Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
těsnění pod hlavou - znova KO legend
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2010 , 15:47  Naposledy upravil Brnďa dne 27.3.2011 , 13:50, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Tak je to tu znova, pořád jsem to zkoušel zda to nejsoiu jen zbytky oleje ve vodě ale asi ne, oleje čím dál přibývá do vody. Je to asi 4 měsíce bo 5 co se to měnilo a je to asi měsíc co to opět začalo, těsnění se dávalo ajusa. Hlavy i blok byly rovné po přeměření, jak se to mohlo stát? Jak jsem psal nepochybuju o provedené práci, která byla odvedená dobře a vcelku rychle.
Hodil jsem dotaz i na acura forum v usa a tam mi řekli že těsneění jedine origo a nebo když neorigo tak jedině z legenda KA9, že všechny neoriga jsou o něco nižší a fouknou do 10 ti tisic km znova, je to možné? Přpadně dokázal by mi tu někdo zjistit cenu těsnění pod hlavama origo H? Je to legend ka7 rok 1995, manual. Ještě mi hodily poznatek, že když jde olej do ovdy, musí se vyměnit blok, je to pravda? Mě to přijde jako hloupost, chapu kdys jde voda do oleje a prestane to zvladat mazat a zadre se to, ale naopak? to musi stacit jen vycistit ne?

Jinak projevy mám takové - bílý víčko od chladiče, v expanzce mam olej, mizí olej z motoru ale voda a emulze v motoru neni, a dál ted nedávno jsem si vsiml ze jsem měl uplne splaskle obe hadice od chladice a chladic prazdný, po vychladnutí se tam voda opět obevila (neuvaril jsem to, porad se teplota drzi pod pulkou)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2010 , 15:52   Citovat  

Jo jinak se to projevuje tak ze akorat bile cudi vejfuk, a na vicku od oleje a merce mam bílej povlak. na chladici nevim ten je porad plnej, ale netlakuje to nikde.

zub je teď offline  zub
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2010 , 19:12   Citovat  

máš sz je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 21:35   Citovat  

chci se zeptat, budu muset prevest auto ktere ma spatne tesneni pod hlavou k opravari, ovsem z vyfuku vali bilej dym a vicko je bile, tzn ze jde voda do oleje ze? s tim asi nemam jezdit nebo muzu ujet cca 70km? díky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 13:50   Citovat  

Tak je to tu znova, pořád jsem to zkoušel zda to nejsoiu jen zbytky oleje ve vodě ale asi ne, oleje čím dál přibývá do vody. Je to asi 4 měsíce bo 5 co se to měnilo a je to asi měsíc co to opět začalo, těsnění se dávalo ajusa. Hlavy i blok byly rovné po přeměření, jak se to mohlo stát? Jak jsem psal nepochybuju o provedené práci, která byla odvedená dobře a vcelku rychle.
Hodil jsem dotaz i na acura forum v usa a tam mi řekli že těsneění jedine origo a nebo když neorigo tak jedině z legenda KA9, že všechny neoriga jsou o něco nižší a fouknou do 10 ti tisic km znova, je to možné? Přpadně dokázal by mi tu někdo zjistit cenu těsnění pod hlavama origo H? Je to legend ka7 rok 1995, manual. Ještě mi hodily poznatek, že když jde olej do ovdy, musí se vyměnit blok, je to pravda? Mě to přijde jako hloupost, chapu kdys jde voda do oleje a prestane to zvladat mazat a zadre se to, ale naopak? to musi stacit jen vycistit ne?

Jinak projevy mám takové - bílý víčko od chladiče, v expanzce mam olej, mizí olej z motoru ale voda a emulze v motoru neni, a dál ted nedávno jsem si vsiml ze jsem měl uplne splaskle obe hadice od chladice a chladic prazdný, po vychladnutí se tam voda opět obevila (neuvaril jsem to, porad se teplota drzi pod pulkou)

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 16:48   Citovat  

otázkou je když jde oelj do vody tak kudy - musí být vetší tlak na strane oleje než na strane vody, jinak by to slo obrácene ( voda do oleje ) takže pokud to vemu logicky - je v hlave tak velký tlak oleje aby "přetlačil" vodu a unikal? halva je "až nahoře", vetšinou tlak oleje je tam nejnižší, takže jestli náhodou nemají zkusenost s tím že když jde olej do vody je prasklý kanálek v bloku a musí s emenit blok ( typické třeba pro renaultácké motory 1,6 v meganech - jakmile jde olej do vody, vždy to byl blok KO.. Smutný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 16:49   Citovat  

Idaho napsal:
otázkou je když jde oelj do vody tak kudy - musí být vetší tlak na strane oleje než na strane vody, jinak by to slo obrácene ( voda do oleje ) takže pokud to vemu logicky - je v hlave tak velký tlak oleje aby "přetlačil" vodu a unikal? halva je "až nahoře", vetšinou tlak oleje je tam nejnižší, takže jestli náhodou nemají zkusenost s tím že když jde olej do vody je prasklý kanálek v bloku a musí s emenit blok ( typické třeba pro renaultácké motory 1,6 v meganech - jakmile jde olej do vody, vždy to byl blok KO.. Smutný
to ja netusim, chce to rozebrat a skouknout a pak pripadne obednat budto origo tesneni nebo nahodit evergreen a dojezdit to

a psali tam presne toto :
Per SR5guy, a noted authority on Legend repair, oil/coolant mix destroys crank bearings.

neznam preklad Velmi šťastný

pokud je to spatn tak to radsi prodam a koupim civica :...

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 16:54   Citovat  

Brnďa napsal:
to ja netusim, chce to rozebrat a skouknout a pak pripadne obednat budto origo tesneni nebo nahodit evergreen a dojezdit to

a psali tam presne toto :
Per SR5guy, a noted authority on Legend repair, oil/coolant mix destroys crank bearings.

neznam preklad Velmi šťastný

pokud je to spatn tak to radsi prodam a koupim civica :...

pokud jezdis na emulzi oleje a fridexu mas salky v haji na klice to je jasny prece aj pro tebe Velmi šťastný.

P.S: je to smutny Bueee

EDIT: pokud pises ze v oleju voda neni tak se te to s loziskama netyka. A jeste se zeptam jak otestujes ten blok? ty kanaly

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 17:01   Citovat  

oorrbb napsal:
pokud jezdis na emulzi oleje a fridexu mas salky v haji na klice to je jasny prece aj pro tebe Velmi šťastný.

EDIT: pokud pises ze v oleju voda neni tak se te to s loziskama netyka. A jeste se zeptam jak otestujes ten blok? ty kanaly
No jasny me je jasne ze kdys jde voda do oleje ze znicis motor a musis vymenit blok protoze to zaklepe ne? ale takhle jde jen olej do vody a musim hlidat olej. jak to toestuju fakt nevim, treba tim ze to hodim ze skaly?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 18:40   Citovat  

oorrbb napsal:

přeložil bych to jinak - "ježdením na směs oleje a fridexu odepisuje ( dochází k odepsání) šálek.."

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 18:41   Citovat  

Idaho napsal:
přeložil bych to jinak - "ježdením na směs oleje a fridexu odepisuje ( dochází k odepsání) šálek.."
ok, ale jen za pripadu kdyby sla voda do oleje ne? takhle to staci proplachnout

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 18:51   Citovat  

Brnďa napsal:
ok, ale jen za pripadu kdyby sla voda do oleje ne? takhle to staci proplachnout

jj přesne tak, týká se to znehodnocení oleje ( a snížení jeho mazacích a dalších schopností ) což zpusobí přidření šálek.
Jak jsi psal asi to není tvuj případ ( pokud tobe jde olej do vody ), osoben bych to v tvém případe videl na prasklej olejovej kanálek a unik oleje do vody. Ve výsledku to vede k shromaždování "vazelíny" ucůpávání vedení vody a následné vaření -> fouknutí hlavy..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 19:04   Citovat  

Idaho napsal:
jj přesne tak, týká se to znehodnocení oleje ( a snížení jeho mazacích a dalších schopností ) což zpusobí přidření šálek.
Jak jsi psal asi to není tvuj případ ( pokud tobe jde olej do vody ), osoben bych to v tvém případe videl na prasklej olejovej kanálek a unik oleje do vody. Ve výsledku to vede k shromaždování "vazelíny" ucůpávání vedení vody a následné vaření -> fouknutí hlavy..
vím že kdys jsem se chystal to menit tak na foru v usa psali ze doporucuje vymenit neco covede olej mezi hlavou a blokem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 21:02   Citovat  

Brnďa napsal:
vím že kdys jsem se chystal to menit tak na foru v usa psali ze doporucuje vymenit neco covede olej mezi hlavou a blokem

mezi blokem a hlavou? hlavni olejovej kanal a v nem je takovej valecek kterej ma dirku (nevim jak se tomu rika - restriktor mozna??? nevim). a proc se to ma menit?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 21:04   Citovat  

oorrbb napsal:
mezi blokem a hlavou? hlavni olejovej kanal a v nem je takovej valecek kterej ma dirku (nevim jak se tomu rika - restriktor mozna??? nevim). a proc se to ma menit?
to presne myslim, ale psali to na acura foru v jak na to, ze se to doporučuje vymenit, vim ja? kazdopadne se domluvim s montym zda by byl ochotnej to znova rozhodit Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2011 , 21:14   Citovat  

Brnďa napsal:
to presne myslim, ale psali to na acura foru v jak na to, ze se to doporučuje vymenit, vim ja? kazdopadne se domluvim s montym zda by byl ochotnej to znova rozhodit Smutný

jojo tak to psali aj v manualu na CRX - vymenit ale ja jsem to nedelal... takovej valecek se nemuze opotrebovat a byl cistej. Nevim, treba to ma skrytej duvod. Kdybych mel menit vsechno co pisou v manualu tak financne 2x tolik.

jen by me u tebe zajimalo jak budes testovat ty kanaly v bloku to se taky neak tlakuje?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 7:02   Citovat  

oorrbb napsal:
jojo tak to psali aj v manualu na CRX - vymenit ale ja jsem to nedelal... takovej valecek se nemuze opotrebovat a byl cistej. Nevim, treba to ma skrytej duvod. Kdybych mel menit vsechno co pisou v manualu tak financne 2x tolik.

jen by me u tebe zajimalo jak budes testovat ty kanaly v bloku to se taky neak tlakuje?
jak rikam ja vubec netusim, myslim si ze je spatny tesneni, nejaka vada, jinak is to nedovodeu rpedstavit, nereknu kdybych s ti mjezdil tak ze to nakopnu a hned omezovac a lital

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 7:58   Citovat  

Brnďa napsal:
jak rikam ja vubec netusim, myslim si ze je spatny tesneni, nejaka vada, jinak is to nedovodeu rpedstavit, nereknu kdybych s ti mjezdil tak ze to nakopnu a hned omezovac a lital

drzim palce, taky jsem to pred casem prozival.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 9:56   Citovat  

jeste mi to neda, i kdys mi vsichni rikaj ze je to blbost Úsměv

když jse mnamontoval rezonatopr flowtech s tema supinama tak mi mesic na to ruplo tesneni, i kdys sem si vsiml ze ubyva voda uz po rozvodech, a ted znova a reezonator je porad na miste, to je asi blbost nebo je to mozny? ze by ty supiny tolik brzdily plyny?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 10:39   Citovat  

Brnďa napsal:
jeste mi to neda, i kdys mi vsichni rikaj ze je to blbost Úsměv

když jse mnamontoval rezonatopr flowtech s tema supinama tak mi mesic na to ruplo tesneni, i kdys sem si vsiml ze ubyva voda uz po rozvodech, a ted znova a reezonator je porad na miste, to je asi blbost nebo je to mozny? ze by ty supiny tolik brzdily plyny?

misto ceho si to namontoval, predpokladam ze misto neceho co melo mnohem vetsi brzdici ucinky(kat, stredak). Je to tak? Takze kdyz si tomu pomohl s rychlosti nemuze to prece mit tento ucinek co popisujes. Jen teorie...

nechas si odtlakovat hlavu?

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 10:40   Citovat  

blok si můžeš nechat tak akorát zrengenovat,na otlakování by se museli uzavřít všechny oil výstupy a to sice jde ale za jakých podmínek(raději říkejme že to nejde) a za druhé ten blok může prolínat jen za specifických podmínek ,což je většinou teplota(roztažnost materiálu).proto na US foru psali vyměň blok.protože jedinné možné je jak se oil dostane do chlazení je z natlakované části (vyžší tlak nežli je tlak v chladícím systému)což ani pod víkem ani ve vaně není.Kde k tomu ještě může samozřejmě dojít je mezi blokem a makovicí,proto bych určitě opatrně makovici sundal a těsnění si prohlédl.Určitě bych z chlazení vypustil vodu jen lehce pod hranu vrchu bloku,aby bylo možno zjistit v kterých místech se to do vody tlačí.A jestli se místo najde a bylo to mezi blokem a hlavou určitě bych zase jen neměnil těsnění máš li pocit že to bylo uděláno dobře.Pravděpodobně se něktrá část prohřívá nerovnoměrně ,rychleji apod a hlava nebo blok se prohne více než má.
Tenhle motor zcela neznám,ale nebude to dle mě jeho případ.Občas se najde motor kdy osazené některé části jsou mazány oilem + chlazeny vodou.A ty prolnou.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 11:01   Citovat  

oorrbb napsal:
misto ceho si to namontoval, predpokladam ze misto neceho co melo mnohem vetsi brzdici ucinky(kat, stredak). Je to tak? Takze kdyz si tomu pomohl s rychlosti nemuze to prece mit tento ucinek co popisujes. Jen teorie...

nechas si odtlakovat hlavu?
ok takze je to blbost, je ot misto katalyzatoru vysypanyho a ucpanyho Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 11:02   Citovat  

PAKO napsal:
blok si můžeš nechat tak akorát zrengenovat,na otlakování by se museli uzavřít všechny oil výstupy a to sice jde ale za jakých podmínek(raději říkejme že to nejde) a za druhé ten blok může prolínat jen za specifických podmínek ,což je většinou teplota(roztažnost materiálu).proto na US foru psali vyměň blok.protože jedinné možné je jak se oil dostane do chlazení je z natlakované části (vyžší tlak nežli je tlak v chladícím systému)což ani pod víkem ani ve vaně není.Kde k tomu ještě může samozřejmě dojít je mezi blokem a makovicí,proto bych určitě opatrně makovici sundal a těsnění si prohlédl.Určitě bych z chlazení vypustil vodu jen lehce pod hranu vrchu bloku,aby bylo možno zjistit v kterých místech se to do vody tlačí.A jestli se místo najde a bylo to mezi blokem a hlavou určitě bych zase jen neměnil těsnění máš li pocit že to bylo uděláno dobře.Pravděpodobně se něktrá část prohřívá nerovnoměrně ,rychleji apod a hlava nebo blok se prohne více než má.
Tenhle motor zcela neznám,ale nebude to dle mě jeho případ.Občas se najde motor kdy osazené některé části jsou mazány oilem + chlazeny vodou.A ty prolnou.
Takze rozdelat a skouknout kde se co stalo na tesneni. Otlakovat hlavu a nechat srovnat Úsměv to je tak kdys clovek je bez prace a vse s emusi ....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 11:08   Citovat  

změř ještě komprese válců než to rozhodíš at víš jak na tom je

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 13:53   Citovat  

PAKO napsal:
změř ještě komprese válců než to rozhodíš at víš jak na tom je
jojo to bude prvni vec kterou udelam, kdyby nahodou bylo zjisteno ze komprese je dobra a muze to tam ten olej vnikat jinudy do te vody, otazkou je pak kudy Úsměv Jinak auto se neprehriva, voda neubyva, nehuli to nijak, tak me napadlo , legend ma chladic oleje z prevodovky integrovanej v chladici motoru, tak zda tam to nekde neprasklo a netece ten olej z prevodovky. Jinak tady je foto jak vypadaji hadice , kdys dojedu, pak cca 30 minut auto stoji, jako by se ucpali kanalky jak se ten olej meni na vazelinu a pak tam vznikal podtlak, je to mozny ? i spodni je tak scvrkla a v chladici toho moc neni, kdys pak jedui vse ok. Jinak bych byl moc rad aby to nebyl system renaultu jak psal idaho abych musel pripadne menit blok Úsměv

28032011245.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
28032011245.jpg, 886.07 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 16:30   Citovat  

jaj to ti tam vznikne takovej podtlak na hadici co je přímá na chladič? dávno by se už mělo přisávat z expanzky.někde je něco špatně

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 16:36   Citovat  

PAKO napsal:
jaj to ti tam vznikne takovej podtlak na hadici co je přímá na chladič? dávno by se už mělo přisávat z expanzky.někde je něco špatně
no jo spatne neco je, ale co Úsměv Pri jizde je to ok, me fakt prijde ze ten olej pri chladnuti zvazelinati a proste tu vodu nepusti a vznika podtlak pri chladnutí. i spodni co jde zpet do motoru je splaskla, ale ne tolik

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 16:59   Citovat  

Brnďa napsal:
no jo spatne neco je, ale co Úsměv Pri jizde je to ok, me fakt prijde ze ten olej pri chladnuti zvazelinati a proste tu vodu nepusti a vznika podtlak pri chladnutí. i spodni co jde zpet do motoru je splaskla, ale ne tolik

kdyz odsroubujes vicko z chladice tak co? porad stejne?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 17:00   Citovat  

oorrbb napsal:
kdyz odsroubujes vicko z chladice tak co? porad stejne?
jojo porad stejne bílá srajda tam je:-) a kdys je to takhle vcucly tak v chladcici neni videt voda , as po startu se znova obevi Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 17:12   Citovat  

že by to ucpalo víčko tak že by nepřisálo z expanzky?

Obsah fóra Honda-club.cz   
těsnění pod hlavou - znova KO legend
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina