Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Accord 6G 2002 1,8 es hatch má někdo zkušenosti ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Iker je teď offline  Iker
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 20:50   Citovat  

Honda Accord 1,8 ? uvažuji o koupi na co si dát pozor jsou motory 1,8 spolehlivé ? VTEC
Nebo má někdo a uvažuje o prodeji ? mravenec
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 7:22   Citovat  

Motory od Hondy jsou obecně velice spolehlivý a jednovačkový F (tedy i ten co je v Akně) na nic netrpí. Takže jen spotřebák, svíčky, kabely, rozvody... seřídit ventily. Ano muže se ti seknout starter, přestane ti dobíjet altík, ale to je problém všech aut na světě co maj nalítáno přes 250 000 km.

Acče jako celek pár mušek má, ale jsou to většinou bejkárny... Takže si spíš dej pozor na to, co u všech aut, koroze, tlumiče, ložiska..... když jsem kupoval svojí zrůdičku tak jsem si nastudoval tuten topic:

tudy odkaz

Moje Acče, rezne (všechny dveře, pod gumou na rámu skla a pravý zadní na spodní hraně), Alda servis jí seřídil ventily, udělal rozvody s vodní pumpou, doplněná klima,
Budu měnit olejovou vanu, zadní brzdiče (zahnili ložiska na ručce a proto skoro nebrzdí- ručka), Zadní ložisko, přední silentbloky na stabu, přefiltrovat a nový svíčky, je třeba rozleštit přední světla, pak prostřelený sklo, poškrábanej nárazník, tragický pneu... . Jinak jí nic není a má nalítáno přes 290 000km Se stydím
   Návrat  
s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 7:47   Citovat  

Já mám A6G 1.8 Sport (nebo jak se ta výbava jmenovala). A musím říci že jsem spokojen nad míru. Jsem z Plzně tak kdybys byl odsud a chtěl povozit tak není problém tě povozit Mrk. Jinak souhlas s tím, co psal kolega výše. Jen ta rez se mne netýká (ťuk ťuk ťuk). Mám ho od podzimu a postupně měním klasické spotřební záležitosti. A na podzim se chystám na spojku. Ale životnost spojky je dána počtem najetých kilometrů...

Myslím, že lepší auto (v poměru cena/hodnota) jsem si koupit nemohl... Úsměv VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 9:46   Citovat  

sakra tolik věci to už je i na tom lip ten muj galant Velmi šťastný teda na něm sem měnil ještě motor.. pravěže hnije tak ho čeka nejspiš vrakač no

koukal sem u nas v čr po accordičkovi ale teda velká bída .. tak v německu ale to je zas neřešitelny problem s dovozem.. a co sem nedavno četl članek tak sem se zhrozil

jinak už sem snim jel kamarad měl sedana 2,0 rv 99 taky tam měl pár věcí
další koupil hatch taky 2,0 rv 01 stim jsem jel a lib se mi to akorat tomu říkám sekačka
nedavno jel seřidit ventily jak to tam je vubec řešeno ? hledal sem fotky hlavy a nikde nic Smutný
na kolik vycházejí ty rozovody ? i s prací Cooo???

jinak už mam asi aji vybráno
tady je kandidát č 1. tudy odkaz
a tady kandidát č 2. tudy odkaz
sice ty ceny jsou teda trochu moc na to kolik mu je let ale je to krasne auto kdesi jsem se dočetl že to je pozink kastle a hnit by to tedy snad nemělo Cool
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 10:17   Citovat  

Na dovoz z D zkus pána Rom.ana OK Může se ti i zeptat v D, má celkem dlouhé drápky Se stydím
tudy odkaz

Ventily se seřizujou sundáním ventilového víka a pomocí spárových měrek dotahneš na patřičné vůle, mělo by se vždy dávat nové těsnění to mi hlava nebere
Byl to můj první servis po koupi z AAA Auto, nechal jsem si rozvody dělat u Alda Servisu a stálo mě to něco mezi 10-12 k kč... S tím že Aleš seřizoval ventily, měnil těsnění od krytu ventilů, Vodní pumpu a s tím kapalinu chladící, kryt rozvodů (zničen od neodborné montáže původních rozvodů), rozvody, šáhl mi na brzdy a nevim co ještě... byl to prostě první servis po AAA .... Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 10:36  Naposledy upravil s.c.a.r.a.b.e.u.s. dne 29.4.2013 , 10:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Človeče já bych se auta od poláků bál. Ale možná je to jen má osobní zaujatost. Co se týče té rzi, tak s tou zatím nemám problém. Jen potřebuju oštřit otlučená místa v podběhu a na spodku u nápravnice. Jo a ještě taková perlička. Výfuk mám stále původní (skoro 11 let) Úsměv a nevypadá, že by během příštích dvou let potřeboval vyměnit. Na kapotě mám odprýsklý lak od kamínku. Šlo to až pod plnič a odprýšklo to i pozink. Je to tam, co to auto znám (cca 3roky) a je to furt stejné. Nijak se to nešíří... takže podle mého názoru je kvalita ochrany proti korozi u tohohle auta na velmi vysoké úrovni.

Co se týče auta celkově, tak každé auto bude mít vždy svoje mouchy a u kažadého auta najdeš části, které odchází více. A u každého auta také najdeš nějaké ty mínusy. U A6g se opotřebovávají některé součásti podvozku, ty ale nejsou drahé a brát to jako mínus by byla bláhovost. Jedinou věcí, kterou u Accorda mohu brát jako mínus jsou letní pneu. 205/50 R16 je vždy dražší. Třeba Continentaly stojí cca 3000Kč kus, kdežto stejná pneu v rozměru 205/55 R16 je levnější, o cca 400kč. Ale mě to nevadí, věděl jsem do čeho jdu už když jsem auto kupoval. A kdo chce jezdit vozem střední třídy (Accord, Superb, Passat, i40), nemůže čekat, že bude mít výdaje jako za Fabii (malá auta) nebo za Octavii (nižší střední třída.). I když teda mě na Accorda ty výdaje fakt nepřijdou nijak výrazně vyšší, snad jen ty letní pneu.

Jinak mi auto skvěle slouží. Je pohodlné, podvozek naprosto bezkonkurenční(sedí, neodskakuje, je předvídatelný, nezáludný a v krizových momentech se na něj lze spolehnout) a motor je jedním slovem Honda (pružný, s rozumnou spotřebou, krásný zvuk, kultivovaný chod).

Pokud ti mohu poradit hledej 1,8 VTEC nebo pak 2,3. Dvoulitr nemá o tolik vyšší výkon než 1,8 aby ti ta zvýšená spotřeba stála za to...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 10:45   Citovat  

tady máš malou inspiraci Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:00   Citovat  

tak já bych se zase bál u AAA znam par lidi co koupilo a do dnes lituje ... ale i pár spokojenych ...

no polokovi je jedno jestli pojede pro díl 200km ale bude ho stát par korun ne jak tady každej druhej vrakač nebo vydřiduch... viděj áá japonec to si namastim kapsu ..
schaněl jsem snimač vačky na mojeho galanta a unas mi řekly 3500 na vrakači si řek pičus 2000 no v pl 1200 a ještě sem měl zaruku po pul roce odešel vyměnilo se to kus za kus a pohoda ale taky mam docela strach a už aji uvažuju nad 7g ono dat 100 000 za 6ku nebo 130 000 za 7ku jenže zas ty dily jsou docela rozdilne a ještě to chci nechat hodit do lpg a na to je vhodněší 6g 7g už potřebuje přimazávání a taky se nedělala v hatch což mě mrzí
neříkam že se mi sedany nelibí měl sem už 4 ale fakt sem tam potřebuji odvest něco většího nebo víc věcí tak je to jak tetris

s Romanem sem mluvil vysvětloval mi to no a dovoz by vyšel se všim všudy asi na 20 000 +- 5000 spiš +
no ruku na srdce je to docela dost..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:08  Naposledy upravil s.c.a.r.a.b.e.u.s. dne 29.4.2013 , 11:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Já tedy žádné zkušenosti s dovozem nemám. Bohužel v tomto neporadím. Ale k tomu LPG - přimazávání bych nechal dělat automaticky ke každému motoru. Je jedno jestli 6g nebo 7g. Dívám se na to z pohledu konstruktéra a to,že plyn nemaže by mi dost vadilo a časem by se to určitě někde projevilo...

EDIT: a dovoz z Polska vyjde levněji než z DE?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:08   Citovat  

pravě chci 1,8 jak kvuli pojistce tak mi i přijde zbytečne těch 8kw tušim ...ale ES akorat ty ceny no...
cena dílu mi připada v pohodě na to že se to nekazí tak často co sem koukal tak servis naprav začína na nějakych 160 000km

kamarad co měl sedana tak byl asi 3tí majtel a najeto 170 000 a teprve se na autě dělaly poprvé rozvody no rvali to 4m lešeňovkou jak to tam drželo Velmi šťastný padly 3 ořechy a mechanik od te doby nedělá hondy Velmi šťastný

další koupil za 60 ze sokolova no a už do něj vrazil přes 40 000kč což je škoda a ted ma tuším najeto něco malo přes 200 000km
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:19   Citovat  

Pokud najdeš A6g, které bude mít pod 150tkm tak je to buďto umotaný a nebo hodně velký štěstí a auto který skoro nejezdilo. Což taky nemusí být výhra. Co se týče té situace u auta ze Sokolova k tomu řeknu asi tolik, že vždy záleží na předchozím majiteli (majitelích). A je fuk jestli je to Accord, Octavia nebo Passat. Pokud se před tebou někdo k tomu autu choval slušně, dal mu co potřebovalo tak koupíš slušnej kus. Pokud ne, tak tě to bude stát prachy. Tím spíš bych hledal v Německu. Němce prostě netrápilo dělat všechen servis včas, s novými díly a v aut.servisu a ne s díly z vrakáče (což ale ještě nemusí znamenat, že je to špatně) někde ve stodole na slámě... ale možná se pletu, jak říkám nemám s dovozem zkušenosti. Třeba se poláci o svoje vozítka starají vzorně, co já vím...

Moje Acco má na budíku skoro 270tkm, skutečných by mělo být míň, cca 180tkm, ale já to beru jako by mělo těch 270 a podle toho dělám servisy (proč, se kilometry přitáčely moc řešit nebudu, jen dodám že první majitel byla jistá velká společnost). Vím, že první i druhý majitel daly autu vše co potřebovalo a ještě něco navíc. A jede nádherně. Jasně, že jsou věci které se chystám vyměnit, ale to bude vždy u každé ojetiny. A a6g podle mě patří mezi ty lepší ve své kategorii. Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:23   Citovat  

v polsku to auto odhlasí a jedeš domu spz ti tam nechaj... přijedeš do čr a jedeš na evidenčku + STK to co by tě čekalo se všim pojistka atd no pak přidej na mgistrat k přislušnemu okynku a tam už se to doděla nafasueš spz a zase na pojištovnu přepsat značky v pojistce a je vyřešeno ale jelikož se legislativa pořad měni tak je to jak kdy jednu dobu se platila i daň za auto to co si zaplatil tam tak u nas si z toho musel ještě zaplatit 20% což je teda docela dost k nasraní :twisted:
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:25   Citovat  

No a o co je to jiné ve srovnání s dovozem z Německa? Přijde mi divné, že by se lišily podmínky dovozu aut z Německa a z Polska... tomu asi fakt nerozumím...
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:30  Naposledy upravil Idaho dne 29.4.2013 , 11:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Podmínky se nelišej a 20K je sakra hodne, na druhou stranu je otázka kam pro to jedes, ja když dovážím auta tak kdekoliv z DE se vejdu do 15tis a to už usí být sakra daleko ( zatím nejdržaší jsme mel ( po eu ) hamburg za 13tis.. ) ... poslal jsem ti SZ.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:32   Citovat  

Idaho díky za info. Taky jsem si to myslel, že to bude stejné. Je to přece dovoz z EU a neřeší se, jestli z Polska nebo Německa...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:33   Citovat  

idealní stav by byl koupit od někoho aktivního z klubu ... ja se o auta vždy staral nedavno sem to počital kolik už padlo a teda byl sem rád že sem seděl bylo by už fungl nove.... ale tak jezdit pořad sockou to by mě nebavilo do prace to mam denně 40km když auto nehnije tak se to ještě oplatí investovat a dělat to tak jak se má ..
v německu me ty inzeraty docela štvou pišou že je to es a přitom je to ls nebo jen s..
chtěl sem najit članek ohledně dobozu ale už nevim kde to bylo Tak to valím bulvy pokud se mi to pdaří tak to sem šoupnu
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:33   Citovat  

s.c.a.r.a.b.e.u.s. napsal:
Idaho díky za info. Taky jsem si to myslel, že to bude stejné. Je to přece dovoz z EU a neřeší se, jestli z Polska nebo Německa...
jediné kde je to trosku komplikovanější jsou zeme mimo EU třeba švýcary ale i ty zvládám bez problému vč papírování nma otočku.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:37   Citovat  

Idaho tak to je slušna cena jeden mi psal že chce 22 za dovoz + papiry atd
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:39   Citovat  

Iker napsal:
Idaho tak to je slušna cena jeden mi psal že chce 22 za dovoz + papiry atd

sz sem nakonec poslal nekomu jinému tak ted má ji už snad ten správný Velmi šťastný soory je mi blbe tak sem občas uklepnu.. ( marodim )
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:40   Citovat  

Iker napsal:
idealní stav by byl koupit od někoho aktivního z klubu ... pokud se mi to pdaří tak to sem šoupnu

Tak já myslím, že už nám na to odpověděl Idaho. Jinak k těm výbavám. Na tvém místě bych si stanovil co auto musí mít a co už je jen příjemná třešnička na dortu. Je nutné aby mělo digitální klimu nebo by ti stačila manuální? Je nutné aby mělo parkovací senzory nebo se bez nich obejdeš apod. Já bych si třeba stanovil, že má mít klimu. Je jedno jestli digi nebo manual ale rozhodující by měl být celkový stav vozidla. Neřešil bych barvu, mlhovky(dají se dokoupit), loketku(taktéž se dá sehnat origo) a další drobnosti...

Máš někde seznam výbavy? Myslím v čem se lišila ES, S, IS a sport?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 11:58   Citovat  

ES - senzory si dodělam ( nestydim se za to už par blbcum u tesca zachranilo vozík a mě lak)
- digi klimu mam i ted a jsem stím spokojen ( nechci dělat krok z5 )
- šíbr super věc ( měl sem ted nemam a lituju )
- mlhovky jo je to zbytečnost ale to auto s něma vypada prostě líp Je to tam.
- ta pěkna šaltrpaka (kožena) dobře padne do ruky
- tempomat ( absolutně užasna věc ) dost bylo křečí v kotníku
- ma bose kolidně i original necham si ho.. takvoe to ja si to předělam a pak jejda ono to nehraje to už sem taky zažil parkrat a pak shanet zesak atd a kopa blbosti zase ne prostě tak jak to udělaly tak tak to chci

Ls - manual klima nema teploměr ( rad vím kolik je venku °C )
- šaltrpaka nic moc ( jen muj nazor ten plast mi je nepřijemny nevim proč )
- nema tempomat
S - ted nevim jestli se mi to plete ale mít vzadu švihadla to už fakt ne....

nehodlam do auta vrtat a něco přidělavat předělavat dodava shanět palti posštu a měsíce shanění
maximalne odskok kufru na dalku a to je asi vše možna do interieru LEDky Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 12:14   Citovat  

No, nevím. Ale myslím si, že najít auto přesně dle tvých parametrů dá dost práce. Ale tak hlavní je, abys byl spokojen. Jen jsem chtěl svým komentem říci, že radši bych nadřadil technický stav a oželel nějakou tu výbavu než naopak. Úsměv

- co se týče toho teploměru. Já mám na svém Accu (výbava Sport) manuální klimu a teploměr mam v budících. Úsměv
- švihadla v zadu mi vůbec nevadí. Naopak. Od známého prof.hasiče mi to bylo doporučováno.
- Tempomat máme ve služebním a je to super věc. Ale v mém Accu mi fakt nechybí.
- šaltrpáku bych už vůbec neřešil. Vždy se dá vyměnit.

...jinak naprosto sdílím tvůj názor se co nejmíň do auta vrtat.

Chtěl jsem se zeptat na ten odskok kufru, je na to nějaká sada či co? Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 14:39   Citovat  

no napřed by to chtělo udělat nějak takhle tudy odkaz
koupit jiny central který umí i ten odskok + elektro tahlo a ty pružinky a kouknout na sedana jak je to vyřešeno jelikož ten má tahlo u řidiče .. a jen to k tomu přivtěříš a tramta dá frajeřinka je na světě jako jo chce to trochu kucení ale da se to zmaknout celkem dobře celkem to vychazí asi na 1500kč
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 14:52   Citovat  

Už jsem na to koukal. Ani nemusíš měnit centrál. Stačí když máš správný autoalarm. Úsměv. Vzhledem k tomu, že se na výměnu alarmu chystám tak asi rovnou udělám i ten odskok Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 15:43   Citovat  

a to maš sedana ? nebo hatch jestli sedana tak by to chtělo tu pružinu silnější a nebo tam dopasovat ten pist + pružinky

u hatche nevim jak je řešeny ten zamek Ble ale na nej bych asi aji využil to tlačitko co ti daj k tomu bud alarmu nebo k tomu elektromagnetickému táhlu ted si nejsem jist a pěkne i zevnitř otevírání jenom cvak a open ale to se musí ještě promyslet to to mi hlava nebere to mi hlava nebere to je takova jedina uprava co bych byl schopen a ochoten udělat si na něm možna ještě otevírání šíbru na dalku ale to už opravdu jen možná okna ma každej druhej Je to tam. alešibr by byl docela mazec no asi kouknu po elektrice na accordika a nějak to prokonzultuji s kolegou svatoušek to už bude opravdu poslední věc ohledně vrtání do autička
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 7:10   Citovat  

Mám sedana. Úsměv Kufr se otvírá sám, stačí vzít za táhlo. Co se týče šíbru, tak do toho bych nešel ani kdybych kvuli tomu měl zadarmo benzín... dělat díru do střechy Úsměv VTEC
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 7:31   Citovat  

Mám sedana. Úsměv Kufr se otvírá sám, stačí vzít za táhlo. Co se týče šíbru, tak do toho bych nešel ani kdybych kvuli tomu měl zadarmo benzín... dělat díru do střechy Úsměv VTEC

nebál bych se, není to jako dříve když se šíbry a střesní okna do střech skodovek dodelávali v garážích. Dnes už když jde auto z výroby tak je rám a kastle určená pro šíbr nebo bez nej a odo toho se odvíjí pozice výztuh...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 7:55   Citovat  

Idaho: se šíbrem z výroby problém nemám. Já reagoval na dodělávání šíbru Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 21:31   Citovat  

Idaho: se šíbrem z výroby problém nemám. Já reagoval na dodělávání šíbru Úsměv
tak to sem te spatne pochopil, on totiž nemluvil o dodelání šíbru ale o dodelání dálkáče na šíbr Úsměv holt tuzeři nevymřeli Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 22:23   Citovat  

tak to teda neberu jako tuzink .. jen dodatkouvou výbavu přidat kontakt a mělo by to fungovat kdybych chtěl dalkový start (na zimu ) tak to už by byl větši problem ale jsou alarmy coto zvladaj jenže to už stoji tak 8000+ to už raději vodnika ale ten zas stoji kolem 12 000 + ale je to jistota že se to neposere nebo auto neodskače někam ale to už sem trochu jinde
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Accord 6G 2002 1,8 es hatch má někdo zkušenosti ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina