Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 02 1.7 CTDi - zvuk motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
tom.fucik je teď offline  tom.fucik
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2015 , 17:11   Citovat  

Zdravím, mám problém u mého Civicu, který se ale nevyskytuje pořád, jen občas. Jedná se o jakousi změnu zvuku motoru, která se projevuje v nepravidelných intervalech (video YT). Slyšet je to takhle na volnoběh. Při jízdě se to občas projevuje tak, že například když třeba dojíždím na semafor a vyřadím, tak se třeba zhoupnou otáčky pod volnoběh nebo auto chcípne úplně. Při rozjezdu je třeba cítit extrémní pokles výkonu (takže mi třeba auto taky chcípne). Málo kdy (zatím asi tak 2x behěh 3 000km) se taky stane, že když mám volnoběh (třeba v koloně), tak se najednou rozsvítí kontrolka žhavení a motoru dohromady a motor už nenastartuju - jen točí na prázdno. Třeba po 15 minutách už naskočí a po třech startech kontolky normálně zhasnou. Byl jsem s tím v autorizovaném servisu v Brně a ani přes diagnostiku na nic nepřišli. Pouze mi vytiskli papíry s chybou a průběhem tlaku (při tom "chrochtání je vidět skok"). Kamarád mi říkal, že by to mohlo být váhou vzduchhu, tak jedině, že bych zkusil vyměnit to. Jak říkám nevyskytuje se to pořád. Kromě tohoto auto jede i táhne dobře, a ani při servisní kontrole v Hodndě na nic nepřišli...

Video:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Wx8s-ymUViQ[/youtube]

Papíry, které jsem dostal v servisu:
1
2
3
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2015 , 19:18   Citovat  

Když to video nahraješ jako soukromé, tak se pak nediv, že Ti nikdo neporadí...palivový filtr je v jakém stavu? Podtlakové solenoidy a podtlakové hadičky jsou v jakém stavu?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2015 , 21:46   Citovat  

Omlouvám se, video už je veřejné. Palivový filtr mi měnili (originál). Podtlakové solenoidy a podtlakové hadičky, mám se na to zeptat v servisu? Ve středu tam jedu na výměnu oleje...

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 8:16   Citovat  

Hele, řeknu Ti to takhle. S tímhle motorem většinou nechtějí mít v servisu nic společného Velmi šťastný.

Přečetl jsem si to ještě jednou pořádně a podíval na video a těmi podtlaky to asi nebude. Tohle je něco s dodávkou paliva (čerpadlo, senzor na palivové liště, vstřiky...)

Kdy Ti měnili ten filtr, kde bereš naftu?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2015 , 14:48   Citovat  

Říkal jsem si, že kdyby to byly vstřiky, dejme tomu třeba dva, tak by to přece nechcípalo, ale ty zbylí dva by to "udržely" v chodu. Filtr mi měnili asi tak v červenci, což bylo chvíli potom, co se to začalo projevovat. Tankuji takřka výhradně u OMV MaxxMotion, akorát asi 2 nebo 3 nádrže jsem tenkrát vzal kdesi, kde to tankujou do zemědělských strojů (což si právě říkám, jestli by to mohlo mát spojitost, protože to bylo plus mínus doba, kdy se to začalo projevovat) - bylo mi řečeno, že nafta je kvalitní (potrpím si na kvalitní naftu), protože dneska už mají i tyto stoje common-rail, tudíš nafta musí být čistá.
Co ta váha vzduchu, to by mohlo mít spojitost? A palivové čerpadlo se nějak čistí nebo dá zkontrolovat?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 02 1.7 CTDi - zvuk motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina