Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Digi foťák okolo 6000kč (max 8000)?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:18  Naposledy upravil Jauda dne 11.6.2008 , 9:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jelikož je tu pár lidiček, který dělaj do fotografování a podle mě to perfektně umějí, rád bych se zeptal, co byste poradili za novej foťák koupit? Plánuju koupi, ale vůbec se neorientuju na trhu.. chci, aby to dělalo kvalitní fotky jak exteriéru, tak interiéru a to i za tmy, resp. šera a nechci nějakej 3Mpix foťák za 2000kč.. spíš něco kvalitnějšího, možná i digi zrcadlovku, ale to v té ceně asi neklapne.. můžete mi poradit v té ceně okolo 6-8000kč? Plánuju to možná vzít na splátky přes nějakej obchoďák, jako je electroworld nebo tak, tak jestli se to vyplatí nebo radši zajít do nějakýho special shopu..

A kdyby jste věděli i o nějakým "jetým", možná by bylo taky vhodný..

Chci se na tom naučit pořádně fotit, ale hlavně to chci taky proto, protože nic nemám a nechci si pořád od někoho pujčovat..

Tak sem s návrhy, postřehy a nabídkami..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marab je teď offline  marab
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:26   Citovat  

Já osobně bych šel do něčeho takového odkaz Používám občas jeho předchůdce a jsem nad míru spokojený. Hlavně to není velká kraksna, kterou musíš nosit v brašně přes rameno....
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:31   Citovat  

Já používám panasonic DMC- FZ 20 a jsem s ním spokojený
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:31   Citovat  

podle me je tohle dobra volba, za prijatelny peniz
Panasonic FZ18
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:39   Citovat  

No právě přemýšlím, jestli nějakou tu větší potvoru, jako je ten Panasonic DMC-FZ18 nebo spíš klasickej kompakt.. mě je to celkem jedno, ale myslel jsem, že u těch kompaktů stejná výbava bude dražší.. ale jinak ta cena už je moc, chci fakt něco okolo těch 6000kč, maximální hranice těch 8000kč.. 9000kč už asi ne..

Co ty electroworldy, datarty a jim podobný obchody? Doporučíte nebo se jim vyhnout??
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:47   Citovat  

Z kompaktů se mi líbí SONY - jen scvakneš kryt objektivu dolů a je připraven fotit, žádné vyjíždění objektivu... Máme starší model a ujde... Ale na super fotky nestačí... Na to budeme kupovat zrcadlovku, ale ta je trochu (skoro 2x) nad Tvůj limit...

Ten Panasonic nevypadá špatně...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:49  Naposledy upravil shaman dne 11.6.2008 , 9:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

V electroworldu jsou vyšší ceny než v nějakým malým specializovaným obchodu
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:51   Citovat  

Hellborn napsal:
Z kompaktů se mi líbí SONY - jen scvakneš kryt objektivu dolů a je připraven fotit, žádné vyjíždění objektivu... Máme starší model a ujde... Ale na super fotky nestačí... Na to budeme kupovat zrcadlovku, ale ta je trochu (skoro 2x) nad Tvůj limit...

Ten Panasonic nevypadá špatně...

CHtěl bych právě něco s větším optickým zoomem.. jinak se mi tento moc nelíbí designově.. zrcadlovku nee no.. a nechci super mega kvalitní fokty, ale nic podprůměrnýho.. stejně nakonec záleží na tom, kdo to fotí..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:54   Citovat  

sh@m@n napsal:
V electroworldu jsou vyšší ceny než v nějakým malým specializovném obchodu

Vyšší dle předpokladu, otázka je, o kolik.. jak říkám, chci to nejspíš na splátky (10 splátek), tak nevím, jestli to v nějakým malým specializovaným obchodě vůbec půjde.. ale asi jo v dnešní době..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:56   Citovat  

Jauda napsal:
CHtěl bych právě něco s větším optickým zoomem.. jinak se mi tento moc nelíbí designově.. zrcadlovku nee no.. a nechci super mega kvalitní fokty, ale nic podprůměrnýho.. stejně nakonec záleží na tom, kdo to fotí..

No u toho Soňáka musíš dávat pozor,abys neměl prst v objektivu... Jinak jsem s tím foťákem spokojený - velký display vzadu na náhled fotek je super.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:57   Citovat  

To záleží jaký sis vybral foták a splátky asi nebudou problém
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 9:57   Citovat  

Fotim taky panasonicem, můžu doporučit OK
mam DMC-FZ8 a velká spokojenost.... není velikej jak FZ18 a na fotkách moc rozdíl není
stál mě 6500,- + 500 pouzdro + 550 polarizační filtr
tudy odkaz
ještě uvažuju o stativu...
jinak zoom optickej 12x na 7mpx a 18x na 5mpx

a pak to celý vyměnim za zrcadlo Velmi šťastný

tu máš vlákno panasonicu tudy odkaz jsou tam fotky každýho modelu
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 10:03  Naposledy upravil Jauda dne 11.6.2008 , 10:06, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

xenon04 napsal:
Fotim taky panasonicem, můžu doporučit OK
mam DMC-FZ8 a velká spokojenost.... není velikej jak FZ18 a na fotkách moc rozdíl není
stál mě 6500,- + 500 pouzdro + 550 polarizační filtr
tudy odkaz
ještě uvažuju o stativu...
jinak zoom optickej 12x na 7mpx a 18x na 5mpx

a pak to celý vyměnim za zrcadlo Velmi šťastný

tu máš vlákno panasonicu tudy odkaz jsou tam fotky každýho modelu

Něco takovýho jsem si představoval.. zkusím omrknout ceny tady v Olmiku.. a tady ho mají za dobrou cenu koukám..
   Návrat  
el_jam je teď offline  el_jam
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 10:04   Citovat  

no hlavne at to neni neco jako Fuji nebo Kodak ... ty softwary k tomu, to je na facku..
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 10:04  Naposledy upravil Bitkar dne 11.6.2008 , 10:10, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ja bych koupil bud tohle nebo neco od fuji FinePix S5800, FinePix S8000fd, FinePix S5700 dle priorit a ceny.

Jo Jaudo: na pixmanii zapomen, ceny dobry ale je to francouzska firma co tu ani nema poradne sidlo a nejsou tu zapsany, z toho vyplyva dost problem pri reklamaci, jednou byl o tom clanek, tusim asi na idnes. Jsou to pekny sizunkove.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 10:07   Citovat  

el_jam napsal:
no hlavne at to neni neco jako Fuji nebo Kodak ... ty softwary k tomu, to je na facku..

Hodnotis fotaky dle softwaru k nim, kterej stejnak neni potreba?? zajmavej pristup. Fuji maj jedinecnou technologii snimaciho chipu, maj ho prokladanej a maj tam pomocny pixely, muzou si dovolit velkou citlivost s malym sumem. Ovladani maj taky super, mal jsem v ruce jeden ultrazoom a jednu zrcadlovku od nich a Fuji jednoznacne doporucuju. Navic jsem mlady koupil dle jejiho prani kompakta, je taky v pohode. Face detection taky funguje fakt dobre treba. Fakt to jsou dobry fotaky. CD se softwarem vetsinou dukladne zalozim aniz bych ho dal do kompu.
   Návrat  
klema je teď offline  klema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 10:10   Citovat  

Jauda napsal:
Něco takovýho jsem si představoval.. zkusím omrknout ceny tady v Olmiku.. a tady ho mají za dobrou cenu koukám..

Cus pane,ja mam tu dmc-fz7 za 130 doliku i prislusenstvim a kartou a jsem s nim spokojenej,je o neco horsi,ale ma toho dost na to domaci foceni šuk !A u nas je taky lacinej! Je to tam.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 10:16   Citovat  

klema napsal:
Cus pane,ja mam tu dmc-fz7 za 130 doliku i prislusenstvim a kartou a jsem s nim spokojenej,je o neco horsi,ale ma toho dost na to domaci foceni šuk !A u nas je taky lacinej! Je to tam.

Je zdar chlapaku, ty máš čas zajít na net?? Jak je?? No Bitkarovi celkem v tomto věřím (ne že tobě ne HaHaaa ), protože dělá v tom oboru.. takže to fuji mi padlo do oka a pak ten lumix fz8.. zkusím zajít do nějakýho shopu, kde je budou mít oba a uvidím..
   Návrat  
el_jam je teď offline  el_jam
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 10:28   Citovat  

Bitkar napsal:
Hodnotis fotaky dle softwaru k nim, kterej stejnak neni potreba?? zajmavej pristup. CD se softwarem vetsinou dukladne zalozim aniz bych ho dal do kompu.

tak to jsi asi jeste nemel v ruce nejaky pekny kousek od Kodaku, tam kdyz zalozis CD, tak se na ty fotky muzes divat maximalne tak primo ve fotaku..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 10:34   Citovat  

el_jam napsal:
tak to jsi asi jeste nemel v ruce nejaky pekny kousek od Kodaku, tam kdyz zalozis CD, tak se na ty fotky muzes divat maximalne tak primo ve fotaku..

Jo kodak nedela zadny high-end. to souhlasim, ani jsem zadnej v ruce nemel, naposledy jako dite nejakej kompakt na film :D ... takze nevim jak to maj se softwarem, ale obvykle neni zadnej potreba a je lepsi ho neinstalovat. Maximalne pokud mas neco lepsiho a fotis RAWy, tak na jeji upravu, pripadne konverzi neco je dobry mit, ale nekdy poslouzi i neorigo programek (treba Faststone prohlizec). Kazdopadne kodak bych nekoupil (si i vzopominam ze delali vic megapixelovy fotaky jen interpolaci na vetsi, takze shit kvalita). Ale na Fuji mi nesahej :) malem jsem kdysi koupil i sobe. Nakonec jsem si koupil Konicu-Minoltu Z3 a jsem i po 3 letech celkem spokojenej.
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 10:37   Citovat  

na hrani je slusna starsi KM z3 .... 4mpix, optika 12x, makro od 1cm ... kdyz si clovek pohraje, tak z toho lezou solidni vysledky.

tudy odkaz

... ale taky koukam po nejakem opravdickem digi zrcadle ...
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 10:54   Citovat  

Já mám [web:6de102a283]http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48451[/web:6de102a283] a docela spokojenost. Slušný poměr cena / výkon.
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 11:08   Citovat  

Tak už tu bylo řečeno dost. Já se v těch kompaktech tolik nevyznám, ale ani těch Kodaků bych se tolik nebál, je to značka, která má dlouhodobé zkušenosti. Nicméně kompakt se mi dostane do ruky, jen když mi ho někdo půjčí a z toho si člověk moc obrázek neudělá.

Co se týče toho rozpočtu, tak na "zrcadlo" to opravdu nestačí. Možná nějaký starší použitý kousek, ale jelikož jsi psal, že Ti záleží i na rozsahu zoomu, tak na slušné obketivy by padlo několikanásobně víc.

Dobře si taky rozmysli, na co ten přístroj budeš chtít skutečně používat, protože všechno má své pro a proti. Pokud to budeš s focením myslet vážně, tak nakonec zjistíš, že ta zrcadlovka bude asi nevyhnutelnost. Možná je ale lepší jít cestou "vyždímat maximum z kompaktu a přejít o třídu výš"
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 11:10  Naposledy upravil Jauda dne 11.6.2008 , 11:14, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Takže do užšího výběru jsem předběžně vzal tyto:
Panasonic DMC-FZ8EG-S, 7.2MP, 12x zoom
FUJI FinePix S1000fd kompakt, 10.0Mpix, 12x zoom
FUJI FinePix S8000fd kompakt, 8.0Mpix, 18x zoom + SD1GB

Teď kterej??
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 11:12   Citovat  

Sel bych do Panasonica OK
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 11:14   Citovat  

já doporučím Panasonic DMC-TZ5 : tudy odkaz

z Amériky ho mám za 5500 Je to tam. fotí fakt bezvadně a umí i HD video,ale nejvíc je stejně 10x ZOOM na kompakt fakt geniální Honda
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 11:17   Citovat  

Já bych bral z této trojice ten poslední, ovšem není tam zmínka o stabilizátoru. Že by ho neměl? To je určitě důležité kritérium a další pro mě je širokoúhlé ohnisko. Ten Panasonic začíná až 36, což není nic moc, obě Fuji začínají níž, pro mě je tohle taky velké +.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 11:21  Naposledy upravil Bitkar dne 11.6.2008 , 11:27, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jauda napsal:
Takže do užšího výběru jsem předběžně vzal tyto:
Panasonic DMC-FZ8EG-S, 7.2MP, 12x zoom
FUJI FinePix S1000fd kompakt, 10.0Mpix, 12x zoom
FUJI FinePix S8000fd kompakt, 8.0Mpix, 18x zoom + SD1GB

Teď kterej??

moudrej vyber, rekni presne v jakych podminkach budes fotit nejcasteji nebo bude nejdulezitejsi aby vynikal... tusim ten jeden Fuji totiz umi i ISO6400, coz je mazec a dobra zbran proti :mravenec:, ikdyz uz tam bude urco videt sum, ale ten se da pak do jisty miry prefiltrovat nebo omezit tim ze budes fotit v mensim rozliseni (coz budes, vetsinou staci i 2Mpx kdyz nefotis designovy fotky na pozdejsi upravu). Jeslti budes fotit hodne lidi, tak se ti hodi i ta face detection. Pak jestli budes potrebovat hodne zoomovat (a to zoom jeste nahradi castecne rozliseni) atp. A pak je tu jeden dalsi a jasnej parametr, kterej ti pomuze hodne, protoze vsechny jsou celkem na urovni, a tj. CENA :)
jo a jeste potvrzuju slova neyova a doplnim ze ma stabilizaci obrazu.

Ja osobne bych to videl na S8000fd.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 11:24   Citovat  

neyo napsal:
Já bych bral z této trojice ten poslední, ovšem není tam zmínka o stabilizátoru. Že by ho neměl? To je určitě důležité kritérium a další pro mě je širokoúhlé ohnisko. Ten Panasonic začíná až 36, což není nic moc, obě Fuji začínají níž, pro mě je tohle taky velké +.

tady podle toho vypadá, že má stabilizaci.. asi do něj půjdu.. Je to tam.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 11:29   Citovat  

Bitkar: zatím jsem fotil jen půjčeným kompaktem Lumix od bráchu a jinak foťákem v mobilu (k750i - hrůza celkem) a podmínky většinou šero..
Jinak bych to viděl tak, že bych fotil hlavně auta a lidi, většinou za dne (slunewčno/oblačno), pak hlavně nějaký ty naše výlety, srazíky, ale chtěl bych zkusit i nějaký designový fotky, nějaký ty pohybový.. já moc nevím.. chci se to hlavně naučit, protože bych se v budoucnu rád věnoval něčemu podobnýmu (grafika atd.).. ale nevím, co mě čeká a co mám čekat já.. Se stydím
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Digi foťák okolo 6000kč (max 8000)?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina