Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak se ovládá tempomat?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Elwecko je teď offline  Elwecko
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 14:48   Citovat  

Nevíte někdo, jak se používá tempomat na accordu 5g? Buď jsem blbej, nebo mi nefunguje Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 14:57   Citovat  

Tak musíš aktivovat tlačítko cruise, tím se zapne tempomat a potom tam jsou 4 tlačítka co si tak vybavuju, accel, deccel, resume a set. set si nastavíš rychlost, accel je přidat plyn, deccel je ubrat a resume dáš pokračovat nastavení v případě, že použiješ nožní brzdu.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 15:43   Citovat  

Je to jak pise DanTe. Hlavni vypinac je tlacitko "cruise", kdyz ho zmacknes, tak se na palubce rozsviti oramovany zeleny napis "cruise". Potom zmacknutim tlacitka "set" nastavis rychlost. Pokud auto rychlost nedrzi, je nekde problem. Accel/decel je jak pise DanTe, navic je tam i tlacitko "cancel", ktere aktualne nastavenou rychlost zrusi a auto zacne normalne brzdit motorem, stejnou funkci ma i seslapnuti spojky nebo brzdy. "Resume" pak auto zrychli/zpomali na posledni rychlost, ktera byla nastavena (tj. napr. jedes na tempomat 100, dojedes nakladak, tempomat vypnes bud cancel, prerazenim nebo seslapnutim brzdy a po predjeti kamionu zmacknes "resume", tim se auto znovu ustali na 100 km/h).

Jezdil jsem chvili s 5G 2.2 VTEC, tempomat obcas zlobil, bylo potreba ho vypnout/zapnout, protoze kontrolka sice svitila v poradku, ale na zmacknuti "set" nereagoval. Po par vypnutich/zapnutich se obvykle chytl. Co bylo pricinou nevim, auto nebylo moje a tedy jsem se o opravu nestaral.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 15:58   Citovat  

Ještě by stálo za to znmínit, že tempomat nefunguje při malých rychlostech...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 17:01   Citovat  

Stepa napsal:
Ještě by stálo za to znmínit, že tempomat nefunguje při malých rychlostech...
funguje nad 40km/h
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 19:09   Citovat  

Je to tak jak píšou výše, u A5G mi funguje od 30 do 180 km/h, ještě jen, že když je aktivní tak ti musí v budíkách vedle kontrolky dálkových světel svítit zelená kontrolka cruise a na volantu jsou jen dvě tlačítka s tím že každý tlačítko má dvojí funkci.

Pokud ti nefunguje zkoukni podtlakový hadičky u tempomatu (je u levého světla vedle servo pumpy) a lanko co k němu jde od šrtící klapky, někdy je trochu práce ho vyšteloat aby to fungovalo jak má ...
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 19:28  Naposledy upravil 83427 dne 24.7.2014 , 19:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Elwecko napsal:
Nevíte někdo, jak se používá tempomat na accordu 5g? Buď jsem blbej, nebo mi nefunguje Smutný

taky mi nešel dlouho zapnout. tlačítko set jsem držel dlouho a stejně když jsem po chvíli pustil plyn, začly padat otáčky. až najednou jednoho dne (asi po dvou letech vlastnictví ojetiny) to takhle zkusim a světe div se - najednou to šlo. A od tý doby mi funguje.

Existuje spousta podobných příběhů o tom jak jsou hondy samouzdravovací. Třeba ti časem taky začne fungovat Mr. Green

jinak jak už bylo napsáno výše, stiskneš tlačítko na palubce co je umístěný nad vyhřejvánim zadního skla. měla by se v něm rozsvítit zelená kontrolka. pak už jen stačí na volantu tak 3 vteřiny podržet tlačítko set (tušim že je to to spodní) a když dáš nohu z plynu tak by se na palubce měla rozsvítit zelená kontrolka cruise a auto by mělo držet rychlost. vypnutí kvůli předjetí většinou dělam krátkym lehkym sešlápnutim brzdy (alespoň to varuje auta za mnou že se něco bude dít)
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 19:30   Citovat  

83427 napsal:
taky mi nešel dlouho zapnout. tlačítko set jsem držel dlouho a stejně když jsem po chvíli pustil plyn, začly padat otáčky. až najednou jednoho dne (asi po dvou letech vlastnictví ojetiny) to takhle zkusim a světe div se - najednou to šlo. A od tý doby mi funguje.

Existuje spousta podobných příběhů o tom jak jsou hondy samouzdravovací. Třeba ti časem taky začne fungovat Mr. Green

To je pravda Velmi šťastný Ámen je to dobrý jinak já už bez tempomatu v autě jsem jak bez ruky, vždy když přesednu třeba do CRX tak jedu mačkám a ono nic Velmi šťastný pořádnej výtlem
   Návrat  
interfernet je teď offline  interfernet
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 22:15   Citovat  

Když jsem jel s klukem v naší 8G a ukazoval jsem mu jak funguje tempomat, tak mu to pořád nešlo zapnout. Jedno jo, pak zase ne. Nakonec jsem zjistil, že měl pořád nohu na spojce. Takže haxnu pěkně nabok na odkládací plochu a pak už tempomat tempomatoval jak měl.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.7.2014 , 0:39   Citovat  

Já mám zase na FR-V nějaký vachrlatý spínač na brzdovém pedálu a zřídka se mi stává, že musím nohou potáhnout pedál (aniž by bylo cítit, že se nějak znatelně pohnul, takže jde o milimetr třeba) k sobě a pak se nechá fixovat rychlost Se stydím
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2014 , 7:47   Citovat  

to mi připomíná že s pedálama se skutečně hejbalo. konkrétně mi tenkrát blonďák hejbal s nastavenim spojky. Možná proto ten tempomat předtim sepnout nešel (je fakt že ta spojka měla celkem krátkej chod) a pak "najednou" jo
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.7.2014 , 9:20   Citovat  

Díky moc, chlapi! Vyzkouším rady a uvidím Úsměv
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2014 , 23:39   Citovat  

No a hlavně když dáš set-jako udržovat rychlost nesmíš decelerovat, ani akcelerovat. používám ho skoro denně na a5g a když jedu c4g tak tam taky, jen je větší prodleva. tzn po dosažení rychlosti a zmáčknutí set se rozsvítí kntrolka na palubovce, ale po sundání nohy z plynu to cca 1-2s trvá než to dotáhne. u a5g je to rychlejší. jak už někdo radil musí být OK podtlakové hadice, správně nasazené lanko a OK čidlo spojky i brzdy
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.7.2014 , 10:29   Citovat  

Díky, chlapi! Hadička byla děravá a po výměně už to maká, jak má Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak se ovládá tempomat?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: