Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
vibrace pri brzdeni
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
senno je teď offline  senno
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2007 , 20:09   Citovat  

lidi kdyz jedu cca 80 a vic a brzdim z toho celkem ostre na 50 tak se mi klepe volant a drnci palubka celkem dost.nevite cim by to mohlo bejt???pritom predni kotouce sou sjety na soustruhu a bylo mi receno ze kdyz se mi neklepe pedal od brzdy kdyz brzdim tak ze tema to nebude,ze prej by se mi jinak klepal pedal.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Henďas je teď offline  Henďas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2007 , 20:13   Citovat  

Zkontroloval bych vůle v řízení, vyvážení kol a ty kotouče bych nevylučoval...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2007 , 20:25   Citovat  

taky bych začal vod tech levnějších věci ... vyvazit kola, pak se věnovat brzdam a nakonec řízení ...

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2007 , 20:55   Citovat  

my meli "sjete" kotouce na accu a taky se klepal jenom volant cca od 70 do 50 pedal byl v klidu

_rejpal_ je teď offline  _rejpal_
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2007 , 20:56   Citovat  

klepalo ti to i před stočením??? jestli ne ,tak bych nehledal závadu ve vyvážení...do pedálu tě bude kopat ABS...né rozvlněné brzdy(by to museli bejt několikamilimetrové vlny).Kolik ti zůstalo materiálu ,co to je za kotouče a co destičky ,staré nové a jakým způsobem si je zajížděl????

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2007 , 21:06   Citovat  

_rejpal_ napsal:
klepalo ti to i před stočením??? jestli ne ,tak bych nehledal závadu ve vyvážení...do pedálu tě bude kopat ABS...né rozvlněné brzdy(by to museli bejt několikamilimetrové vlny).Kolik ti zůstalo materiálu ,co to je za kotouče a co destičky ,staré nové a jakým způsobem si je zajížděl????

klepalo prave taky ale jeste vic a tak sem myslel ze to bude tim no kotouce to sou seriovy na c4g a desky taky,ale kotouc jeste nejni nakej slabej jeste tam ma materialu celkem dost.no kdyz mi to sjeli tak sem stim autem zase zacal normal jezdit zadny zavody to nebyly

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2007 , 21:08   Citovat  

HonDan napsal:
my meli "sjete" kotouce na accu a taky se klepal jenom volant cca od 70 do 50 pedal byl v klidu

no me to prave dela spis z tech vyssich rychlostí a pri prudsim brzdeni

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2007 , 21:18   Citovat  

senno napsal:
no me to prave dela spis z tech vyssich rychlostí a pri prudsim brzdeni

nam to delalo uplne nejvic pri te padesatce, na intenzite brzdeni nezalezelo

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2007 , 19:45   Citovat  

Mně lítal volant při brždění jako hrom,nový desky a je to úplně pryč papa

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 14:12  Naposledy upravil Wayne dne 20.9.2007 , 14:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Pri koupi A1G mi pan rikal,ze je treba taky sjet kotouce (nebudu rikat,ze predni,kdyz vzadu jsou bubny vlastne na vsech mych autech Cool ) na soustruhu a kdyz jedu zhruba zminovanou rychlosti,tak to kope do volantu,ale do pedalu ne - je potreba jen silneji nanho slapnout a uklidni se to.Pak to treba 2x dela normalne a pak zase tak.V mym pripade by to melo byt kotoucema,ale nemuzu vyloucit ani spatne sedly desky po vymene.Rozvazeny kola se poznaji tak,ze hazou pri urcite rychlosti dane jejich stavem a pri zrychleni je to lepsi,brzdeni na to moc vlivu nema.Totez se deje,kdyz jsou treba kola spatne centrovany na sroubech,ale to je opravdu vyjimka vznikla napr. nedodrzenim jejich utahovani do krize,kdyz kolo nema spravny prumer stredu.

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 14:27   Citovat  

ja pred vymenou mel staceny koutouce na predku, provizorne a je to tak ze ti to kope jen do rizeni, pedal je blbost, fakt. A staceni kotoucu se podari malokdy. Je to dost nejista vec, staci mala nepresnost. Lepsi je vzdy koupit novy kotouce, na brzdach se nema setrit! je to jedna z nejdulezitejsich veci na aute.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 14:50   Citovat  

Bitkar napsal:
A staceni kotoucu se podari malokdy.

Jo,to je neco jako odlehcovat original setrvak bez dynamickyho vyvazeni.Akorat to nastve,kdyz koupis auto,kde jsou novy kotouce a jsou zkriveny,jelikoz prodavajici pocital s prodejem a tak jim pekne nalozil,misto aby je poradne zajel naštvanej

ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 15:12   Citovat  

podle me nevyvazeny kola hazeji volantem i pri jizde:-) to by snad citil, ale jestli to hazi JEN pri brzdeni, tak bych to videl na kotouce nebo ty desticky. Ja jsem stocenym kotoucum na soustruhu nikdy neveril, stejne mi pak na kadettovi hazeli, ale asi to bylo tim, ze jsem jim hnedka daval "napit" na sprintech Se stydím Mr. Green

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 15:47   Citovat  

Bitkar napsal:
ja pred vymenou mel staceny koutouce na predku, provizorne a je to tak ze ti to kope jen do rizeni, pedal je blbost, fakt. A staceni kotoucu se podari malokdy. Je to dost nejista vec, staci mala nepresnost. Lepsi je vzdy koupit novy kotouce, na brzdach se nema setrit! je to jedna z nejdulezitejsich veci na aute.

Nechal jsem stocit nejedny kotouce a nikdy jsem nemel sebemensi problem a to se nebavim v jednotkach kusu, ale dalo by se rict desitkach a ze zkusenosti i stovky. Pri pretaceni jsou dulezite 2 faktory a to ty, ze musi byt dokonale ocistena dosedaci plocha kotouce zevnitr a zvenku. a nasledne ocistit poradne i naboj kola. Nemuze se potom stat zadna chyba.

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 16:08   Citovat  

kazdy ma jiny zkusenosti... ja uz slysel od vice lidi.. i Kuhnel mi to rikal, ze je tak 40% uspesnost, ze staceni je hodne provizorni vec. Ale urcite to taky bude v tom jak si s tim kdo pohraje a jak to umi a jak kvalitne je na to vybavenej.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 16:29   Citovat  

Bitkar napsal:

ja se chystam koupit novy kotouce ale tohle byla zatim nutnost pze na nich od predchoziho majtele byly vlny jak radky na brambory Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 16:30   Citovat  

ChuCky napsal:
podle me nevyvazeny kola hazeji volantem i pri jizde:-) to by snad citil, ale jestli to hazi JEN pri brzdeni, tak bych to videl na kotouce nebo ty desticky. Ja jsem stocenym kotoucum na soustruhu nikdy neveril, stejne mi pak na kadettovi hazeli, ale asi to bylo tim, ze jsem jim hnedka daval "napit" na sprintech Se stydím Mr. Green

jj mam v planu novy,tak budou snad co nejdriv Úsměv

_rejpal_ je teď offline  _rejpal_
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 16:38   Citovat  

pánové...ta doba není ještě hluboce za náma...kdy nic nebylo...v TOSu Čelákovice se kotouče stáčeli o sto šest(děje se i do dnes) ba co víc,z větších se vyráběli jiné,z obložení paken na bubnové brzdy náklaďáků se dělalo obložení na osobáky ,předělávali se i destičky a podob...jde o to kdo a jak to dělá a jestli je vhodné na konkrétním kuse to udělat.... a to se nebavím jen o dobovích šáde,žiguli, trabi apodob...

Václav je teď offline  Václav
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 17:36   Citovat  

Já když sem měl kotouče čerstvě udělané tak mi to dělalo taky ale po nějakejch km si to sedlo a bylo to v pohodě. Jinak ted co mám jiný auto tak mi to dělá taky a když brzdim hodně intenzivně tak se mi přesttane klepat volant a začne se klepat brzdový prdál

petrveit je teď offline  petrveit
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 17:47   Citovat  

Snad jen ninja zde zminuje to nejdulezitejsi, a to dukladne ocisteni obou dosedacich ploch. Pokud je naboj zarezly, trva mi jeho poradne ocisteni minimalne hodinu. Jinak s brzdami jsem si uzil spoustu legrace :twisted:

mikos je teď offline  mikos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2014 , 17:58   Citovat  

Ahoj, tak už mám na Accordu asi pátou sadu předních brzd a opět se mi po zhruba 2000km objevují vibrace ve volantu při brždění. Při montáži měřena házivost náboje i kotoučů a vše v toleranci. Mám nové tlumiče, spodní silentbloky, levé horní rameno, celé řízení i uložení stabilizátoru. Nevím, jestli s tím může souviset to, že když jedu zhruba 110km/h po rovině, tak je vše v pořádku, jakmile ale trochu začnu zatáčet, tak se mi trochu rozklepe volant, dělá to na zimních i letních pneu (kola vyvážená). Už mě snad napadá jen vnější klouby poloos. Že by měli trochu vůli a tím se ničí i ty kotouče, jinak už nevim.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2014 , 18:08   Citovat  

mikos napsal:
Ahoj, tak už mám na Accordu asi pátou sadu předních brzd a opět se mi po zhruba 2000km objevují vibrace ve volantu při brždění. Při montáži měřena házivost náboje i kotoučů a vše v toleranci. Mám nové tlumiče, spodní silentbloky, levé horní rameno, celé řízení i uložení stabilizátoru. Nevím, jestli s tím může souviset to, že když jedu zhruba 110km/h po rovině, tak je vše v pořádku, jakmile ale trochu začnu zatáčet, tak se mi trochu rozklepe volant, dělá to na zimních i letních pneu (kola vyvážená). Už mě snad napadá jen vnější klouby poloos. Že by měli trochu vůli a tím se ničí i ty kotouče, jinak už nevim.

Taky bych asi šel po poloosách.
Anebo i přední ložiska by mohla být špatná. Zkontroluj jestli nemají vůli.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2014 , 18:12  Naposledy upravil Becky dne 2.1.2014 , 18:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:

kdyby mely vuli tak to musi hucet jako pilinak, vuli bych hledal jinde

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2014 , 18:24   Citovat  

Petr 78 napsal:

na nová ložiska mám najeto tak 15000km. Asi zkusim vyměnit ty vnější klouby, protože v tahu ani jinak žádný vibrace nemám, proto si myslím, že ty vnější.

Madvad je teď offline  Madvad
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2014 , 17:13   Citovat  

caute vcera som si bol pojazdis so svojou daily car a zistil som ze pri rychlosti cca 130 km/h jemne stupim na brzdovy pedal tak citim jemne vibracie na volnte a ak tak dlhodobo jemne brzdim tak sa vybracie zintenzivnuju ....ale akonahle v rovnakej rychlosti stlacim pedal 2x prvy krat slabsie a druhy silnejsie tak to nerobi....2x preto lebpo hlavny brzdovy uz nie je co byval ale aj tak by to koli hl.valci nemalo robit tie vybracia a brzdy mam pomerne nove kotuce brembo max drazkovane a dosticky ferodo ds performance 2500 a nerozumiem preco to vybruje diiky za typy přátele

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2014 , 20:09   Citovat  

Madvad napsal:
caute vcera som si bol pojazdis so svojou daily car a zistil som ze pri rychlosti cca 130 km/h jemne stupim na brzdovy pedal tak citim jemne vibracie na volnte a ak tak dlhodobo jemne brzdim tak sa vybracie zintenzivnuju ....ale akonahle v rovnakej rychlosti stlacim pedal 2x prvy krat slabsie a druhy silnejsie tak to nerobi....2x preto lebpo hlavny brzdovy uz nie je co byval ale aj tak by to koli hl.valci nemalo robit tie vybracia a brzdy mam pomerne nove kotuce brembo max drazkovane a dosticky ferodo ds performance 2500 a nerozumiem preco to vybruje diiky za typy přátele

A nemůžou ty vibrace způsobovat právě ty drážky na kotoučích?

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2014 , 21:32   Citovat  

Petr 78 napsal:
A nemůžou ty vibrace způsobovat právě ty drážky na kotoučích?

Drazky zpusobuji susteni, hluk pri brzdeni, ne vibrace. Pokud to vibruje evidentne pri vzrustajici teplote (delsi brzdeni), pak bych to videl bud na spatne zajete kotouce + desky, nebo v horsim pripade az na "zkrouceny" kotouc (austeniticke plotny na kotouci).
Pokud to neni moc (pro ten horsi pripad), muze pomoct poradne prohrati kotouce brzdenim z vysoke rychlosti a naslednym co nejdelsim vychlazenim pri jizde bez pouzivani brzd, radsi pak i odstavit auto na nejakou dobu. Jestli to nepomuze, pak vymena kotoucu a nejspis i desticek.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2014 , 1:40   Citovat  

Becky napsal:
kdyby mely vuli tak to musi hucet jako pilinak, vuli bych hledal jinde

Přesně tak Martine.

1) poloosy by o sobě dávaly vědět stále
2) ložisko by hučelo dosti znatelně
3) pokud Ti to dělá v určitých rychlostech a i na zimních a i na letních, tak bude má otázka jednoduchá: jaké máš kola léto ALU a zima "plechotrony čili plechy"?

Já mám na léto RC design 15" ALU a na zimu OEM HONDA plechy.

Při jízdě do 115km/h dle GPS na letních ALU pohoda, jakmile zatáčím či jedu zatáčku nastanou vibrace a zmizí (zmírní se) až nad 125-130km/h. U zimních plechových discíh, žádný problém. Problém jsme ohodnotily špatnými středovými kroužky. Nechal jsem vyrobit nové z houževnatého tvrdzeného nylonu, sada Kč 910,- moje už to měly za sebou, přímo dle kola na míru. Snad na jaře neucítím už nic.

Tak pak napiš.

M.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2014 , 8:21   Citovat  

M@jk napsal:
Přesně tak Martine.

1) poloosy by o sobě dávaly vědět stále
2) ložisko by hučelo dosti znatelně
3) pokud Ti to dělá v určitých rychlostech a i na zimních a i na letních, tak bude má otázka jednoduchá: jaké máš kola léto ALU a zima "plechotrony čili plechy"?

Já mám na léto RC design 15" ALU a na zimu OEM HONDA plechy.

Při jízdě do 115km/h dle GPS na letních ALU pohoda, jakmile zatáčím či jedu zatáčku nastanou vibrace a zmizí (zmírní se) až nad 125-130km/h. U zimních plechových discíh, žádný problém. Problém jsme ohodnotily špatnými středovými kroužky. Nechal jsem vyrobit nové z houževnatého tvrdzeného nylonu, sada Kč 910,- moje už to měly za sebou, přímo dle kola na míru. Snad na jaře neucítím už nic.

Tak pak napiš.

M.

já mám orig. alu 15 a na zimu orig. plecháče. U obou stejný rozměr pneu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2014 , 8:52   Citovat  

mikos napsal:
já mám orig. alu 15 a na zimu orig. plecháče. U obou stejný rozměr pneu.

ještě mě napadla jedna věc. které jsem zatím moc nevěnoval pozornost. To auto, než jsem ho koupil dostalo ránu na PP kolo, asi od obrubníku nebo díry, ale deformovalo to i ten plech. disk (ten jsem pochopitelně vyměnil). Může to mít souvislost? Já mám podezření na ty vnější klouby poloos, nebo aspoň jen ten pravý

Obsah fóra Honda-club.cz   
vibrace pri brzdeni
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina