Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
po jame lavy predok padnutý
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
lhator2 je teď offline  lhator2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 10:04   Citovat  

Ahojte po nedávnej nehode (cestári zabudli osadiť dekel na novej ceste) som predným ľavým kolesom do tej dierky hupol bol to dosť náraz ohlo aj disk (OZ racing) som si všimol a neskor aj zmeral že auto je vpredu padnuté na vodičovu stranu po meraní síce lajicky od pätky hevieru pri prednom kolesi mi vychádza rozdiel na 9mm. Pozeral som vizuálne aj na jame aj heviery na napravu ale nenašiel som nič ohnuté prasknuté a podobne tak vás prosím o radu kde hľadať príčinu toho padnutia o cca 9mm podvozok je zatiaľ séria.

S pozdravom Mišo
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 10:33   Citovat  

Nerupla ti pružina, případně nevytekl tlumič?
Porovnej pružiny zda vypadají stejně, případně si napočítej zavit
Tlumič jestli není mastný
Pak ještě mě napadá uložení pružiny to mi hlava nebere

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 14:44   Citovat  

Já mám taky aut nakřivo a asi každý. Auto jezdí pořád zatížené řidičem a tak je na té straně unavenější pružina. Minule jsem zase stál tak že byla níž druhá strana a to jsem myslel že jsem stál na rovině. Nemohlo to tak být i před tím nárazem a jen teď hledáš mouchy a všiml sis toho? Je mi divný že by auto mělo být absolutně rovně...

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 14:48   Citovat  

jednou sem vymetl takovou diru, ze se mi vidlicka, co je namontovana na spodni casti tlumice do spodniho ramene, posunula po tlumici nahoru, takze auto sem asi o dalsi 1,5cm snizil Velmi šťastný Velmi šťastný zkus se podivat jestli to neni to same Mrk u original tlumicu to tusim nejde, tam je doraz, ale u konaku tusim je jen zarez na sroub a tam to jde Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 17:55   Citovat  

Takže postupne :
- Auto predtým nebolo klaknute na ľavú stranu
- Pružina nieje prasknuté 10 závitov na ľavo aj na pravo
- Tlmič je suchý nikde náznak vytečenia
- Uloženie vyzerá z pohľadu motorového priestoru ok od kolesa je ale zvláštne obuchnute blato na mieste v obluky kde sa spájajú plechy alebo čo to je z uložením pružiny a kasňou keď tak to nafotím.

Ako zistiť to uloženie či je ok mate nejaký jednoduchý figel na to bez toho aby som ho musel demontovať??

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 21:44   Citovat  

zkusil bych přeměřit kastli - konkrétně jestli se nehnul klobouk..
cokoliv tě napadne můžeš porovnat s druhou stranou, nebo když se podíváš do manuálu - frame repare charts
najdeš tam přesný míry od různých bodů a snadno zjistíš jestli se něco nehnulo OK
pokud jsou všechny díly (těhlice, rameno, pružina, tlumič, nápravnice) ok, tak to muselo jít do kastle

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 22:10   Citovat  

Tak to koukám! vy máte normálně všichni obě strany auta stejné?? Já když to změřím před barákem když z něho vystoupím,mám řidičovu stranu alespoň o 1 cm níž. Minule jsem to změřil,když jsem zatočil ke garáži prudce doleva a u garáže na rovině zůstal stát a byla zas lehce níž strana u spolujezdce. Takže teď nevím jestli si tu děláte legraci,protože mě přijde že řešíte blbosti a nikdy to nemůže být na milimetry stejné. Taky nevím jakým způsobem tady kdo chce měřit jestli se nehnul klobouk atd.,to jde?? Tak to koukám!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 22:28   Citovat  

čo myslíš tým klobouk vysvetli. Ja z najväčšou pravdepodobnosťou pôjdem v najbližšej dobe na zmeranie geometrie tam by to mohli zistiť nie? Chcel som ale aspoň orientačne prísť na to čo sa pohlo do budúcna (cesty tak ľahko kvalitnejšie nebudú). Ak máte ešte nápady sem s nimi. Zajtra skúsim urobiť objektívne foto aj s tým miestom kde sa oluplo blato samé od seba.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2013 , 6:45   Citovat  

lhator2 napsal:
čo myslíš tým klobouk vysvetli. Ja z najväčšou pravdepodobnosťou pôjdem v najbližšej dobe na zmeranie geometrie tam by to mohli zistiť nie? Chcel som ale aspoň orientačne prísť na to čo sa pohlo do budúcna (cesty tak ľahko kvalitnejšie nebudú). Ak máte ešte nápady sem s nimi. Zajtra skúsim urobiť objektívne foto aj s tým miestom kde sa oluplo blato samé od seba.

na geo to nezjistis, vem metr a mer Úsměv

Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 13.8.2013 , 7:05   Citovat  

a co třeba vymlácenej silent v ramenu? to taky může být tím, mám stejnej problém a auto mám u řidiče spadený celkem dost a pružiny a ostatní věci mám OK...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2013 , 8:15   Citovat  

Myslíš silent čo je v ramene na ktorí sa napája vidlička s pružinou a tlmičom ??
Ak áno sú su v rovnakom stave naľavo aj napravo. dnes to skúsim pofotiť aby bola predstava o čo ide.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2013 , 20:55   Citovat  

1) tlumič nemá vliv na vysku vozu
2) tipnul bych ze je ohnutý "zvon" (klobouk) - část karoserie, ve které je uchycena horní miska pružiny
3) mám civica taky minimalne 1cm na řidičové straně níž Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 1:28   Citovat  

Mate nejaký typ ako zamerať ten zvon klobuk či ako to voláte? Viem čo myslite len by ma zaujímalo ako to zamerať že je to pohnuté.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 4:05   Citovat  

lhator2 napsal:
Mate nejaký typ ako zamerať ten zvon klobuk či ako to voláte? Viem čo myslite len by ma zaujímalo ako to zamerať že je to pohnuté.

Podle mě řešíš blbosti. Jak víš že stojíš s tím autem rovně? Jak už jsem psal,u mě je někdy o 1cm níž strana levá a jindy zas pravá,nikdy se mi to nepovedlo postavit aby to bylo stejně. Aby se hnul klobouk,nevim co by to muselo být za ránu. Neumím si představit jak bys to měřil na milimetry. Máš změřený pružiny? Měl si je obě sundané z tlumičů? Silentbloky zkontrolované? Před tím projetím díry si měl vždy obě strany na milimetry přesně jo?? Jak velká byla ta díra,upadlo ti kolo nebo máš v háji disk?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 7:36   Citovat  

[quote="Kmóďa"]Podle mě řešíš blbosti. Jak víš že stojíš s tím autem rovně? Jak už jsem psal,u mě je někdy o 1cm níž strana levá a jindy zas pravá,nikdy se mi to nepovedlo postavit aby to bylo stejně. Aby se hnul klobouk,nevim co by to muselo být za ránu. Neumím si představit jak bys to měřil na milimetry. Máš změřený pružiny? Měl si je obě sundané z tlumičů? Silentbloky zkontrolované? Před tím projetím díry si měl vždy obě strany na milimetry přesně jo?? Jak velká byla ta díra,upadlo ti kolo nebo máš v háji disk?[/quote]

už jsem viděl dost šestek i pětek co byli rovně a stáli třeba i na šikmém povrchu, prostě to záleží na unavenosti a stáří dílů podvozku bych řekl, jinak se podívej na jiný novější auta ty stojí prostě vždycky rovně...
na foto to tak čupí mě a všimni si Cíva vedle že sice taky ale ne tolik, začal jsem to tak mít až jsem se štoural v podvozku, na sérii to bylo OK takže to vidim na repas přední nápravy a koupit nový pružiny...

IMG_2514.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_2514.JPG, 209.5 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 8:01   Citovat  

Speedey napsal:
už jsem viděl dost šestek i pětek co byli rovně a stáli třeba i na šikmém povrchu...

Bohužel tomu nevěřím,zkuste si všichni přeměnit auta na obou stranách. Věřím že stojí rovně nové auto nebo zánovní,ale pokud budeš jezdit v autě sám,pružná na straně zatížené řidičem bude unavenější,což není důvod k její výměně...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 8:42   Citovat  

Kmóďa napsal:
Bohužel tomu nevěřím,zkuste si všichni přeměnit auta na obou stranách. Věřím že stojí rovně nové auto nebo zánovní,ale pokud budeš jezdit v autě sám,pružná na straně zatížené řidičem bude unavenější,což není důvod k její výměně...

hlavne nemerte mezeru mezi kolem a kastli (to je pomerne snadno ovlivnitelny napasovanim blatniku...
zmerte vysku od zeme ke zvedacim bodu karoserie Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 13:31   Citovat  

Kmóďa disk je v haji dnes ak sa podari príde zo zvarania a to nieje dáky DOTZ alebo podobne su to original OZ racing kus cca 270-290e keby si poriadne čítal písal som to hneď v prvom príspevku.
Merane to je od podlahy v garaži ku zdvíhaciemu bodu pri prednom kolese.

Jama hĺbka cca 9cm na celu šírku kolesa (príprava na umiestnenie dekla na meský vodovod ten menší ) rýchlo cca 80km/h šupa to bola riadna prví dojem že som stratil koleso.
Dnes to ku večeru nafotím keď sa uvolní garáž

oz.jpg

oz.jpg, 209.15 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 13:46   Citovat  

tak to se mohlo klidně i ohnout rameno nebo opravdu ta vidlička na tom tlumiči mohla sjet atd.. to asi silentblok nebo nějaká prkotinka nebude, v nejhorším případě opravdu ta miska vyškublá nebo ohlá..OZ racing jsou hodně pevný kolaa tohle sněma udělat tak se musí člověk opravdu snažit..jinak nějakou stížnost na vlastníka komunikace si podal? určitě bys to dostal zaplacené pokud to nebylo nějak označené..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 13:59   Citovat  

no na druhý den tam zázračne bol už aj priklop aj vyasvaltovane okolo neho do rovinky takže nemám šancu Úsměv
Vravím bola to šupa citil som to až v sedačke došiel som síce až domou s tým kolesom nič nefučalo ale ten pohlad Bueee koniec Smutný oprava bude stať cca 40e bez lakovania. no skusim to dnes pomerať dáko neviem síce ako ale nejako musím lebo auto bolo rovne to viem isto mam fotky aj z pred tím a te´d je to vidieť proste

sumy je teď offline  sumy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 15:38   Citovat  

Před měsícem jsem taky vzal díru-12 cm hloubka, ale jen ve 40-50km/h
Volal jsem i policajty. Auto naštěstí bez následků Tak to koukám! Málem jsem vyplivnul zuby Tak to koukám!
Kolo (17´´) už mi jde poštou zpátky opravený-900,-Kč bez laku. Komplet včetně kontroly po ráně v servisu posílám fakturu na Správce komunikací.
Pro pobavení ještě přidám foto toho místa druhý den ráno. Ty blbci to zaházeli drnama trávy to snad ne
Trvalo jim to rovné 4 týdny, než to zaplácli asfaltem naštvanej

DSC00508.jpg

DSC00508.jpg, 530.8 kB

IMG_20130704_065529.jpg

IMG_20130704_065529.jpg, 2.09 MB

DSC00501.jpg

DSC00501.jpg, 445.46 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 20:02   Citovat  

Takže dnes som to pomeral dôkladne popozeral a došiel na to že vidlička ohnutá nieje rameno tiež nie náboj a silenty su v poriadku jedine čo nesedelo bola dĺžka pružiny tam je presne tých 9-11 mm rozdiel lavá oproti pravej. Počítal som závity sú zhodné ale nemám ako porovnať pružiny vedľa seba a tuhosť.
Otázka znie dá sa vymontovať tlmič z pružinou bez toho aby som rozhadzoval čapy poloos homokyneťák a podobne proste iba z ramena odšróbovať vidličku s nej povoliť tlmič a horné uloženie povoliť z motorového priestoru. Má s tým niekto skúsenosť či to vinde alebo fakt treba rozhodiť celu nápravu.
Add2 viete odporučiť alebo poskytnúť obe predné pružiny samozrejme v rovnakom stave a teda aby mali rovnakú dĺžku?
Add3 Viete poradiť nejaký slušný lacnejší podvozok možno aj z nastavením výšky??

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 21:06   Citovat  

To tě vážně štve těch 9 mm ?? Vždyť to nemá na nic vliv,a pokud dáš nový pružiny a budeš převážně jezdit sám,zase bude více unavená pružina na řidičově straně. Tohle nevzniklo po průjezdu dírou,je to dlouhodobější.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2013 , 21:48   Citovat  

Tak ano štve ma to pretože sa na to musím pozerať každy deň ked idem ku autu spredu je to fakt vidieť a ja mam rad veci v poriadnom stave v akom majú byť.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 8:49   Citovat  

Teď si představ že s tím autem jedes,sedíš v něm a je nakřivo. To abys radši sebou vozil spolujezdce nebo závaží abys to auto vyrovnal pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 9:03   Citovat  

ja mel prasklou pruzinu tak ze to nebylo videt... zjistil sem to az po stazeni pruziny z tlumice... jestli je vsechno ok tak si kup sadu snizenych pruzin a po problemu Mrk
jde o to ze jestli je ohle rameno tak to stejne moc nezmeris. vzhledem k tem patvarum...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 11:16   Citovat  

dá se demontovat pouze vidlička a potažmo i celý tlumič s pružinou..
nic dalšího nemusíš rozhazovat (krom sundání kola, popř. povolení držáků brzd.hadiček, pokud je na tlumiči)
jak říkám, plug and play Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 11:37   Citovat  

RASTA napsal:
dá se demontovat pouze vidlička a potažmo i celý tlumič s pružinou..
nic dalšího nemusíš rozhazovat (krom sundání kola, popř. povolení držáků brzd.hadiček, pokud je na tlumiči)
jak říkám, plug and play Velmi šťastný

to snad ani nejde, my musely povolit i horní rameno z misek a pak to šlo...C6g teda, nevim u čeho si to dělal ty, ale slyšel jem že u céra to jde i bez povolení horního ramena...

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 11:38   Citovat  

mě občas sedne asi o centák a pul zadek za spolujezdcem... dokonce jsem si myslel že mám prasklou pružinu... zjistil jsem to při příjezdu na dovolenou a raději se hned vrátil zpět domu na kontrolu.. v puli cesty jsem měl přestávku a kouknu na auto a ok... vše jak má být. Neím no... prostě občas mě to zustene mirně níž... kdyby byla mrtvá pružina, auto by se asi samo zase na 2 týdny nespravilo Mr. Green a tak to prostě jen hlídám a zjištuju.. myslím, že koupím nějakej extra levnej podvozek komplet... pružiny i tlumiče a bude klid. Jinak by mě zajímalo jak poznáš mírné uhnutí ramen.. těžko. když bude ohnuté tak si toho ani nevšimneš dokud tam nemáš ohnutí např 5stupnu a to už by nešlo ani namontovat. Otázka je co udělá např 3stupne uhnutí že...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 12:15   Citovat  

Speedey napsal:
to snad ani nejde, my musely povolit i horní rameno z misek a pak to šlo...C6g teda, nevim u čeho si to dělal ty, ale slyšel jem že u céra to jde i bez povolení horního ramena...

právě, že u céra Velmi šťastný
měnil sem komplet na test a byla to otázka 10ti matek a 4ech šroubů na celym podvozku Úsměv

takže max. povolíš o další 2 matky navíc na každé straně na předku, pokud bude potřeba svěsit horní rameno

Obsah fóra Honda-club.cz   
po jame lavy predok padnutý
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina