Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 6G - 97 - Klima a pár dalších věcí
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
tastyer je teď offline  tastyer
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2013 , 9:59   Citovat  

Zdravím,

cca před půl rokem byla moje cíva na výměně rozvodů, pumpy, svíček, výfuku, vyčištění klimy a dalších věcí ...

Od té doby mám problémy když zapnu klimu. V zimě jsem to pochopitelně neregistroval, takže jsem si toho všiml až v létě.

Jde o to, že auto jezdí sice v pohodě, ale jak zapnu klimu, tak auto v určitých intervalech (ne moc pravidelných) během jízdy jakoby škubne a udělá takovej divnej zvuk - jako by něco bylo přetlakovaný a najednou to ušlo - velmi rychle. Cítím to i trochu na plynu (třeba když jedu po dálnici). To bych ještě přežil, ale začalo se mi stávat taky to, že když je klima zaplá a já například podřadím ze 4 na 3, tak se začně protáčet řemen, auto nejede a začně to dělat celkem silnej zvuk, jakoby se ten řemen měl spálit Úsměv

Jsem lajk, víte někdo, čím by to mohlo být? Může to být řemen? Jinak klima klimuje vpohodě a bez klimy auto jezdí taky v pohodě Úsměv Může se poškodit motor když budu jezdit se zaplnou klimou?

PS: Moje honda má najeto 222 tKm a rád bych jel tento rok do Chorvatska. Myslíte, že můžu věřit, že takovou zátěž auto dá? Auto mám všeobecně v zachovalém stavu, ale člověk nikdy neví. O pár věcech sice vím, ale to není nic vážného. Zajímalo by mě, jestli auto dá cca 1000 Km v rychlosti cca 120km/h bez problému.

Známej teď byl s nějakým Renaultem a po cestě zpět mu to kleklo v Rakousku a řeknu na rovinu, že odtah a věci okolo nebyla zrovna levná záležitost.

Díky.

H+
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2013 , 10:17   Citovat  

pokud máš zkontrolované rozvody, vyměněnej olej, svíčky a rozdělovač OK a neupadává ti nic z podvozku tak nevidim důvod proč by si s Hondou nemohl jet na konec světa, já absolvoval jízdu do Chorvatska cca 1200km a bez sebemenšího problému, celou cestu zaplá klima, po dálnici 120-190km/h bez problému, spotřeba krásných 5,4ltr a beze strachu jsem jel nedávno do Polska a dost často absolvuju delší trasy, co mám Hondu tak můžu konstatovat že je to jedno z nejspolehlivějších aut co znám!!! Takže žádnej strach Úsměv

edit: k té klimě bych to viděl tak aby jsi sehnal jinej funkční kompresor a vyměnil ho pro jistotu ještě před cestou, může se stát že se ti hvízdne ložisko a to by mohlo mít vliv možná i na skočení rozvodů ale to si nejsem jistej. Pokud ti prokluzuje jenom řemen tak ho dotáhni napínákem a bude to OK, jinak k tomu že auto škube a nejede při zaplé klimě je zcela normální dělá to všem to prostě neovlivníš ubírá to výkon a ty naše krouťáky stím prostě bojujou. Sičení v kabině mě dělá taky ale mám problém s přetlakováním systému takže hledám taky nějakou chybu co by to mohlo dělat, vyměnil jsem filtr (vysoušeč) napustil klimu na 610g choladiva a pořád to dělá, takže buď ucpanej okruh nebo už nevim..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2013 , 10:26   Citovat  

Speedey napsal:
pokud máš zkontrolované rozvody, vyměněnej olej, svíčky a rozdělovač OK a neupadává ti nic z podvozku tak nevidim důvod proč by si s Hondou nemohl jet na konec světa, já absolvoval jízdu do Chorvatska cca 1200km a bez sebemenšího problému, celou cestu zaplá klima, po dálnici 120-190km/h bez problému, spotřeba krásných 5,4ltr a beze strachu jsem jel nedávno do Polska a dost často absolvuju delší trasy, co mám Hondu tak můžu konstatovat že je to jedno z nejspolehlivějších aut co znám!!! Takže žádnej strach Úsměv

Děkuji za info. Sám nemám s Hondou žádné problémy, jediné co mne trochu tíží je ten motor. Přece jenom 220 tKm není málo. Jinak se mi nezdá, že by něco klepalo ale určitě nic neupadává. Akorát mám pocit, že je auto línější než dřív a to se násobí když zapnu klimu :/ Rozvody mám vyměněné ale bohužel si myslím, že to nebyla dobře odvedená práce. Navíc v autě pojedou další 3 lidi a to se asi na zátěži taky projeví. Před jízdou bych nehcal ještě auto znovu zkontrolovat v servise.

A spotřeba 5,4? Co máš za motor? Já mám 1.5 Economa a spotřeba je při normální jízdě cca 6,5 :/ ...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2013 , 10:32   Citovat  

taky 1.5 econom v sedanu 6g tudy odkaz , stou klimou je to normální prostě to ubírá výkon, ale pokud pozoruješ postupné slábnutí tak bych to viděl na přidírání ložiska to bx i vysvětlovalo najednou prokluzující řemen, buď to oželíš a budete se pařit bez klimy, nebo to uděláš ještě před cestou. Já jel 2 lidi a plnej kufr a i jindy nemám problém jezdit do 6ltr, možná zkus zkontrolovat lambda sondu, filtry, výfuk jestli není ucpanej nebo nemáš někde dírku a měl by ses dostatou se spotřebou pod 6ltr na dálku samozřejmě! okrsky a město taky jezdim kolem 7ltr to je jasný, hlavně když se auto točí tak prostě žere.

0
PříspěvekZaslal: 3.8.2013 , 10:41   Citovat  

Supr. Díky. Taky mám sedana Úsměv

Když to vezmu do servisu, tak tam snad poznají, jestli je to ložisko špatný nebo to takhle člověk nepozná? Pokud by to mělo mít vliv na na řemen, tak bych ho raději vyměnil. Kompresor myslím, že nebude špatnej, klima funguje v pořádku. problém se spíš s tím řemenem / rozvody.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2013 , 10:49   Citovat  

to ložisko je součástí kompresoru a nevim jestli se dá přelisovat ale spíš bych řekl že ne takže musíš dát jinej kompresor i přesto že tlačí normálně, pozná to člověk že ševelí nebo chrastí.

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2013 , 10:57   Citovat  

Mě pískalo ložisko v kladce napínáku klimy, to se vyměnit dá je to dobrý jinak cukání při spínání klimy i úbytek výkonu je opravdu normální, taky mi to dělalo HaHaaa

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 6G - 97 - Klima a pár dalších věcí
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina