Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Insight - Pokec kolem, zkusenosti, postrehy apod.
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Harry je teď offline  Harry
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 15:30   Citovat  

Ahoj,

toto tema jsem nenasel, dovoluji si zalozit.
Uvazuji o koupi a bylo by super, kdyby se nekdo podelil se zkusenostma z provozu, servisem apod.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 18:48   Citovat  

Nikdo nemate?
   Návrat  
pojk je teď offline  pojk
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 18:52   Citovat  

tudy odkaz Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Miha je teď offline  Miha
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 21:40   Citovat  

pojk: Vzhledem k tomu, že tyhle jsou v čechách asi jen dva, tak nejspíš myslel novější generaci Úsměv

Harry: Dlouhodobé zkušenosti nemám, najel jsem s ním jen kolem 200 km.
Je to postavené na podvozku Jazzu, takže i jízdně je hodně podobný. Baterie má za zadními sedačkami, takže má lepší rozložení hmotnosti mezi nápravy, ale celkově je těžší a podvozkově tužší. Nemá rád krátké příčné spáry, když je nějaká v zatáčce, tak jsem cítil odskakování zadku.
Co mi nesedlo, tak byla převodovka. Po sešlápnutí plynu vyletí otáčky motoru nahoru a za konstantního hučení auto zrychluje. Když se dostaneš na požadovanou rychlost otáčky spadnou a znovu uslyšíš konstantní hučení (akorát v jiné tónině). Klasický HDM automat mi nevadí, ale s CVT kamarád nebudu.
Pokud budeš jezdit sám, nebo ve dvou tak je dynamika dostatečná. Každé kilo navíc je ale znát.
Servisně nebude nákladnější než civic ze stejného roku výroby. Baterie jsou bezúdržbové a ani kolem elektromotoru není potřeba dělat nic extra.
Nenapsal jsi co od auta čekáš, tak nevím, jestli je odpověď dostatečná. Pokud hledáš něco do města koukal bych ještě na Jazz. Jestli se ti jedná o hybridní ústrojí a nepotřebuješ tolik místa -> CR-Z je mnohem lepší volba Velmi šťastný
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 15:57   Citovat  

Před 2 roky jsem najezdil během pár hodin asi 100 - 150km s Insightem z Příbramské Hondy (náhradní vozidlo). Myslím, že šlo o výbavu Comfort, tedy základ.

Jezdil jsem s tím po okreskách a nenašel jsem žádný důvod, proč bych v tomto režimu měl dávat o 150.000,- víc oproti mému C8G s 1,8. Kdo jezdí ekonomicky bude jezdit mimo město za podobné spotřeby i s motorem s mnohem větší výkonovou rezervou.

Mé subjektvní srovnání Insight vs. C8/9G:
+ srovntalený vnitřní prostor, Civic má lehce navrch ve variabilitě díky Magic Seats
+ plné využití hybridního ústrojí ve městě, zde se atmo benzín nebude chytat. U Civica se to dá kompenzovat menším motorem 1,3 DSI (63kW) nebo 1,4 i-VTEC (73kW).

- o 150.000,- vyšší pořizovací cena
- již zde zmíněná převodovka, s CVT jsem si fakt nerozmněl Smutný Ale jsem zatížený na manuály.
- mimo město či ještě víc na dálnici se výhodnost hybridu ztrácí. Vyšší rychlosti a tím větší odpor vzduchu se výrazně projevují. Zde je prostě ekonomie provoz jen o pravé noze.
- ve výbavě Comfort mi přišel interier divně plastovej Smutný

Hodně záleží kde a jak chceš auto využívat a jak moc trváš na hybridu.
Kolik místa budeš potřebovat, kolik toho najezdíš městem a kolik mimo město.
Alternativy zde byly již vypsány. Pokud by Ti stačilo něco menšího, je tu Jazz (teď i hybrid) nebo CR-Z. Pokud potřebuješ něco s obdobnou vnitřní kapacitou, je tu C8/9G.
Pokud chceš nutně hybrid, neuvažoval si o C8G sedan hybrid? Stejné pohonné ústrojí jako má Insight, ale dle mě v mnohem lépe udělaném autě Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 12:28   Citovat  

Ahoj,

urcite jsem myslel ty novejsi Úsměv Ucelem bych ho uzival pro cekajici rodinu, ale vzhledem k tomu, co jsem si pocetl jak od Vas tak clanky kolem a hlavne zahranicni, protoze nas kraj je tak trochu nepoliben, vychazim spise z toho, ze jeho koncepce neni vhodna.
nejvice casu sice najezdim okresky, tak dve ctvrtiny, jednu praha a zbytek dalnice

vzhledem k te porizovaci cene bude asi rozumnejsi sahnout po necem jinem. Je to ale skoda, nebo pak Priuse Velmi šťastný
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 12:33   Citovat  

Někde jsem kdysi četl tohle " If you drive a Prius, you are mother or gay" pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 12:38   Citovat  

No jasan Dane Velmi šťastný Velmi šťastný

ja na tom nic az tak hrozneho nevidim.
Jde mi primarme o snizeni nakladu na dopravu a jit lepsi cestou, nez predelavat auto do plynu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 12:45   Citovat  

Harry napsal:
...nejvice casu sice najezdim okresky, tak dve ctvrtiny, jednu praha a zbytek dalnice...

V tomto režimu budeš dle mě využívat přínos jakéhokoliv hybridu jen z těch 25% ve městě.

Na Tvém místě bych to řešil buď Civicem 8/9 generace s 1,8 i-VTEC (140k resp. 142k) nebo FR-V s 1,8 i-VTEC (cca 140k) či Accord 7/8 generace s 2,0 i-VTEC (155k resp. 156k).
Záleželo by na financích a potřebném vnitřním prostoru.
Na jedno děcko by Ti měl v pohodě stačit Civic Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 12:50   Citovat  

2bep napsal:
V tomto režimu budeš dle mě využívat přínos jakéhokoliv hybridu jen z těch 25% ve městě.

Na Tvém místě bych to řešil buď Civicem 8/9 generace s 1,8 i-VTEC (140k resp. 142k) nebo FR-V s 1,8 i-VTEC (cca 140k) či Accord 7/8 generace s 2,0 i-VTEC (155k resp. 156k).
Záleželo by na financích a potřebném vnitřním prostoru.
Na jedno děcko by Ti měl v pohodě stačit Civic Úsměv

Na jedno děcko na víkend stačí Swift (kuřík 220l). Úsměv A pokud se netahá kočár (my máme na chalupě druhý podvozek), tak i pro dvě. Úsměv
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 13:16   Citovat  

Pár dní sme s tim jezdili s kolegou....hybrid to je asi těma nízkejma emisema, ale pokud pokud chceš aby to trochu jelo tak počítej se spotřebou 2litrovýho motoru Velmi šťastný ....nedej bože když začneš řadit na volantu Velmi šťastný 9/100 uplně s přehledem. ALE jinak auto hezký,jízdní vlastnosti taky dobrý, jen ten motor by to sneslo hodně posílit. Menší spotřebu má s přehledem 7G 1.6, nebo ufon 1.8 (s odřenýma ušima) Úsměv

Ještě dodám jak se tu píše řazení té automatické převodovky je jako když máš čerstvě papíry.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 13:20   Citovat  

Bývalí sousedé to zvládali s malým děckem a kočárkem i v krátké Fabii.
U Hondy bych pak tedy volil ještě Jazz.

Ale Civic nebo FR-V nabízejí dostatek vnitřního prostoru i s velkou rezervou, případně zvládnou i druhé dítě, podle toho jak se Harrymu bude dařit Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 13:30   Citovat  

to area07: Aby se s Ufounem 1,8 dostal dlouhodobě na 9/100 to by se musel hodně snažit a rozhodně by to nepřipomínalo tempo rodiného vozu Úsměv

Pokud by chtěl zkombinovat praktičnost a ekonomii provozu, tak hodí na C8/9G 16" disky (trochu se zlepší i komfort) a pokud nemá problém s rozumným tempem na spotřebu, tak se bude dlouhodobě pohybovat kolem 7/100 bez problému.
U C9G mu k tomu pomůže "Eco" mod a snad nějakou desetinku ušmudlí i Start/Stop.
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 13:56   Citovat  

2bep napsal:
to area07: Aby se s Ufounem 1,8 dostal dlouhodobě na 9/100 to by se musel hodně snažit a rozhodně by to nepřipomínalo tempo rodiného vozu Úsměv

my sme hrozně rychlá rodina Velmi šťastný přátele ...konec offtopic
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 14:00   Citovat  

2bep napsal:
Bývalí sousedé to zvládali s malým děckem a kočárkem i v krátké Fabii.
U Hondy bych pak tedy volil ještě Jazz.

Ale Civic nebo FR-V nabízejí dostatek vnitřního prostoru i s velkou rezervou, případně zvládnou i druhé dítě, podle toho jak se Harrymu bude dařit Mrk

Uz nechci aby se darilo HaHaaa HaHaaa zatim.
Jako ted mam po hondach v ruce Octu I, doufam, ze jeste hodne vydrzi, potencial je, ale i tak se poohlizim kam pak dal. Insight by to te doby slo s cenou jete mozna trosku dolu ale jak to tak ctu, je to jen o emisich. Ale skoda, auto je to krasny.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Insight - Pokec kolem, zkusenosti, postrehy apod.
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina