Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
je Honda opravdu držák?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 8:52   Citovat  

tak si už delší dobu dávám otázku jestli je Honda opravdu takový držák jak to všichni prezentují? sám jsem se snažil najít někde odpověď jestli jo nebo ne, ale akorát se do toho čím dál víc zamotávám... Úsměv
proč ta otázka? no protože když se podívám kamkoliv do inzerce a objeví se tam Honda tak je všude udávaný TOP stav, auto bez investic, najeto do 150tkm (stáří radši nekomentuju) ale ve většině případech je GO motoru Ble Cooo???
já osobně GO motoru beru tak, že je už něco opravdu moc moc špatně a je potřeba udělat tedy vše (těsnění, výbrusy, ložiska, atd.... prostě GO) a dělat GO do 150tkm?
takže Honda asi není takový držák a bezproblémové (bezinvestiční) auto jak se téměř všude uvádí a jak to Honda fans prezentují ...
co s tím ty lidi dělaj? je to dáno majitelem (řidičem) nebo autem (technikou)?

já např. mám už druhého Civica a ani na jednom z nich jsem neměl potřebu dělat GO motoru nebo cokoliv tomu podobného a to že na obou se mi 150tkm objevilo ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 8:55   Citovat  

no tak to že maj všechny do 150tkm je snad jasný ne?Úsměv Jinak by se to auto neprodalo tak se musí stočit... A u těch GO motoru, ono někdy lidi vymění jen těsnění pod víkem ventilů a už píšou GO - tohle se mi opravdu stalo.-)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Verča je teď offline  Verča
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 8:58   Citovat  

myslím, že sis sám odpověděl v tom posledním odstavci ... Mrk

kažodpádně to je daný nejen řidičem ale i kusem..
   Návrat  
mireczek je teď offline  mireczek
2 háčka
Členství:
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 9:00   Citovat  

No globálně je prý HONDA celosvětově výrobce zážehových motorů - to o něčem svědčí.
Mě nikdy motor HONDA nezklamal.
   Návrat  
eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 9:03   Citovat  

¨jj ceske inzeraty jsou zabavne.....je zajimave ze auta v zahranici maji najeto pres 200tis a v cechach maji do 200tis...asi malo jezdime pořádnej výtlem
zrovna nedavno jsem kupoval dve caravelly tak jsem hodne sledoval inzeraty a jeden den byly na prodej v nemecku s nabehanyma 200-300-400tis km...dobry stav.....a za asi tri dny uz byly na prodej v cr...vsechny mely najeto do 200tis km a vynikajici stav....a cena o 50tis vyssi!!!u dvou se ani neobtezovali prodejci zmenit fotky a pouzily ty samy co byly v netu.....
a k hondam....myslim ze ze zahranici je honda do 300tis km v pohode...nad uz to byva horsi,ale tomu pak odpovida i cena Mrk
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 9:44   Citovat  

přesně...kolikrát mi je tu líto auta.když si tady někdo nechá vysvětlovat jak má vyměnit to a to ,nedej bože když chce po netu rozebírat motor...je spousta šikovných lidí ,ale dokavad si pokud možno nevykoukám na cizích rukách jak se to dělaá,raději si k takové práci někoho přizvu minimálně na kontrolu...a pravidelná údržba??? max prvních 5 let s tím jezdí většina lidí do servisu...je li nové a v garanci,poté už jsou výměny oleje kolikrát v rukou šetřilů...nezkutečnému množství známých(o kterých si myslím že nejsou hloupí)jsem musel vysvětlit že dolití nového oilu není totéž co výměna a a podobně...a inzerce pod 200tkm...proč asi..prostě zakořeněný zvyk ze škodovek a jejich životnosti...vždyť u dosti mladejch vypomáhají s koupí auta tatíkové či dědové...a nedej bože že si kluk vybere 15-20let starou hondu s 200tkm...je to staré to se rozsype,to nekupuj atd. atd....pro představu nejmenovaný můj příbuzný toužil po crx(mimochodem jeho děda má civica 6g 1,4)děda mu koupil peugot 106 nechal ho prohlédnout v servise(kam jezdí neskutečně dlouho a z důvěrou)kluk s ním jezdil a stěžoval si ...že mu to nějak divné na předku připadá...servis....staré auto to je tím kuláky jsou v poho...3 dny na to letěl do jabloně...autí jsem prohlídl...kuláky hluboce za zenitem a šli při vyvěšení kola a zatáhnutí přez paku rozdělit od sebe...ten samej servisák na dědovo stěžování že mu blbne spojka ,pokaždé zabírá jinak (bylo to při klasické roční servisní výměně kapalin,oil brzdovka atd.)zdělil že odchází spojka ...a hle ,kluk si auto pujčil zastavil se u mne pro něco ...a mezi řečí si postěžoval...jukl jsem se na kapalinu spojky a místo žluté dehet)...to jsem napsal jen pro představu jak to u nás chodí a proč lidé nemají důvěru na auta nad 200tkm...a stačí tak málo ,předepsaná údržba...výměna provozních kapalin při najetí stanovených KM či určené lhůtě...a člověk kterej má důvěru k autu s 200tkm zase přemýšlí tak že na tom najede 30-50tkm a zdali to auto vůbec pak prodá.takže se u nás stáčí a stáčí.také jsem si v mé popelnici vyměnil přístrojovku,ale kůli otáčkoměru...a hle vyolatilo se...na přístrojovce 60tkm místo 250tkm bouračka a pojišťovna viníka zaplatila tak že se auto za to dalo opravit.Pojišťovny taktéž přihlížej k najetým km a když se člověk nebrání občansko právní,či soudní cestou,nebo neudělá li podvod na pojišťovnu a navýšením poškození vozidla tak se peněz na opravu auta do stavu v jakém bylo před bouračkou nedostane...u většina aut při oceňování zhlížejí ceny na trhu...například na tip car,u aut jako je crx a cena se drží dost vysoko ,najednou počítaj podle tabulek .i to je jeden z důvodů proč se zase u nás přetáčí ,či proč lidé nechtějí auta nad 200tkm
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 10:21   Citovat  

to že se tachometry stáčí není nic neobvyklého, i když sám vím, že to je údaj téměř nic neříkající a při koupi auta rozhoduje plno jiných faktorů, tak i přesto sám sebe řadím do skupiny lidí, kteří jako první koukají na tachometr a dle toho posuzují auto Úsměv
ale to je jedno...
zase totiž koketuju s myšlenkou vyměnit auto a do oka na letošní sezonu mi padla Prelude a dost jsem se pozastavil nad (aktuálním) iznzerátem na HC modrá prelude rv 98, reálné km 160tkm, ale opět tam figuruje GO motoru Smutný tak mě právě zajímá jestli je Honda opravdu držák nebo ne?
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 11:39   Citovat  

moje D16Z5 má 346 476 km. Olej nepapá, jen za studena si už trošku klepe, nejspíše na pístním čepu. Žádná GO, pouze přetěsnění komplet celého motoru, páč tekl olej pod hlavou, u rozdělovače a u čidla na polohu vačky a srovnání hlavy. No a teď už se neztrácí. Pouze při použití Shell W Power Racing 100 se ztratí 0,75 l/1000 km. Ale tomu dávám za příčinu větší teploty při spalování a jiné vlastnosti benzínu, než u obyčejné 95.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 11:40   Citovat  

Každopádně jsem od hodně H fans slyšel, že například motory z Céra a ostatní vysokootáčkové je lepší negenerálkovat, ale vyměnit za jiný kus. Po GO prý tyto motory stejně brzy odchází..ale jenom jsem to slyšel.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 11:47   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Každopádně jsem od hodně H fans slyšel, že například motory z Céra a ostatní vysokootáčkové je lepší negenerálkovat, ale vyměnit za jiný kus. Po GO prý tyto motory stejně brzy odchází..ale jenom jsem to slyšel.

No a co výměna pístních kroužků - je to malá GO nebo ne... to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 11:51   Citovat  

Hellborn napsal:
No a co výměna pístních kroužků - je to malá GO nebo ne... to mi hlava nebere

To nevím, co se bere za GO, výměna kroužků je jenom výměna kroužků. Já měnil jenom všechna těsnění. Ale ze zkušeností ze servisu vím, že jenom výměna kroužků je na prd
   Návrat  
Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 12:21   Citovat  

Petura: ty ty auta střídáš jak ponožky Úsměv ti říkám, kup si konečně 6g. VTi a budeš mít na chvíli klid...btw. neříkals něco, že cpeš peníze do bydlení? A najednou Prelude? Hihi :music:
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 12:42   Citovat  

Honda je, byla a bude drzak, se podivej na ruzny statistiky ADAC a tak podobe, figuruje vzdy mezi prvnimi 3. Minuly rok byla treba honda vyhlasena nemci jako nejspolehlivejsi znacka roku a to je co rict. Ale samorzejme, kdyz jde o stav auta jako takoveho, tak zde hraje roli nekolik faktru a hlavne chovani majitelu!!!
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 12:51   Citovat  

david.hammer napsal:
Honda je, byla a bude drzak, se podivej na ruzny statistiky ADAC a tak podobe, figuruje vzdy mezi prvnimi 3. Minuly rok byla treba honda vyhlasena nemci jako nejspolehlivejsi znacka roku a to je co rict. Ale samorzejme, kdyz jde o stav auta jako takoveho, tak zde hraje roli nekolik faktru a hlavne chovani majitelu!!!

Divny, mam za to ze minuly rok byla prvni Mazda 3.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 12:54   Citovat  

Tohle bylo hodnoceni uzivately jednotlivych znacek a honda byla vybrana jako nejspolehlivejsi, pokusim se najit
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 13:05   Citovat  

je to dobrý honda, nemecti zakaznici
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 14:11   Citovat  

Dave1984 napsal:
Petura: ty ty auta střídáš jak ponožky Úsměv ti říkám, kup si konečně 6g. VTi a budeš mít na chvíli klid...btw. neříkals něco, že cpeš peníze do bydlení? A najednou Prelude? Hihi :music:

jj teď sypem do baráčku, ale jelikož končím v práci a z toho kápne nějaký odstupný a k tomu bych přidal něco málo za co by se prodal Civic, tak by to snad na nějakou Prelude mohlo dát ... Úsměv ale to jsou jen plány, kterých mám plnou hlavu a letos mi absolutně nic nevychází tak jak bych chtěl ... Ble
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 19:50   Citovat  

ja mam zatim 1 hondu koupil jsem ji pri 92000km (taky sem si celkem zaplatil a overil i ze jsou skutecny) ted mam 132000 a jedinej problem byl ze mi zaclo nejak pozde zapinat cidlo na ventilator (150kc) a jeden cep na stabilizatoru byl vymletej vymenil jsem oba 700kc takze to nechci zajriknout ale zatim jsem spokojenej jinak filtry,rozvody,oleje,remeny nepocitam to je udrzba
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 23:38   Citovat  

Doomm napsal:
ja mam zatim 1 hondu koupil jsem ji pri 92000km (taky sem si celkem zaplatil a overil i ze jsou skutecny) ted mam 132000 a jedinej problem byl ze mi zaclo nejak pozde zapinat cidlo na ventilator (150kc) a jeden cep na stabilizatoru byl vymletej vymenil jsem oba 700kc takze to nechci zajriknout ale zatim jsem spokojenej jinak filtry,rozvody,oleje,remeny nepocitam to je udrzba
OK dobře řečeno"filtry,rozvody,oleje,remeny nepocitam to je udrzba" tak to má být...ano to je standartní údržba...pak by se krásně nakupovalo kdyby každej takhle smýšlel OK
   Návrat  
sagi je teď offline  sagi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 9:41   Citovat  

ja si myslim ze hodne zalezi na majiteli auta,prece jen hondy jsou vysokootackovy motory a laka se svest...proto je potreba nehonit to za studena a jak bylo psany vejs,udrzba!a pak se vam to auto odvdeci ze bude fungovat jak ma...a neplati to jen u hondy! OK
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 19:41   Citovat  

Jofrey CRX napsal:

A kdyz uvidis ten motor na vrakaci, tak kdo ti zaruci, ze nebude klepat nebo brat olej jeste vic, nez tvuj dosavadni? To budes verit prodejci, koupis ho, vymenit a zjistit, ze jsi vyhodil xx tis za motor, praci, cas a vysledkem je jeste horsi motor? To plati zejmena u motoru, krtery nejsou bezne k sehnani... U Civica 1.5 bych to neresil, ale co treba VTi nebo motory z nejakych TR?
Byl jsem na jednom vrakci kam privezli VTi, co melo na tachu asi 382tis km (mozna bych nasel fotku), komplet prorezla kastle, motor za*ranej... a ten motor po umyti se prodal o 4dny pozdeji, jako top stav se 140tis km, kdyz jsem cirou nahodou jel pro elektrony... Z toho kupujicicho (slovaka) jsem nedostal castku kolik za nej dal, ale porad mi opakoval, ze ma 140tis km... a ze to bylo víc jak 45tis kc...
   Návrat  
Biturb je teď offline  Biturb
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 20:02   Citovat  

bordel: tak to je drsne ovsem...
   Návrat  
Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 20:06   Citovat  

nj to je v čr klasika ... šmelí se všude .. kouř
   Návrat  
hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 20:12   Citovat  

Kámoš má VTEC Crx ( krásný ) a když jsem viděl jak s tim jezdí tak jsem mu řikal že pujde brzo do kytiček ale on mi řikal že s tim autem jezdí dokud se zahřeje na provozní teplotu oleje ( má budík ) normálně do těch 3000 ot/min a pak teprve si užívá um toho motoru. Už takto jezdí snad 100tis km a měnil jen to nutné jako je oil, rozvody, filtry, kapaliny a brzdy,jinak motor šlape jako hodinky a má najeto něco málo přes 260 tis. a auto vlastní od roku 1996 kdy ho kupoval v německu.

Z toho vyplívá že pokud motor necháte zahřát na provozní teplotu ( nejen honda ) a budete se o něj starat tak jak se píše v manuálech apod. tak Vám vydrží strašně dlouho!!!
   Návrat  
sagi je teď offline  sagi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 20:13   Citovat  

a pak se mame divit ze auta co maj najeto "150 tisic" potrebujou GO Velmi šťastný
   Návrat  
majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2009 , 21:02   Citovat  

tak tu poslední narážku jsem nepobral Smutný
   Návrat  
Robo je teď offline  Robo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2009 , 21:34   Citovat  

V roce 1997 jsem si koupil moji 1. Hondu Civic r.v.1991 1.6i s najetými 60tis. km.Za dalších 11 let provozu a najetých dalších 160tis.km jsem mimo alternátoru (zničeného vlastní vinou) a potýkání se s korozí měnil pouze "spotřební" věci,lil jsem do ní Mogul forte GX Fe-Pro a ani při 210tis.km nebylo potřeba olej mezi výměnami dolívat.To rozhodlo,že moje další automobily jsou opět značky Honda
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2009 , 22:26   Citovat  

Myslim si, ze neni treba to nejak zvlast pitvat a pochybovat, Honda patri mezi spolehlivy stroje.. Nebudu kricet, ze to je nejspolehlivejsi auto na svete, to urco ne. Taky by byla otazka, jestli se bavime jen o motorech nebo o aute se vsemi komponenty, vystroji atd.

Motoricky je jeden z nej stroju, vzhledem k otackam a svymu mernymu vykonu urcite.. Proti treba Mazde, Mitsubishi nebo treba Suzuki je to jina liga vytribenejsim charakterem motoru (a asi i spolehlivosti..), ani motory od Toyoty me nikdy tak nenadchly jako Honda enginy a jestli je Toyota o tolik spolehlivejsi, jak ukazujou statistiky, je otazka, pac treba TUV vychazi z realnych aut a tam je velmi pravdepodobne faktor i to, ze prumernej kupec Toyoty je urcite o neco starsi nez prumernej kupec Honda a treba ma i dost klidnejsi styl jizdy, coz se na aute samozrejme nejak podepise (teda spis nepodepise HaHaaa ). U motoru je to fakt dost v lidech a rekl bych, ze Honda dostavaji prece jen obecne vic za usi nez bezna auta, coz je dano i charakterem motoru, proste se musi tocit. VTEC

U ostatnich (nemotorickych) komponentu mela podle me Honda (stejne jako ostatni japonci) vyhodu, ze delala veci ryze funkci a ne prilis komplikovane (a pritom vychytane, viz. Vtec u motoru zase.. ), dnesni doba plna elektroniky u evropskych aut je strasnej mor na plno drobnejsich, ale jen draze resitelnych problemku. To nastartoval Mercedes E koncem 90. let, do nizsi cenove tridy Renault Laguna v r.2001 a pak uz to slo rychle. Napriklad Acco 7G je proti nim jeste relativne jednoduche auto, i kdyz proti 6G je to skok el. vystroji... Mam na aute najeto 145t.km za cca 2,5 roku a nemel jsem JEDINOU zavadu nebo zavadku, ktera by se nedala vzit pod pojem "spotrebni vec", tzn. jen dokola oleje, brzdy, sem tam nejaka zarovka, nic jinyho jsem vazne nikdy nemenil a to auto nemelo zrovna lehkej zivot uz prede mnou, rekl bych.. Uz nemuzu treba jen tak odpojit xenon od kabelaze, kdyz bych chtel pretmelit svetlo, ktere trochu vlhne, protoze bych musel na kalibraci ridici jednotky xenonu do Hondy.., ale to s sebou holt nese doba..

Jsem se zas rozjel.. jak me nikdo nebrzdi.. je to konec.. HaHaaa
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 10:57   Citovat  

Já si myslím, že asi jak který model, ale neřekl bych, že je to nějaký "držák".... Určitě je na tom lépe, než nějaký italský výtvory. Ale z mojí zkušenosti bych řekl, že to není až tak bezinvestiční auto. Za ten rok co mám Vteca se mi podělalo už docela dost věcí a to nejezdím jako prase a nehoním to za studena apod. Jistě je to starší auto, ale???
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 12:48   Citovat  

WotanMitUns napsal:
Já si myslím, že asi jak který model, ale neřekl bych, že je to nějaký "držák".... Určitě je na tom lépe, než nějaký italský výtvory. Ale z mojí zkušenosti bych řekl, že to není až tak bezinvestiční auto. Za ten rok co mám Vteca se mi podělalo už docela dost věcí a to nejezdím jako prase a nehoním to za studena apod. Jistě je to starší auto, ale???

Asi máš smůlu a koupil jsi auto po majiteli, kterej se o to moc nestaral a jenom to huntoval. A to je bohužel problém hodně VTECů.
Pokud auto nedostává odpovídající péči, tak je jedno jak je kvalitní. Prostě umře.
I Honda je jenom auto, takže nějakou údržbu potřebuje. Ani Honda není "jenom jezdit a o nic se nestarat". Bezúdržbové auto neexistuje.
Ale pokud se s Hondou zachází, jak má, tak potom je spolehlivost nadprůměrná nebo až špičková.

Kup si nějakou "obyčejnější" Hondu po starším (nebo rozumném) majiteli a uvidíš, co to je spolehlivost Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
je Honda opravdu držák?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina