Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D16A8/A9/Z5 - úpravy, zkušenosti
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Tafi je teď offline  Tafi
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 16:42   Citovat  

Zdravím všechny.

Jakožto přeběhlík od Fordů, jsem si konečně koupil pořádné auto v podobě CRX2G D16A8 a jelikož série mi nic neříká, rád bych polemizoval nad úpravami tohoto motoru, či si poslechl Vaše konkrétní zkušenosti.

Peníze nejsou extra podstatné, ovšem s rozumem. Jediné co nechci, je turbo, protože bych rád zůstal v "šestnáckové" kategorii.

Takže, jaké máte zkušenosti, doporučení? Kolik kW se dá (rozuměj už někdo někde postavil) dostat z atmosférické D16A8?

V první řadě mám rozhodně v plánu GO a k tomu až začnu vymýšlet úpravy. LVL 1 je mít sériový výkon.

A pár mých dotazů nad kterými, jakožto neznalý tápám.

1. Vzhledem k absenci váhy vzduchu, zkoušel někdo kónusový K&N přímo na klapce?
2. Dá se zvolit lepší ECU, než sériová, pro sériové sání, vstřiky a vačky?

Tak doufám, že se bude diskuze postupně rozbíhat Úsměv... Tafi
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 17:14   Citovat  

Chceš z D16 DOHC kilowatty? Bez turba nemožné. Vačky skoro nikdo nevyrábí, myslím, že už nikdo. Kdysi Crespocams, nebo Coltcams. Maximálně svody, výfuk, sání, D16A9 ECU, nebo upravit stávající ECU na jedno palivo k nějakému předstihu, zoptimalizovat SW... tím končíš.

Chceš kilowatty z Céra? Swapni B16 a máš potenciál k nepřeberným úpravám. Vrcholový B16B se už dá sehnat za docela rozumný peníze, když chceš zůstat v šestnáctkové kategorii. Ale počítej s úpravou elektroinstalace redukcemi OBD atd... K tomu megavýkonu si připočti jiné budíky, větší brzdy (ITR), silentbloky motoru, nebo-li swap kit, podvozek, aby do sebe všechno zapadalo a auto fungovalo jako celek.

0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 17:57   Citovat  

Takže swap je rozumnější, než stavět D16A8? nechám si rád poradit, jen jsem doufal, že má tento motor alespoň nějaký potenciál Úsměv

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 18:14   Citovat  

Platí pro něj totéž, jako pro všechny ostatní motory, upravit se dá, je to ale spíš otázka peněz, lépe řečeno využití peněz. Za stejné peníze získáš při přechodu na B motor asi vyšší výkon a sežene se na něj víc výkonnostních dílů.
Nicméně D upravit jde, jen je to možná trochu náročnější a méně prošlapaná cesta, protože v USA tyhle motory neměli a většina dílů se vozí odtamtud. Vačky vyrábí v Evropě například firma Dbilas.
Hodně nabroušené déčko stavěl kdysi Slyovi v Brně Alien s Darkem, určitě by bylo dobré promluvit s nimi.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 18:36   Citovat  

Díky za všechny info, s pánama zkusím navázat kontakt. Nicméně zkusíte mi někdo objasnit můj dotaz ohledně filtru přímo na klapce? Úsměv

Minor je teď offline  Minor
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 18:53   Citovat  

Ať už auto má nebo nemá váhu vzduchu (honda má MAP senzor), je to jako vždycky něco za něco.
Filtr hned na klapce přináší lepší plnění ve vysokých otáčkách, horší v nízkých, což souvisí s délkou vedení. Další nevýhodou je, že bere teplý vzduch od motoru. Nejlepší výsledek asi přinášejí takzvané CAI.
Návod na domácí výrobu - odkaz
Dobrou pověst mají CAI injen, aem a asi i další Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 19:04   Citovat  

Tak na tydle dlouhá sání se chci zeptat... Když to vezmu z logiky věci, vychází mi že to musí bejt nahovno, co se plnění týká. Přecijen, když budu sát přez 5cm brčko, půjde mi to snáž, než přez 5 metrový brčko :-/...

Takže trochu nechápu kde je ta výhoda.

Moje idea byla, dát filtr na klapku a dodělat si k němu odstínění od motorového prostoru a dát nasávání třeba z kapoty... Ale jelikož to ještě nemám řádně nastudované, zatím budu jezdit origo sání s K&N vložkou do airboxu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 19:41   Citovat  

Tafi napsal:
Tak na tydle dlouhá sání se chci zeptat... Když to vezmu z logiky věci, vychází mi že to musí bejt nahovno, co se plnění týká. Přecijen, když budu sát přez 5cm brčko, půjde mi to snáž, než přez 5 metrový brčko :-/...

Takže trochu nechápu kde je ta výhoda.

Moje idea byla, dát filtr na klapku a dodělat si k němu odstínění od motorového prostoru a dát nasávání třeba z kapoty... Ale jelikož to ještě nemám řádně nastudované, zatím budu jezdit origo sání s K&N vložkou do airboxu

Bez sprostého vyjadřování please OK Věř tomu, že dlouhá/krátká sání jsou odzkoušená a kdyby bylo nejlepší použití filru přímo na klapce, jezdili by tak všichni. Z logiky věci jak píšeš, když zachováš průměr celého sání jako má klapka, nic nebude užší, nic neuškrtíš. Tvoje idea ti úplně zabije motor v nízkých a středních otáčkách. Upřímně ti řeknu, že sériové sání je to nejlepší co Hondí a všeobecně Japonské motory mají. Když opravdu nejdeš performance cestou, což u D16 DOHC motorů je téměř nemožné, je ti celé sání k prdu.

0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 19:52   Citovat  

Jofrey napsal:
Bez sprostého vyjadřování please OK Věř tomu, že dlouhá/krátká sání jsou odzkoušená a kdyby bylo nejlepší použití filru přímo na klapce, jezdili by tak všichni. Z logiky věci jak píšeš, když zachováš průměr celého sání jako má klapka, nic nebude užší, nic neuškrtíš. Tvoje idea ti úplně zabije motor v nízkých a středních otáčkách. Upřímně ti řeknu, že sériové sání je to nejlepší co Hondí a všeobecně Japonské motory mají. Když opravdu nejdeš performance cestou, což u D16 DOHC motorů je téměř nemožné, je ti celé sání k prdu.

Mi ujelo Ble ... Já věřím, že odzkoušená jsou a v žádném případě nechci tvrdit že nefungují. Jen mě právě zajímalo proč. jak tedy délka sání ovlivňuje průběh výkonu?

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
2
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 20:30   Citovat  

V sání vznikají vlivem otevírání a zavírání ventilů pulzy. Průměr a délka sání ve spojení s rezonančníma komorama pomáhají modulovat jejich harmonické, tak aby se dosáhlo co nejoptimálnějšího proudění vzduchu.

0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 20:55   Citovat  

LJay> Díky. Líp to asi vysvětlit nejde Úsměv... Já už si nedomyslel to, že když se ventil zavře, dělá to ten pulz...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 23:43   Citovat  

Důkladně si přečti toto, není lepšího vysvětlení o sacím potrubí.

tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 11:38   Citovat  

Jofrey napsal:
Důkladně si přečti toto, není lepšího vysvětlení o sacím potrubí.

tudy odkaz

Vyčerpávající, děkuji !

Obsah fóra Honda-club.cz   
D16A8/A9/Z5 - úpravy, zkušenosti
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď