Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Priemerne naklady na auto
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Easa je teď offline  Easa
PříspěvekZaslal: 20.8.2013 , 23:27   Citovat  

Zdar,

Som tu nový. Na rok budem kupovať auto, samozrejme japonca, a na 90% to bude Honda. Keďže ale ešte študujem, zaujímalo by ma aké máte priemerné náklady na vaše auto, mimo PHM a náplní. Nepočítam to že si niekto vymení brzdy za závodné alebo dokúpi spoiler, proste len cena opravy a dielu keď sa vám niečo vysype, tak v priemere za jeden rok koľko toho je. Mám už čo to načítané o tom, ale predsa len je lepšie to počuť priamo od vlastníkov. Zaujímalo by ma to hlavne u:

Integra Type R DC2

Civic EK9 alebo klasika 1.6VTI B16tka

Prelude 2.2 VTI-s (hlavne ten 4ws system a jeho spolahlivost)

Dakujem za nazory.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.8.2013 , 14:34   Citovat  

No moje skusenosti su take:
1. Cim silnejsie auto, tym drahsie suciastky
2. Cim viac elektriky, tym viac moznych problemov
3. Cim viac francuz, tym viac penazi Úsměv

Kazde silne auto ta vyjde draho aj na spotrebaku, vsetko musi byt totiz kvalitnejsie, vacsie, trvacnejsie. Taktiez na silne auto vacsinou neobujes 14" kolesa, ale nejake 17" kde aj guma aj elektron nieco stoji. Vyfuk moze byt tiez polozka.

Dalej elektrika, automaticka klima kadejake elektronicke cidla a bazmeky, kde ta len diagnostika pripadneho problemu bude stat dost penazi.

S nestandardnym autom su spojene nestandardne vydavky, ak mas hlboko do vrecka, zober si nehrdzaveho civica 1.4.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.8.2013 , 19:00   Citovat  

Ono taky auta, ktera jsi uvedl, jsou dobre 10 a vice let stara, takze pocitat radsi vice nez mene... Patrne taky nebudou mit najeto 50.000 km...
Proste puvodni veci uz budou na pokraji zivota resp. smrti, a ze tech veci se v kazdem aute nejde spousta...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 22.8.2013 , 23:02   Citovat  

Prave preto sa mi pacia tie stare hondy lebo zas az tolko tej elektroniky nemaju, stara dobra mechanika Úsměv

Ale chcem zostať u niečoho športového, takže 1.6VTI minimálne. Ako vravím, najradšej by som ITR, zas tak hlboko do vrecka nemám, len by ma zaujímalo koľko tieto autá na rok cca priemerne výjdu, mimo náplní...proste len čo sa vysype kde tu
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2013 , 23:16   Citovat  

alfa a omega všeho je to, po kom to auto budeš mít. Jestli po někom kdo se staral a nebo naopak. Japonský auta jsou v zásadě dost spolehlivý, ale záleží jak se k tomu kdo chová. Tady je orientačně výčet věcí co se vysypaly v průběhu 5ti let na accordu:
1) Chladič
2) EGR ventil (zasekl se takže při ohřátí motoru se rozsvítil check engine)
3) prorezl výfuk
4) Přestal těsnit výparník klimy takže výměna (pár stovek + znova naplnit)
5) přidřený zadní brzdy (repase třmenů)
6) údržba podvozku (vepředu kuláky, vzadu uložení stabilizátoru)
7) koroze zadních lemů (na to trpěla většina hond z 90tých let)
Cool zaseklý termostat
9) odchlipující se bauset
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2013 , 23:19   Citovat  

Civic EK9 neexistuje s levostrannym rizenim, byl jen pro japonsky trh.
Plne souhlasim s tim co pise Sakal, jsou to vsechno uz stara auta, u kterych jsou naklady na provoz znacne individualni. Taky zalezi, co od auta cekas, pokud budes chtit, aby jezdilo a vypadalo jako kdysi nove, nasypes do nej treba 5x vic, nez kdyz ti bude stacit, ze existuje a je pojizdne. A nejhorsi je, jak to po nejakych cca 12ti letech zacne hnit, jak se to cloveku najednou zacne rozpadat pod rukama Smutný. Samozrejme az na vyjimky, vyjimecne opecovavane a nejlepe jezdene jen v lete.
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.8.2013 , 23:21   Citovat  

Tohle se těžko počítá, ale mám hondy asi 20 let a když nepočítám prachy, které jsem do nich nacpal, aniž bych musel (lepší motory, swapy, předělávky, jiné podvozky, brzdy atd) a když nebudu počítat provozní položky (olej, reznoucí výfuky, destičky, filtry, gumy, svíčky), tak náklady minimální. U accorda 1G mi odešlo palivové relé nebo něco podobného, u civica 4G mi odešel zapalovací modul a ložisko napínače kladky pro klimu, na víc si nějak nevzpomínám. Jasně, některá auta jsem třeba koupil už s vadným motorem, ale to jsem věděl předem, když jsem do toho šel.
A jo, ještě, u civica 3G jsem musel propájet hlavní relé Úsměv
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2013 , 23:39   Citovat  

jsou to starší ročníky jak tu už padlo.. a pokud to chceš mít v krásném stavu tak se připrav že toho dost budeš muset vyměnit... zkontrolovat trubky, hadice, čepy, silenbloky, a to není vše... rozvody, případný repas některých věcí.. brzdy, motor třebu bude dost papat oleje... atd atd. to mi hlava nebere jako ale pokud koupíš a pojede a to ti bude stačit.. tak ok, ale to auto pak bude spět doooost rychle do záhuby.
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2013 , 6:36   Citovat  

Taky zopakuji, zaleží v jakém stavu to koupíš:
Accord 6g 2001, AAA auto, mám jí rok
- prvotní kontorla a oprava lehkých nedostatků
- rozvody
- olej
- seřízení ventilů, přetěsnění ventil. víka
- olejová vana
- všechny filtry na který jsem si vzpoměl
- nový silenty před. stabu
- zimní kola s penu
- přebroušení a opětovný lakování zadních lemů (počínající koroze)
- výměna 90% žaroviček v interierů
- dolejvání oleje, když jí člověk točí HaHaaa

čeká
- výměna čelního skla, bausetu
- výměna zadních ložisek
- Výměna zadních třmenů
- oprava klimy (hadičky, chladič, filtr, naplnění)
- nový letní gumy, srovnání jednoho kola
- nový přední světla
- nový dveře
... a teď si nevzpomenu co ještě, ale myslim že stačí Tak to valím bulvy

Civic 6g anglán, koupen od uživatele fora, taky jeden rok
- prvotní kontrola a oprava drobných nedostatků
- výměna předních ložisek
- montáž radia

čeká:
- výměna zadních ložisek (nespěchá)
- výměna zadních tlumičů a možná i tyček na stabu (nespěchá)
- výměna oleje, seř. ventil., přetěsnění vent. víka
- osvětlení interierů
- střední výdech nasává falešný vzduch (fouka vnější teplotu vzduchu)
- doplnění klimy
- nový gumy letní i zimní
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.8.2013 , 13:41   Citovat  

V prispevku nadomnou je pekny zoznam, co ta caka a neminie skoro pri kazdom starsom aute... ci uz skor alebo neskor tj.:
tlmice, brdove dosky, kotuce, loziska, rozvody, olej, sviecky, napln prevodovky, nejaky ten homokinatak a capy, Gumy leto + zima. Vsehovsudy 1500E, ktore natlacis do auta, bez nejakych zavaznych problemov s elektrikou, spojkou alebo motorom.

Teraz si vyber, ci tych 1500E investujes do EK9, preludy alebo integry. Ja som si z tohto dovodu vybral Accord s K24 lebo som si povedal, ze ked uz take peniaze do udrzby, tak aspon do poriadneho auta... po necelom roku mam zasebou:
Gumy zima 300E
Gumy leto + rovnanie elektronov 125E
Olej 2x - 100E
Olej prevodovka 50E
Brzdy predok + zadok + dodatocny servis 450E
Cap, zvaranie vyfuku, sviecky, blbosti dalsich 150E
Oprava xenonu + nove vybojky 2x - 150E

Vsimni si, ze 90 je udrzba/spotrebak ... to som este rozbil hmlovku, musel zaplatit poistku, emisnu + STK + BENZIIIIN... auto je draha sranda Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.8.2013 , 13:58   Citovat  

Je mi to jasne, ale stale bude ta Integra lacnejsia, ako by mi malo na bmw / skode odist na tdicku nieco
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2013 , 14:29   Citovat  

záleží taky na kusu na kterej natrefíš což bude nejdůležitější Mrk
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 23.8.2013 , 15:19   Citovat  

Jak mnozí psali hodně záleží na jaký natrefíš kus, a co budeš mít s autem v plánu. Já mám pořád své první auto, už je to přes 5 let a krom každoročního servisu, výměny pneumatik a jednoho prasklého brzdového pístku se mě na autě ještě nic neporouchalo. Mám štěstí že mám auto po zodpovědném rozumném majiteli, a já se snažím jít v jeho stopách, o auto pečuji a chovám se k němu slušně a ono mě to vrací. Honda
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.8.2013 , 15:25   Citovat  

Tak ja nemam v umysle ziadne zavodenie na okruhu, ale VTEC velmi rad prevetram po okreskach. Prakticky taky dailycar, ale zas nejazdím každý deň a tobôž auto nemám na robotu...

Viem že Integra je skôr auto na okruh, ale má pre mňa jedinečný dokonalý design, jede z tých poctivých japoncov. Časom možno 200SX, ale to ukáže čas.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 10:08   Citovat  

Hociktore z tychto aut moze byt daily, integry by som sa vobec nebal. Uplny zaklad je rozmysliet si co chces kupit a na ako dlho.

1. Ak vies, ze to auto za 3 roky predas, kup nieco, kde za tie 3 roky vrazis minimum.
2. Ak to chces na dlho, kludne vezmi auto kde su brzdy, spojka atd. na vymenu, stlac cenu a tie veci si pomenis a sam ich vyjazdis na smrt.
3. Neber auto co zacina hnit, nech by stalo 5 korun.
4. Nie je nad to kupit cukrik aj ked za vela penazi!

Ja som bol ochotny vrazit do accorda za rok 1500E len preto, lebo nakupna cena bola nizka, vedel som, ze si ho necham kym ho nerozbijem a cilene som chcel jazdit na aute s novymi brzdami a obutim lebo by som to musel kupit skor ci neskor. A viem, ze gumy si zjazdim, brzdy si znicim, xenony vysvietim, nie ze investujem a ked bude vsetko spravane tak auto predam Úsměv

Jo a este jedna rada, skus sa pozriet na toyotu celicu 2.0 GT T20 ... je to skvele auto, ma silny spolahlivy, dvojlitrovy motor, vyzera a predava sa za slusne ceny. Pokial ju nekupis s SS napravou ale MC Pherson, tak servis nie je polozka.
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 10:28   Citovat  

Easa napsal:
Tak ja nemam v umysle ziadne zavodenie na okruhu, ale VTEC velmi rad prevetram po okreskach. Prakticky taky dailycar, ale zas nejazdím každý deň a tobôž auto nemám na robotu...

Viem že Integra je skôr auto na okruh, ale má pre mňa jedinečný dokonalý design, jede z tých poctivých japoncov. Časom možno 200SX, ale to ukáže čas.

Velmi šťastný hodně štěstí
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 10:59   Citovat  

honda civic 1,8 vti kombi, 2,5 roku jezdeni 72 000 Kč Úsměv
vsechno popsano v profilu, a to se na tom aute nic moc nepokazilo zatim (tuk tuk)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 11:19   Citovat  

koukni se u kazdeho z tech co ti tu budou psat jak meni akorat filtry jinak se jeste nic menit nebylo potreba kolik toho za rok najezdi
koukam ze u me to vychazi 10 000 na 10 000 km, kezky Úsměv
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 11:23   Citovat  

Minor napsal:
Tohle se těžko počítá, ale mám hondy asi 20 let...

Mas nekde napsano, kolik Hondic jsi vlastne kdy mel? Na jezdeni, kseft, i dily? Se stydím Jsem zvedavka, vlastne kdyz mi nekdo rekne Minor a auto, tak si predstavim drive CRXka, pak Civic 4g a aktualne asi nejvic 3gcko civic. Vlastne pozoruji, ze cim mladnes, tim omlazujes i vozovy park Velmi šťastný (a druha otazka - mel jsi nekdy neco novejsiho? Mam te spojeneho vlastne jen s tema 3 autama (plus tedy desitky dalsich, ale mysleno typove)..
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 12:46   Citovat  

Accord 6G r.v. 2002 F18B2 CG8. Najeto 156300km. Ciste servisni naklady za poslednich 40500km jsou 1kc a 30haleru. Meni se vsechno podle limitu pripadne kdyz se mi neco nezda - klepani vrzani atp proste nesnasim. Je v tom spousta veci co se v servisu nedela. Auto kupovano pred velkym servisem. Nejvetsi zavadou byla asi vymlacena baterka v -20ti. Auto me nechalo stat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 13:16   Citovat  

Scream:
1.Auto určite za 3 roky nepredám, ak to bude ITR tak pokial ho nerozbijem alebo mi ho neukradnú, poprípade nebude treba detské sedačky ( a to ešte velmi dlho nebude treba ) tak nemám dôvod meniť. Rozhodne by som sa kôli spotrebe neukrátil o VTEC nejakým TDI.

2.Nuž ako vravím, radšej viac peňazí pri kúpe, našiel som ITR aj za 5000e ale vyzerala buchnutá na predok v minulosti - medzery medzi plechmi. Čo ma ale trošku udivuje je že na mobile.de idú tie ITR podstatne drahšie ako tu. Z tunajších ma ale zaujala napr. táto:

tudy odkaz

3. Nemám problém sa o auto starať a udržovať si ho, je to moja vášeň, no skôr sa mi jedná o to aby som nedopadol ako známy ktorý chvílu po kúpe musel meniť dvojhmotu, vstreky a váhu...

Nad Celicou som tiež rozmýšlal, no cukríková sa ťažko nájde..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 14:22   Citovat  

V podstate koncept spolahliveho atmosferickeho motora s pohonom prednej napravy je najekonomickejsi co sa dielov tyka. Ak ostanes pri tomto koncepte tak je skor otazka, ci dokazes uzivit 200konove auto. Pretoze ci to bude celica, integra, alebo VTI, naklady na udrzbu budu cca stejne. Niektore suciastky mozu byt pri exotike drahsie ale nejde o veci co sa bezne menia na aute. Ak teda dokazes zivit 200 koni, staci uz len dobre kupit auto a budes spokojny. Dnes diely zozenies na cokolvek jednoducho, nie je problem objednavat z USA, UK...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 15:16   Citovat  

Ako to myslíš uživiť 200k auto? Máš namysli PHM? S tým problem nemám. Mám auto na to aby ma oslovilo a jazda bola o emóciách, no zas bez 1500e položiek na servise. Spotrebou sú podla spritmonitor.de tie hondy v pohode.

Čo sa týka dielov, no neviem ja som ešte nič takto zo zahraničia neobjednával, ale budem študovať v prahe pravdepodobne, tak hádam by som zohnal nejakého klubáka čo by mi s tým pomohol...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 17:10   Citovat  

Nie benzin som nemyslel, myslel som naklady spojene s 200k autom co som spominal vyssie. Je to uplne ine ako zivit civic 1.4. 200k auto nie je len o motore ale motoru musia zodpovedat vsetky sucasti.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 19:01   Citovat  

Tak je mi jasne ze podvozok apod bude drahší ako na 1.4ke, ale vieš uviesť nejaký príklad ďalší ? Na čo si dať pozor, čo často odchádza a je drahé?
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 19:04   Citovat  

hmmm ja mel
civic 6g vti, prelude 4g 4ws 2,3, prelude 5g 2.2 type S s atts, a ted itr..... ( jeste nejaka dalsi honda tam taky byla ale to nestoji uz za rec... )

prelude - draha, nudna - preludaci rikejte si co chcete, je to kara o nicem.........
vypada pekne no, ale nahradni dily drahy jak prase, zere to jak tank, dlouha prevodovka, atts zadnej zazrak, 4ws vcelku zajimavy ale zbytecna vaha uz na tak liny auto

vti - perfektni ale hatch je nuda a b16 neni proti b18 az tak ostra a chybi samosvor....

itr b18 je z tech vejs zminenejch rozhodne nejzabavnejsi, fajn ze ma samosvor, nahradni dily nejsou az tak drahy vzhledem k tomu ze je to postaven na podvozku c5g + dily na B motory jsou si v mnoha ohledech dost podobny,

tzn nebouras nejsou naklady..

pro srovnani, cepy na prelude 5g s atts na jedne strane jsou 2 spodni a jeden vrchni, prakticky se nedaj sehnat....
a kdyz tak na jednu stranu stoji cca 5 tisic...
na obe to mas za 10, to je na cepy celkem dost ne?

na itr jsou za babku.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 18:44   Citovat  

Nadomnou mas skvely priklad toho, co som chcel povedat. Na beznom aute neriesis cap, su to bezne sucasti v cene okolo 500kC, vsade dostupne. Pri exotike moze byt niektora sucast problem, presne ktora ti nikto nevymenuje. Napriklad pri celice s SS napravou vysiel repas tesne pod 1500E. To u bezneho civica 1,6 neriesis.

Fun factor je druha vec, ja mam accorda 2.4 ... auto je pohodlne, pekne, rychle... nudne... proste tazsia limuzinka s dobre vytlmenym a nie prilis zaujimavym zvukom motora... sportovym sedanom by som to nenazval.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 19:11   Citovat  

Newer napsal:
hmmm ja mel
civic 6g vti, prelude 4g 4ws 2,3, prelude 5g 2.2 type S s atts, a ted itr..... ( jeste nejaka dalsi honda tam taky byla ale to nestoji uz za rec... )

prelude - draha, nudna - preludaci rikejte si co chcete, je to kara o nicem.........
vypada pekne no, ale nahradni dily drahy jak prase, zere to jak tank, dlouha prevodovka, atts zadnej zazrak, 4ws vcelku zajimavy ale zbytecna vaha uz na tak liny auto

vti - perfektni ale hatch je nuda a b16 neni proti b18 az tak ostra a chybi samosvor....

itr b18 je z tech vejs zminenejch rozhodne nejzabavnejsi, fajn ze ma samosvor, nahradni dily nejsou az tak drahy vzhledem k tomu ze je to postaven na podvozku c5g + dily na B motory jsou si v mnoha ohledech dost podobny,

tzn nebouras nejsou naklady..

pro srovnani, cepy na prelude 5g s atts na jedne strane jsou 2 spodni a jeden vrchni, prakticky se nedaj sehnat....
a kdyz tak na jednu stranu stoji cca 5 tisic...
na obe to mas za 10, to je na cepy celkem dost ne?

na itr jsou za babku.

kua co delam spatne Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 6:58   Citovat  

HonDan napsal:
kua co delam spatne Velmi šťastný

Jezdíš...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 12:21   Citovat  

Nuže už mi treba len počkať na financie Velmi šťastný BTW, ako moc nízky podvozok ma ITR? resp. dostanem sa s ňou tam kde sa teraz dostanem s Nissanom Micra K10 bez toho aby som drel spodok? Tak isto, ako sa to auto správa na poladovici na ceste?

Za ďalšie, čo to je , u ITR na palubovke, hore nad výduchmi klímy v strede? Ten výrez?
tudy odkaz

Sú to nejaké hodiny, palubný počítač tam je alebo čo?

Jo a za ďalšie, kolko vám tie ITR zožerú po meste? Do 10l sa bez VTECu v meste vtrepem že jo?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Priemerne naklady na auto
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina