Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ECU chyba č. 71, 72, 73, 74
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 27.2.2013 , 18:28   Citovat  

Zdar pánové, doufám že mi poradíte co jsou to za kody chyb. Mám anglána D14Z4 66kW r.v.00 a před 2 lety jsem si ho předělal na LPG najel jsem zatím 40.000km a žádný problém nebyl. Občas sice vyskočila kontrolka motoru s chybou č.45 chudá bohatá směs, ale druhý den nebo někdy i na 3 den sama zhasla a půl roku se zas nerozsvítila. V pondělí jsem odjížděl z práce nastaruji studený motor na benzín a hned na mě blikl engine. Tak jsem si vyblikal chybu a opět 45 tak jsem to neřešil. V úterý jsem zajel za jedním kolegou tady s fora co má taky LPG v CR-V a má diagnostiku takovou za 1000kč a prý funguje odkaz Napíchnul jsem a zjistilo mi to kody PO171, PO300, PO301, PO302, PO303, PO304. Tak jsem zašel do Hondy a našli mi ten kod č45 v manuálu viz fotka. No a nevěřil jsem a ty kody PO171 co jsou z te levné diagnostiky souhlasily s těmi co jsou v manuálu na te fotce. To byl první problém a ta diagnostika je i dokázala vymazat. V Hondě mi poradili abych přidal nějaké aditivum na pročištění vstřiků. Tak jsem si koupil od BG nalil to tam a šel vypálit pavouky. Nevěřil jsem ,ale i s chbovou hláškou to mazalo 200km/h. Takhle jsem najezdil 100km přijel domů nechal chvíli běžet na volnoběh ať to krapet vychladne a chcípnul to. Pak jsem vyzkratoval konektor od ECU a vyblikal kody 71, 72, 73, 74, Podle FAQ a seznamu chyb co tady je na foru odkaz to píše chybu: (Cylinder 1,2,3,4, misfire or a random misfire a condition is present that is creating a cylinder misfire) tohle je napsáno u všech 4 chyb. Jenže v jiném manuálu jsem našel chybu 71 a 72 a to je: snímač teploty nasaváneho vzduchu je pod nastavenou hodnotu) a 72 je to stejné jen je nad nastavenou hodnotou. Máte ponětí co by to mohlo být? A u té chyby 45 proč mám chudou směs. Kontrolky se vždy rozsvítila když jsem nastartoval na benzín

KODY.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
KODY.jpg, 424.14 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2013 , 21:21   Citovat  

šel bych po něčem co je společné pro všechny válce, kostra ke vstřikům . nebo něco takového

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2013 , 21:29   Citovat  

Kdyby to byla nějaké vada v elektrice tak by to mělo vynechávat, ne? Nebo nepravidelný chod, ale motor si vrní jako kotě. No ,ale teď si vzpomínám že každé ráno když je studený start nebo pokaždé když je studený start. Tak je cítit ve výfukovém potrubí jako by škubání. Hlavně to jde cítit když dám ruku na fofrklacek. Ale není to slyšet jen takové cukání ,ale dávám to za vinu když letí horké vyfukové plyny do studených nerez svodů tak se to tam tak zvláštně bije nebo co.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 9:49   Citovat  

Můžou to dělat špatné svíčky? Mám tam NGK a najeto +- 10.000km, ale bylo mi řečeno že LPG může ty svíčky odrovnat nebo snížit jejich životnost

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 16:51   Citovat  

když vyresetuješ chyby z ecu a budeš jezdit jen na benzín,ukážou se chyby znovu?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 17:09   Citovat  

Včera jsem nalil plnou benzínu + aditivum na čištění vstřiků a palivového systému a šel to protáhnout po dálnici. Najel jsem 100km a jel domů jak jsem psal výše. Ráno jedu do práce a kontrolka pořád svítila. Kdyzž jsem jel z práce tak po nastartování se už nerozsvítila. Tak zatím v pohodě, ale co to bylo za chybu nevím.

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
-2
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 18:48   Citovat  

Můžu k tomu říct jediné... stejný jako naftaři, s LPG se toho moc neušetří, stejně do budoucna přijdou problémy, které je potřeba draze zaplatit. Svíčky na LPG drahé jako prase a ještě ke všemu kratší intervaly výměny. Suché spalování, dříky ventilů a vodítka jsou v orgasmu, když není dodělaný správný přimazávání do sacího traktu. Sací ventily a ventilová sedla opět v jednom nekončícím orgasmu. To nemluvím o stěnách válců a pístech s kroužkama. Při odpařování paliva, před spálením par, dochází k ochlazování, při sání směsi dochází k ochlazování.

Můj proslov jde mimo plynové motory ostatních automobilek jako Subaru, Fiat a dalších..

Jednou je ten motor postavený jako benzínový, jezdím na benzín.

Chyby jasně sám popisuješ, vynechání zapalování, náhodné vynechání zapalování... takže lambda mrtvá po ježdění na LPG, nebo problémy se vstřiky a nebo vadné hodnoty z lambdy, že ECU je vyhodnotí jako špatnou tvorbu směsi.

Ty chyby jsou od vynechávání zapalování, jelikož jsou rozdělené, budou souviset se vstřikovačim ne se zapalováním. Nemáš jednotlivá trafa, která by počítala vynechání jiskry na průběhu napětí. Chyba na lambdě je u přestaveb na LPG normální, protože se nikdy nedosáhne spalováním plynu tepelných hodnot jako při spalování směsi benzínu a vzduchu. Tepelné hodnoty jsou vždy vyšší, proto směs podle chyby lambdy chudší.

Teď se do mě pusťte plynaři, ale taková jsou fakta ze servisů, kam si lidé s LPG jezdí neustále štěžovat s problémy.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 20:18   Citovat  

Děkuji za vyčerpávající odpověď v nekončícím orgasmu je to dobrý A tady je ta drahá svíčka jako prase odkaz není potřeba tam rvát svíčky na LPG.

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 20:32   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Můžu k tomu říct jediné... stejný jako naftaři, s LPG se toho moc neušetří, stejně do budoucna přijdou problémy, které je potřeba draze zaplatit. Svíčky na LPG drahé jako prase a ještě ke všemu kratší intervaly výměny. Suché spalování, dříky ventilů a vodítka jsou v orgasmu, když není dodělaný správný přimazávání do sacího traktu. Sací ventily a ventilová sedla opět v jednom nekončícím orgasmu. To nemluvím o stěnách válců a pístech s kroužkama. Při odpařování paliva, před spálením par, dochází k ochlazování, při sání směsi dochází k ochlazování.

Můj proslov jde mimo plynové motory ostatních automobilek jako Subaru, Fiat a dalších..

Chyby jasně sám popisuješ, vynechání zapalování, náhodné vynechání zapalování... takže lambda mrtvá po ježdění na LPG, nebo problémy se vstřiky a nebo vadné hodnoty z lambdy, že ECU je vyhodnotí jako špatnou tvorbu směsi.

Ty chyby jsou od vynechávání zapalování, jelikož jsou rozdělené, budou souviset se vstřikovačim ne se zapalováním. Nemáš jednotlivá trafa, která by počítala vynechání jiskry na průběhu napětí. Chyba na lambdě je u přestaveb na LPG normální, protože se nikdy nedosáhne spalováním plynu tepelných hodnot jako při spalování směsi benzínu a vzduchu. Tepelné hodnoty jsou vždy vyšší, proto směs podle chyby lambdy chudší.

Teď se do mě pusťte plynaři, ale taková jsou fakta ze servisů, kam si lidé s LPG jezdí neustále štěžovat s problémy.

A proto nepřijdeš u nových aut o záruku po montáži na LPG i když vůz na LPG nebyl stavěn! to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 21:49   Citovat  

crxmann napsal:
A proto nepřijdeš u nových aut o záruku po montáži na LPG i když vůz na LPG nebyl stavěn! to mi hlava nebere

Ano, když je montovaná značka LPG, CNG, postup montáže a použitá technologie schválená výrobcem vozu, případně dovozcem značky vozu, tak opravdu ne, o záruku nepřijdeš OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 21:57   Citovat  

optimas napsal:
Děkuji za vyčerpávající odpověď v nekončícím orgasmu je to dobrý A tady je ta drahá svíčka jako prase odkaz není potřeba tam rvát svíčky na LPG.

Já mám v ELITE katalogu LPG a CNG (Pt/Ir) NGK svíčku pro D14Z4 jako náhradu benzínové svíčky za 897 Kč na zákazníka.
Tu co jsi uvedl ty, je benzínová svíčka Mrk

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 22:16   Citovat  

Já to vím, že je to benzínová svíčka to mě říkat nemusíš a jenom blázen by koupil tu tvojí svíčku za ty prachy to máš pravdu. Raději si koupim 12 těch benzínových než tu jednu tvoji LPG. Takhle předraženou svíčku snad nemají v žádném shopu. Tak buď te lásky a zahoď ten katalog od Elite, OK odkaz A byl bych ti velice vděčen kdyby jsi sem už nepsal. Díky Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 23:23   Citovat  

optimas napsal:
Já to vím, že je to benzínová svíčka to mě říkat nemusíš a jenom blázen by koupil tu tvojí svíčku za ty prachy to máš pravdu. Raději si koupim 12 těch benzínových než tu jednu tvoji LPG. Takhle předraženou svíčku snad nemají v žádném shopu. Tak buď te lásky a zahoď ten katalog od Elite, OK odkaz A byl bych ti velice vděčen kdyby jsi sem už nepsal. Díky Mrk

OK, respektuji to, pouze jsem sdělil svůj reálný názor a praktické zkušenosti z dílny na tvůj problém OK
Najdi LPG/CNG svíčku za 100 Kč na D14Z4 a půjdu se dobrovolně oběsit jako největší wokurka Ta svíčka není moje, ale prodává se za tuhle a podobnou cenu ve všech sítích s náhradníma dílama, OK? A lidé je kupují, když mají problémy se zapalováním... ale je naprosto zbytečné zde o této problematice psát. Zkus napsat Montymu k tvému problému, myslím, že nebudu moc daleko od jeho názoru a závěru.

Jj, tůj odkaz je plus mínus nákupní cena pro ELIT, AutoKelly a jiné obchodní sítě s autodíly Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2013 , 7:25   Citovat  

Ježiš, neřeš pořád tu svíčku za 100kč. Ja vím, že se občas objevují problémy s LPG to mi nemusíš říkat i s tím jsem do toho šel a mám to už 2 roky. Kontrolky už samy zhasly a jezdí se dál. Navíc to může zpusobovat i LPG špatné palivo jelikož je zimní a letní LPG a do zimního se přidávají nějaké bordely nevím proč. A tyhle problémy s kontrolkou mám jen v zimě a shodou okolností jsem natankoval u pumpy kde jsem ještě netankoval. Tak kdo ví co tam měli za bordel. Navíc mám auto na denní ježdění takže mě celkem netrápí jestli se podělá to nebo ono. Jen jsem chtěl vědět co tahle chyba může být a rozsvítila se na benzín ne na LPG

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2013 , 22:34   Citovat  

optimas napsal:
Ježiš, neřeš pořád tu svíčku za 100kč. Ja vím, že se občas objevují problémy s LPG to mi nemusíš říkat i s tím jsem do toho šel a mám to už 2 roky. Kontrolky už samy zhasly a jezdí se dál. Navíc to může zpusobovat i LPG špatné palivo jelikož je zimní a letní LPG a do zimního se přidávají nějaké bordely nevím proč. A tyhle problémy s kontrolkou mám jen v zimě a shodou okolností jsem natankoval u pumpy kde jsem ještě netankoval. Tak kdo ví co tam měli za bordel. Navíc mám auto na denní ježdění takže mě celkem netrápí jestli se podělá to nebo ono. Jen jsem chtěl vědět co tahle chyba může být a rozsvítila se na benzín ne na LPG

Dovolím si poslední můj příspevěk s odpuštěním.

K té chybě, chybám, jsem se vyjádřil v prvním příspěvku ohledně vynechání a náhodného vynechání zapalování. Svíčku neřeším.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2013 , 14:29   Citovat  

Fish napsal:
když vyresetuješ chyby z ecu a budeš jezdit jen na benzín,ukážou se chyby znovu?

Reset proveden jezdím už 14 dní jen na benál, dané nové svíčky a včera opět vyskočily chyby 71,72,73,74 a opět po startu studeného motoru. Co jsem včera tak zkoumal na netu tak někteří píšou že by to mohlo být něco společného s kabely k rozdělovači, víčko ,palec ,cívka nebo zapalovací modul, ale je to těžké na něco přijít jelikož tady ještě nikdo takovou chybu neřešil. Čerpal jsem ruzumy z tohodle článku odkaz i když angl. neumím tak strojový překlad byl dosti divoký.

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2013 , 15:35   Citovat  

Me se objevil tenhle problem trosku jinak, chyba 71,72. Bylo to par dni po instalaci turba a auta bylo ohraty, tesne pred zimou ( venkovni teplota tak 5-8°). Cca 30min se zahrejvalo lehkou jizdou po meste, potom to cca 10min stalo na miste nastartovany, chtel sem se rozjet a chciplo to. Vyblikal sem tydle 2 chyby, pohejbal kabelama a nastartoval znova bez chyb. Chybou mozna bylo, pac to bylo na E85 a svicky s velkym odtrhem. Taky sem obcas schytal ranu od kabelu. Od ty doby jezdim na benzin a vymeneny svicky + novy kabely + ocistena kostra. Najeto cca 1000km a zadnej problem.

Problem bych teda hledal v rozdelovaci/kabely + svicky. Zkus podle manualu zmerit odpory, jestli to vsude kostri jak ma atd.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2013 , 15:46   Citovat  

Hm já jsem na elektriku totálně levej což bude problém to mi hlava nebere Dnes jsem vyměnil víčko rozdělovače a palec. Sice ne za nové, ale za původní origo, protože jsem si loni koupil nové druhovýrobu a pak udělal reset ECU a jezdíme dál na benál. Pokud se opět rozsvítí mám už domluvený jiný rozdělovač a kabely. Takže budeme testovat dál. Jinak dík za názor je to dobrý

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2013 , 16:43   Citovat  

Sak ja taky nejsem pan elektrikar HaHaaa Jestli mas multimetr, tak porovnej odpory na dratech ( podle manualu ) u jednotky a u toho svazku co jde do rozdelovace. Pokud tam nebude rozdil, bude nejspis chyba uvnitr rozdelovace. Muzes zkusit zmerit odpory na civce a modulu zapalovani. Dej vedet jak si dopadl je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2013 , 16:46   Citovat  

Multimetr HaHaaa já jsem schopen si změřit kde jde šťáva klasickou zkoušečkou ,ale tohle už je asi moc. Asi bude nejlepší nejakého elektrikáře ať se na to jukne Velmi šťastný

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2013 , 22:55   Citovat  

Jofrey CRX napsal:

Nechápu co dělám špatně , ale ve svých LPG Honda používám levné svíčky , LPG jednotky nastavuji na extrémní hodnoty , nepoužívám žádnou ochranu ventilů a motory nemají žádný problém je to dobrý Pouze kontroluji po 20tis. km vůle ventilů. Teplota spalování mě vůbec netrápí a evidentně ani můj motor Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2013 , 23:51   Citovat  

hopit napsal:
Nechápu co dělám špatně , ale ve svých LPG Honda používám levné svíčky , LPG jednotky nastavuji na extrémní hodnoty , nepoužívám žádnou ochranu ventilů a motory nemají žádný problém je to dobrý Pouze kontroluji po 20tis. km vůle ventilů. Teplota spalování mě vůbec netrápí a evidentně ani můj motor Velmi šťastný

Jo, pohoda, já jsem nepsal, že to je pravidlem, ale že mám takovou zkušenost z většiny LPG motorů, když jsem dělal v servisu diagnostika a měl jsem z čeho a podle čeho porovnávat přátele

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2013 , 0:18   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Jo, pohoda, já jsem nepsal, že to je pravidlem, ale že mám takovou zkušenost z většiny LPG motorů, když jsem dělal v servisu diagnostika a měl jsem z čeho a podle čeho porovnávat přátele

Bohatou/chudou směs vyhazuje LPG často , ale je to obvykle špatným nastavením mapy . Já jsem si upravoval mapu někdy i 10x než to bylo ve všech režimech 100% .

eldenor je teď offline  eldenor
-1
PříspěvekZaslal: 24.3.2013 , 21:49   Citovat  

Ahoj řeším v tuhle , chvíly ten samý problém s mým Accordem 1.8VTEC 6g r.v. 2000 motor F18B2 s instalovaným sekvenčním vstřikováním. Za poslední dva roky občas chyba "45" tj. chudá směs která vždy vydržela jen pár dní a pak byl zase několik týdnů klid a chyba se sama smazala (a je to přesně tak jak bylo posáno výše prostě nesedí mapa přizpůsobení LPG jednotky) Mám doma sám kabel na LPG jednotku ale nastavování je hotová alchymie.Ale zpět k problému v současnoti mi Akouš nedrží v nízkých otáčkách a jednotka vypisuje chyby "71" a "72" missfire. Chybu tak nějak tuším právě v elektrice tj. nejlevnější řešení že vyměním svíčky za NGK ZFR6F-11 + výměna kabelů a palce na rozdělovači. Jakmile budu mít dám vědet jak jsem dopadl. PS: Prosím pošlete mi fotku toho člověka co kupuje pro své LPG auto svíčky za 700-800Kč dám si ho do rámečku a postavím vedle monitoru, protože většího debila bych nenašel Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
ECU chyba č. 71, 72, 73, 74
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina