Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Mereni vykonu home II - Iphone
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dark je teď offline  dark
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.5.2010 , 9:14   Citovat  

Cau lidi,

tak si tak rikam, ze kdyz uz ma Iphone v sobe velmi slusnej senzor na mereni pohybu/gravitacnich sil, proc by to nekdo nezkusil vyuzit na mereni vykonu v aute ? Obzvlaste potom u verze 3 GS, ktera ma i GPS modul.

A ejhle, po chvili hledani jsem nasel hned nekolik vyrobku, ktere existuji.

tudy odkaz

Vrele doporucuji precist clanek, ale pokud je nekdo linej, tak:

Existuje nekolik programku, nektery fakt simple ktery meri jen rychlost auta ci vzdalenost co ujede, ale nejsou moc presny. Nektery jsou i zdarma.

Pak existuji komplexnejsi reseni, jako napriklad Dynolicious, gMeter, Trackday. Ty nemeri jen rychlost, ale hlavne zrychleni (vsemi smery-tzn i lateralni - zajimava vec napriklad pro porovnani toho jak vam auto drzi na novych gumach, na novym podvozku). Pokud programu venujete dostatek casu a vlozite udaje jako vaha, odpor vzduchu (lze najit po chvilce hledani na netu pro vase auto), da se pry dosahnout VELMI presnych vysledku. Mnozi nezavisli testeri porovnavali s Gtechem a dokonce uvadi, ze reseni na Iphone je presnejsi !

Sam za sebe muzu prozatim rict:
- zatim zkousim free verzi programu pocketdyno
- vubec nejdulezitejsi vec, ktera je ale opravdu alfa omega, je skalopevne uchyceni pristroje a zabraneni vibracim. Zkousel jsem vsechno mozny, od drzeni v ruce (mereni se odmitlo spustit), pres uchyceni do levnyho drzacku za kilo (hodnoty v rozmezi 50-500 koni nebyly problem). Az pak jsem zainvestoval a koupil masivni drzak Griffin WindowSeat a sel testovat na oktavce.
- Zrychleni 0-50
- Zrychleni 0-100
- 400m
- Vykon

5 mereni, rozdily v hodnotach cca 3% !!!!!!

Ackoli neverim tomu, ze by tahle vecicka umela presne spocitat kolik koni vase auto ma v cislech, muze to byt velmi sikovnej nastroj na porovnani identickyho auta pred/po upravach. Dynolicious i Trackday maji totiz podle vseho umet i graf a export dat k dalsimu zpracovani, coz je pecka.

Dale budu testovat Trackday ktery komunikuje s GPS a umi automaticky zmerit kolo, v polovine cervna Masarykuv Okruh
a ITR.

P.S.: Pokud se vam tema libi, vlevo u myho nicku je tlacitko + u polozky Prinos přátele Cool
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2010 , 11:59   Citovat  

Odkaz
   Návrat  
nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2010 , 13:02   Citovat  

kde stiahnem ten program? ktory iphone mas ty? to sa mi paci aspon na porovnanie...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 8:22   Citovat  

Pocketdyno se da stahnout normalne pres I-tunes, a ja mam Iphone 3G.
   Návrat  
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 8:27   Citovat  

chci to zkusit na android platformě, neví někdo nějakej soft?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 8:47   Citovat  

Tak jsem se vrhnul na dalsi kousek software - Dynolicious.

Podle recenzi co jsem cetl by se melo jednat o pomerne presnej nastroj na mereni vykonu a zrychleni. Za tech par dolaru si rikam proc ne, a tak prinasim par svych zkusenosti.

K cemu se da Dynolicious pouzit?

- Ke zmereni zrychleni vaseho auta - po 10 km/h blocich, 0-100 samozrejmosti.
- Ke zmereni 0-400m - vysledek je cas a rychlost
- Ke zmereni vykonu vaseho auta v cislech a grafu v zavislosti na rychlosti vozu a casu (ne otacek !!!)

Jak na to ?

- Najdete si ROVNY usek silnice, nebo alespon takovy ktery po celych 400 metru nezmeni svuj sklon
- Pouzijte to nejlepsi a nejpevnejsi uchyceni Iphone pro zamezeni vibracim. Psal jsem ze jsem poridil WindowSeat od Griffinu - a budu ho zrejme menit za homemade DIY drzak z nejake peny a suchyho zipu, udelam z toho krabicku do ktere iphone vlozim a suchym zipem uchytim ke koberci u spolujezdce.
- Ujasnete si co chcete merit, jestli zrychleni nebo vykon (viz dale)
- Udelejte si nekolik mereni na tom samym useku s tim samym zpusobem rizeni, a porovnejte vysledky. Pokud se budou lisit, mate blbe zkalibrovanej/uchycenej iphone a musite zamezit vibracim.

Jak rozumny vysledky z toho lezou?

Sam za sebe musim rict ze mne to docela prijemne prekvapilo, ale je potreba dat si pozor na nektery pravidla. Na jedne uzavrene silnici jsem si nasel velmi rovny nehrbolaty usek dlouhy cca 500m, a vyrazil testovat.

Vzdy je dulezity si rozmyslet co chcete merit - jestli zrychleni a 0-400 a nebo vykon. Neni dobry merit vykon a cokoli jinyho, protoze to vyzaduje jinej pristup.

Pro zmereni vykonu potrebujete opatrnej rozjezd na jednicku, pak hned za dva a plnej, za tri s rozumnym zpusobem prerazeni (zadna velka rana kdy se pomalu bloknou kola) a zase plnej, atd. Vysledkem pak je predevsim graf kterej se da v budoucnu porovnat po uprave auta a novym mereni.
Pri tomhle zpusobu se mi behem 6 pokusu podarilo ziskat hodnoty ktery se lisily o 3 KW v maximalnich hodnotach, po zprumerovani vylezla nejcasteji merena hodnota jako prumer.
Pro zmereni zrychleni/0-400m casu potrebujete co nejrychlejsi rozjezd, rychly razeni. To ale znamena vibrace, obzvlaste kdyz se vam rozskacou polosliky Smutný . Vykon ma pak v sobe dost sileny skoky a hodnoty se mezi jednotlivyma merenima ZASADNE lisi (i o 10 KW ! ). Na druhou stranu, cas 400m se mi daril (a verim ze i v realu) dosahovat v hodne podobnych cislech.

Nejaky nevyhody?

Ano, z myho pohledu jedna. Nedaji se exportovat SUROVY data aby si clovek mohl pripravit vlastni nastroj, kterej data pouzije a udela z nich graf/odstrani nesmyslny hodnoty atd. K tomu ale maji dalsi nastroj, Dynolicious Log Box, za 3 dolary.

Co na zaver ?

Celkove hodnotim aplikaci, vzhledem k cene 10 dolaru, jako sikovny nastroj, ktery umoznuje ukladat grafy a cisla, poslat je do PC pres mail, a hlavne, porovnavat vykon auta pred/po upravach, za sikovny. Necekejte ze vam to rekne presny vykon v cislech, a predevsim ve vyssich rychlostech auta, kdy proste k vibracim dochazi, jsou v grafu nepresnosti, ale na dvojku/trojku mi z toho lezly velmi podobne grafy.

Pro predstavu prikladam typicky vystup mereni na moji ALL STOCK (vcetne sani, vyfuku) ITR.
Prvni fotka je mereni vykonu - je videt ze uz v druhe sekunde a velmi malem vykonu je propad - prerazeni na dvojku, pak plnej, prerazeni za tri, plnej, a za 4.
Druhej snimek je pak 0-400, vsimnete si jak graf daleko vice lita protoze se mi ITR na vlkhym povrchu rozskakala, proto pro mereni vykonu doporucuji "klidnejsi" pristup.

power.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
power.jpg, 91.53 kB

0-400.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
0-400.jpg, 102 kB
   Návrat  
p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 9:44   Citovat  

Nechtel by jsi program prodat dal za nejakou kacku? Velmi šťastný
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 10:38   Citovat  

Nedelej fory 10$ je dneska 250,- ne.

jinak me to jeste nenapadlo, ale melo by to jit i na ruznych HTC, tedy na Win Mobile, nasel jsem tenhle SW, je to trial a pak prej za 15euro. No vyzkousim a uvidim.

tudy odkaz
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 10:48   Citovat  

OsekSpider napsal:
chci to zkusit na android platformě, neví někdo nějakej soft?

na adroid platformě je třeba aDyno, mám G1, ale bude to chtít pořádný uchycení do auta jak je psáno výše OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 11:26   Citovat  

Tez mam G1 tak to vyzkousim aspon na swiftu, s tim uchycenim bude asi problem drzak mam na skle a celkem se to klimba
   Návrat  
TomiQ je teď offline  TomiQ
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 14:13   Citovat  

Ja pouzivam gMeter, funguje celkem fajn. Mala odchylka v nekolika po sobe jdoucich mereni a celkem to i dopovida popirovym hodnotam.

Nedavno taky vydalo BMW svou vlastni appku. Je zadara na tunes, ale tu jsem ale jeste nezkousel. BMW M Meter

-t
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Mereni vykonu home II - Iphone
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina