Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Triglav pojištovna
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
sajfi je teď offline  sajfi
PříspěvekZaslal: 24.3.2014 , 20:45   Citovat  

Podělím se o zkušenost s výše uvedenou pojištovnou.
V listopadu 2013 jsem rušil pojistku z důvodu prodeje vozidla. Pojištovně jsem dodal veškeré dokumenty ke zrušení (kopii TP,kde byl uveden nový majitel,číslo pojistné smlouvy atd. prostě vše potřebné).
Věc se má tak,že pojistku stále nemám zrušenou!!! Každý týden volám na TRIGLAV,jestli si dělají ze mně legraci. Bohužel se od nového roku vymlouvají na změnu systému atd.
Posílal jsem jim i dopisy a nějaký emaily,neúspěšně. Pohrozil jsem jim Českou obchodní inspekcí a asi jim je to jedno. No nic,podal sem podnět na ČOI,bohužel s pojištovnami prý nic nezmůžou Ble

Jediný co zbývá,tak podat trestní oznámení. Jedná se mi o zrušení pojistky a vrácení přeplatku (cca 3000-4000kč). Bohužel můj otec má stejný problém,ale jemu pojistku zrušily,ale nevyplatily přeplatek.
Mně pojistku za celých 5 měsíců nezrušily ani nevyplatily přeplatek. Bohužel mám nejbližší pobočku hodně daleko,tak vše řeším po telefonu,emailech a dopisech.

To bylo jenom zjednodušené seznámení s praktikami TRIGLAVu.

O co mi jde: Hledám lidi,kteří mají stejný,nebo podobný problém jako já. Chci podat hromadné trestní oznámení,třeba si dají říct. Takže pokud tu jsou lidé s podobným problémem,napište mi SZ,nebo na email: jakubseifert@seznam.cz

Už mam těch sviní plný zuby

Děkuju
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.3.2014 , 21:40   Citovat  

ČOIka nemá s dohledem nad pojišťovnama nic společného. Ten dělá ČNB... Tu musíš pohrozit.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 24.3.2014 , 21:42   Citovat  

Hellborn napsal:
ČOIka nemá s dohledem nad pojišťovnama nic společného. Ten dělá ČNB... Tu musíš pohrozit.

Aha,já měl za to,že to má na starosti taky ČOI. Zkusím to s ČNB,děkuju za info přátele
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.3.2014 , 21:52   Citovat  

Trestní oznámení? Jakého trestného činu se Trigrav dopustil? Zabil tě? Velmi šťastný

Jinak s tim preplatkem je take dulezite precist si smluvni podminky, protoze trebas Generali tam mela u nekterych pojistnych smluv napsano, ze preplatky nevraci. Co se tyce ukonceni smlouvy, doporucuji zavolat na jejich linku a domluvit se, protoze jestli s tim pujdes na PCR, tak pravdepodobne zabijes i je, ale smichy. Velmi šťastný PS: Hellbík me predbehl a ma pravdu je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.3.2014 , 22:01   Citovat  

gizmi napsal:
Trestní oznámení? Jakého trestného činu se Trigrav dopustil? Zabil tě? Velmi šťastný

Jinak s tim preplatkem je take dulezite precist si smluvni podminky, protoze trebas Generali tam mela u nekterych pojistnych smluv napsano, ze preplatky nevraci. Co se tyce ukonceni smlouvy, doporucuji zavolat na jejich linku a domluvit se, protoze jestli s tim pujdes na PCR, tak pravdepodobne zabijes i je, ale smichy. Velmi šťastný PS: Hellbík me predbehl a ma pravdu je to dobrý

Kdyby jsi pořádně četl,tak by jsi se dočetl,že jsem s nima komunikoval,volal jsem jim x-krát......
Trestní stíhání za podvod,nebo jak to napsat,proto scháním více lidí se stejným problémem,aby to přesáhlo větší částku. Mám od nich uložené veškeré emaily,co mi psaly. Do telefonu mi říkaly to samé co psaly do emailů....
Jejich linka je absolutně k ničemu Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.3.2014 , 22:08   Citovat  

Jako 5 měsíců poslouchám,že mají změnu systému a že musím čekat a hned jak to bude možné,tak mojí pojistku přednostně zruší. Další věc je,že auto nemůže mít 2 pojistky a to ted to auto co jsem prodal má Mrk
Takže si myslím,že šanci mám.
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2014 , 0:05   Citovat  

Pošli oficiální písemnou stížnost na pojistitele (Triglav) a jeho nekalý postup přes: Česká národní banka, Podatelna, Senovážná 3, Praha 1, 11503.

Dále můžeš komunikovat a stěžovat postup pojistitele na ČNB přes: podatelna@cnb.cz.

Dej si dohromady chronologicky všechny kopie komunikace s Triglavem, sepiš tvoje stanovisko na postup Triglavu, zmiň částky, smlouvu a termíny o které jde. Zašli jednu obsílku na dodejku na ČNB a druhou obsílku na dodejku se stejným obsahem na Triglav.

Věř, že se celá věc pohne správným směrem. Nějaký systém a podobné výmluvy na něj neexistují a nepřipadají v úvahu. Jsou jasně definované zákony a postupy, které je povinen pojistitel, ale i pojistník dodržovat. Pokud jsi vypovídal smlouvu podle §25, pojistné riziko zaniká dnem přihlášení vozidla na jinou osobu a měl jsi zmínit způsob vyrovnání vzájemných závazků. Pokud jsi vypovídal smlouvu podle §21, měl jsi také zmínit způsob vyrovnání vzájemných závazků.

Víc ti momentálně nejsem schopný poradit, kromě jedné rady nad zlato: Do stejné louže dvakrát nevstoupíš OK

tudy odkaz
   Návrat  
Jonas je teď offline  Jonas
PříspěvekZaslal: 25.3.2014 , 6:57   Citovat  

Musel by jsi podat stížnost na ČKP (česká kancelář pojistitelů) avšak je to tahanice na dlouhou trasu. Odkud jsi? Dokázal bych ti pomoct. Buď rád že jsi dopadl takto. Kdyby si nedejbože způsobil dopravní nehody se zaviněním byl by jsi rád kdyby dostal poškozený aspoň půlku ze škody co jsi způsobil a zbytek by jsi stejně doplácel sám. Viz. pojistné podmínky těchto pojištoven. Musíte se dívat jaké oni mají spoluúčasti apod. Nechci nikoho hanit, ale to je tak když každý se naláka na to nejlevnější pojištění. To že je oproti jiným třeba o 1/3 nebo 1/2 levnější neznamená že v případě problému ušetříte to co si myslíte. Proto nedoporučuji vyhledávat tyto nejlevnější pojistitele viz. triglav, axa, slavia apod. Kdyžtak mě kontaktuj kdyby sis neveděl rady zkusím udělat co dokážu. přátele
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2014 , 10:53   Citovat  

Zajímavý ..... nedávno jsem rušil dvě pojistky u Trigravu na Legenda a všechno bylo naprosto OK i peníze mi vrátili.
Za týden ruším další tak jsem zvědav....
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2014 , 11:39   Citovat  

sajfi napsal:
Jako 5 měsíců poslouchám,že mají změnu systému a že musím čekat a hned jak to bude možné,tak mojí pojistku přednostně zruší. Další věc je,že auto nemůže mít 2 pojistky a to ted to auto co jsem prodal má Mrk
Takže si myslím,že šanci mám.

no vidíš a mě v Kooperativě když jsem se kdysi snažil ukončit smlouvu (na potřetí to už vyšlo wokurka)řikali že jich auto může mít kolik chci

jinak stejně jako Radek-Legenda jsem u Triglavu měl a no problém i peníze vrátili skoro ihned.....holt na změně systému to nezávisí spíš na lajdáctví lidí kteří mají něco na starosti a prdí na to
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2014 , 12:33   Citovat  

PeteZ napsal:
no vidíš a mě v Kooperativě když jsem se kdysi snažil ukončit smlouvu (na potřetí to už vyšlo wokurka)řikali že jich auto může mít kolik chci

jinak stejně jako Radek-Legenda jsem u Triglavu měl a no problém i peníze vrátili skoro ihned.....holt na změně systému to nezávisí spíš na lajdáctví lidí kteří mají něco na starosti a prdí na to

tak tak, auto můžeš mít pojištěné třeba 2x, ale plnit se bude jen z jedné.. podobně jako kolega - Triglav a Slavia nezprostředkovávám a pokud to někdo chce, tak musí jinam Úsměv
U Kooperativy je možné zrušit jakoukoliv smlouvu bez problémů a neprodleně, dle informací, které mám.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2014 , 12:47   Citovat  

O možnostech zrušení, odstoupení, zániku a vypovězení pojistné smlouvy jasně hovoří §19 až §25 zákona o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů č.37/2004 Sb.

O možnosti vypovězení a ukončení pojistné smlouvy hovoří konkrétně §21, §22 a §25.

Tebe jako prodejce vozidla kupujícímu se týká konkrétně §25, zánik pojistného rizika.

Triglav, Slavia a podobné ústavy taktéž nedělám z důvodů, které si každý domyslí sám přátele
   Návrat  
Jurisek je teď offline  Jurisek
PříspěvekZaslal: 25.3.2014 , 12:48   Citovat  

Bud rad ze tě nechtěj "jenom vyplatit" mě vypověděly smlouvu a " nějakym záhadným" způsobem se ke mě nedostal dopis otom že mě vypověděly a já byl přes pul roku bez pojištěného auta a od ČKP my přišel dluh 11 000 Kč za to že jsem neměl pojištěné auto . Takže z mé strany TRIGLAV ani na pojištění koloběžky jejich jednání s lidmi je otřesné...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.3.2014 , 14:54   Citovat  

Všem Vám děkuju za informace. Věc budu řešit jak napsal Jofrey.

Povedlo se mi sehnat ještě 1 člověka se stejným problémem,tak to musí prostě vyjít Mrk
Jinak TRIGLAV údajně v ČR končí a nemají se ted k ničemu.

Ještě jednou děkuju za rady,pomoc s postupem přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.3.2014 , 0:01   Citovat  

sajfi napsal:
Všem Vám děkuju za informace. Věc budu řešit jak napsal Jofrey...

Kdyby se náhodou vyskytl nějaký problém, ozvi se, zkusím ti s tím nějak pomoc.
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.3.2014 , 13:46   Citovat  

Jofrey: mrkni do VPP u Kooperativy pro 7BN článek 4 písmeno f.. toto funguje jak u Kooperativy tak u PČS.. když takto lze vypovědět ŽP, proč by to pak nebylo možné uplatnit u majetku? z mého hlediska smlouva jako smlouva.. A to, jak si to každá pojišťovna vysvětluje po svém, ukazuje jaký to bude bordel, až se začne NOZ více prosazovat do praxe. Mírně mě to děsí...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.3.2014 , 14:44   Citovat  

Jofrey: Děkuju,kdyžtak se Ti ozvu,kdyby byl problém Mrk

Dneska mi odepsaly z ČNB,že to předaly k dalšímu zpracování na organizační útvar ČNB,přeposlal jsem jim i veškerou komunikace s Triglavem.

Jinak komunikace s Triglavem (5 měsíců vypadala takhle jak v emailech,tak v telefonech):

Dobrý den,
pane Seifert, žádanku o ukončení pojistné smlouvy __________ zde evidujeme. Pojistná smlouva bude ukončena k datu
18.11.2013, kdy byla doručena žádost pojistiteli.
Jelikož přecházíme na nový systém, nemohu provést zánik pojistné smlouvy.
Vaši žádanku mám odloženou a jakmile to bude možné přednostně Vám ji ukončím. Prosím tedy o sečkání,
Vaše žádost bude vyřízena přednostně.

Za vzniklé komplikace se ještě jednou velice omlouváme.
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.3.2014 , 15:52   Citovat  

Jonas napsal:
Musel by jsi podat stížnost na ČKP (česká kancelář pojistitelů) avšak je to tahanice na dlouhou trasu. Odkud jsi? Dokázal bych ti pomoct. Buď rád že jsi dopadl takto. Kdyby si nedejbože způsobil dopravní nehody se zaviněním byl by jsi rád kdyby dostal poškozený aspoň půlku ze škody co jsi způsobil a zbytek by jsi stejně doplácel sám. Viz. pojistné podmínky těchto pojištoven. Musíte se dívat jaké oni mají spoluúčasti apod. Nechci nikoho hanit, ale to je tak když každý se naláka na to nejlevnější pojištění. To že je oproti jiným třeba o 1/3 nebo 1/2 levnější neznamená že v případě problému ušetříte to co si myslíte. Proto nedoporučuji vyhledávat tyto nejlevnější pojistitele viz. triglav, axa, slavia apod. Kdyžtak mě kontaktuj kdyby sis neveděl rady zkusím udělat co dokážu. přátele

To je vtip dne ? Velmi šťastný V tom mpřípadě ne moc povedenej Velmi šťastný
Pokud to není vtip tak Ti poradím : už to nehul ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2014 , 0:32   Citovat  

Bullseye napsal:
Jofrey: mrkni do VPP u Kooperativy pro 7BN článek 4 písmeno f.. toto funguje jak u Kooperativy tak u PČS.. když takto lze vypovědět ŽP, proč by to pak nebylo možné uplatnit u majetku? z mého hlediska smlouva jako smlouva.. A to, jak si to každá pojišťovna vysvětluje po svém, ukazuje jaký to bude bordel, až se začne NOZ více prosazovat do praxe. Mírně mě to děsí...

Sorry za OT v topicu...

Teď mě tedy zajímá který zákon je nadřazen dané problematice ukončení pojištění, nebo vypovězení pojištění. Jestli NOZ, nebo zákon o pojistné smlouvě, který jasně a zřetelně definuje podmínky zániku soukromého pojištění zmatenej Ať už životního, úrazového, nemocenského, majetkového, odpovědnostního.

Podle toho článku z VPP pro 7BN to nechápu jako vypovězení smlouvy, ale okamžité ukončení smlouvy k datu, ke kterému se já rozhodnu ukončit pojistiteli používání mých osobních údajů pro zpracování. Odvolávají se na NOZ, ale stále tu mám zákon č.37/2004 Sb. který jasně hovoří o podmínkách vypovězení, ukončení PS.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.4.2014 , 8:33   Citovat  

Tak problém s pojistkou je vyřešen,po skoro 6-ti měsících mi dnes vrátily přeplatek (3751kč) a zrušily pojistnou smlouvu je to dobrý
Jenom nevím,jestli mi to zrušily samy,nebo v tom má prsty ČNB,protože mi ještě ani jedna strana neodpověděla Ble

Jofrey: děkuju za postup,který si mi tady napsal přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2014 , 14:38   Citovat  

sajfi napsal:
Tak problém s pojistkou je vyřešen,po skoro 6-ti měsících mi dnes vrátily přeplatek (3751kč) a zrušily pojistnou smlouvu je to dobrý
Jenom nevím,jestli mi to zrušily samy,nebo v tom má prsty ČNB,protože mi ještě ani jedna strana neodpověděla Ble

Jofrey: děkuju za postup,který si mi tady napsal přátele

ČNB má ze zákona povinnost tě do měsíce od doručení podnětu na podatelnu informovat o postupu a způsobu vyřešení tvého požadavku, tvé stížnosti. Je možné, že okamžitě zahájila v Triglavu z moci kontrolního a dozorčího orgánu kontrolu a zkoumání díky tvému podnětu. Na základě kontroly a zkoumání Triglav okamžitě vrátil a ukončil vše co je jeho povinností podle zákona. Většinou se to bez sankce neobejde pro chybující stranu OK

Rádo se stalo, kdyby něco, jsem tu i pro tyto případy přátele
Ale i pro tyto případy: tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Triglav pojištovna
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina