Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
predane
Fórum: Prodám auto
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
palo_lude je teď offline  palo_lude
PříspěvekZaslal: 7.7.2014 , 22:13   Citovat  

predane

Caute,
nastal cas ponuknut moju Hondu niekomu inemu... Ble

ide o prelude 5g, model BB9, teda povodne s F20A4 motorom a manualnou prevodovkou. neskor som swapol H22A motor. dovod swapnutia bol ten, ze ked som kupoval auto, nenasiel som BB6/BB8 prelude v tak dobrom stave ako som pozadoval. preto som sa vtedy rozhodol pre BB9 aj napriek slabsej motorizacii.

je to rok vyroby 1998, ale do Europy prisla lodou az v 01/1999, je to model 1999. mala okrem ineho vyhrievane sedacky, klimu samozrejme, vyhrievane vonkajsie zrkadla, stresne okno a chladic kvapaliny serva - teda ide o model po nejakych tych vylepseniach. ti co poznaju prelude, tak vedia o co ide.

auto som kupil v roku 2009 ako desatrocne, malo 68 tkm, po prvom majitelovi, ktory bol nejaky starsi pan. auto som doviezol z okolia Frankfurtu nad Mohanom. od kupy som s tym jazdil iba ja, prevazne vikendy, moja praca mi casto neumoznuje pouzivat auto cez tyzden. auto bolo pocas mojho vlastnictva vzdy garazovane a dostavalo vacsiu starostlivost ako potrebovalo. auto som pouzival podla mna dost setrne, tomu zodpoveda aj aktualny stav. v interieri stale nic nevrze, nebucha, proste stare poctive auto, ziadne lacne plasty... Prelude nevidel ziadne preteky, ani slalom, ani sprinty, nikdy... planoval som mat toto auto "naveky", a tomu zodpovedali aj investicie do servisu a oprav. ale akosi sa prihodilo, ze mam vela aut a nieco chcem predat. takze sanca pre niekoho s dobrym vkusom Mrk

k vybave: k vyssie spomenutemu som vymenil prastare kazetove radio - nebolo OEM honda, za nejake JVC s mensim displayom a doplnil som cuvaciu kameru. inak je vybava na urovni serioveho auta okrem nizsie popisanych zmien.

zmeny/prestavby:

swap motora, prevodovky, ECU a vsetkeho okolo toho - doviezol som swap balicek z japonskej preludy SIR S-spec s H22A motorom a prevodovkou M2Z4. znalci vedia, ze toto bola jedna z dvoch verzii, ktore mali v prelude seriovo 220ps (okrem SIR S-spec este aj japonska Type S). SIR S-spec sa lisil od Type S okrem ineho v tom, ze nemal ATTS, ale klasicky Torsen samosvorny diferencial, seriovo. cize moja preluda ma LSD. a kedze cely swap bol kompletny, prisla k tomu aj Japonska riadiaca jednotka, ta ma seriovo limiter na 180 km/h ako vsetky seriove japonske auta v JDM specifikacii. da sa to odstranit, no ja som tuto potrebu nikdy nemal. nikdy som na tom nechcel jazdit rychlejsie, resp neslo mi o maximalnu rychlost...

kolesa - z USA som importoval ENKEI RPF1 16x7 ET43, nejde o ziadny fake, tie ja netolerujem... pneu su Conti 205/50 R16. auto nikdy nemalo 17-tky resp sirsie pneu. opat, nemal som na to dovod.
okrem toho mam este OEM 16-tky z civica MB6 tusim, v sawblade designe. tie pouzivam vylucne ako obutie do garaze na zimu, aby auto nestalo na letnych.

pruzenie - tlmice koni sport s nastavitelnym tlmenim, struny eibach. stale komfortne zvazenie, prelude bol vzdy gran tourer v mojich ociach a nechcel som to nejakymi tvrdymi coilovermi pokazit.

brzdy - swapol som predne brzdy z Accorda Type R, teda dvojpiestiky namiesto jednopiestikov a priemer 300mm. brzdia dost jedovato a pritom sa krasne vojdu pod lahucke 16-tky. pre zaujimavost na ATR kotucoch som daval zmensovat stredovu dieru vo firme co pripravuje takto kotuce aj pre okruhove auta.

vyfuk - opat z USA som importoval novy nepouzity Mugen twinloop catback, neskor som dokupil aj Mugen zvody. v AMA mi dorobili novy katalyzator, takze som presiel emisnou kontrolou na limity dvojlitra Cool
zvuk je fenomenalny podla mojho nazoru, twinloop je pri rozumnej jazde stale dostatocne tichy a aj vdaka zvodom ma auto spustu krutaku odspodu, takze kludna jazda je aj ticha jazda.
tu je nejake youtube video z USA, pre ilustraciu ako znie tento vyfuk. nejde o moje auto!!!
tudy odkaz

dalsie upgrady - lahsi F1 racing zotrvak. ide o ocelovy, jednodielny, dokonale vyvazeny produkt. pred montazou sme ho kontrolovali, bol vyvazeny na nulu a nemuseli sa robit ziadne zasahy. dalej styri rozpery - ocelove, dve predne, dve zadne, spodne, horne. nieco od Ultra Racing, jedna je custom. no a doplnil som OEM japonske zlte hmlovky, paci sa mi ten stary vyzor aut so zltymi hmlovkami. mam k tomu ale aj nove, nikdy nepouzite cire hmlovky, tiez OEM samozrejme.

interier - vzdy som chcel japonsky, cerveno cierny interier. casom sa mi to podarilo zrealizovat a vysledok vydite na fotkach. swapol som koberec, sedacky, stredovu konzolu a vyplne dveri. originalne cierne kusy stale mam. japonske sedacky nie su vyhrievane, ale kedze je to moje letne auto, toto mi nevadilo.
okrem toho som pridal este klasicky carbon look OEM paket, k tomu v rovnakom dizajne budiky z japonskej Type S preludy - teraz spravny otackomer a aj rychlomer Velmi šťastný

najazd:
ked som swapoval motor, auto malo 115tkm. zaroven som menil aj budiky, ktore vtedy mali o 15tkm viac. teda 130tkm. teraz ukazuju 162tkm, teda auto ma realnych 147tkm. motor mal mat podla predajcu v case kupy do 60tkm, ale neviem to overit. urcite ma menej ako auto, ma plnu kompresiu, je cisty a viac ma nejak netrapilo.

nedokonceny upgrade - dorabka tempomatu. cast je uz v aute. treba este nahodit elektriku (komplet prichystana), ale nejak som sa k tomu casovo nedostal. k tempomatu mam prichystany pre noveho majitela skoro novy volant (ma 29tkm) z preludy BB6/BB8 potiahnuty kozou, takze dalsie sprijemnenie...

co sa casom robilo na aute - nova OEM spojka a OEM rozvody pri swape motora su samozrejmost. rovnako pravidelne menenie naplni. podvozok je stale tuhy bez voli, menil som silentbloky stabilizatorov lebo boli stuhnute, a tiez predny silentblok uchytu motora, samozrejme za OEM. ten bol drahsi. stary mal uz par trhlin. inak kopec dalsich veci na ktore si teraz nespomeniem Tak to valím bulvy

hrdza - auto je bez hrdze, ako karoseria, tak aj spodok. je v lepsom stave ako moj Accord Tourer 2006. mal som malicky pluzgier pred lavym zadnym kolesom v spoji s prahom. tam bolo auto na jedinom mieste prelakovane predoslym majitelom. daval som to vcas spravit a opat bolo to miesto prestriekane. zadne podbehy boli osetrene pre lepsiu vydrz. taketo zdrave na 16-rocnej prelude skoro nenajdete. inak je lak v povodnom stave. auto je po navoskovani velmi pekne, aj ked na naraznikoch su zo dva sramy a po bokoch zopar preliacenin od bezohladnych ludi z parkovisk. bohuzial napriek vsetkej mojej snahe...

zapis zmien do technicaku - ja som ziadnu zo zmien nezapisoval. ak by mal buduci majitel zaujem o zlegalizovanie niektorych zmien, musi sa o to postarat sam. ja som na STK ani EK nikdy problem nemal.

ESTE FOTKY:
tudy odkaz

co sa tyka ceny, auto by som chcel predat, nemam vsak predstavu kolko moze byt hodne. ak mate seriozny zaujem, a chcete sa o auto dalej starat tak ako som to robil ja, dajte vediet a dohodneme sa. ak mate vo vacku len 2-3 tisic euri a drahsie auto si nemozete dovolit, odporucam pozriet dakeho civica, ten bude aj lacnejsi na prevadzku...
auto sice chcem predat, ale netlacia ma ani financie, ani priestor. ak by sa nenasiel adekvatny zaujemca, co sa moze stat samozrejme, auto podarujem otcovi a budem mat aspon dobry pocit Hihi

inak diskusie o cene, otazky, ponuky alebo cokolvek ine su samozrejme vitane. nato to sem davam.

auto je momentalne v Bratislave k videniu.

Dakujem, ze ste si nasli cas precitat tento roman.
Palo
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
predane
Fórum: Prodám auto
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina