Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Článek : Brzdová kapalina a věci kolem brzd...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2011 , 20:50   Citovat  

tudy celý článek naleznete >> ZDE
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 9:37   Citovat  

Co jsem provedl poměrně hodně měření aut na letišti v Týnci, začal jsem porovnávat vadnutí brzd na jednotlivých autech. Potvrdil jsem si poměrně velké vadnutí sériových brzd a přímou úměrnost mezi vadnutím (ne brzdnou dráhou) a průměrem kotouče. Lze tedy pro jednoduchost říct, že čím větší kotouče, tím méně brzdy vadnou, je to asi logické i známé, ale dá se říct, že u CTR7G (což by tedy mělo pak být podle hmotnosti odvoditelné i na další auta) je mezní rozměr kotouče 330/32mm.

Pokud je na autě tento kotouč se správným brzdovým materiálem, nedochází již k žádnému dramatickému vadnutí. Provedl jsem postupná měření (začínal jsem od správně zahřátých brzd) brzdné dráhy, nejdříve ze stokilometrové rychlosti, potom stošedesátikilometrové rychlosti a nakonec dvoustovky. Pozoroval jsem, jak se brzdná dráha mění v celém průběhu a porovnával to již s měřenými dílčími úseky. Pokud u takto velkých brzd změříte brzdnou dráhu z dvoustovky a "vyříznete" úsek ze stokilometrové rychlosti na nulu, ten poté porovnáte s brzdnou vzdáleností změřenou pouze z té stovky, dostanete vlastně stejné hodnoty. To jsem porovnával i z dvoustovky a ze stočedesáti... Takže super, dokonce moje nejkratší brzdná vzdálenost ze stovky je část brzdné vzdálenosti při měření zpomalení ze stošedesátky...

Nejzajímavější hodnota naměřená na Hondě, alespoň dle mě, je zpomalení ze 160km/h na nulu, kde se i "obyčejné" CTR7G dostalo pod hranici 90m !!! Ale co mě osobně nejvíce dostalo a překvapilo, jsou hodnoty zpomalení z dvoustovky... Tak to valím bulvy

Vezmu brzdné dráhy CTR, které už v sérii nebrzdí špatně a porovnám ho se svým upraveným:
- ze 100km/h ... cca 40m (sériové) x 33,9m (moje)
- ze 160km/h ... cca 120m (sériové) x 86,2m (moje)
- ze 200km/h ... přes 200m (sériové) x cca 150m (moje)

A teď si představte, jak na tom jsou sériové brzdy, pokud to samé změříte z vyšší rychlosti (u mě se to nemění, takže uvádím jen brzdné vzdálenosti sériového CTR)
- brzdná dráha - měření ze 160km/h
... 100-0 ... cca 45m
- brzdná dráha - měření z 200km/h
... 160-0 ... cca 135m
... 100-0 ... cca 55m

Na mě docela velké vadnutí...
Když jsem koukal na brzdné vzdálenosti třeba takové CRX nebo VTi s 262mm brzdama, může tam být brzdná dráha z dvouset klidně 250m a jak občas vidím stav brzd lidí, co ke mě zajedou, může to být i klidně 300m, to už je dost síla Smutný

Rozhodně není dobré brzdy podceňovat... Chápeš!

piskot246 je teď offline  piskot246
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 15:46   Citovat  

zdravím prosím vás potřeboval bych poradit měnil jsem brzdové lanko u svoje ho civica 4g, je na zadnim bubnu(čelistech) nějaké seřizovaní brzdového lanka ? mám to seřizene u ruční brzdy ale slabě mi brzdí jedno kolo(u kterého jsem vyměňoval brzdne lanko)stále nevím čím to je Smutný Děkují za odpověď Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Článek : Brzdová kapalina a věci kolem brzd...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina