Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Palivová nádrž - výměna - teče
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 9:03  Naposledy upravil Klasounek dne 21.4.2009 , 12:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Konečně jsem vykuchal Concerto od Minora a hodlám z něj použít nádrž, která je v mnohem lepší stavu než ta moje, která prosakuje v místech, kde jsou dvě půlky slisované k sobě. Je tam "lehce" prorezlá a jak mám benálu kolem půlky nádrže, nebo to v ní šplouchá, tak to pak kolem auta silně zapáchá, né-li to po nádrži občas až steče a kápne (já vim, masakr Úsměv.

Níže je pár fotek nádrže "nové", kterou tam chci nahodit. Je v o dost lepším stavu, neteče, je suchá a neoloupaná, ovšem ale taky už lehká koroze (běžným okem to není tolik vidět, fotky mě vyděsily, jak ta rez vylezla s tím bleskem!) právě kolem slisovaného místa.

Proto se Vás ptám na radu, co byste s touto rzí dělali? Lehce obrousit a přetřít nějakou spešl antikorozní barvou celou nádrž, místo kde jsou půlky spojeny, slisovány (viz fotky, kde je právě nejvice rzi) napatlat nejakou hmotnou, tmelem? Aby se to hermeticky uzavrelo a nešla na to voda, sůl a hnilobný proces se zpomalil? Co byste radili? Především v tom spojení půlek...

Dále kdyby měl někdo zájem z toho Concerta o komplet zadní kotoučové brzdy, budu se jich časem zbavovat, až se auto bude ve finále řezat.

nadrz_001.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
nadrz_001.jpg, 148.95 kB

nadrz_002.jpg

nadrz_002.jpg, 150.34 kB

nadrz_003.jpg

nadrz_003.jpg, 132.53 kB

nadrz_004.jpg

nadrz_004.jpg, 143.35 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Adamek je teď offline  Adamek
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 9:26   Citovat  

KOukam tohle nějaká nemoc Concerta? Lojzík má to samé. Nádrž je v tom spoji totálne proreznutá a nemůže tankovat moc benzínu, protože by mu vytekl. NOvou nádrž zatím ale nesehnal.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 9:38   Citovat  

Jo, je to peklo, jak se blížím k půlce, tak tam při jízdě ten benzím šplouchá a když zastavím, tak smrdim a je pode mnou flíček Úsměv Je to hnus. Měl jsem kliku, že jsem sehnal náhradní od Minora...asi bych jinak šel do nové Hondice. Pak jedině nádrž vyndat, očistit, naplnit vodou a nějak ty spoje "zavařit" (nejsem svářeč, nevím jakým způsobem). To mi radil jeden mechanik jako jednu z možností.

wisastar je teď offline  wisastar
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 11:29   Citovat  

me na accu prohnila zevnitr a pulka na chodniku Úsměv vymeni lsem ji za takovoudle, ktera je taky ve spoji prohnila a rikal sem si ze to bude v poho. Ale asi neni protoze z auta silene smrdi benzin Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 11:50   Citovat  

Koukám docela sranda s nádržema, alespoň vim že nejsem sám (což jsem si do teď myslel Úsměv ). Právě že mi taky hrozně smrdí benál a když stojím zadkem dolu a je ho tam dost, tak se podívám pod auto a dokonce ho i vidím Velmi šťastný

No tahle je zatím ok, jelikož to auto mi v garáži stálo skoro rok, než jsem se pustil do demontáže a nádrž byla skoro ze 2/3 plná a nikde ani známka prosaku, nebo tak něco, tak to snad bude chvíli ok. Ale proto se raději ptám, jak bych to měl alespon trochu ošetřit, nečím ty spoje utěsnit, napatlat, očistit, nebo tak...

Clark je teď offline  Clark
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 14:09   Citovat  

tak se trosku prizivim se svym problemem =)
mel sem ( mam ) podobnej problem, jednou sem najel zadnim kolem na obrubnik a zaparkoval...po 15minutach byla pod autem kaluz, mohli to bejt tak dva panaky =). jel sem hned na rampu, tam uz to nekapalo tak sem hledal kolem nadrze a nikde nic, neni prorezla je nastrikana nejakou cernou hmotou, a fakt sem se koukal poradne i zapalovacem sem svitil a nic. tak bud mam diru nekde u cerpadla, nebo proste tam kde usti vstup do nardze, nebo nevim. benzin normalne nesmrdi. proste jak se to zvedlo tak to preteklo nekde.
k te tvoji nadri, myslim ze by stacilo to jen maznout silikobnem po tech obrubach a pak cely nastrikat treba nejakou to hmotou co mam ja, nebo akrylatovou zakladovkou. moc se nevyznam ale

Adamek je teď offline  Adamek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 14:25   Citovat  

Clark napsal:
... moc se nevyznam ale

no jestli jsi svítil pod nádrží zapalovačem ..... pořádnej výtlem

Clark je teď offline  Clark
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 15:57   Citovat  

Velmi šťastný si delam kiss me .. ale aspon sis vsim

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 19:45   Citovat  

To orezlý obruš drátěným kartáčem, na to dej alespoň dvě silný vrstvy Hammeritu a máš klid. Mrk
Pak už se jenom starej abys měl nádrž pokud možno pořád plnou. Hlavně v zimě, když je nádrž poloprázdná, tak nad hladinou benzínu kondenzuje vlhkost a nádrž pak rezne zevnitř.
Mám Hondy rád, ale i blbý Favorit už měl plastovou nádrž...... to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 21:59   Citovat  

Díky všem, hned zítra vlítnu na broušení, koupim pixlu barvy, pár novejch hadiček a hned se mi bude jezdit s lepším pocitem a bez strachu, že někdo předemnou vyhodí z okna vajgl a já ho zrovna chytnu s kapající nádrží pořádnej výtlem

Jojo, před pár lety jsme rozebírali starý Uno a už i z něj jsme vyndali plastovou nádrž. Holt co se dá dělat...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2009 , 20:49   Citovat  

Tak jsem na to vlítnul a mám pár otázek:

1/ rez, ač je jen povrchová, zcela odstraním snad jen flexou s drátěným kartáčem. Nebo mám udělat max co půjde růčo a narvat na ty poslední flíčky Hammerite? Bojím se, abych tomu tou flexou spíš neublížil...

2/ hadičky a veškerá zapojení jsou krásně suchá a vypadají těsně, takže se mi to nechce rozebírat a zkusím nechat to co na tom je - pumpa, palivoměr a veškeré "potrubí". Hadičky jsem růčo očistil a vypadají zdravě, taky je natřu. A proto se ptám, jak můžu otestovat funkčnost čerpadla, než to hodím na auto? Kolik pobere V/A? Můžu to dát přímo na baterku a zkusit jestli táhne (je tam klasika jen černej a bílej drát)?

Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2009 , 21:33   Citovat  

Taky jsem si řikal že jsem sám. Jedinej blázen co jezdí s děravou nádrží. Až bude teplo rozeberu a nechám si ji asi převařit OK

Když jsem si auto vezl z Prahy, řekl jsem si že udělám test spotřeby. Vzal jsem plnou a těšil jsem se klolik najedu. Test vyšel na jedničku. Papá to okolo 20 na sto pořádnej výtlem Byla v tom i jízda po dálnici bez dálniční známky. A vyblikání policejního auta z rychlého pruhu pořádnej výtlem Zdržoval meetallll

Nevim jakej máš motor. Ale já mám D16A8 a je na tom super že na to jdou koutouče (po menší úpravě třmene) a možná i desky z CRX Vtec OK Ted jsem na to dal jeté koutouče Brembo MAX.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2009 , 21:52   Citovat  

20 na sto..no není to krásný? Úsměv Mě to (D15B2) bere cca 8 na sto a počítám, že tak litr s toho jde do laufu - vykape na asfalt, nebo se odpaří pořádnej výtlem

Kotouče dozadu nechci. Zbytečnej přepych, přes ručku to nikde neházim, bubny mi to ve stráni udržej taky a ztráta času se s..t s výměnou Úsměv

No a co moje dvě otázky?? Lucy

Teď mě ještě napadlo... já mám 1.5, nádrž co tam budu rvát, vč. pumpy je z 1.6, předpokládám že čerpadlo na to nemá vliv...

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2009 , 22:07   Citovat  

tudy odkaz
na acco maji, mpozna i na dalsi hondice Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2009 , 23:16   Citovat  

Klasounek napsal:
Tak jsem na to vlítnul a mám pár otázek:

1/ rez, ač je jen povrchová, zcela odstraním snad jen flexou s drátěným kartáčem. Nebo mám udělat max co půjde růčo a narvat na ty poslední flíčky Hammerite? Bojím se, abych tomu tou flexou spíš neublížil...

2/ hadičky a veškerá zapojení jsou krásně suchá a vypadají těsně, takže se mi to nechce rozebírat a zkusím nechat to co na tom je - pumpa, palivoměr a veškeré "potrubí". Hadičky jsem růčo očistil a vypadají zdravě, taky je natřu. A proto se ptám, jak můžu otestovat funkčnost čerpadla, než to hodím na auto? Kolik pobere V/A? Můžu to dát přímo na baterku a zkusit jestli táhne (je tam klasika jen černej a bílej drát)?

ad 1/ nemusíš to brousit úplně do stříbrna. Jenom odstranit odlupující se rez a o zbytek se už Hammerite postará. Mrk

ad 2/ myslím že připojení natvrdo k baterce by tomu nijak neuškodilo, ale vyzkoušený to nemám. Důležitý je aby to čerpadlo nešlo dlouho na sucho - mohlo by se přehřát a zničit se.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 8:44   Citovat  

to Petr 78: že ty jsi nějakej dealer Hammeritu? Úsměv Ne, dělám si bžundu svatoušek Velmi šťastný Díky moc za rady, udělám to tak - především tu nádrž. Jsem netušil, že je Hammerite takovej "pašák".

V mém případě by bylo nejlepší do něj namočit celý auto po téhle zimě pořádnej výtlem

TommyVTEC je teď offline  TommyVTEC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 9:30   Citovat  

Pokud by byla nádrž stejná jako u C4G, mám doma dvě v celkem pěkným stavu bez rzi (jedna je určitě moc pěkná, měl jsem jí u Cívy v kufru) a už je nebudu potřebovat, tak bych Ti jí nechal. Jak ale znám hondy, nebude to stejný ani náhodou... HaHaaa

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 9:42   Citovat  

Nadrze z Concerta a Civica nejsou zamenny,ted jsem na to koukal,ta ze Civica je jinak hrbata a ma i jinde diru na plovak...Konecne se mi ta nadrz u dveri do bytu nevali zbytecne Mr. Green

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 9:42   Citovat  

TommyVTEC napsal:
Pokud by byla nádrž stejná jako u C4G, mám doma dvě v celkem pěkným stavu bez rzi (jedna je určitě moc pěkná, měl jsem jí u Cívy v kufru) a už je nebudu potřebovat, tak bych Ti jí nechal. Jak ale znám hondy, nebude to stejný ani náhodou... HaHaaa

kazda je jina, civic ma palivomer v predni casti a benzinovou pumpu v zadni casti - concerto vedle sebe.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 9:48   Citovat  

Jojo, každej Japonec je jinak rostlej, bohužel, ale díky za snahu Smutný Pokusím se tu současnou, která zatím neteče a vypadá ok, co nejlépe preventivně ošetřit a snad vydrží nějakej ten pátek. Hlavně aby teď neodešel třeba motor Velmi šťastný Připadá mi teď (cca 186 tis) nějakej malinko hlučnější, než když jsem auto kupoval (cca 166 tis). Náplně měněny.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 9:53   Citovat  

Klasounek napsal:
to Petr 78: že ty jsi nějakej dealer Hammeritu? Úsměv Ne, dělám si bžundu svatoušek Velmi šťastný Díky moc za rady, udělám to tak - především tu nádrž. Jsem netušil, že je Hammerite takovej "pašák".

V mém případě by bylo nejlepší do něj namočit celý auto po téhle zimě pořádnej výtlem

Velmi šťastný no jo, asi to podle mých příspěvků tak vypadá. Ale nejsem a dost často se i dohaduju s prodvačema, kteří mi vnucují Alkytone (alternativa Hammeritu).
Mám prostě s Hammeritem dlouhodobý dobrý zkušenosti a nedám na něj dopustit. Na anglánovi s ním teď natírám všechno na podvozku (už jsem spotřeboval 4 malý plechovky Úsměv )

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 10:00   Citovat  

Jojo, můj podvozek by taky potřeboval krapet očistit od rzi a ošetřit (to je věc na kterou jsem 20 tis km, nešáhl... vim, už se tu fackuju KO ), tak jsem si právě říkal, že zkusím ten Hammerite Mrk

Sancho je teď offline  Sancho
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 10:38   Citovat  

Je dobrý s tím Hammeritem ošetřit třeba prahy? Já už vidím že mi na cívoci od zadu trochu začínají, tak že bych to tím naplácal? to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2009 , 11:07   Citovat  

Taky budu měnit komplet levej práh + zadní lem za staronové, ale zdravé a hodlám to ošetřit Hammeritem, tak snad to bude ok. Ale uvidíme, co ti na to poví náš dealer kouř

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2009 , 21:54   Citovat  

Lidi, ještě mám otázku k palivové pumpě. Ta co je v nádrži, kterou na svoje auto budu dávat je z 1,6, ale já mám 1,5i D15B2, nebude to problém?

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2009 , 22:26   Citovat  

Myslím, že ne.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2009 , 22:42   Citovat  

Klasounek napsal:
Taky budu měnit komplet levej práh + zadní lem za staronové, ale zdravé a hodlám to ošetřit Hammeritem, tak snad to bude ok. Ale uvidíme, co ti na to poví náš dealer kouř

pořádnej výtlem

No já říkám, že na zdravej plech je Hammeritu škoda. Tam stačí bohatě nějaká základovka, ale udělat to pocitvě.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 10:33   Citovat  

kup si nejlacinější pískovačku trocha písku a jedééééš.. okartáčuj pak opískuj a můžeš dát základovku a nátěr
tolik nestojí třeba tady tudy odkaz a né že budete viděni jak pískujete na benzíně u kompresoru na dofukování gum...chicht

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 10:43   Citovat  

my jsme nadrze resili tak ze jsme rezave mista odrbali flexou s dratenym kotoucem, potom celou odmastily, natreli antikorozni zakladovkou a potom vrchni cernou barvou. Kdyz byla na aute tak jeste nez se dali kryci plasty, tak se nastrikala schutzem na podvozky vcetne lemovani a byl klid. Zadne reklamace ani po letech. Jinak nadrz z D15B2 je stejna, vcetne palivove pumpy jako D16A6, takze sedne bez problemu aj bude vse fungovat. Jen pokud mas hladove oko, tak bych zkontroloval jestli ma palivomer 4 piny (bez hladovce ma 3 piny).

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 10:57   Citovat  

PAKO: nikdy jsem se o pískování nezajímal, ale mít pořádnej kompresor, tak si pískovačku koupim. Jsem netušil že to stojí jen pár korun.

Ninja: taky díky za tip. Nádrž už je ovšem opracovaná a natřená dle návodu od Jan78. Pumpu ani palivák jsem nevyndaval, jelikož jsem nechtěl rozpojovat všechny hadičky, atd., jelikož vše krásně drží a je suché, tak jsem rád, že to neteče. Takže to tam loupnu jak to je. Hladový oko bohužel nemám, ale pokud mě teď paměť nešálí, tak nevím přesně kolik je na konektoru pinů, ale jistě vím, že k němu vedou jen dva kablíky...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Palivová nádrž - výměna - teče
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina