Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Gtech pro RR - jak nejlépe zkalibrovat a měřit
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 10:03   Citovat  

Ahoj, dneska jsem byl otestovat gtech, chtěl jsem si změřit výkon a kroutící moment, ale výsledky byly dost nereálný. Zhruba 3x za sebou kolem 60kW ,pak jednou přes 90kW a pak asi 2x kolem 70kW. Mohl by mi někdo poradit jak to pořádně zkalibrovat a jak postupovat při měření.

Snažil se postupovat podle manuálu. Rozjezd 1500-2000ot. Vytočit motor zhruba do půlky spektra otáček. Lehce přeřadit na dvojku a plný plyn. Po dosažení max. otáček zařadit trojku a pustit plyn.

Váhu auta mám nastavenou správně. Pitch mám nastavený na 2 stupně. Otáčky i akcelerometr mám zkalibrovaný. Před měřením jsem gtech vypnul a zapnul. Přepnul do drag modu. Rozjel se pod plynem a zhruba po 20metrech prudce zabrzdil. To by mělo zkalibrovat akcelerometr, jestli to dobře chápu. Potom jsem už zkoušel měřit.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 15:04   Citovat  

LJay napsal:
Ahoj, dneska jsem byl otestovat gtech, chtěl jsem si změřit výkon a kroutící moment, ale výsledky byly dost nereálný. Zhruba 3x za sebou kolem 60kW ,pak jednou přes 90kW a pak asi 2x kolem 70kW. Mohl by mi někdo poradit jak to pořádně zkalibrovat a jak postupovat při měření.

Snažil se postupovat podle manuálu. Rozjezd 1500-2000ot. Vytočit motor zhruba do půlky spektra otáček. Lehce přeřadit na dvojku a plný plyn. Po dosažení max. otáček zařadit trojku a pustit plyn.

Váhu auta mám nastavenou správně. Pitch mám nastavený na 2 stupně. Otáčky i akcelerometr mám zkalibrovaný. Před měřením jsem gtech vypnul a zapnul. Přepnul do drag modu. Rozjel se pod plynem a zhruba po 20metrech prudce zabrzdil. To by mělo zkalibrovat akcelerometr, jestli to dobře chápu. Potom jsem už zkoušel měřit.

Ja merim jinak .. rozjedu na jednicku do cca 3000otm .. pote bez meziplynu preradim dvojku .. jedu do omezovace ... vyradim a dobrzduju. Mam pocit, ze tam je napsano, ze dalsi rychlost prave nemas radit. Ale je to uz spousta let, co jsem to cetl Cool
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 20:10   Citovat  

V manuálu je k tomu napsáno tohle:

6. Once you reach your upper RPM value (e.g. redline) in
2nd gear, shift into 3rd gear and accelerate briefly
(maybe one second or so.) This does not have to be
full-throttle, since we are using 2nd gear for our horsepower
measurement.

Co jsem ale koukal třeba na youtube na video návod od Telematica, tak tam to dělají tak jak popisuješ ty. Já už to zkoušel oběma způsoby a výsledek ve směs stejný. Příjde mi, že mám něco blbě zkalibrovaný.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 20:43   Citovat  

no my s kamosem mame podobny postup jako Reno zustat stat na rovince dat za 1.vytocit tak cca do 2-3tis pak jak Gtech zareaguje a zacne merit tak dat 2. a plny az do max otacek nebo omezovace a pak zastavit a stat
samozrejme musi byt pred jizdou nakalibrovany jak na otacky tak i na smer pusobeni sil nejlepsi by bylo kdyby byl na 0 dole v rohu jak je ta sipka ale to se asi nepodari
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 20:51   Citovat  

offtopic sry za OT, ale nevite kde by se dal sehnat ten plast ve kerym drzi primo G-tech v tom drzaku? Neak se mi to pri vyndavani a nandavni polamalo naštvanej
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 21:04   Citovat  

Hondik napsal:
no my s kamosem mame podobny postup jako Reno zustat stat na rovince dat za 1.vytocit tak cca do 2-3tis pak jak Gtech zareaguje a zacne merit tak dat 2. a plny az do max otacek nebo omezovace a pak zastavit a stat
samozrejme musi byt pred jizdou nakalibrovany jak na otacky tak i na smer pusobeni sil nejlepsi by bylo kdyby byl na 0 dole v rohu jak je ta sipka ale to se asi nepodari

Pitch factor při tom máte nastavený na kolik? Váhu auta zadáváte reálnou, nebo jak tady někde reno psal reál x 1,36?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 21:57   Citovat  

LJay napsal:
Pitch factor při tom máte nastavený na kolik? Váhu auta zadáváte reálnou, nebo jak tady někde reno psal reál x 1,36?

ten pitch faktor je nastaveny na 2 stupne vaha pokud mozno realna zvazena nebo dle manualu celkova hmotnost podle stitku na aute a od ni se odecte 4x80kg (5 mistne auto) coz ma byt nejaky prumer
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 22:20   Citovat  

Hondik napsal:
ten pitch faktor je nastaveny na 2 stupne vaha pokud mozno realna zvazena nebo dle manualu celkova hmotnost podle stitku na aute a od ni se odecte 4x80kg (5 mistne auto) coz ma byt nejaky prumer

Tak pitch factor sem taky nechával na těch defaultních 2 stupních a s autem sem byl na váze, takže zadaná váha by měla být OK. Vypadá to, že ho mám nejspíš špatně nakalibrovaný. Zítra zkusím znovu zkalibrovat akcelerometry a uvidím.

Jakým způsobem provádíte kalibraci po každým zapnutí gtechu a v jakých jednotkách měříte metric nebo US?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 23:04   Citovat  

spyda napsal:
offtopic sry za OT, ale nevite kde by se dal sehnat ten plast ve kerym drzi primo G-tech v tom drzaku? Neak se mi to pri vyndavani a nandavni polamalo naštvanej

Muj drzak se urval behem mereni take. Koupil jsem si v O2 nejakej drzak za 200Kc a ten drzi a drzi a drzi. Nepada behem akcelerace, jednoduse se ladi do vsech stran, proste spicka. Nesrovnatelne lepsi nez ten original od G-techa OK
Az projdu garazi tak ho vyfotim. Mozna i nekde naleznu fakturu. Rozhodne ale vim, kde ho koupit ... tak kdybys chtel Úsměv

A ted k mereni. Ja precetl manual, ale dle toho se moc nedalo. Tak jsem si precetl ruzna fora na netu a tam byl ten muj zpuzsob mereni jako optimalnejsi. Vcetne toho, ze si mam nalezt koeficient.
Koncovy koeficient mam 1,44.
Pri zadavani vahy tedy vynasobim aktualni vahu (s ridicem) * 1,44 ... to zadam do gtecha a lezou mi dost realne vysledky. Porovnaval jsem i s vysledky z brzdy a je to v rozmezi 2%. Ale je dost mozne, ze co gtech to jinej koeficient HaHaaa
G-tech si pamatuje i kalibrovane otacky pro ulozene vozy (ty 4 v pameti). Proto jen prijdu do auta, vyberu svuj vuz, narovnam g-tech do spravne polohy a jedu. V pripade noveho vozu zadam pouze nazev, vahu, otacky redline, zkalibruju otacky a sup sup merit VTEC
Pita nechavam na 2 Cool
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 23:11   Citovat  

Bezva, díky moc za popis měření je to dobrý Hned zejra to vyzkouším a uvidim co z toho vyleze.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 6:10   Citovat  

Tak už sem měřil a konečně z toho lezou celkem rozumný hodnoty. Chtěl sem se zeptat, když měřím výkon s pomocí toho koeficientu 1,44 tak výsledný hodnoty jsou ekvivalentem výkonu na kolech, nebo klice?
Taky sem se chtěl zeptat jestli ten koeficien používáš i když měříš zrychlení 0-100km/h, čas na 400m atd., nebo při tomhle měření už zadáváš jen reálnou váhu auta (auto+řidič)?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 9:44   Citovat  

LJay napsal:
Tak už sem měřil a konečně z toho lezou celkem rozumný hodnoty. Chtěl sem se zeptat, když měřím výkon s pomocí toho koeficientu 1,44 tak výsledný hodnoty jsou ekvivalentem výkonu na kolech, nebo klice?
Taky sem se chtěl zeptat jestli ten koeficien používáš i když měříš zrychlení 0-100km/h, čas na 400m atd., nebo při tomhle měření už zadáváš jen reálnou váhu auta (auto+řidič)?

Hodnoty jsou "prevedene" na vykon motoru OK
Nastaveni vahy nema vliv na cas, rychlost a ujetou vzdalenost. Tudiz klidne nastav 2 tuny, ale zrychleni bude stejne, cas na 400m take ... jen se Ti zobrazi excelentni vykon HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 20:28   Citovat  

rad bych obnovil tohle tema a poptal se na par veci co mi neni jasne
dneska sme merili 2 stejne auta a pokazde z toho lezly strasne male udaje okolo 120HP
tu vahu zadavas z maleho TP nebo ze stitku auta a pak to nasobis tim koeficientem *1,44 nebo auto zvazene na srotaku
vaha auta provozni nebo celkova
nejak mi to hapruje a to sem G-Techa kalibroval asi 3x a porad sem se nedostal ani na seriove hodnoty
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 21:03   Citovat  

Hondik napsal:
dneska sme merili 2 stejne auta a pokazde z toho lezly strasne male udaje okolo 120HP
tu vahu zadavas z maleho TP nebo ze stitku auta a pak to nasobis tim koeficientem *1,44 nebo auto zvazene na srotaku
nejak mi to hapruje a to sem G-Techa kalibroval asi 3x a porad sem se nedostal ani na seriove hodnoty

Moc by nám to pomohlo at se dostanem k nějakému reálnému výsledku.
Chceme měřit P5Gčka
EDIT: Jaké zadat data do gtechu ...neleze nám to do hlavy, asi nejsme až tak dobří angličtináři
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 22:14   Citovat  

jak bych to... hele pokouset se G-techem zmerit presny nebo papirovy vykon je jako kdyz se bude zacatecnik ve strelbe pokouset trefit pohyblivy cil z jedouciho auta ktery skace po tankodromu...

je tam tolik nepresnosti a takova chyba mereni ze se to vubec neda brat jako spravna hodnota.

To jedine kouzlo tohoto mereni je v tom, ze zmeris "neco" pred upravou, se naprosto stejnym nastavenim zmeris "neco" po uprave a porovnas vysledky kam se to pohnulo jestli k lepsimu nebo k horsimu a podle toho se zachovas. OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 22:21   Citovat  

PreludeZ napsal:
jak bych to... hele pokouset se G-techem zmerit presny nebo papirovy vykon je jako kdyz se bude zacatecnik ve strelbe pokouset trefit pohyblivy cil z jedouciho auta ktery skace po tankodromu...

je tam tolik nepresnosti a takova chyba mereni ze se to vubec neda brat jako spravna hodnota.

To jedine kouzlo tohoto mereni je v tom, ze zmeris "neco" pred upravou, se naprosto stejnym nastavenim zmeris "neco" po uprave a porovnas vysledky kam se to pohnulo jestli k lepsimu nebo k horsimu a podle toho se zachovas. OK

V tom máš si myslím pradvu, ted do toho čumim a ano jde se v tom vykousat a poznat co pomohlo a jaký je rodíl mezi 2mi auty v měříní na stejných hodnotách....videl sem g-tech poprvé v živote(římám mu tamagochi pořádnej výtlem )a doufam že by to mělo jit ale nastavit tak at nám to ukáže aspon trochu realnou hodnotu parametru...s brzdou to určite srovnat nejde...ale info by to hodit mělo, psali tady nekde odchylku pri sparvnem nastaveni cca 2%....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 22:49   Citovat  

Hondik napsal:

A ja si rikal, ze jsem to tu napsal docela jasne Úsměv

Zkusim znova.
Aktualni vaha vozu vcetne ridice = nejlepe si zajet na srotak a zvazit vcetne ridice. Pote vynasobit *1,44 ; zadat hodnotu do Gtecha ; zacit merit. Jinak kterou kalibraci myslis? Axialni se nema delat, nebot se defakto nikdy netrefis presne jako drive a tim prijdes o moznost realneho porovnani s drive ulozenymi vysledky. Nemluve o tom, ze ho tim spise rozladis.
PreludeZ> Tebe jsme merili hned po nakupu Gtechu. Neco jako nasobeni vahy koeficientem neexistovalo. Po procteni zahranicnich diskuzi a zavedeni koeficientu vykony prevazne odpovidaji papirove uvadenym vykonum vozu (pri mereni novych vozu). S brzdou se moc porovnavat neda, nebot vsichni vime, ze stejny vuz na ruznych brzdach = dost rozdilne hodnoty. Kam se na jejich odchylky hrabe odchylka Gtechu :twisted:

Ale jinak souhlasim, ze nejlepsi metoda je zmerit, udelat upravu, zmerit znovu aa.a..aa..a.. VTEC
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 22:57   Citovat  

ReNo napsal:
A ja si rikal, ze jsem to tu napsal docela jasne Úsměv

Zkusim znova.
Aktualni vaha vozu vcetne ridice = nejlepe si zajet na srotak a zvazit vcetne ridice. Pote vynasobit *1,44 ; zadat hodnotu do Gtecha ; zacit merit. Jinak kterou kalibraci myslis? Axialni se nema delat, nebot se defakto nikdy netrefis presne jako drive a tim prijdes o moznost realneho porovnani s drive ulozenymi vysledky. Nemluve o tom, ze ho tim spise rozladis.
PreludeZ> Tebe jsme merili hned po nakupu Gtechu. Neco jako nasobeni vahy koeficientem neexistovalo. Po procteni zahranicnich diskuzi a zavedeni koeficientu vykony prevazne odpovidaji papirove uvadenym vykonum vozu (pri mereni novych vozu). S brzdou se moc porovnavat neda, nebot vsichni vime, ze stejny vuz na ruznych brzdach = dost rozdilne hodnoty. Kam se na jejich odchylky hrabe odchylka Gtechu :twisted:

Ale jinak souhlasim, ze nejlepsi metoda je zmerit, udelat upravu, zmerit znovu aa.a..aa..a.. VTEC

No chce to nastavení otáček, myslím že 2x za sebou se to prá na hodnotu, Red line, brát v potas omezovač 6800 nebo opravdu kdy začíná červená ryska 7200, kalibrace a otačení g techu nahoru dolu doleva doprava a gameska s míčkem do čtverečku . má se to dělat v ruce nebo na rovném...je tam plno ruzných blbustek , už sem zkoušel google translate a nejak mi to nedava smysl....jinak ta černá křivka je L-E-J-Č-I ho F20...sám víš že jela pekelně....

Reno promin že s tim otarvujem ale vyplivlo to na nás nesmysly a tetris na to zapojit nešel Velmi šťastný

Copmlete Kachna vs Preludak.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Copmlete Kachna vs Preludak.jpg, 121.55 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 23:26   Citovat  

kachnacrx napsal:
No chce to nastavení otáček, myslím že 2x za sebou se to prá na hodnotu, Red line, brát v potas omezovač 6800 nebo opravdu kdy začíná červená ryska 7200, kalibrace a otačení g techu nahoru dolu doleva doprava a gameska s míčkem do čtverečku . má se to dělat v ruce nebo na rovném...je tam plno ruzných blbustek , už sem zkoušel google translate a nejak mi to nedava smysl....jinak ta černá křivka je L-E-J-Č-I ho F20...sám víš že jela pekelně....

Reno promin že s tim otarvujem ale vyplivlo to na nás nesmysly a tetris na to zapojit nešel Velmi šťastný

Se nediv ... na tom bezi jen GT5 .. mam poslat? HaHaaa

Kalibrace otacek Vam urcite sedi. Na rovince urcite jedete take ...
Pak vidim moznou chybu pouze v axialni kalibraci (gameska s mickem). To je prave ta nedoporucena. Pristroj by mel byt rozhodne polozen na absolutni rovine. Take jsem tim jednou prosel. Zadna sranda to nebyla naštvanej
Redline beru, kde opravdu zacina cervenaaa. Drive jsem tam daval omezovac, ale nakonec to fachalo lepe pri zacatku redline Úsměv

a take ... neotravujete. Proste si jen chcete zahrat Tetris pifko
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 0:25   Citovat  

snad nemusim rikat ze pridavani jakychkoliv koeficientu aby ses priblizil seriovym hodnotam je naprosto nesmyslne kdyz i neupravene auta po patnacti letech ty seriove hodnoty nemaji.
Zadavani cehokoliv jineho nez podle pravdy je jen takove svindlovani aby se ti ty vysledky vic libily ale s realitou to nema nic spolecneho...
Pripomina mi to kdyz jsme jako deti ve skole pocitali priklad, znali jsme vysledek a nemohli jsme prijit na to jak to spravne spocitat tak jsme ten nesmysl co nam vysel vynasobili vhodnym koeficientem aby nam to vyslo. Tohle je uplne to samy...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 6:22   Citovat  

tak zitra odpoledne to zkusime znovu na stejnem miste jako vcera
vymazu veskere udaje co tam byly a zacneme znovu a nejlepsi by bylo zjistit presnou vahu vozu at tam nezadavame same nesmysly
jinak po kalibraci sem hodnotu pretizeni mel 0,01g jak je na tom otackomeru vpravo dole a hodoty rpm taky sedely hledal sem v tom seznamu z tech 32 moznosti tak aby to priblizne odpovidalo otackomeru v aute s patricnou reakci na plyn
tak sem zvedav zitra
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 6:23   Citovat  

PreludeZ napsal:
snad nemusim rikat ze pridavani jakychkoliv koeficientu aby ses priblizil seriovym hodnotam je naprosto nesmyslne kdyz i neupravene auta po patnacti letech ty seriove hodnoty nemaji.
Zadavani cehokoliv jineho nez podle pravdy je jen takove svindlovani aby se ti ty vysledky vic libily ale s realitou to nema nic spolecneho...
Pripomina mi to kdyz jsme jako deti ve skole pocitali priklad, znali jsme vysledek a nemohli jsme prijit na to jak to spravne spocitat tak jsme ten nesmysl co nam vysel vynasobili vhodnym koeficientem aby nam to vyslo. Tohle je uplne to samy...

No děkuji za krásný příklad, ale obracíme se tady na Vás s radou jak to udělat co nejpřesněji reálu..a ne at nam z toho vyjede nějaký nesmyslný blábol !

To RENO: Pošli určitě cokoliv...uvítáme
Hra s míčkem neproběhla zrovna 2 x nejpřesněji...jen co je pravda.
OK -> redline nastavime na začínající červenou 7200rpm
".......redline Úsměv a také... " ????? jeětě nějaká důležitost ???
jejda tak promin že tě otravujem kuky kuk Se stydím , číst jsme všechno tady četli , google nějak nepomohl a jsme z toho trouch víc jelita no....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 7:17   Citovat  

PreludeZ napsal:

Jak pise kachna. Snazime se priblizit co nejvice hodnote vykonu motoru. Nevidim vubec nic zleho na nasobku vykonu podlozenou pevnou konstantou. Ostatne, i na na valcove brzde jsou pouzity "nasobky" pro zisk vykonu motoru. G-tech meri take jen vykon na kolech a my mame radeji vykon motoru OK
Meril jsem pres 200 aut. Z toho asi 30 uplne novych. Dle nich jsem si zjistil onu pevnou konstantu.
Joo, kdyby to byla variabilni hodnota, pak ok. Pak je to proste jen dopilovani si neceho pro vlastni pocit, ale variabilni proste neni.

Kachna > hru s mickem udelejte poradne. Vemte vodomerku a pohrajte si. Zaroven by to chtelo par novych aut zmerit a najit i svuj "nasobek" Mrk Poslu Ti do SZ nejaka dalsi mereni preludek. Mam tu svuj vuz, novy motor Lejciho apod Mrk
Minimalne dle G-zatizeni muzete porovnavat Mrk

Necht vas sila provazi kouř
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 7:50   Citovat  

kachnacrx napsal:
No děkuji za krásný příklad, ale obracíme se tady na Vás s radou jak to udělat co nejpřesněji reálu..a ne at nam z toho vyjede nějaký nesmyslný blábol !

vedel jsem ze tu ReNo bude obhajovat do krve svoji konstantu, uz jsem se s nim o tom nekolikrat bavil, proste to je vec na ktere se neshodneme, nicmene si myslim ze jsi nepochopil moji myslenku.

Snazil jsem se poradit, ze jestli chces nejaky hodnotny vysledek z mereni GT, musis udelat mereni pred upravou, po uprave a porovnat vysledky. Mereni musi probihat za co nejvice shodnych podminek takze stejna silnice tim samym smerem, stejna hmotnost auta, stejna teplota okoli a atmosfericke podminky atd. Pak se muzes podivat na grafy, porovnat je a rict: "ok, tahle uprava mi pomohla / uskodila" (nehodici se skrtni Úsměv )

Jestli ale je cilem tveho mereni "mel jsem 130 koni a ted mam 150" tak musis jet na motorovou brzdu (nebo aspon na valcovou), v tom ti GT nepomuze. OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 8:07   Citovat  

PreludeZ napsal:
vedel jsem ze tu ReNo bude obhajovat do krve svoji konstantu, uz jsem se s nim o tom nekolikrat bavil, proste to je vec na ktere se neshodneme, nicmene si myslim ze jsi nepochopil moji myslenku.

Snazil jsem se poradit, ze jestli chces nejaky hodnotny vysledek z mereni GT, musis udelat mereni pred upravou, po uprave a porovnat vysledky. Mereni musi probihat za co nejvice shodnych podminek takze stejna silnice tim samym smerem, stejna hmotnost auta, stejna teplota okoli a atmosfericke podminky atd. Pak se muzes podivat na grafy, porovnat je a rict: "ok, tahle uprava mi pomohla / uskodila" (nehodici se skrtni Úsměv )

Jestli ale je cilem tveho mereni "mel jsem 130 koni a ted mam 150" tak musis jet na motorovou brzdu (nebo aspon na valcovou), v tom ti GT nepomuze. OK

Zeptam se jednoduse. Kolik vozu jsi meril G-techem? U kolika z nich jsi mel moznost porovnat s vysledky z brzdy? Kolik diskuzi o g-techu jsi cetl (nepocitaji zdejsi)?

Nezlob se, ale nemas s pouzivanim g-techa prakticky zadne zkusenosti. Krom mereni sveho vozu. To jsme ale jeste nic netusili (nekdy rok 2007). Presto mi tu pises, ze hodnoty z g-techa neodpovidaji realite. Stojis proti nazoru osoby, ktera ho 4 roky pouziva a ma vsechny podklady, vcetne grafu z brzd g-techem merenych vozu KO

Take muzu jit do elektra a rici jim, ze ty jejich zesilovace hraji naprd, nebot si to proste myslim Nápad je tu!
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 10:59   Citovat  

ReNo napsal:
Zeptam se jednoduse. Kolik vozu jsi meril G-techem? U kolika z nich jsi mel moznost porovnat s vysledky z brzdy? Kolik diskuzi o g-techu jsi cetl (nepocitaji zdejsi)?

Nezlob se, ale nemas s pouzivanim g-techa prakticky zadne zkusenosti. Krom mereni sveho vozu. To jsme ale jeste nic netusili (nekdy rok 2007). Presto mi tu pises, ze hodnoty z g-techa neodpovidaji realite. Stojis proti nazoru osoby, ktera ho 4 roky pouziva a ma vsechny podklady, vcetne grafu z brzd g-techem merenych vozu KO

Take muzu jit do elektra a rici jim, ze ty jejich zesilovace hraji naprd, nebot si to proste myslim Nápad je tu!

rikal jsem ze to budes do krve branit a nemylil jsem se Úsměv me je to jedno pouzivej si konstanty jake chces, vydavej vysledky za co chces. Vysledky ale zustanou zatizene velkou chybou at uz vnejsimi vlivy, kalibraci, presnosti snimanim velicin, promerovanim pristroju, atd a to nezmenis. HaHaaa
Na to abys vedel jak veci funguji ti casto staci fyzika zakladni nebo stredni skoly, takze az ti nekdo bude cpat kliny do hlavy o tabletach do paliva tak vis ze keca prestoze se najdou lidi kteri budou do krve objahovat jejich funkcnost. S timhle je to stejne...

Zkus prijit nekam kde se seriozne zabyvaji merenim velicin a rict jim ze sis zmeril presne absolutni hodnotu a prubeh vykonu auta akceleracni metodou nekde venku na ulici (eliminaci sklonu vozovky jsi provedl merenim od oka), ze jsi pockal az nebude foukat vitr (tim jsi eliminoval vnejsi sily pusobici na vozidlo v nizkych rychlostech (jak jsi vyresil odpor vzduchu ve vyssich rychlostech nevim)), teplota vzduchu byla akorat, ze otacky motoru snimas rusenim pres zasuvku zapalovace a kalibraci jsi provedl pres nepresny otackomer na palubce kterej ukazuje plus minus 500 az 1000 rpm HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 11:15   Citovat  

No koukám že se zde střely nározy za mě jednich z nejzkušenějších OK
Nározy jsou velice zajímavé o tom žádna a určitě z obou stran jsou pro nás velice užitečné.
Proste chceme se pokusit změřit výkon vozů, je nám jasné že určitě se nebudeme pohybovat v přesných hodnotách ale chteli bychom se dostat na přibližné. Je to určite super věc kterou se dá zjistit zda nejaká úparava pomohla nebo ne, ale myslím že změřit výkon by to taky mohlo umet za takový prachy Velmi šťastný apson přibližně

Dotaz tudy : včerejší měření probíhalo na (dost) mokré vozovce-podle toho jak čtu tak to asi je chyba.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 12:16   Citovat  

PreludeZ napsal:
rikal jsem ze to budes do krve branit a nemylil jsem se Úsměv me je to jedno pouzivej si konstanty jake chces, vydavej vysledky za co chces. Vysledky ale zustanou zatizene velkou chybou at uz vnejsimi vlivy, kalibraci, presnosti snimanim velicin, promerovanim pristroju, atd a to nezmenis. HaHaaa
Na to abys vedel jak veci funguji ti casto staci fyzika zakladni nebo stredni skoly, takze az ti nekdo bude cpat kliny do hlavy o tabletach do paliva tak vis ze keca prestoze se najdou lidi kteri budou do krve objahovat jejich funkcnost. S timhle je to stejne...

Zkus prijit nekam kde se seriozne zabyvaji merenim velicin a rict jim ze sis zmeril presne absolutni hodnotu a prubeh vykonu auta akceleracni metodou nekde venku na ulici (eliminaci sklonu vozovky jsi provedl merenim od oka), ze jsi pockal az nebude foukat vitr (tim jsi eliminoval vnejsi sily pusobici na vozidlo v nizkych rychlostech (jak jsi vyresil odpor vzduchu ve vyssich rychlostech nevim)), teplota vzduchu byla akorat, ze otacky motoru snimas rusenim pres zasuvku zapalovace a kalibraci jsi provedl pres nepresny otackomer na palubce kterej ukazuje plus minus 500 az 1000 rpm HaHaaa

Jenze se tu nikdo nepre o zcela presny vysledek. Jedna se o priblizny vysledek v rozmezi +-2%.
Uzavru to podstatne jenodussi myslenkou.
Byl jsem na brzde v Brne .. a asi jako jediny jsem tu veril vysledku, ze?
Mailo byl na brzde na Jarove. Veril nekdo vysledku?
Vsichni vi, ze co brzda, ba dokonce co obsluha, to jiny vysledek. Ja s g-techem si drzim alespon stejny standard Velmi šťastný
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 12:21   Citovat  

Hehe jj presne a moje udaje na brzde uz jsou zastarale takze ano uz jim neverte jede to zase lepe Hihi
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.4.2011 , 12:24   Citovat  

kachnacrx napsal:
No koukám že se zde střely nározy za mě jednich z nejzkušenějších OK
Nározy jsou velice zajímavé o tom žádna a určitě z obou stran jsou pro nás velice užitečné.
Proste chceme se pokusit změřit výkon vozů, je nám jasné že určitě se nebudeme pohybovat v přesných hodnotách ale chteli bychom se dostat na přibližné. Je to určite super věc kterou se dá zjistit zda nejaká úparava pomohla nebo ne, ale myslím že změřit výkon by to taky mohlo umet za takový prachy Velmi šťastný apson přibližně

Dotaz tudy : včerejší měření probíhalo na (dost) mokré vozovce-podle toho jak čtu tak to asi je chyba.

Mokro by nemelo vadit, pokavad jsi nemel problemy s trakci. O vikendu se vam pokusim natocit video male "jak ovladat" Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Gtech pro RR - jak nejlépe zkalibrovat a měřit
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina