Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C5G posmrtne krece
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
auik je teď offline  auik
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 11:32   Citovat  

Nazdar pani, uz jsem opravdu zoufaly z meho ditete jak nechce uz dva tydny neskocit, nedokazal by nekdo poradit???
Popis problemu: za jizdy chcipal motor,cukalo to, rozsvitila se check engine, pote neslo nastartovat, po dvaceti pokusech to nekdy chytlo, jindy az na druhy den za studena. Momentalne jsem ve fazi kdy uz to vubec nechytne.
Svicky nehazi jiskru ale toci to, jsou totalne suche, trosku dobela {chuda smes??}. Palivove cerpadlo po sepnuti klicku vubec netlaci, rele necvakne. Po promereni vseho mozneho ECU proste nekomunikuje s main relay. Kostry zkontrolovany, uzemeni ECU je OK.
1] myslel jsem ze je spatne main relay - propajeno dle navodu zde na foru, mam dve, sepinaji pri napojeni na baterku pokazde.
2] palivove cerpadlo odzkouseno na +, tlaci pokazde, v cerpadle asi chyba nebude
3] vymenena ECU z P06-C00 {kanada} za P06-G00, zadna zmena, jiskra nikde, palivo netlaci cerpadlo.
4] vymenen rozdelovac za funkcni z jineho auta, zadna zmena. Upozornuji ze poradi kablu je OK, modul startovani cca rok stary, nezda se mi zde by byl KO v obou rozdelovacich, to same civka, tu jeste promerim ale necekam zmenu Smutný..
5) pojistkova skrin vymenena, zadna zmena, pojistky vsechny zkontrolovany a OK.

Konfigurace me C5G: blok D15B2, na tom 4bod z D15B7, denso iridiove svicky, ECU mam dve, puvodni P06-C00 a novou P06-G00, s zadnou zadna zmena.

Uz jsem z toho zoufalej, kde by mohla byt zrada??? Mel nekdo uz podobny problem??
Diky moc za jakykoliv tipy co jeste promerit/vymenit/checknout. Uz me boli nohy z toho sprintovani na vlak do prace Bueee Bueee
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 11:36   Citovat  

třeba sem úpe mimo, ale co zkontrolovat rozvody, nebo MAP sensor?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 11:42   Citovat  

Není prasklý rozvoďák? Pak by jiskra pochopitelně nešla. Sundej víčko rozdělovače a sleduj, jestli se palec opravdu točí.
Pokud jde o palivo, nejlepší je sundat šroub na konci palivové lišty, dát tam skleničku a pokud po otočení klíčků cáká benzín, je systém podávání paliva v pořádku.

0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 11:43   Citovat  

Rozvody mam nove delane asi dva roky dozadu, najeto tak 25tis na nich, tak jsem to nekontroloval, ze tam asi chyba nebude, ale proverim to. Prosimte kde najdu ten MAP sensor?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 11:44   Citovat  

Jo, a když ti svítila kontrolka motoru, jakou chybu jsi pak vyblikal?

0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 11:47   Citovat  

Cerpadlo vubec netlaci palivo po otoceni klicku, svicky totalne suche... Nekdy jsem dvacektrat otocil klickem a z toho treba 5x palivo natlacilo a chytlo to, ted uz vubec nicc.... Jak rikam rozdelovace vyzkouseny dva, zadna zmena, ale zkusim to jak jsi psal, jakykoliv napad se ceni Úsměv
No nevyblikal jsem nic, je to kanada verze a za boha nemuzu najit ten 2pin konektor na propojeni... Dneska pujde palubka ven Úsměv

tapras je teď offline  tapras
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 11:54   Citovat  

mel sem podobny problem pred par dnema....vysledek = praskly rozvodak, motor KO (d15b2)

0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 11:55   Citovat  

Myslite si ze ta jednotka P06-G00 z evropy jako nahrada za tu moji kanadu P06-C00 nemuze zlobit? Ale to by melo byt kompatibilni ne? To vypada ze ECU nejak nekomunikuje, nedava vubec palivo, rele nesepne, jiskra neni Smutný ta moje puvodni C00 jednotka mela odesly jeden kondenzator, prepajelo se to ale furt to nejelo a jedina jednotka P06 co jsem byl schopen sehnat byla ta evropa... Nemuze byt chyba v tomto a potrebuji jinou ECU????
Kdyz to auto zacalo takhle blbnout tak jsem treba tri dny jezdil ani jednou to nechciplo, pak to bylo cim dal casteji, nekdy natlacilo palivo napoprve po otoceni klickem, a pak to bylo cim dal horsi, kdyz me to chciplo v brne na dalnici tak jsem to v kolone natocil asi na popadesaty a kolony za mnou Velmi šťastný

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 11:57   Citovat  

to nevadí že máš nový rozvody. Prostě je zkontroluj. Mohlo ti to skočit a ani nevíš.

Snad ti pomůže tohle : tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 12:02   Citovat  

Motor K.O urcite nebude, nestras Úsměv mam ho po dedovi z rakouska, cca 100tis ma najeto slapal jak hodinky, je to lux... Motor se toci, tlaky ma... Tam bude zrada nekde v elektrice/ECU/rozdelovac jinak nevim... Mozna jeste naky cidlo odeslo...

tapras je teď offline  tapras
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 12:10   Citovat  

[quote="auik"]Myslite si ze ta jednotka P06-G00 z evropy jako nahrada za tu moji kanadu P06-C00 nemuze zlobit? Ale to by melo byt kompatibilni ne? To vypada ze ECU nejak nekomunikuje, nedava vubec palivo, rele nesepne, jiskra neni Smutný ta moje puvodni C00 jednotka mela odesly jeden kondenzator, prepajelo se to ale furt to nejelo a jedina jednotka P06 co jsem byl schopen sehnat byla ta evropa... Nemuze byt chyba v tomto a potrebuji jinou ECU????
Kdyz to auto zacalo takhle blbnout tak jsem treba tri dny jezdil ani jednou to nechciplo, pak to bylo cim dal casteji, nekdy natlacilo palivo napoprve po otoceni klickem, a pak to bylo cim dal horsi, kdyz me to chciplo v brne na dalnici tak jsem to v kolone natocil asi na popadesaty a kolony za mnou Velmi šťastný[/quote]

kanadskou ecu kdyyztak mam , dkdybys shanel, mel sem taky kaanadu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 12:16   Citovat  

Vzhledem k tomu, že to je swap, může zlobit ledacos spojeného s jeho instalací. V manuálu jsou popsané postupy, jak prověřit funkce hlavního relé.

Zdeny je teď offline  Zdeny
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 13:06   Citovat  

auto je u mě.. a opravdu už si s tím nevím rady...

závada je na 95% v elektroinstalaci prasklé rozvody nebo jiná mechanická závada je vyloučena... motor tlaky má a dojel po vlastní ose ač s problémy.
u mě byl vyypnut, od té doby nelze nasratovat.

Chová se to takto

zapnu klíček na ppřistojovce se rozsvítí vše, jak by mělo tj mazání dobíjení atd... kontrolka motoru ale svítí stále - nezhasne
NEjede palivové čerpadlo

po otočení klíče se sepne jen jedno relátko v tom dvojrelé pod palubkou (to je také ovládané přimo sp.skříňkou), ta druhá část která je ovládaná oběma piny řídící jednotkou je hluchá (po manuálním sepnutí jede pal.čerpadlo,takže v něm problém není)... kabeláž proměřena, i relé samotné je ok.

při startování NEJDE ani jiskra ani palivo a to ani když je čerpadlo zapnuté natvrdo. stále svítí MIL

jednotka je vyměněna za evropskou verzi protože již předemnou tu původní někdo opravoval a přemosťoval.. je zjevná oxidace pod zásuvkami... a také vytekl elektrolyt z kondenzátoru a poleptal zákl.desku. kondenzátor jsem vyměnil opravil vedení. nicméně s oběma jednotkami se auto chová naprosto stejně.

schémata pro tento rok a motorizaci mi v autodatech ani jiných programech nesedí, proto se nemám čeho chytnout

Auik mi dodal rozpis zapojení z nějakého tuším US fóra, podle něj všecha napájení i kostření sedí, bohužel auto bylo komplet rozdělané kvůli vytumení dynamatem a elektroinstalace je tahaná znova přímo majitelem (asi) , jestli je chyba v zapojení někde pod palubkou se bude blbě hledat..

omlouvám se za krkolomnost textu, psáno ve spěchu.

0
PříspěvekZaslal: 8.11.2013 , 13:01   Citovat  

omlouvám se za doublepost ale nereaguje mi tlačítko upravit

ještě jsem chtěl dodat, že to celé začalo tím, že palivové relé, nebo spíše ta část,která spíná palivové čerpadlo občas blbnula, a to tak, že když se zapnul klíček, relé se rozbzučelo.. místo toho, aby se sepnulo a zůstalo seplé...

pak se to jen zhoršovalo..

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2013 , 21:16   Citovat  

jelo to po swapu vubec nekdy? (resp. jak dlouho to jezdilo)
kdo to swapoval? a kolikrat jste opravdu kabel po kabelu kontrolovali zapojeni (od vstriku az to ecu, od cidel az do ecu, zapojeni rozdelovace az do ecu atd...)

0
PříspěvekZaslal: 8.11.2013 , 22:25   Citovat  

po swapu to najelo dost kilometrů, v řádech tisíců...

nakonec jsem přišel na to čím to bylo..

a to vadná řídící jednotka ta je vyleptaná od vadného kondenzátoru ze kterého vytekl elektrolyt.( MIL,svítí ale nesepne relé.),

v palivovém relátku byla vadná dioda a stálý plus vedoucí do relátka.. bez zátěže na něm bylo napětí baterie... ale jakmile seplo, tak napětí pokleslo na 2V. to ale začalo dělat až s druhou jednotkou.. s tou puvodní se to tvářilo ok a pokles nebyl..

takže je v autě nová jednotka, palivové relé a opravené vedení od pojistkové skříně k relé. Auto už startuje, chytá bez problémů. zbývá jen doskládat plasty a pozapojovat jednotky alarmu..

proč k tomu ale došlo si netroufám hádat.. možná byl celou dobu problém v jednotce, ta byla totiž už přemostěná drátkem nějakým opravářem někdy dříve..

Obsah fóra Honda-club.cz   
C5G posmrtne krece
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina