Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaká máte nějvětší kola na Del Sol?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
spectrecz je teď offline  spectrecz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 9:48   Citovat  

Zajímá mě celkový půměr a šířka aby to neškrtalo.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kleeman je teď offline  Kleeman
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 9:50   Citovat  

16 ky se mi zdály na Solku už moc velký, pak jsem měl 15ky a to byl asi ideál, protože 14ky byly dost malý už. Sice to s něma dobře jelo, ale v zatáčkách se to žvejkalo docela...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 9:53   Citovat  

Viděl jsem 18,ale to muselo být úplně zabitý.. 16'' max, šířka 7-8, et kolem 38, pneu 205/45.

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 10:01   Citovat  

spectrecz napsal:
Zajímá mě celkový půměr a šířka aby to neškrtalo.

Zdravím, měl jsem na del Sol:

14×6,5 ET38 pneu 185/60 + sériový podvozek = bez problémů
16×7,5 ET35 pneu 215/40 + sériový podvozek = bez problémů
16×7 ET38 pneu 205/40 + sériový podvozek = bez problémů
15×7 ET38 pneu 195/50 + snížený podvozek BC Racing (vpředu -5cm, vzadu -4cm) = bez problém

Jinak u nás v klubu vím o lidech, kteří jezdí i 17" kola a neslyšel jsem, že by si stěžovali. Však se přijeď podívat na 10. delSolDay za týden v ATC Konopáč a uvidíš sám, že se tam pár lidí najde, co budou mít zajímavý kola na del Sol. Ale je to, co člověk to názor.

A protože si kdysi dali lidi práci tak na delSolTeam.cz najdeš stránku Tabulku doporučených velikostí gum na ráfek

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 10:14   Citovat  

tak to je zajímavý, mě to s 205kama utíká, geometrie je v pořádku vše v normě...

abych tedy byl přesný:

205/40/17 ET35 sériový podvozek - utíká to
195/50/15 ET?? sériový podvozek - jede jak po kolejích
205/50/16 ET?? sériový podvozek - utíká míň než se 17, ale pořád trochu ano

chci zkusit

195/55/16 protože mám dojem že nestablita je způsobená spíš šířkou pneu... profil 55 bych rád kvůli jízdnímu komfortu, jezdím hodně po rozbitých lesních silničkách...

Proto otázka na vyzkoušenou max velikost kol...

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 19:52   Citovat  

spectrecz napsal:
tak to je zajímavý, mě to s 205kama utíká, geometrie je v pořádku vše v normě...

abych tedy byl přesný:

205/40/17 ET35 sériový podvozek - utíká to
195/50/15 ET?? sériový podvozek - jede jak po kolejích
205/50/16 ET?? sériový podvozek - utíká míň než se 17, ale pořád trochu ano

chci zkusit

195/55/16 protože mám dojem že nestablita je způsobená spíš šířkou pneu... profil 55 bych rád kvůli jízdnímu komfortu, jezdím hodně po rozbitých lesních silničkách...

Proto otázka na vyzkoušenou max velikost kol...

OK, odkud jsi??? Mohl bych pomoct, ale kde se potkat... přátele

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 21:33   Citovat  

Na targu je optimum 16.Přítelkyně má 17 a to už je moc ale jsou pěkné a ona rychle nejezdí tak to je pohoda.17 jsou hodně velké a auto v kolejích plave až moc a nedej bože jet s ní po dálnici na vodě 130. Ble

walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 22:02   Citovat  

Měl jsem na tarze 17" a doslova se na tom nedalo jezdit..15" super, 16" kompromis good look, ale jízdně nejlépe 15"

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 8:42   Citovat  

kluci kdyz pisete o velikosti kol uvadejte i rozmer pneu bez toho je to nevypovidajici udaj...

Fryda je teď offline  Fryda
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 11:55   Citovat  

já tam mam 16ky 215/40 pří sníženym podvozku a jizdní vlastnosti se mi zdaj na danej výkon perfektní. Ovšem problém je v pohodlý, které tam absolutně schází... ale s autem najezdim ročně pár kilometrů tak mě tato kombinace vyhovuje

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Spacir je teď offline  Spacir
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 14:01   Citovat  

podvozek KONI sport
205/40/17 a podběhy se nevejdou, jako bonus se s tím nedá jezdit pořádnej výtlem
nové dám rozhodně 16

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 14:46   Citovat  

nemám teda Targu, ale Civic VTI 5g a jezdím teď 205/40 R17 na ráchcí 8x17" a naproso bez problémů i co se komfortu týče. Jak se ukázalo, dost zásadní je totiž s takovejma kolama kvalita a stav tlumičů a pružin. Teď mám totiž podvozek XYZ, po dohodě s Danym se záměrně o 1/4 měkčíma pružinama, původně určenýma na SOHC a tuhost tlumičů mám nastavenou na 5. nejměkčí ze 30-ti možných (zároveň je to nejměkčí nastavení co Dany doporučil, aby nedocházelo k rychlejšímu opotřebování tlumičů) a jízdní komfort je naprosto ideální pro sportovněji zaměřený vůz. Není to sice žádná houpavá limuzína, to ale od auta ani neočekávám, na druhou stranu to není žádnej kostitřas a že s ním jezdím jako dailycarem po Praze, včetně kočičích hlav. Třeba šéf má novýho Mercedesa A s AMG podvozkem na 19" kolech a proti němu je to luxusní limuzína Úsměv Ne, tím neomlouvám případnou tvrdost, popravdě je to teď skvělej setup na každý den a nikdo z toho auta nevysedá vyklepanej jako dřív, když tam byly 215/40 (bohužel tehdy před lety v 205/40 prostě neexistovaly žádný UHP pneumatiky) a hlavně Tokico tlumiče na nesmyslně tvrdejch Koni pružinách. Ani nepřicházejí kdovíjaký rány od děr, který by rozhazovaly stabilitu auta, prostě naprostý nadšení, který můžu všem doporučit. Mimochodem, nedávno jsem tím nechal projet Kinga, kterého asi znáte z Hondaclub.cz, kde píše články a kterej se jinak živí jako motoristickej redaktor a pěl velkou chválu a nevěřil, že řídí 20 let starý auto Cool

Uzavřu to, není to jen o velikosti kol, je to o celkovém setupu podvozku.
205mm šíře je ideál poměru šíře/přilnavosti/hmotnosti/hravosti, 17" průměr ráfku není problém, když máte jinak kvalitní podvozek s možností změkčení, čímž se dorovná tvrdost kol a jejich neschopnost tlumení, pak ani se 17" kolama auto na nerovnostech nikam neodskáče OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 22:58   Citovat  

sopta napsal:

Uzavřu to, není to jen o velikosti kol, je to o celkovém setupu podvozku.
205mm šíře je ideál poměru šíře/přilnavosti/hmotnosti/hravosti, 17" průměr ráfku není problém, když máte jinak kvalitní podvozek s možností změkčení, čímž se dorovná tvrdost kol a jejich neschopnost tlumení, pak ani se 17" kolama auto na nerovnostech nikam neodskáče OK

Přesně ták, ale nezapomínej taky fakt, že byť stojí 5g a targa na stejné, nebo podobné podvozkové platformě, tuhostí ne sice moc jsou auta od sebe torchu jinde. Targa se zejména po sundání střechy kroutí jako banán a velká kola tomu jen pomůžou. To s tím podvozkem je ale pravda OK to ale platí obecně asi všude prostě vyplatí se připlatit si za kvalitu

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 9:22   Citovat  

walda91 napsal:
Přesně ták, ale nezapomínej taky fakt, že byť stojí 5g a targa na stejné, nebo podobné podvozkové platformě, tuhostí ne sice moc jsou auta od sebe torchu jinde. Targa se zejména po sundání střechy kroutí jako banán a velká kola tomu jen pomůžou. To s tím podvozkem je ale pravda OK to ale platí obecně asi všude prostě vyplatí se připlatit si za kvalitu

Tak to buď klidnej, že se C5g 3D kroutí jako banán naprosto stejně střecha nestřecha Velmi šťastný
Holt je to postavený asi z papíru, protože pojem jako "tuhost karoserie" tohle auto nikdy ani neslyšelo Velmi šťastný
Targou jsem párkrát jel a nepřipadalo mi, že by se kroutila nějak výrazně víc než 5g...ona má totiž proti 5g zase o dost zesílenější středovej tunel, kterej to celý kompenzuje asi tak na úroveň 5g se střechou

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 14:50   Citovat  

Taky se mi zdá že se C5g docela kroutí,když jsem ho tenkrát trošku pomačkal,dával jsem nový dveře a nešli dovřít,tak to bylo u klempíře na stolici,kde to tahal asi o 1-2cm zpět a říkal že na to že je to "sportovní" auto,tak to je docela pevný... pořádnej výtlem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 21:46   Citovat  

sopta napsal:
Tak to buď klidnej, že se C5g 3D kroutí jako banán naprosto stejně střecha nestřecha Velmi šťastný
Holt je to postavený asi z papíru, protože pojem jako "tuhost karoserie" tohle auto nikdy ani neslyšelo Velmi šťastný
Targou jsem párkrát jel a nepřipadalo mi, že by se kroutila nějak výrazně víc než 5g...ona má totiž proti 5g zase o dost zesílenější středovej tunel, kterej to celý kompenzuje asi tak na úroveň 5g se střechou

Neříkám, že se 5g nekroutí, taky kroutí všechny staré Hondy jsou "papírové" jen píšu svůj poznatek ... na tarze se sundanou střechou a nazutými 17" tuším že s pneu 205/35nebo 45 fakt teď nevím a přejetí neúplně super silnice jsem měl prostě pod kiss me takovej hnusnej pocit jakej jsem ještě z žádným jiným autem neměl, to jsem poprvé vlastně poznal co to je když se auto "kroutí". na 5g sice s 16"koly takový pocit na té samé cestě nemám. Taky uznávám, že to bylo naposledy co jsem si něco začal se 17" koly na cestách v mém okolí nemají smysl. .. ..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaká máte nějvětší kola na Del Sol?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina