKRA ti vystavi stejnej car papiru a mozna za min.

Kazdopadne na E85 musis mit schvalenou konverzi s razitkem a Dekra ti udela potvrzeni ze to tam jako mas a jezdis na to.

Ale stejne si rikam ... maji chodit na STK se slaufem strkat ho lidem do vyfuku a zjistovat realitu a ne na zaklade toho co je nekde 20 let napsano ... nesmysl. naštvanej

Tim padem bych dostal okamzite milion zakazen na vycisteni motoru aby lidi prochazeli STK a valel bych se v milionech, ktere si nekdo tvrde vydelal ... zmatenej
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 14:42   Citovat  

Kondik napsal:
EURO muzete resit i prez DEKRA a ne prez Hondu, Ja to mel za stejny penize i u MB i u Dekry tak jsem sel do MB ale i DEKRA ti vystavi stejnej car papiru a mozna za min.

Kazdopadne na E85 musis mit schvalenou konverzi s razitkem a Dekra ti udela potvrzeni ze to tam jako mas a jezdis na to.

Ale stejne si rikam ... maji chodit na STK se slaufem strkat ho lidem do vyfuku a zjistovat realitu a ne na zaklade toho co je nekde 20 let napsano ... nesmysl. naštvanej

Tim padem bych dostal okamzite milion zakazen na vycisteni motoru aby lidi prochazeli STK a valel bych se v milionech, ktere si nekdo tvrde vydelal ... zmatenej

Honda tel. ověřit normu, pak objednat přes mail za 500,-Kč vs. Dekra 1.000,- Kč...
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 14:58   Citovat  

doufam,ze tahle traparna bude aspn znamenat,ze to uznaji i Nemci a nebudu tam muset mit ten zminovany semafor meetallll
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 15:52   Citovat  

Hlavator napsal:
doufam,ze tahle traparna bude aspn znamenat,ze to uznaji i Nemci a nebudu tam muset mit ten zminovany semafor meetallll

Jelikoz v CSFR bude zelena = 4 pouze pro alternativni pohony a paliva a v NDR je 4ka pro Benzinove Katalyzatory nebo Nafty Euro IV+ ... Bude zminovany Semafor ...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 18:00   Citovat  

DanTe napsal:

Ja teda ctu ze to nevychazi z roku vyroby, ale z norem Euro.
Kazdopadne je to opruz, misto skutecnych emisi co se v CR meri snad jenom vyjimecne (nebo se aspon nemeri tak jak by mely) se vynaleza dalsi zpusob jak vytahnout penize z uz beztak prazdnych kapes. Ale cesky clovek se neda a urcite zase vymysli klicku jak to elegantne obejit Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 18:03   Citovat  

Fór je v tom, že emisní předpis EHK pro Euro 1 má za lomítkem "93", což značí rok přijetí tohoto předpisu, a na STK jsem se na toto téma bavil s technikem, že auto před rokem výroby 93 by tenhle předpis vlastně vůbec nemělo mít možnost mít..

(a s reálnejma emisema nestrašte - já je prošel nějakým zázrakem Velmi šťastný .. i když bylo by to asi správné a spravedlivé.)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 11:32   Citovat  

Tak me napadlo, nejdriv me vyslechnete pak me obetujte ...

Prijdu na STK , musim kazde 2 roky , nebo EK to je fuk vyberte si.

STK Konci, prijde ke me elegatni postarsi zena s pevnou hrudi,
nezne me pohladi a nez se nazdam, vrazi mi do vyfuku sondu ...
poprosi me, abych vozidlo nastartoval a nechal bezet ...
po minute cekani se na me usmiva a rika ...
Mate nadlimitni hodnoty, bud si to skocte vycisit , nebo dostanete misto zlute nalepky cervenou ...
Majitel se stoporenym ... obocim odchazi a veze vozidlo ke Kondikovi ... ktery mu jej napichne na tudy odkaz , vycisti a hodnoty ma zase krasne v normalnu ...
Prijizdi na STK na reparat ... vyvinuta dama v letech mu vrazi opet sondu do vyfuku a ... uspech , ziskava zlutou... protoze REALNE mu to auticko uz tak nesmrdi ... Papir snese hodne ...

Ale proc delat v tyhle tramtarii neco mozkem kdyz to jde udelat "uplne zbytecne" je to dobrý
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 11:50   Citovat  

dj-bobr napsal:
Fór je v tom, že emisní předpis EHK pro Euro 1 má za lomítkem "93", což značí rok přijetí tohoto předpisu, a na STK jsem se na toto téma bavil s technikem, že auto před rokem výroby 93 by tenhle předpis vlastně vůbec nemělo mít možnost mít..

(a s reálnejma emisema nestrašte - já je prošel nějakým zázrakem Velmi šťastný .. i když bylo by to asi správné a spravedlivé.)

Ola příteli,
to není tak zas pravda. Norma sice byla "někdy" přijata, ale jde o to, jakou auto splňuje. Teoreticky by splňovat nemělo, ale:

Má plečka: HONDA Civic 5G ESi - benzín (nečekaně), rok výroby 1992, vše jak má být a i včetně funkčního KATu, LAMBDy, svíček atd. (vše měněné) a emise na STK v pořádku, ba i lehce pod normami, byla dovoz SRN (NDR), ve velkém TP uvedena emisní norma: EHK 83.03B, kvůli EKO dani jsem do 2.5tuny a 5osob MAX a tudíž Kč 3.000,-, takže jako EURO 2, ale to v té době neexistovalo.

Takže to není o tom, kdy vozidlo bylo vyrobeno a tehdy neexistovala norma, ale kterou splňuje/má zapsanou/nemá zapsanou v TP, jinak DEKRA či Vědeckovýzkumný ústav ČR, který třeba Rom.ovi za Kč 12.000,- ověřil, že C4G VT splňuje EURO 1 či snad 2.

Pro SRN (NDR) a jeji OKO-Plaketten splňuji jakožto benzínák s lambdou a KATEm nejvyšší level, tudíž nejměnší zatížení živ. prostředí a dostal jsem SRN OKO-Plakette 4, tudíž zelenou.

Bohužel jsme v Česku, takže to jednoduše nevymyslí. nesouhlas
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 11:56   Citovat  

A dle slov nejmenovaného technika STK, "celej problém s (ne)zápisem emisní normy starých aut do velkého TP vznikal při dovozu, kdy byli úředníci líní tam tu normu napsat, nebo to tam opsali blbě, ale spíš to opsali dobře podle blbejch tabulek".

Můj C5g LSi D15B2 má v techničáku prázdno, přitom vím o dalších dvou typově stejných autech se stejnými motory a taky z roku 1992, a jedno tam má 89/458 (Euro 0), druhé zase 93/59 (Euro 1). Úlet..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 12:00   Citovat  

Hellborn napsal:
Ale jsme v ČR... Velmi šťastný

Já toho uživatele nesnáším pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz