Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PlayStation3 vs Xbox360
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.3.2013 , 19:12   Citovat  

Předem uvádím, že se vůbec v herních konzolách nevyznám, zatím jsem žádnou z nich neměl a svět pc her mě opustil už před mnoha roky (vyjímku tvoří sporadický warcraft3 přes battle.net).

Proto by mě zajímalo nějaké střízlivé porovnání konzolí Xbox360 a PS3. Co jsem koukal, tak Xbox je většinou o nějakou kačku levnější, ale proč? V čem se liší (jestli vůbec v něčem), respektivě poznám rozdíl, když budu hrát tu samou hru na jednom nebo druhým? Je rozdíl v grafice, hratelnosti, výkonu, kapacitě, nebo ne všechny hry vychází na Xbox či PS3?

Teoreticky kdyby jsem se rozhodoval pro koupi herní konzole, jaká jsou PRO a PROTI každé z nich.

Je to už asi hodně specificý dotaz, tak snad se najde nějaká zasvěcená hlava Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mumilek je teď offline  mumilek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2013 , 19:39   Citovat  

Ahoj, mel jsem oboje a momentalne mam xbox..
Kdybych se mel rozhodovat jdu do PS3.
Xbox je levnejsi a mozna,ale jen mozna o trosicku vice delany na hry.
PS3 je lepe zpracovany, neni tak hlasity, jako xbox a proste je pro me i to menu a vse osklivejsi nez PS3.
ALe pokud to chces ciste na hry, tak xbox staci, usetris...
Nevim ted jak je to s tema novinkama myslim kinekt a podobne, to ja nemam.. na netu urcite neco o tom bude.
Zaver: Pokud chces usetrit a jen hrat...xbox
Pokud mas penize, PS3 ma to i blueray. Nebo jak se to pise Úsměv
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2013 , 20:36   Citovat  

TADY máš odkaz na forum o konzolích, třeba Ti to pomůže.
Já mám Xbox
   Návrat  
ALTARiN je teď offline  ALTARiN
PříspěvekZaslal: 16.3.2013 , 21:56   Citovat  

xbox má placený online služby
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mick je teď offline  Mick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 13:48   Citovat  

Mám zkušenosti s oběma. Jak bylo řečeno, PS3 je víc multimediální než XBOX, ten na druhou stranu na samotné hraní naprosto stačí. Další věc je, které tituly bys chtěl hrát. TOP hry vychází často jen pro jednu platformu. Jako příklad uvedu Forza motorsport 4 - skvělá hra plná Hond, ale je jen na XBOXu. Série Grand Turismo je zase jen pro PS3.

Takže tak Úsměv
   Návrat  
KingsKiller je teď offline  KingsKiller
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 14:04   Citovat  

X box jednoznacne ,,,! ps3 ma neskutecne maly ovladace za chvilku z toho boli ruce,,,, neprakticke ,,,
   Návrat  
Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 6:45   Citovat  

OK, dik všem za info OK

A má někdo zkušenosti s myší a klávesnicí u herní konzole? Na netu jsem něco málo našel, ale jde mi o osobní zkušenost. Je mi jasný, že u multi playeru se to nesluší, ale třeba pro single u hry jako CoD si ani ovládání bez myši moc nedovedu představit Úsměv
   Návrat  
-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 7:22   Citovat  

měl jsem obojí a jednoznačně můžu doporučit PS3 je to dobrý
   Návrat  
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 14:30   Citovat  

Mick napsal:
Mám zkušenosti s oběma. Jak bylo řečeno, PS3 je víc multimediální než XBOX, ten na druhou stranu na samotné hraní naprosto stačí. Další věc je, které tituly bys chtěl hrát. TOP hry vychází často jen pro jednu platformu. Jako příklad uvedu Forza motorsport 4 - skvělá hra plná Hond, ale je jen na XBOXu. Série Grand Turismo je zase jen pro PS3.

Takže tak Úsměv

GT5 na PS3 graficy krasne, v 3D rezime je to psycho ale nehnevajte sa ludia auta idu v tobogane, sklamanie KO
neda sa vybehnut mimo trat, vrati ta to pomaly na cestu

za mna kinect
   Návrat  
RedX je teď offline  RedX
PříspěvekZaslal: 22.3.2013 , 9:31   Citovat  

Hory88: Víceméně nemůžeš šlápnout vedle, tahle generace už je venku pěknejch pár let a tak mají obě dvě značně obsáhlou knihovnu her a co se týče HW, tak ten už je po několika revizích velmi odladěnej, takže spolehlivost je bezproblémová. Rozhodně běž do verze s HDD, ty základní modely s malou flash pamětí (XB 4GB, PS 12GB) jsou k ničemu. Ovladače/joypady považuju funkčně za rovnocenný, i když pocitově rozdílný. XB má větší a těžší ovladač, to je fakt (americká konzole:) ), ale já mam poměrně velký ruce a na PS3 ovladači nemam problém.
Pro někoho může bejt zásadní že PS3 má Blu-ray mechaniku.
Online služby jsou taky porovnatelný, na PS3 zcela zdarma, na XB si musíš připlatit, ale převládá názor že to za tu kvalitu těch služeb stojí. XB například umožňuje takzvanej cross-game (voice)chat, kdy spolu můžou dva (či více) hráči mluvit a přitom mají spuštěnou jinou hru nebo jsou třeba jen v menu, prostě ten chat je nezávislej na zrovna využívaný funkci. PS3 má samostatnou voicechat aplikaci, která se vypne když spustíš něco jinýho. V online hrách a jejich lobby spolu samozřejmě mluvit můžete, to podporuje snad každá hra. Nebo si na NTB/PC pustíte skype a můžete kecat jak chcete Úsměv

Takže nakonec jde o hry. Jsou hry multiformátový (neboli multiplatformní) a exkluzivní. Multiplatformní pochopitelně výchází na více platformách, tim jsou myšleny obě konzole a většinou i pc. Namátkou jsou to hry jako Assassins Creed, Need for Speed, Call of Duty, Tomb Raider a naprostá většina všech ostatních. Exkluzivní hry vycházejí jen na jednu platformu - za jejich vývojem stojí Microsoft nebo Sony, takže je logický že si to vydají jen na vlastní platformu. Velký značky na straně XB tak jsou Halo, Forza Motorsport, Gears of War... U ps3 zas Uncharted, Gran Turismo, God of War, Heavy Rain, Killzone... Sony jich má o něco víc a většinou jsou považovaný za etalon svých žánrů.
Obdobná situace platí na poli Xbox Live a PlayStation Network, kde vycházejí menší, levnější hry, který ale můžou bejt opravdu velmi, velmi dobrý.
Kvalita multiformátovejch her je v podstatě totožná.

Obě konzole v současnosti používají jako velký lákadlo nějakou formu pohybovýho ovládání. To je hezká věc, ale ne pro seriózního hráče hrajícího "normální" hry. Ty pohybovky jsou záležitost hlavně společenská - s rodinou, s přítelkyní, na party. Je to snaha Sony a Microsoftu následovat úspěch Nintenda Wii. Je to doplněk, ne revoluce.

Na ovládání myší a klávesnicí zapomeň - podpora je sporadická a nekonzistentní. Konzole a hraní her na nich jsou vytvořený pro hraní v obýváku, z křesla nebo gauče, ne za stolem. Všechna menu i hry samotný jsou tomu samozřejmě uzpůsobený, takže tam neni problém. Neni to tak intuitivní jako na počítači a písíčkář může mít dojem Alenky v říši divů, ale chce to jen trochu času, zvyku a umu. Je třeba si vycvičit palce pro ovládání analogů. Lidi co hrajou na konzoli pár let si už nedovedou představit nic jinýho, ergonomie joypadu a pohodlí s tim spojený je prostě výhra.

GT5 versus Forza Motorsport 4. Věčná bitva a důvod pří znepřátelenejch táborů. Naprostá hloupost. Rozhodně bych tohle nebral jako rozhodující faktor - každá hra je špičkou na svojí konzoli, takže je třeba to tak chápat.
Pokud bych byl nucen připojit svuj názor, řeknu že GT5 je lepší simulátor a FM4 je lepší hra. Zároveň se ale dá říct, že GT5 je velmi dobrou hrou a FM4 velmi dobrým simulátorem.
Ve Forze můžeš ze civica udělat RWD, pohrát si se vzhledem (nárazníky, prahy, design vnějšku - nápisy, barvičky) i nějakej ten hondí engine-swap.
V GT5 civic civikem zůstane - můžeš ho přestříkat, vyměnit kola, dát aero paket, kapotu. B16 zůstane B16, ale můžeš ho vytunit podle vlastních požadavků. V podstatě z něj můžeš udělat úplně závodní auto pokud chceš.
Ve Forze je Porsche, v GT "jen" pár RUFů.

To je asi vše.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2013 , 10:29   Citovat  

Na obou už je poznat věk. Před třemi lety jsem koupil Xbox a zvlášť na posledních hrách je patrný slabší hardware (dlouhé loadingy, slabší grafika při porovnání s PC atd.). V dnešní době bych možná počkal na nástupce.

Xbox má úplně stejné multimediální schopnosti jako PSko a pokud používáš PC s win, tak tě překvapí jak dobře šlape s Media center.
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.3.2013 , 10:39   Citovat  

Meethos napsal:
Na obou už je poznat věk. Před třemi lety jsem koupil Xbox a zvlášť na posledních hrách je patrný slabší hardware (dlouhé loadingy, slabší grafika při porovnání s PC atd.). V dnešní době bych možná počkal na nástupce.

Xbox má úplně stejné multimediální schopnosti jako PSko a pokud používáš PC s win, tak tě překvapí jak dobře šlape s Media center.

Dovolim si nesouhlasit .. PSko ma Bluecko a jeho podpora medii je hodne nad urovni X-boxu.
Jestli jsi zkoumal nekolik let zpet. . tak na to rychle zapomen. Cele menu a podpora medii PS3 je dnes diky aktualizacim neco "jineho" Úsměv

Ja osobne jsem se rozhodl pro PSko z duvodu "tichosti", stabilnosti a prave Bluecku. Ale tim nerikam, ze je lepsi nez Xbox. Jen si kazdej musi vybrat "to svoje" ... nebo si koupi oboji a je to Velmi šťastný
   Návrat  
john.vodka je teď offline  john.vodka
PříspěvekZaslal: 22.3.2013 , 15:15   Citovat  

k XboXu jsem přišel jako slepej k trumpetě, když jsem ho kdysi vyhrál. Dva roky se na něj prášilo než sem k němu koupil monitor a Forzu 4. Měl jsem v ruce i PS3 a další konzole, ale muj herní obzor co se týká konzolí je dost omezen, protože dávám přednost PC hrám. Ale na Forzu4 nedám dopustit.. ráj swaperů, turbistů a jiných úchyláků mně podobných. Vzít si pro srandu Jazze, předělat na zadokolku, dát tam B18 a oturbit? Proč ne? Velmi šťastný

XboX vs PS3 je otázka priorit co od toho budeš chtít Úsměv tahle otázka ale asi nebude jen GT nebo FM, ikdyž se to tady dá předpokládat Úsměv nevim třeba jak to má PS3, ale na XboX se dá přes USB připojit normální myš a klávesnice pro hraní stříleček nebo jiných žánrů, kde se přes gamepad nedá hrát tak komfortně.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
PlayStation3 vs Xbox360
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina