Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Co s ní? aneb problémy mý Hondy!
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
CrazyManer je teď offline  CrazyManer
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 15:49   Citovat  

PROBLÉMY MÝ HONDY

Uvítám jakýkoliv návrhy na zlepšení, opravení, tuning apod. Jsem celkem nezkušenej.

Pravý zpětný zrcátko se protáčí na obě strany, nevim jak to vyřešit takže jsem tam zatim natlačil 50centů ...

Kliky jdou při otvírání docela od karosérie, jako by se odlepovaly ... jdou tam dát klasický?

Zašlý světla ... levý je mléčný, a pravý je mléčný a zevnitř má žlutej flek asi spálený od žárovky ...

Motorovej prostor je zasr**** jak jetel ... nevim jak se to čistí, wapkou se bojim Tak to koukám!

UPDATE: tak jsem ho chvíli podrbal kartáčem za uchem, ale furt to není jak z autosalonu Hihi

Pohled zepředu ... máte nějaký nápady na vylepšení?

V čem původnímu majitelovi vadil kryt na šíbr netušim, každopádně tohle co tam je ... nesouhlas

Netušíte co je to na pravý straně za klobouček? Nevíte jsou tam normálně sulfitky?

Zadek auta ... až bude venku líp tak budu muset nějak opravit korozi, netušim ještě ani jak,
ale korozi, a následně to něčim stříknu a pak to budu postupně dávat do fólie ... tak zní můj plán.

Stojíme, a čekáme na lepší počasí jelikož nemáme garáž a na autě je potřeba věcí a práááááce ...

Na autě je každej šroub v takovymhle stavu zmatenej nemáte nějakej tip co s tim? kuky kuk

Opakuji, uvítám jakýkoliv návrhy na zlepšení, opravení, tuning apod. Jsem celkem nezkušenej.
VTEC Honda přátele Předem dík za každej nápad, radu atd.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:03   Citovat  

přední lampy a zrcátko vyměnit ... tam už nic nevymyslíš

z klik se časem a stářím vytrhávají matice, někdy to jde opravit, ale né vždy - starší kliky bývají okolo 300,- Kč nová 650,- Kč

kryt stř. okna budeš muset sehnat jiný, ale při montáži to chce sundat celou stropnici

koroze se přestříknutím nezbavíš, aby to bylo dobře, tak od klempíře vysadit novým plechem a stříknout z venku a řádně zavoskovat zevnitř

motor se neboj umýt wapkou s nějakým dobrým chem. čističem, k dokonalosti můžeš Alu díly vydrbat drátěnkou a stříknout bezbarvým lakem na motory, rezavé šroubky vyměň.

držím palce Úsměv přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:12   Citovat  

No ty přední lampy ještě snad rozleštim tempem nebo ne? cože cože ? Zrcátko časem vyměnim, kliky mám v plánu podlepit silikonem, s tim krytem šíbru si mě nepotěšil, sundavat celou stropnici to asi nebude zas až taková sranda, koroze se nechci zbavit přestříknutim ale je to uprostřed kovu malý místečko třeba 2 cm ... to bude stačit zbrousit a stříknout základovkou ne? pak by se liška neměla šířit dál nebo jo? A seš si jistej tim motorem s tou wapkou? Je tam spousta drátů, kontaktů, alternátor ... fakt mi nikam nemůže natýct voda? Nerad bych abych z myčky už neodjel Honda je to dobrý
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:22   Citovat  

až to začneš řešit, zjistíš, že to tak jednoduché není Úsměv
a vody se neboj, s 99.99% Honda není žádný problém, hlavně aby nebylo prasklé víčko rozdělovače a těsnily ti zapal. kabely k víku ventilů
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:26   Citovat  

to si nechám asi od někoho zkušenějšího nejdřív zkontrolovat ať pak kvůli mytí nemusim vyhazovat tisíce
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:27   Citovat  

CrazyManer napsal:
to si nechám asi od někoho zkušenějšího nejdřív zkontrolovat ať pak kvůli mytí nemusim vyhazovat tisíce

neboj se, Rom. je dost zkušený Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:29   Citovat  

Rom. napsal:
až to začneš řešit, zjistíš, že to tak jednoduché není Úsměv
a vody se neboj, s 99.99% Honda není žádný problém, hlavně aby nebylo prasklé víčko rozdělovače a těsnily ti zapal. kabely k víku ventilů

proto na něj právě chci dát
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:38   Citovat  

CrazyManer napsal:
No ty přední lampy ještě snad rozleštim tempem nebo ne? cože cože ? Zrcátko časem vyměnim, kliky mám v plánu podlepit silikonem, s tim krytem šíbru si mě nepotěšil, sundavat celou stropnici to asi nebude zas až taková sranda, koroze se nechci zbavit přestříknutim ale je to uprostřed kovu malý místečko třeba 2 cm ... to bude stačit zbrousit a stříknout základovkou ne? pak by se liška neměla šířit dál nebo jo? A seš si jistej tim motorem s tou wapkou? Je tam spousta drátů, kontaktů, alternátor ... fakt mi nikam nemůže natýct voda? Nerad bych abych z myčky už neodjel Honda je to dobrý

nesouhlas
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:42   Citovat  

kliky kup nové, nebo si zadej do sekce KOUPÍM inzerát, třeba se někdo najde kdo je má na prodej OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:44   Citovat  

právě že jsem viděl recenzi od chlapa co si koupil kliky použitý a zjistil že jsou v úplně stejnym stavu jako ty co měl ... a nový ... 2400 za kliky na auto? Bueee to fakt ne ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:48   Citovat  

mas spatny vsechny?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 16:51   Citovat  

CrazyManer napsal:
právě že jsem viděl recenzi od chlapa co si koupil kliky použitý a zjistil že jsou v úplně stejnym stavu jako ty co měl ... a nový ... 2400 za kliky na auto? Bueee to fakt ne ...

jeta nebude asi zadna top stav, je tu na clibi nekolik aerodecku na dily, zkus to, treba to vyjde
ja kupoval jetou, byla taky uz napraskla, ale drzela, tak jsem ji celou omatlal dvouslozkovym lepidlem a zatim (klepu) drzi
jinak na hondaclubu je nabod jak ji opravit sroubkem
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 17:19   Citovat  

ten klobouček je na centrál
   Návrat  
lazzzik je teď offline  lazzzik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 17:58   Citovat  

Toho motoru se vůbec neboj,zakrej si igelitem nebo nějakou taškou rozdělovač a já zakrývám i alternátor.Nastříkej nějakou dobrou chemii(bacha na to,některá chemie nesmí přijít na plasty),vezmi si stětec a špínu uvolni,pak vše řádně spláchni wapkou.Pak to dělám tak,že si vezmu kompresor a různé kontakty vyfoukám a zkontroluj si,zda ti těsní kabely od svíček,jestli ne,tak to pak v těch šachtách vyfoukej též přátele
   Návrat  
lazzzik je teď offline  lazzzik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 18:05   Citovat  

a co se týče předních světel,nevím jestli je to plast nebo sklo,v případě že plast,můžeš je přebrousit smirkem pod vodou a pak rozleštit strojně ale s těma vypálenými už nic neuděláš,musel bys jedině světla rozebrat a nechat je znova pokovit nebo jak se tomu říká Úsměv
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 18:23   Citovat  

Ve světlech v interiéru a v kufru jsou sufitky.
Zadní blatníky ti nehnijou z venku, ale zevnitř protože auto nema zadnou antikorozni ochranu, takze vyriznout a nejspis koupit nový zadní blatniky. Hnijou Ti oba zadní blatníky nebo jenom pravej ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 18:39   Citovat  

BadUncleSam - Ty zadní blatníky jsou tam rok starý cože cože ?, a ty podběhy jsou jen trochu chycený, ale né tolik aby se to muselo řezat ... korozi mám prostě jen pár malejch flíčků na autě ...

a to je místo s největší korozí z celýho auta, jinak to jsou fakt flíčky

HonDan - takže sis koupil nový a pak si je podlepil ... no a já je chci jen podlepit, popraskaný nejsou, jen při otvírání odstávaj trošku ... takže mi přijde zbytečný kupovat nový, takže je jen podmáznu lepidlem, na ten návod s tim šroubkem jsem koukal ale to se mi nelíbí ani kdybych to pak zakitoval a přebarvil ... to lepidlo mi příjde míň invazivní než tam vrtat

Crxmann - Danke, já si říkal na co to je Velmi šťastný

Lazzik - no tašce bych zrovna dvakrát nevěřil cože cože ? na tohle budu fakt opatrnej páč ty kabely už nevypadaj že by byly v nejlepším stavu, možná spíš v létě vezmu kartáček na zuby a podrbu to, tý wapky se fakt bojim kuky kuk

Světla jsem zkoušel dneska rozleštit tempem a docela prokoukly, zejtra to vezmu ještě tak dvakrát když bude počasí přát, musim na jaře koupit leštičku a to pak bude jiná sranda je to dobrý
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 18:43   Citovat  

Kliky koukni na aukro, dá se sehnat tudy odkaz
To už by se dalo ne? jinak určitě vyřeš ten kryt toho šíbru.Hodně to pomůže jízdnímu komfortu.Utiší se hluk a lépe to vypadá je to dobrý
Jinak tempo na ty světla mám zkušenost že nic moc.Lepší je fakt se toho nebát a koupit si třeba tu sadu na repas světel a pustit se do toho.Stačí ti na to vrtačka a vše ostatní je v sadě.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 18:50   Citovat  

Čistě jenom pro jistotu, zkus si v kufru pooddělat pravej tapec v kufru (drží na dvou plast. křupkách a dvou šroubech) a mrkni na blatník zevnitř ať víš na čem jsi Mrk .

Dej na rozdělovač novou igelitku a ještě přes ni teda přetahni větší gumičku, zbytečně na něj nestříkej vapkou a nemáš se čeho bát, nic složitýho .... moc se toho bojíš motor není vanilkovej krém Mrk .
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 18:53   Citovat  

Mourl - ta cena už nevypadá tak zle ale ani litra za kliky který fungujou ale odstávaj nedám, a už vůbec né když jsou z Polska ... ale mockrát díky za odkaz, s tim šíbrem s tebou souhlasim, budu ho muset někde sehnat, ono to plexi co tam je ted nastrčený s tim zátěžákem se při otvírání šprajcuje o okno šíbru, no a až budu ten šíbr dělat tak budu rovnou muset vyřešit to že se mu nechce to přizvedávat a musim mu trošku pomoct rukou, no ono bůh ví jestli to nezvedá třeba kvůli tomu plexi ... na tu sadu jsem koukal a pohybuje se kolem 3 až 5ti stovek, a to sem uvažoval že by se asi spíš vyplatilo za 600 koupit leštičku, tou by to mělo pak taky jít jinak ... ono 3000 otáček ... to moje klouby už nedávaj Velmi šťastný

Každopádně co mě nejvíc štve jsou ty el.stahovačky ... tyhle co tam mám maj už šíleně zohejbaný kleště, a vyhazujou mi okna ze dveří a z drážek, ale jen ty dvě přední ... každopádně jedna stojí dva litry, a to mojí kapsu, která nikdy neměla na hýření, a ještě se mi teď narodila dcerka takže o výdaje nemám nouzy, tak uvidíme jak se to podaří vyřešit je to dobrý

BadUncleSam - zejtra na to kouknu, mám to ulehčený o to že ten tapecírung v kufru mi nedrží páč už ho někdo oddělal takovou metodou že už tam nedrží zmatenej ale mělo by to bejt v pohodě tak snad bude, a jak vypadá ten rozdělovač? a možná ještě alternátor zakrejt ne?
   Návrat  
mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 19:43   Citovat  

CrazyManer napsal:
Mourl - ta cena už nevypadá tak zle ale ani litra za kliky který fungujou ale odstávaj nedám, a už vůbec né když jsou z Polska ... ale mockrát díky za odkaz, s tim šíbrem s tebou souhlasim, budu ho muset někde sehnat, ono to plexi co tam je ted nastrčený s tim zátěžákem se při otvírání šprajcuje o okno šíbru, no a až budu ten šíbr dělat tak budu rovnou muset vyřešit to že se mu nechce to přizvedávat a musim mu trošku pomoct rukou, no ono bůh ví jestli to nezvedá třeba kvůli tomu plexi ... na tu sadu jsem koukal a pohybuje se kolem 3 až 5ti stovek, a to sem uvažoval že by se asi spíš vyplatilo za 600 koupit leštičku, tou by to mělo pak taky jít jinak ... ono 3000 otáček ... to moje klouby už nedávaj Velmi šťastný

Každopádně co mě nejvíc štve jsou ty el.stahovačky ... tyhle co tam mám maj už šíleně zohejbaný kleště, a vyhazujou mi okna ze dveří a z drážek, ale jen ty dvě přední ... každopádně jedna stojí dva litry, a to mojí kapsu, která nikdy neměla na hýření, a ještě se mi teď narodila dcerka takže o výdaje nemám nouzy, tak uvidíme jak se to podaří vyřešit je to dobrý

BadUncleSam - zejtra na to kouknu, mám to ulehčený o to že ten tapecírung v kufru mi nedrží páč už ho někdo oddělal takovou metodou že už tam nedrží zmatenej ale mělo by to bejt v pohodě tak snad bude, a jak vypadá ten rozdělovač? a možná ještě alternátor zakrejt ne?

Jak odstávaj, když jsou to funglofky?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 20:14   Citovat  

špatně jsem to napsal, myslel jsem to tak že se mi nechce dávat litra za nový kliky když jsou funkční a jen trochu odstávaj Mr. Green
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 20:48   Citovat  

Badunclesam napsal:
Čistě jenom pro jistotu, zkus si v kufru pooddělat pravej tapec v kufru (drží na dvou plast. křupkách a dvou šroubech) a mrkni na blatník zevnitř ať víš na čem jsi Mrk .

jj... s tímhle souhlasím... z venku to vypadá jako drobná koroze a nakonec zevnitř uděláš prstem díru Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 22:24   Citovat  

CrazyManer napsal:
a jak vypadá ten rozdělovač? a možná ještě alternátor zakrejt ne?

Altík nemusíš, ale prát vodu do něj z 1cm taky ne Velmi šťastný . Rozdělovač atd. na foto dole Úsměv .

IMG_20130403_163816_zpsa1192c17.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20130403_163816_zpsa1192c17.jpg, 287.92 kB
   Návrat  
Maťo H je teď offline  Maťo H
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 6:28   Citovat  

CrazyManer napsal:
V čem původnímu majitelovi vadil kryt na šíbr netušim, každopádně tohle co tam je ...

Ahoj. Pokial by si chcel, tak mam doma cele stresne okno aj s roletkou a stresnym tapacirom (proste komplet) original z anglana. Mozem ti z toho nejake veci posunut za symbolicku cenu.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 6:41   Citovat  

Co se týká mytí motoru tak se toho vůbec neboj, jediný co udělej, tak si zakryj rozdělovač a altík a normálně to omej celý wapkou a potom vytáhni kabely od svíček a pořádně to nech vyschnout, nebo úplně ideální to kompresorem vyfoukat do sucha, mohlo by ti tam totiž zatéct a pak by auto cukalo, kuckalo a když by ses dotknul víka, tak bys dostal pecku Velmi šťastný (vlastní zkušenost) Velmi šťastný
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 7:50   Citovat  

Jako nouzovku bycj u toho šíbru doporučil folii. Já mám na MPV šíbr tónovanej hodně do černa už z fabriky a roletku ani nezatahuju.
Při mytí se vody neboj, nejhorší co se může stát je ži si namočíš kabely zapalování a i s tím mám bohaté zkušenosti. Vyfoukáš(mocný dech a silné plíce kuřáka stačí) a jedeš dál(vyzkoušeno na lanceru 4x4 v zimě, když jsem hrnul sníh, až se mi navalil do motorovýho prostoru kde roztál Tak to koukám! ) jen bacha, kope to fakt nepříjemně HaHaaa
PS: Gratulace k dceři přátele Jen si dej bacha, ať neskončíš jak já a jediná správná honda pro tebe nebude FR-V, Stream, nebo Odyssei pořádnej výtlem
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 8:06   Citovat  

Ohledně leštění světel tu je už na foru topic a mám takový pocit, že právě Tempo na ty světla nedoporučoval nikdo. Resp. že je s ním špatná zkušenost, rozleštíš - týden ok a pak se to vymeje a světla jsou poškrábanější než dřív. Fakt je lepší ta sada na světla přímo, ten plast a brusný tempo na lak moc nejdou moc dohromady. přátele
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 8:15   Citovat  

gear napsal:
Ohledně leštění světel tu je už na foru topic a mám takový pocit, že právě Tempo na ty světla nedoporučoval nikdo. Resp. že je s ním špatná zkušenost, rozleštíš - týden ok a pak se to vymeje a světla jsou poškrábanější než dřív. Fakt je lepší ta sada na světla přímo, ten plast a brusný tempo na lak moc nejdou moc dohromady. přátele

Můžu jen potvrdit, dělal jsem tak světla na mitsu 1-2 měsíce dobrý, ale pak už je horší než před tím, navíc chytly nažloutlý nádech Bueee
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 8:29   Citovat  

tempo je moc hrubý , jak základ jo ale pak to vzít leštící pastou na laky a ještě pak jemnou leštěnkou pak je to jak nový a jak to je opravdu vyleštěný tak to i vydrží
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Co s ní? aneb problémy mý Hondy!
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina