Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyber auta
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 20:57   Citovat  

Zdravím, opět se jdu s vámi poradit. Mám civika anglána (poface). Je to benzín 1.4. Kupoval jsem to, jelikož jsem jezdil nejdál 20km do vesnice za městem. Teď se situace změnila, šel jsem studovat do Pardubic a moje jízdy se za tento rok změnily. Vesnice zůstává ale hodně teď jezdím dálky. V rodině se začal objevovat názor typu: to by už chtělo naftu a blabla. Moje fin. možnosti nejsou nijak skvělé. Byl bych rád za asi do 60k,-Kč. Uvažoval jsem o O1, poface, 1.9Tdi 66kw liftback. Sice škodovky moc nemusím, ale když to do vás hustí skoro celá rodina. to mi hlava nebere A teď nejdůležitější fakt. Naftu bych měl, aspoň občas, zadarmo. Má cenu jít do dieslu? Nejraději bych naftovýho Accorda, ale přeci jen, Honda se naftě moc nevěnuje.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
georgin je teď offline  georgin
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:21   Citovat  

A co přestavba na LPG? Do 60k bych naftu nekupoval. Sice staré TD v Octavii 1 jsou výborné motory, ale nešel bych do toho. Ze starého dieselu se může vyklubat pěkná past na prachy. Další věc jsou emisní limity, které naše dokonalá vláda dříve či později určitě prosadí a se starším dieselem bude větší problém než-li se starším benzínem... Můj názor.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:22   Citovat  

jakakoliv ojeta nafta je jak casovana bomba Velmi šťastný je jedno jestli je to honda, skodovka nebo treba bmw, vzdycky jsou na tom ty km znat a odejdou ti vstriky, turbo atd Úsměv jestli ojetej diesel tak jedine nejakej starej atmosferickej coz mel peugeot, mercedes a vw, protoze za 60 stejne nic poradnyho a plne funkcniho v dieslu nedostanes Velmi šťastný ... za kolik bys nechal toho anglana ? Úsměv
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:24   Citovat  

dej ho do plynu, jestli je v dobrém stavu OK
   Návrat  
Parker je teď offline  Parker
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:26   Citovat  

osiris napsal:
jakakoliv ojeta nafta je jak casovana bomba Velmi šťastný je jedno jestli je to honda, skodovka nebo treba bmw, vzdycky jsou na tom ty km znat a odejdou ti vstriky, turbo atd Úsměv jestli ojetej diesel tak jedine nejakej starej atmosferickej coz mel peugeot, mercedes a vw, protoze za 60 stejne nic poradnyho a plne funkcniho v dieslu nedostanes Velmi šťastný ... za kolik bys nechal toho anglana ? Úsměv

Souhlasím. Loni jsem kupovala C7G 1.7 (r.v.2002) cca 170.000 najeto, výhoda byla, že turbo bylo pár měsíců nové, nicméně stejně dva týdny od koupě se podělalo a jelo se do Hondy Úsměv Ta spotřeba je sice krásná, leč znovu bych do toho nešla. Poměrně drahá sranda.

BTW ale za 60k jsem ho koupila Velmi šťastný I s opravou + přihlášení, STK a emise = 70.000 Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:30  Naposledy upravil georgin dne 8.4.2013 , 21:34, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jediný diesel od Hondy co bych si pořídil je třeba v A7G 2.2 I-CTDi a novější. Vynikající motor, který Honda vyvíjela snad osm let ( zkušenější zde když tak opraví ). Cena jinde a taky už mají většinou hodně nakrouceno...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:32   Citovat  

Za 60tkc cekat ze bude turbodiesel bez investic vazne nejde. Pokud ojetou naftu, pak urcite s minimalnim poctem km a udelat z toho opravdovou ojetinu svym zpusobem jizdy. Ale to jde o nekolikanasobky zamyslene castky, za 60ku to bude opravdu s nejvyssi pravdepodobnosti kasicka na penize.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:35   Citovat  

georgin napsal:
Jediný diesel od Hondy co bych si pořídil je třeba v A7G 2.2 I-CTDi. Vynikající motor, který Honda vyvíjela snad osm let ( zkušenější zde když tak opraví ). Cena jinde a taky už mají většinou hodně nakrouceno...

Porad jeste snadno sezenes kusy s realnym stavem km 80-90 tkm, ale i tam uz muze byt nejake riziko. A cena za takovy vuz v dobrem stavu urcite slusne pres 200 tkc. Tohle auto si uz par let drzi svou cenu, ta jde dolu jenom vyssim poctem km a horsim stavem vozu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 22:11   Citovat  

Tejch 60k bylo orientačně. Netroufnu si tvrdit, kolik bych měl. (Budu to řešit na podzim). Taky kolik si vydělám na brigádě apod. Klidně plácnu i 75k, ale myslím, že to bude stejný brdo. To je to fakt zlý? Všude říkaj, jak je 1.9TDi nesmrtelný. Je to tam.
   Návrat  
Johny je teď offline  Johny
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 22:27   Citovat  

Ano, je "nesmrtelný". Protože motorů, dílů a mechaniků je na to všude dost. Jen záleží kolik bude stát ho udržet při životě Velmi šťastný Protože kusy kolem 60t jsou jedním kolem v kómatu... Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 23:21   Citovat  

Jestli nejsi závodník, tak tě 1,4ka v novější hondě odveze za stejné peníze s menší provozní údržbu než má nafta. Do 60 000 kč bych si raději pořídil slušného civica 6G z venku a třeba i 1,6ku než ojetou novější verzi pře investicí cca 10-20 000 Kč. Věř mi, že z vlastní zkušenosti to tak je na 99%. Nemám nic proti naftě a ani proti škodovkám, ale přeci jenom jsme tu hondaři Úsměv
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 23:33   Citovat  

co treba Rover 45
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 23:59   Citovat  

infinity napsal:
co treba Rover 45

a vešel by se tudy odkaz nebo mladíka s 30tis najeto tudy odkaz
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2013 , 0:20   Citovat  

dej do svýho angličáka lpg, jak ti tady už někdo radí.
Svoje auto už znáš, víš co máš od něj čekat, nic tě nepřekvapí.... Nafta za 60, i za 75 bude naopak plná překvapení ... a budeš rád když nebudeš řešit reklamaci jako kolega pár topiců vedle s fordem focusem za kilo.
Plyn tě vyjde , když draze tak 25 a jak píšu, máš auto který znáš a možná máš i rád.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.4.2013 , 7:24   Citovat  

Sethox napsal:
Tejch 60k bylo orientačně. Netroufnu si tvrdit, kolik bych měl. (Budu to řešit na podzim). Taky kolik si vydělám na brigádě apod. Klidně plácnu i 75k, ale myslím, že to bude stejný brdo. To je to fakt zlý? Všude říkaj, jak je 1.9TDi nesmrtelný. Je to tam.

kolega s touhle vidinou kupoval o1 taky, někdy vloni (nemám přehled možná už předloni?) obligátních 160t najeto , dal za ni kolem 90t celkem pěkný na poohled ,zachovalý ,po koupi rozvody + nějakej motorek do dveří atp drobnosti = 12t ,po čase se mu začala ztrácet voda -termostat chladič víčko = prdlá hlava + další drobnosti -u známýho 25t ..., letos ho čekaj brzdy,kopou kotouče + táhne to ke straně + asi kompresor klimatizace po zapnutí vydává nějaký pazvuky.
takže u auta za 60-70 to bude trošku loterie.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.4.2013 , 8:13   Citovat  

Pokud tvá honda je ve slušném stavu, udělej LPG a máš po starostech. Otec před asi šesti lety koupil jeden z prvních vyrobených Avensisů s motorem 2.0TD 66kw. Musím říci že to auto je malý tank, ale za pět let se nám nepodařilo vyřešit menší únik chladící kapaliny... A to to auto bylo asi u třech mechaniku. Sundavala se hlava a měnilo tesnění, dělala se tlaková zkouška a nic. Už se to neřeší a občas se doleje. Motor nám šlape spolehlivě s tímto menším problémem. Auto bylo staré 7 let. Co člověk může očekávat u dieselu, který je starý 12 - 15 let... Zůstaň u toho, co máš ověřený. Auto se mění za novější a ne nahradit starý pekáč co alespoň znáš a víš co od něj můžeš očekávat, za jiný starý pekáč, kam budeš sypat prachy.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.4.2013 , 9:59   Citovat  

No Honda má moje srdíčko. Mr. Green Takže říkáte sázka do loterie? No strejda je mechanik a když jsem kupoval auto, tak mi ukazoval technicky pěkné kousky. Takže bych se mohl eventuelně zeptat. Ale asi zustanu věrný. Díky všem!
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 9.4.2013 , 11:45   Citovat  

infinity napsal:
co treba Rover 45

Nejméně spolehlivé automobilky dle poruch motorů
1. MG Rover 7,88% 1 z 13
2. Audi 3,71% 1 z 27
3. Mini 2,51% 1 z 40