Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přerušený kontakt potkávací světlo Civic 5g VTI
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 9:25   Citovat  

Včera jsem měnil aseřizoval přední světla a najednou mi při manipulaci s levým předním světlem zhasla potkávací čočka. Praskla 10A pojistka v pojistkovce pod volantem. Po její výměně ale už světlo nenaskočilo. V pojistkovce na dané pojistce napětí proti kostře naměřím, na konektoru světla už ale ne. Kostra je na konektoru v pořádku.
Napadá někoho kde by mohl být problém? prohlížel jsem dráty v oblasti za dotyčným světlem, kde jedině se s kabeláží hýbe a nejeví žádné známky poškození či přerušení, ani na omak se nezdá, že by bylo vedení přerušené/prasklé...zkoušel s touto částí kabeláže hýbat, jestli by se případně nechytl kontakt kdyby tam byl plusovej drát někde uvnitř bužírky jenpřeci přerušenej, ale nic. Se zbytkem kabeláže se nikdy v autě nehýbalo, ani to nebylo bouraný, takže se mi nezdá, že by se najednou přerušil drát někde v kabeláži.
Ví někdo kudy přesně vede od levýho předního světla elektroinstalace, kde je jakej konektor, na kterým by se dalo kontrolně měřit napětí a kde by případně dál mohl být problém?
Přijde mi divný, že se šlusla pojistka a po výměně už nic, kdyby tam byl zkrat, tak to bude danou pojistku praskat opakovaně... Mimochodem, vyzkoušel jsem 3 různý 10A, abych vyloučil že by ta vyměněná byla taky špatná a pro jistotu jsem taky překontroloval všechny ostatní pojistky v pojistkovce pod volantem i hlavní pojistkovou skříň v motorovém prostoru. Všechny pojistky by měly být v pořádku.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 9:42   Citovat  

M@jkovi odcházej patice kam se strkaj žárovky, pak zkus proměřit relátko na světla, pokud máš návod od hondy tak tam bude zakresleno to mi hlava nebere

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 9:47   Citovat  

Bubaak napsal:
M@jkovi odcházej patice kam se strkaj žárovky, pak zkus proměřit relátko na světla, pokud máš návod od hondy tak tam bude zakresleno to mi hlava nebere

patice u světla je právě nová, ještě jsem jí schválně vypinovával, abych si zkontroloval, jestli není problém tam - a není...

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 10:20   Citovat  

sopta napsal:
patice u světla je právě nová, ještě jsem jí schválně vypinovával, abych si zkontroloval, jestli není problém tam - a není...

Trošku offtopic ale čím to Honzo pinuješ, je na to nějaký spešl nářadí? Úsměv Potřebuju totiž kompletně napinovat konektor k rádiu a nevím jak ty původní kabely z toho konektoru dostat ven přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 12:02   Citovat  

DanTe napsal:
Trošku offtopic ale čím to Honzo pinuješ, je na to nějaký spešl nářadí? Úsměv Potřebuju totiž kompletně napinovat konektor k rádiu a nevím jak ty původní kabely z toho konektoru dostat ven přátele

Tak u světel jsou ty piny dost velký, takže pohoda, u tebe to je trošku horší, ale dá se to. Měla by ti pomoct trošku tlustější jehla, už jsem to taky dělal, je to teda trochu o nervy, ale jde to Úsměv
A když ti u toho vytečou nervy, tak máš možnost koupit už napinovanej ISO konektor a ten starej (origo honďáckej?) odstřihnu a drát po drátě napojím na ty dráty z již napinovanýho ISO konektoru Mrk
Čistější je samozřejmě první varianta, ale vím jak obtížný to je, když to má člověk dělat na tom krátkým kabelu co nejde z šachty pro rádio ani pořádně vytáhnout, aby u toho člověk nemusel být shrbenej a aby na to viděl...

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 12:09   Citovat  

sopta napsal:
Tak u světel jsou ty piny dost velký, takže pohoda, u tebe to je trošku horší, ale dá se to. Měla by ti pomoct trošku tlustější jehla, už jsem to taky dělal, je to teda trochu o nervy, ale jde to Úsměv
A když ti u toho vytečou nervy, tak máš možnost koupit už napinovanej ISO konektor a ten starej (origo honďáckej?) odstřihnu a drát po drátě napojím na ty dráty z již napinovanýho ISO konektoru Mrk
Čistější je samozřejmě první varianta, ale vím jak obtížný to je, když to má člověk dělat na tom krátkým kabelu co nejde z šachty pro rádio ani pořádně vytáhnout, aby u toho člověk nemusel být shrbenej a aby na to viděl...

No jelikož mi ten konektor už visí jen na dvou drátech díky zásahu idiota co to auto měl kdysi přede mnou, tak asi bude jednodušší to uštípnout a holt to spájet k sobě drát po drátu Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 14:55   Citovat  

Nikdo kdo by znal elektriku v C5g? Tak to valím bulvy VTEC

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přerušený kontakt potkávací světlo Civic 5g VTI