Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kolísání otáček a selhání el. obvodů
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
frontsider je teď offline  frontsider
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2013 , 18:00   Citovat  

Zdravím, včera se mi stala zvláštní věc, jedu si to svý po městě, a najednou vysadil motor, nastartovat nešlo, startér se ani neotočil, při otočení klíčkem bylo jen slyšet cvaknutí, zřejmě nějaké relátko, zkusil sem to několikrát a bezvýsledně. Poté co došlo k výpadku motoru nefungovalo chvíli vůbec nic, ani světla, prostě nic....ty po chvíli teda nakočili a palubní hodiny byly vynulovaný, ani pak se mi nepodařilo nastartovat, museli sme to odtáhnout, přes kabely to mechanik natočil hned, pak následovalo odpojení startovacích kabelů a odjel sem domu jako by se nechumelilo. Všim sem si ale ještě jedný věci, pod palubovkou semtam slýchám cvakání ale opravdu hodně tichý, říkal sem si jestli to není nějakej kabel kterej by mi zkratem sžíral baterku, ale to asi ne. Dále otáčky na volnoběh kolísají, obvykle skočí na 1200 a pak pomalu padnou na 900, což se děje od chvíle od kdy auto mám, takže sem tomu nepřikládal velkou pozornost, teď ale padají klidně ke 300 a někdy i ke 100 otáček. A při řazení je cítit cuknutí. Měl by někdo tip co to může způsobovat? C5G 3D D15Z1
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2013 , 12:33   Citovat  

...neproletělo náhodou kolem UFO, když to tak scíplo? kuky kuk

Zkus tam dat jinou baterku (nejlépe tu, o které víš, že je zdravá) a zkus to pár dní projet.Pakliže je baterka uvnitř proražená může se chovat normálně a z ničeho nic jde uvnitř do zkratu.Takhle se to může úplně náhodně různě opakovat.Nejčastěji se prorazí článek u - pólu (kostry)...aspoň z mojí zkušenosti.

Nevim sice za jakých okolností ti ty otáčky padají na 300RPM, ale pakliže se probudí tento zkrat v baterce, tak samozřejmě to schytává altík, který pak následkem zkratu začne přes klíňák brzdit motor.

Jestli problém přetrvá s novou baterkou, pak bych šel po altíku, všech kostrách a ukostření....a tak dál je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2013 , 15:24   Citovat  

Díky za názor, s tím UFEM bych se vůbec nedivil Velmi šťastný . No tak dnes sem se pustil do veškerý kabeláže pod palubovkou, tahal sem několik nových kabelů jen pro sychr a zítra budu pokračovat. Je to rok 92 takže asi netřeba dodávat že všechny ty kabely pod palubovkou na to stáří vypadaj, a našel sem nejednu "prasárnu" po předchozích majitelích. Např. kabely od spínací skříňky, těžko to popsat, ale zřejmě to je zdroj onoho zvuku, jeden silnější kabel byl přerušenej a mezi konce byl vřazenej jinej, mnohem tenčí, ten pak byl uprostřed také rozpůlen a mezi jeho konce byly umístěny nějaké pofidérní svorky, které údajně měli držet spolu, bohužel ale nedrželi, docela to plandalo, což sem zjistil po sundání značné vrstvy el. pásky. Proražená baterie mě také napadla, už má svoje leta, stejně jako napájecí svorky. Obojí zítra přijde vyměnit, takže uvidíme co to bude dělat dál.

sumy je teď offline  sumy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2013 , 16:05   Citovat  

Vzpomněl jsem si na kamarádovu Vitaru. Tomu shnila hlavní kostra, ale tak vtipným způsobem, že malý proudy vedla, ale v zátěži konec. Tedy všechno fungovalo, jen nestartovala, přez kabely ji nahodil, ale jak rozsvítil, nebo sepla sahara - konec. Tedy to že tam ten tlustej kábl je ještě nic neznamená, pořádně za něj vem a třeba se ti rozsype v ruce, stejně tak jako tomu mýmu kamarádovi

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2013 , 18:35   Citovat  

Takže baterie vyměněna, taktéž svorky napájecí, kabeláž pod palubní deskou je hotová jakž takž, minimálně je v ní teď pořádek a je přehledná. Něco sem najezdil, auto mě zatím nikde nenechalo, zdá se že kolísání otáček a problémy s elektrikou sou dva na sobě nezávislé problémy. Co se těch otáček týče, za studena na volnoběhu drží, po nastartování vyskočí asi na 1400 RPM až 1200 RPM a po chvíli padnou k těm 1000 až 900 RPM. Poté jsem auto zahřál, zhruba půl hodiny sem jezdil, mimo město i po městě, ručka teploměru se držela kousek pod půlkou. Zaparkoval jsem a zkusil opět několikrát nastartovat se stejným výsledkem, a to s tím, že mi otáčky vyletěli nanejvýš na 1200RPM pak klesají na hodnotu 900, kde se zdrží asi vteřinu a pak padají na 300 a občas zakolísáním padnou až na 100 (ta nejmenší ryska na otáčkoměru), avšak motor nezhasne. Předpokládám že jde o nějaký běžný problém, protože mi dnes kamarád na svém C6G popsal stejný problém. Mám motor D15Z1, ohledně motorový části sem celkem laik, poradí někdo?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2013 , 16:08   Citovat  

...no vidiš jak to de.

Taky mám rád ty kabelobastlíře Velmi šťastný Bezkonkurenční kabelový borci sou v Áčkách, motají a navazujou káble jak tkaničky a na závěr to omotají náplastí na bebíčka HaHaaa
Po nich než sem ty káble dal dohromady tak mi po:wc:ná výměna AAA rádia trvala i celý dopoledne mravenec

To kolísání otáček v cívě se tady na fórech už tuším někde řešilo, jestli pamatuju tak to bylo o směsi, sání, klapce a čidlech.Hledej ve fórech.
Každopádně při studeným startu musí být otáčky zvýšený, to je normální a správný než se motor dostane na provozní teplotu. je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2013 , 16:27   Citovat  

sumy napsal:
Vzpomněl jsem si na kamarádovu Vitaru. Tomu shnila hlavní kostra, ale tak vtipným způsobem, že malý proudy vedla, ale v zátěži konec. Tedy všechno fungovalo, jen nestartovala, přez kabely ji nahodil, ale jak rozsvítil, nebo sepla sahara - konec. Tedy to že tam ten tlustej kábl je ještě nic neznamená, pořádně za něj vem a třeba se ti rozsype v ruce, stejně tak jako tomu mýmu kamarádovi

To je bohužel všeobecně hodně podceněná záležitost tyto zkorodovaný, uhnilý, zlomený a zahumusený kontakty a kabely...přechodový odpory...hlavně ukostření na kastle.
Já toto kontroluju jednou ročně.V motoru už mám většinu oček, šroubů i některých káblů na ukostření vyměněný. přátele
Je to prevence proti různým problémům s dobíjením, blikáním, rušením do rádia a tečením plastových pojistkových pouzder nebo kontaktů a kabelů.

je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kolísání otáček a selhání el. obvodů
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina