Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jak pracovat z laminatem ?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 15:41   Citovat  

Zdary chtel bych se zeptat jak postupovat pri upraveni laminatu k lakovani ?

Dorazil mi naraznik a ma spoustu malych dulku a bojim se to brousit protoze tloustka mmaterialu je cca 4mm

Hlavne mi jde oto jak postupovat , jakej material a pomucky nakoupit a jake mam moznosti ..

Nemusi byt uplne hladkej a rovnej ale hlavne aby nemel kratery ..

za postrehy predem dekuji přátele

20052011052.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20052011052.JPG, 806.87 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 17:02   Citovat  

zdrsnit pokud uz je tam nejaka barva jako ze je
zakitovat ty nerovnosti ktere potrebujes
prebrousit tmel jako dycky u vseho ostatniho
plnic aspon 2 vrtvy kazdou prebrousit at pak neco nevyleze na povrch
barva a lak

neni to nic sloziteho ale musis davat pozor na hrany je to krehke a praska to

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 17:10   Citovat  

Proto nenávidím ty novodobé lamináty.Ty staré byly lepší.Dělaly se tlustší a pevnější.Dneska to je papírové tak,že se to bojím vzít do ruky a nedej bože přes to použít šroub. to snad ne

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 17:44   Citovat  

Hondik napsal:
zdrsnit pokud uz je tam nejaka barva jako ze je
zakitovat ty nerovnosti ktere potrebujes
prebrousit tmel jako dycky u vseho ostatniho
plnic aspon 2 vrtvy kazdou prebrousit at pak neco nevyleze na povrch
barva a lak

neni to nic sloziteho ale musis davat pozor na hrany je to krehke a praska to

lak tam neni ma to ten sadrovej povrch a jsou tam asi 1mm hluboky a cca 3mm velky dolicky a

je jich hodne .. tojediny me stve no , nezni to nejak nesrozumitelne

ale bodl by nakej podrobnrsi postup a taky jakej matros pouzit , moc se vtom nevyznam ...

Jde mi hlavne oto ze , lakovat to nebudu ale za tuhle praci bych musel davat ranec a myslim

ze bych to zvladnul ale potreboval bych nakej postup a co vse pouzit no Se stydím

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 18:09   Citovat  

ja nejsem primo lakyrnik to radsi napis nekomu kdo ti ten postup rekne uplne presne ja ti muzu rict svuj postup Úsměv

obyc 2 slozkovy karosarsky tmel myslim ze je zluty (soft) nebo neco takoveho
povrch lechce prebrousit smirkem (120)
odmastit a v tenke vrstve nanest tmel
nechat to dobre proschnout a pak prebrousit na krabici od tmelu by mela byt i zrnitost (240?) nevim uz
aby to bylo uplne hladke tak nejlepe vodni smirek 1000-1200 a pod vodou to cele komplet prebrousit i ty mista kde si nedaval tmel
no a pak uz jenom plnic
stejne by bylo dobre kdyby si to lakyrnik pripravil sam
ty mu to prineses a on to bud udela znova a nebo se na to vykasle a jenom to lakne a zapocita si cenu i za praci

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 18:22   Citovat  

Hondik napsal:
ja nejsem primo lakyrnik to radsi napis nekomu kdo ti ten postup rekne uplne presne ja ti muzu rict svuj postup Úsměv

obyc 2 slozkovy karosarsky tmel myslim ze je zluty (soft) nebo neco takoveho
povrch lechce prebrousit smirkem (120)
odmastit a v tenke vrstve nanest tmel
nechat to dobre proschnout a pak prebrousit na krabici od tmelu by mela byt i zrnitost (240?) nevim uz
aby to bylo uplne hladke tak nejlepe vodni smirek 1000-1200 a pod vodou to cele komplet prebrousit i ty mista kde si nedaval tmel
no a pak uz jenom plnic
stejne by bylo dobre kdyby si to lakyrnik pripravil sam
ty mu to prineses a on to bud udela znova a nebo se na to vykasle a jenom to lakne a zapocita si cenu i za praci

no hlavne za to bude chtit ranec ... se stim raci vyhraju sam a pripravym jen na lak .

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 18:49  Naposledy upravil vespula.mortifer dne 14.5.2013 , 7:10, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Já jsem dneska taky hledal, protože mně to taky čeká a našel jsem docela zajímavý návody

laminování

a na tmelení a lakování tady.
Sice to není web o autařině , ale ten návod je celkem srozumitelnej a podrobnej. Já jsem odhodlanej to podle toho vyzkoušet.
Co na tyto postupy říkájí místní odborníci ? Půjde to takto ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 19:33   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Já jsem dneska taky hledal, protože mně to taky čeká a našel jsem docela zajímavý návody

laminování
a na tmelení a lakování tady.
Sice to není web o autařině , ale ten návod je celkem srozumitelnej a podrobnej. Já jsem odhodlanej to podle toho vyzkoušet.
Co na tyto postupy říkájí místní odborníci ? Půjde to takto ?

myslim ,ze na kitovani laminatu je jinej postup , hlavne by bylo lesi to videt na laminatovem dilu ..

hlavne ja budu kitovat asi celej naraznik, protoze tech dulku je spousta Smutný

takze odmastit nanest kit spachtli nechat uschnout a pak prebrousit od nejdrsnejsiho po nejjemnejsi ..

pak plnic a lak no , jestli jsem to pochopil spravne Úsměv

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 23:15   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no hlavne za to bude chtit ranec ... se stim raci vyhraju sam a pripravym jen na lak .

Obvykle si to lakýrníci připraví sami znovu pro jistotu, protože málokdo to dokáže připravit tak dokonale jako oni a před tebou už pár takových nejspíš přišlo a když to pak lakovali, zjistili, že spotřebovali dvakrát víc laku, než čekali. Na přípravě totiž nezávisí jen to, jak to bude pak vypadat (to co netrénovaným okem už nevidíš, po nalakování zase vyleze) ale taky spotřeba laku, čím hladší a dokonalejší povrch, tím méně laku je potřeba k tomu aby se to slilo do souvislé vrstvy. Pokud by ti účtovali práci a lak, co ušetříš na práci, proděláš na laku, pokud jednotná cena za lakování, asi ti tu slevu za přípravu nedají. Leda bys měl známého lakýrníka, ale i ten ti řekne, žes to měl radši celé svěřit jemu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 23:28   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
myslim ,ze na kitovani laminatu je jinej postup , hlavne by bylo lesi to videt na laminatovem dilu ..

takze odmastit nanest kit spachtli nechat uschnout a pak prebrousit od nejdrsnejsiho po nejjemnejsi ..

No já nevím,přečet sis to celý ? To je v podstatě návod jak si vyrobit bednu z laminátu na pc , to asi nebude o nějaký ošklivý práci , když to pak maj doma třeba na stole...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 23:58   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
No já nevím,přečet sis to celý ? To je v podstatě návod jak si vyrobit bednu z laminátu na pc , to asi nebude o nějaký ošklivý práci , když to pak maj doma třeba na stole...

ja myslel hlavne vetsi plochu ale jo v zakladu to muze byt stejny ,
ja jinak myslel ze to byl plastovej kryt a lamiat jsem tam nejak nevidel tak nevim

to ivoss : otazka je jestli to ten dotycny neodflakne jeste vic nez bych to delal ja neznalej a vzal za to penize
myslim ze kdybych to vyhladil , neni popraskanej nebo poskozenej , jen bych vplnil ty dulky a prebrousil
natom nemuzu nic pokazit Úsměv

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2013 , 7:08   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

to ivoss : otazka je jestli to ten dotycny neodflakne jeste vic nez bych to delal ja neznalej a vzal za to penize
myslim ze kdybych to vyhladil , neni popraskanej nebo poskozenej , jen bych vplnil ty dulky a prebrousil
natom nemuzu nic pokazit Úsměv

Pak ti rozumnej lakýra nedá záruku na práci.
Přípravu na lak si stejně udělá a Ty jí stejně zaplatíš, možná o pár korun levněji ale zaplatíš.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2013 , 7:08   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

Aha, on ten první odkaz vedl na konec tý kapitoly o laminování .... tak tady je to od začátku, i s tím jakou sadu na to koupit. Je to rozdělený na kapitoly, pro tvoje účely asi stačí překliknout rovnou na třetí kapitolu vlevo nahoře tý stránky. Ještě upravím ten odkaz vejš, aby to bylo správně.

sumy je teď offline  sumy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2013 , 8:41   Citovat  

Sice nejsem lakýra, ale už toho mám za sebou nastříkáno, vylaminováno a vykytováno dost. Narovinu, pokud s tím nemáš zkušenosti... Není problém nadělat víc škody než užitku. Jestli se jedná o opravdu jemné ťupky, tak do spousty z nich špachtlý tmel ani nenatlačiš a při broušení si na velkých plochách vyrobíš "vlnobití na moři", který bez karosářskýho hoblíku neodstraníš Ble Osobně bych malý ťupky bral spíš stříkacím tmelem a pak brousil jemňoukatym smirkem až do zblbnutí, ale šáhnout na něco co už má tvar a hrany hrubšim šmirglem zavání wc Jestli se do toho chceš opravdu pustit, tak si to nejdřív vyzkoušej na něčem malym, ať vidíš, jak ti to půjde, ale ať pak nejsi mravenec až to nedopadne úplně dle představ. Osobně jsem z týhle (nekonečný) práce vypruzenej už předem a tak se už víc jak půl roku nemám k tomu, abych si vylaminoval vylomenej kus zadního lipu na MPV HaHaaa

jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2013 , 8:53   Citovat  

ajeje ... jak je psano vyse ... navic pokud vim,tak na pripravu laminatu pod lak neni nejakej zasadni rozdil oproti cemukoliv jinemu.Hlavne se vyhni tmelum bilym a globus tmelum (na roudne v plzni je kram 4cr shop) tam si zakup co potrebujes,urcite si kup sterku (na zednicke spachtle,kryty od CDcek atd rovnou zapomen) a pokud nejsou silene hluboke,kup bud zlutej tmel (soft) nebo alu tmel (stribrnej) kterej je pevnostne jinde,dobre se opracovava a drzi na vsem moznym i nemoznym.Dal si kup brusny material - predpokladam,ze na excentr mit zbytecne nebudes,takze si vse budes delat rucne,tim padem nezapominej,ze kdyz se excentrem brousi 120kou smirgem,pouzij rucne 240ku atd atd ,taky si zakup brousici podlozku (zalezi co si koupis za papiry a jak moc si lenivej - muzes si koupit papiry a podlozku na suchej zip,enbo jen nejakej spalicek ci podlozku s mekci houbou a uchycenim na papir (to ti asi doporucim) ... pokud to pude do plnice ( opet pokud nejsi prasatko tak pude) tak smirek 1000 a vyse je sice krasna zalezitost pod vodou,ale pokud vrstvy tmelu budes brousit nebo dycky prebrousis alespon tou 240kou/320kou .. tak nemusis pouzivat 1000 a vyse zrnitost pod vodou,ale postaci ti treba 700vka .. plnic pak urcite brousit pod vodou.Pokud jsou ty dulky tak 1mm a mene,na tmel asi kasly,pouzij strikaci tmel (pozor neni totez to plnic)

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2013 , 17:59   Citovat  

ja se k tomu radsi vyjadrovt nebudu protože souhlasim s tim ze spravnej lakira to stejne zbrousi cele dolu a nanese si svůj kit a udela si to cele sam jde proste i o kvalitu kitu a tez o vrstvy ty to budes delat 5x on 2x takze nakonec te to vyjde draz tvůj kit tvůj cas a pak ještě vice casu lakyry.

Takže jedna mala rada existuje strikaci tmel hlinikovy a ten dokaze opravdu ale opravdu silne vrstvy takze skrabance 2mm hluboke ruzne nedokonalosti doliky atd zastrikat klidne at do nekde stece pak to prebrousis. je to uplne stejny kit jako klasicky hlinikovy jen je tekuty takze mu ty silne vrstvy nevadi a fak to jde rychleji nez sterkou.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2013 , 19:31   Citovat  

skritek napsal:
ja se k tomu radsi vyjadrovt nebudu protože souhlasim s tim ze spravnej lakira to stejne zbrousi cele dolu a nanese si svůj kit a udela si to cele sam jde proste i o kvalitu kitu a tez o vrstvy ty to budes delat 5x on 2x takze nakonec te to vyjde draz tvůj kit tvůj cas a pak ještě vice casu lakyry.

Takže jedna mala rada existuje strikaci tmel hlinikovy a ten dokaze opravdu ale opravdu silne vrstvy takze skrabance 2mm hluboke ruzne nedokonalosti doliky atd zastrikat klidne at do nekde stece pak to prebrousis. je to uplne stejny kit jako klasicky hlinikovy jen je tekuty takze mu ty silne vrstvy nevadi a fak to jde rychleji nez sterkou.

a kolik takovej tmel stoji a jde strikat pistoli nebo se prodava i ve spreji Se stydím
jinak kolik by takova prace stala spolu z lakem ,
ciste strikani pocitam na 2500kc co je bezna cena za strikani dilu v boxu ,
kolik by si uctoval za to tmeleni a brouseni ..
pokud me vyjde matros na cca 1000Kc a prace by stala tak 3000+Kc,
tak se mi to porad vyplati ikdybych to brousil mesic .

jasny nemam zkusenost ,ale zrucnej myslim jsem a myslim ,ze s trochou pomoci bych to zvladnul Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2013 , 19:53   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
a kolik takovej tmel stoji a jde strikat pistoli nebo se prodava i ve spreji Se stydím
jinak kolik by takova prace stala spolu z lakem ,
ciste strikani pocitam na 2500kc co je bezna cena za strikani dilu v boxu ,
kolik by si uctoval za to tmeleni a brouseni ..
pokud me vyjde matros na cca 1000Kc a prace by stala tak 3000+Kc,
tak se mi to porad vyplati ikdybych to brousil mesic .

jasny nemam zkusenost ,ale zrucnej myslim jsem a myslim ,ze s trochou pomoci bych to zvladnul Úsměv

dil stoji tak 1500-2500 tedy komplet doneses naraznik a odneses nastrikanej. kit stoji cca 400kc za kilo a strika se to pistoli potreboval jsem 3kg na cele auto takze kilo ti musí stacit

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2013 , 20:27   Citovat  

skritek napsal:
dil stoji tak 1500-2500 tedy komplet doneses naraznik a odneses nastrikanej. kit stoji cca 400kc za kilo a strika se to pistoli potreboval jsem 3kg na cele auto takze kilo ti musí stacit

dik a znas nakou znacku jako bych mel hledat nebo kde presne hledat , dik.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2013 , 15:52   Citovat  

ja pouzivam toto a je toho 1,5 kg

DSC_0037.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0037.jpg, 1014.89 kB

Tonny je teď offline  Tonny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 11:19   Citovat  

Ahoj také nebudu popisovat přípravu pod lak, ale jak popisuješ ty chyby na tom nárazníku tak to bude nějaký polský šit meetallll , v tom případě bych ti doporučil ten nárazník nechat opískovat jemným pískem s malým tlakem aby ti ho tím pískem neprostřelili, protože pod tou bílou barvou(gelcoat) bude plno vzduchových bublin což je největší problém pro povrchovou upravu. každýmu asi dojde co udělá uzavřená vzduchová bublina v horku že? a odpadne ti první přebrušování šuk

Obsah fóra Honda-club.cz   
jak pracovat z laminatem ?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina