Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vynechávání třetího válce na volnoběh - D15B2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
TMisa090 je teď offline  TMisa090
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2014 , 1:05   Citovat  

Zdravím. Mám takový problém.
Motor běží na volnoběh na 3 válce, vynechává třetí, toto se děje tak do 1500 ot/m, pak jede normálně
kompletně vyčištěna klapka, sání, vyměněny pochybné podtlakové hadičky, zkoušel jsem jiný zapalovací kabel, prohodil svíčky a nic ...
napadlo mě zda to nemůže být víko rozdělovače, palec nebo cívka. Něco podobného mi dělalo acco a byla to cívka.
Kontakty ve víku byly zoxidované, vyčistil jsem a žádná změna, palec taktéž. Než objednám ten palec a víko tak se chci zeptat zda někdo nemá nějakou radu jak lépe zjistit co a jak, popřípadně nějak poradit Úsměv učený přece z nebe nespadl Úsměv

Bojím se aby to nebyli podpálené ventily ... jak bych to poznal bez sundání hlavy ??
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2014 , 1:23   Citovat  

Doporučuju změřit kompresní tlaky ve válcích a vůle ventilů.

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 24.8.2014 , 4:39   Citovat  

Tento problém jsem řešil na 4G civic.

Šel bych na to z úplně jiné strany. Nic proti teoretikovi.
Vše co jsi vyzkoušel je v pořádku, ale nepsal jsi zda hodí 3 válec jisku.
1) Zkus, zda 3 válec hází jiskru Úsměv
- ano: prvně zkontrolovat vůle ventilů (D15b2 je dualpoint, takže směs tam jde do válce i kdyby nechtěla) poté případně tlaky
- ne: zkontrolovat svíčku, případně kabel zda není od oleje (netěsnost O - kroužku na ventildeklu) víčko, cívka

Ono se to nezdá, ale hondy jsou háklé na přechodové odpory....oxidace na kostrách, vypálené kontakty díky silnoproudému vedení, absence relátek, nešťastně řešené rozdělovače (ohřívání cívky a hlavně modulu)
Popis chyby co píšeš palec rozdělovače neovlivní.

U nás byl problém zhruba 2měsíce s nepravidelným chodem motoru, ani jsem neřešil který válec vynechával(opravy šly takto):
1) zanesené EACV, výměna za starší ale funkční - otáčky na volnoběh přestaly poskakovat
2) vypálený přechod mezi cívkou a víčkem, tak tedy nová cívka (550Kč) - motor přestal vynechávat v nízkých otáčkách
3) po chvili zaoxidované kontakty na víčku, nové víčko (300Kč)) - motor přestal vynechávat
4) mrtvý modul, starší z CRX D16Z5 - auto začalo jet
5) totálně zoxidovaný drát od modulu na primární vynutí cívky - auto začalo jet
6) po měsíci totálně zaoxidované kontakty na modulu - auto začalo jet

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2014 , 10:10   Citovat  

Blackburn napsal:
Tento problém jsem řešil na 4G civic.

Šel bych na to z úplně jiné strany. Nic proti teoretikovi.
Vše co jsi vyzkoušel je v pořádku, ale nepsal jsi zda hodí 3 válec jisku.
1) Zkus, zda 3 válec hází jiskru Úsměv
- ano: prvně zkontrolovat vůle ventilů (D15b2 je dualpoint, takže směs tam jde do válce i kdyby nechtěla) poté případně tlaky
- ne: zkontrolovat svíčku, případně kabel zda není od oleje (netěsnost O - kroužku na ventildeklu) víčko, cívka

Ono se to nezdá, ale hondy jsou háklé na přechodové odpory....oxidace na kostrách, vypálené kontakty díky silnoproudému vedení, absence relátek, nešťastně řešené rozdělovače (ohřívání cívky a hlavně modulu)
Popis chyby co píšeš palec rozdělovače neovlivní.

U nás byl problém zhruba 2měsíce s nepravidelným chodem motoru, ani jsem neřešil který válec vynechával(opravy šly takto):
1) zanesené EACV, výměna za starší ale funkční - otáčky na volnoběh přestaly poskakovat
2) vypálený přechod mezi cívkou a víčkem, tak tedy nová cívka (550Kč) - motor přestal vynechávat v nízkých otáčkách
3) po chvili zaoxidované kontakty na víčku, nové víčko (300Kč)) - motor přestal vynechávat
4) mrtvý modul, starší z CRX D16Z5 - auto začalo jet
5) totálně zoxidovaný drát od modulu na primární vynutí cívky - auto začalo jet
6) po měsíci totálně zaoxidované kontakty na modulu - auto začalo jet

Omlouvám se za nedostačující info Velmi šťastný

1. ano jiskru hází, na ventily se kouknu dnes, ale žádný kovový cvakání neslyším jako se dělo u mě na acccu než jsem je seřídil Úsměv tlaky změřit nemám bohužel jak.

Jen pro info. přehodil jsem celé sání, kabely i svíčky z druhého auta co máme na díly a pořád stejné. Chtěl jsem zkusit přehodit i cívku, bohužel sundání palce nepůjde jinak než ho rozbít (ano ten šroubek zespod jsem vyšrouboval Velmi šťastný ), tak jsem se na to raději vykašlal než přijde nový a víko rozdělovače to bude mít nejspíše taky za sebou ...

Ten druhý motor tam zatím dávat nechci, ten je po GO a budu na nějdávat hlavu a sání z D16Z6 svatoušek Je to tam.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 10:48   Citovat  

Blackburn: bez urážek prosím. Děkuji.
A vždyť radíš to samé co já: nejdřív změřit vůle a tlaky. To je vždy základ při jakékoliv nepravidelnosti chodu motoru. Když je toto v pořádku tak až pak se jde na elektriku. Taková je praxe Mrk

A zjištění jestli svíčky pálí a jde do válců benzín je taková samozřejmá rutina, že jí ani nezmiňuju. To snad není potřeba nikomu radit. To doufám, že každý kdo má řidičák zná.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 8:25   Citovat  

Petr 78 napsal:
A vždyť radíš to samé co já: nejdřív změřit vůle a tlaky. To je vždy základ při jakékoliv nepravidelnosti chodu motoru. Když je toto v pořádku tak až pak se jde na elektriku. Taková je praxe Mrk

A zjištění jestli svíčky pálí a jde do válců benzín je taková samozřejmá rutina, že jí ani nezmiňuju. To snad není potřeba nikomu radit. To doufám, že každý kdo má řidičák zná.

Nakonec jsme se rozhodli pro postavení druhého motoru který je po GO na D15B2 minime z D16z6

Jinak řidičák dostane i člověk co neví kde je převodovka pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 12:03   Citovat  

TMisa090 napsal:
Nakonec jsme se rozhodli pro postavení druhého motoru který je po GO na D15B2 minime z D16z6

Jinak řidičák dostane i člověk co neví kde je převodovka pořádnej výtlem

Bohužel máš pravdu. Je to tak Smutný

To je škoda, že se nedozvíme, kde byl problém.
Kdyby sis někdy udělal čas a přecijenom zkusil odhalit "jádro pudla", byla by to přínosná zkušenost jak pto tebe tak pro ostatní.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 21:49   Citovat  

Petr 78 napsal:

Tak ještě jednou....prvně zda hází jiskra na daném válci, pak až sundat ventil dekl, vůle ventilu....respektive zkontrolovat zda nějaký ventil není úplně bez vůle a nedovírá. Seřídit, potom případně měřit kompresi (případně hlava dolu a zjisti kde je problém, kroužky, ovalita, sedla ventilu).

Některé věci jsou pro někoho samozřejmost, pro druhé už ne. U motoru D15B2, pokud nepálí jeden válec, je samozřejmé že směs jde pokaždé.
A neznám nikoho (krom tebe) kdo by v PRAXI prvně rozdělal motor, a pak až šel po elektrice, kor u zapalování.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2014 , 11:45   Citovat  

Plácáš si játra zbytečně. V tomhle případě je to už jedno Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2014 , 17:12   Citovat  

Petr 78 napsal:
Plácáš si játra zbytečně. V tomhle případě je to už jedno Mrk

Mluvím k věci, ne všeobecně....to je jak kdyby si napsal: "nejede mi auto, tak ho opravím"

Mate štěstí že jdu zrovna kolem Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vynechávání třetího válce na volnoběh - D15B2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina