Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak je to s hlídáním rychlosti na dálnicích?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 11:53   Citovat  

Zdar střelci.
Zajímají mě kamery a radary na českých dálnicích. Jak jsou, kde jsou, co jsou, na co jsou, co kde a jak měří atd.
Jde o to že prostě nejsem schopen dodržovat rychlost a nerad bych přišel o papíry. Na rovinu to říkám.
A právě od kolegů a z různých stran se šíří různé informace a spekulace jestli se měří úseky, kde a jak a jestli už nebo se teprve něco chystá.
Chtěl bych slyšet něco ve stylu "ano měří se úsek tam a tam, takovým a makovym způsobem a jestli tam ten radar je furt, nebo je každou chvíli přesouvají.
Totéž radary popř kamery na mytnych branach a v tunelech
je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 12:07   Citovat  

Příklad třeba takový klimkovicky tunel. Říká se, už by to mělo teď čerstvě fungovat, že si vás kamera vyfotí na začátku a na konci tunelu, stopne čas, spočítá rychlost a pak vám pravděpodobně přijde pohled s pozdravem z Klimkovic Úsměv
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 12:16   Citovat  

FastCivic napsal:
Zdar střelci.
Zajímají mě kamery a radary na českých dálnicích. Jak jsou, kde jsou, co jsou, na co jsou, co kde a jak měří atd.
Jde o to že prostě nejsem schopen dodržovat rychlost a nerad bych přišel o papíry. Na rovinu to říkám.
A právě od kolegů a z různých stran se šíří různé informace a spekulace jestli se měří úseky, kde a jak a jestli už nebo se teprve něco chystá.
Chtěl bych slyšet něco ve stylu "ano měří se úsek tam a tam, takovým a makovym způsobem a jestli tam ten radar je furt, nebo je každou chvíli přesouvají.
Totéž radary popř kamery na mytnych branach a v tunelech
je to dobrý

Zdarec,
tohle by uměl asi nejlépe dj-bobr, ale nechodí sem už.

Trocha googlení:

Třeba:
tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 14:47   Citovat  

A to je všechno? Na celé D1 se usekově měří jen 3km?
A co ty pevné radary na svodidlech co měří klasicky rychlost? Občas mě na ně upozorňovala navigace ať si dám majzla... A když jsem zpomalil a pozorně se díval, tak opravdu na tech svodidlech byl
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 15:06   Citovat  

Přesně tak, kdyby totiž byly všude stacionární radary, tak by nekupovali tajný auta veřejné bezpečnosti. to snad ne

Většinou jsou průměrový radary ve městech, kde o nich každý ví, takže daný úsek domorodci projedou předpisově a potom to pálí co to jde Úsměv
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 15:14   Citovat  

Hele moje poznatky za posledních 8 měsíců z čr jsou asi takové že na normálních úsecích které nejsou nijak omezené (tzn. normálka 130) žádné radary nejsou, bacha si dávám vždycky v tunelech. A pak na úsecích které jsou omezené to znamená zúžení do dvou pruhů atd. a tam je většinou značka + na zemi čáry kde to měří. Pozor dávám ještě v Praze. Jinak na to peču a jezdím si jak chci, teda pokud zrovna ta slavná D1 nestojí..... pořádnej výtlem Samozřejmě potom sledovat auta kolem sebe, švestky to mají většinou naleštěné+ztmavené zadní okna a případně 2 nebo 4 koncovky výfuků.....Trochu jiná situace je na Slovensku tam dodržuju rychlost všude vzhledem k jejim pokutám. A navíc mají na dálnici opravdu stacionární radary. Německo neřeším z tama fotky nechodí, takže když tě nechytí při činu tak jsou v háji.... Mr. Green
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Monia je teď offline  Monia
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 15:53   Citovat  

Já doporučuju stáhnout aplikaci Waze Lucy
hlásí to i schovaný hlídky po cestě... a nemusíš mít vždycky zaplý navigování, ale jen zaplou aplikaci, která jede i bez cílové trasy Úsměv jsem s ní 100% spokojená... hlásí to jak pevný radary, semaforový kamery, tak i hlídky, nehody, komplikace na cestě a podobný kravinky, vypočítá ti to nejkratší cestu a v průběhu si to při nějaké komplikaci na cestě i přepočítá trasu a navede tě to rychlejší(sami řidiči to tam aktualizují a doplňují) + navíc máš dobrou navigaci, na kterou je 100% spoleh a která je vždy aktuální Úsměv
od té doby, co jsem se přestěhovala do Prahy, tak ji nemůžui vynachválit a jsem spokojená Úsměv
přátele
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 16:24   Citovat  

Rusty napsal:
Německo neřeším z tama fotky nechodí, takže když tě nechytí při činu tak jsou v háji.... Mr. Green

Bejvávalo. Menší překročení se sice neřeší ani teď (pokud tě nechytí hned), ale větší se řeší poměrně důsledně. A to až tak, že pokud ignoruješ dopis s pokutou, tak je vydán mezinárodní zatykač a následuje basa Mrk
U těch menších se ti může stát, že tě seberou v německu při další kontrole.
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 16:45   Citovat  

PČR jezdí kolem 7:30 do oběda, pak mají pausu a zas chytají do cca 18:00. Od té doby už jich jezdí míń.

Dálnici na tempomatu 145km/hod v levém pruhu (jezdím bílou oktou s pražskou SPZ) Úsměv

Jakékoliv zúžení na dálnici okamžitě uber, tam velmi rádi chytají, protože nesundáš nohu z plynu a projedeš 130km/hod tam kde je třeba 80km/hod nebo 100km/hod. Rádi si smlsnou.

Obec jedině 50km/hod (tempomat na 54km/hod), v obci čas nenaženeš a využívajíc radarů v autech. Jakmile projedeš rychleji tak si Tě dojedou v další vesnici Úsměv

A zjisti si, co mají v tvém okolí za auta. U nás na severu je to bílá okta 8U8, modrá okta I.g a modrá metal okta III. g.

Snaž si chytit někoho, kdo jede jak prase rychle a toho si držet cca 200-300 metrů před sebou. Bude jako tvoje návnada na PČR. Máš pak čas na brždění až uvidíš něco vyskočit. Sjezdy na dálnici jsou často kontrolované taky, protože jsou schovaní do poslední chvíle, chytí Tě do radaru a dojedou.

Zbytek je o štěstí, většinou by jsi je musel dojet a předjet. Takže bacha na zatmavený skla, novější vozidla a předpisovou jízdu. Drží se mezi kamiony tak auta dojížděl pomalu.

Osobně jsem takhle utekl hrobníkovi z lopaty na D1 ve snížené na 100km/hod, ve cca 180km/hod jsem si jich všimnul vpravo za kamionem. Brzdil jsem i očima Úsměv

Osobně najezdím cca 60tis km, opravdu nejezdím pomalu. Ale dodržuju pravidla výše a minimalizuji rizika Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 17:36   Citovat  

Jarek napsal:
Bejvávalo. Menší překročení se sice neřeší ani teď (pokud tě nechytí hned), ale větší se řeší poměrně důsledně. A to až tak, že pokud ignoruješ dopis s pokutou, tak je vydán mezinárodní zatykač a následuje basa Mrk
U těch menších se ti může stát, že tě seberou v německu při další kontrole.

Jelikož pracuju třetím rokem (s 8 měsíční pauzou) pro českou firmu v německu, a pár blikanců na mě vyskočilo.....tak mi nikdy nebylo řečeno že by něco přišlo na firmu....neslyšel jsem o jediném případu. Jinak tomu ale je s chycením na místě, to chcou zaplatit pokutu na místě nebo neodjedeš a jdeš snima.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 19:21   Citovat  

Lukas28 napsal:
PČR jezdí kolem 7:30 do oběda, pak mají pausu a zas chytají do cca 18:00. Od té doby už jich jezdí míń.

Dálnici na tempomatu 145km/hod v levém pruhu (jezdím bílou oktou s pražskou SPZ) Úsměv

Jakékoliv zúžení na dálnici okamžitě uber, tam velmi rádi chytají, protože nesundáš nohu z plynu a projedeš 130km/hod tam kde je třeba 80km/hod nebo 100km/hod. Rádi si smlsnou.

Obec jedině 50km/hod (tempomat na 54km/hod), v obci čas nenaženeš a využívajíc radarů v autech. Jakmile projedeš rychleji tak si Tě dojedou v další vesnici Úsměv

A zjisti si, co mají v tvém okolí za auta. U nás na severu je to bílá okta 8U8, modrá okta I.g a modrá metal okta III. g.

Snaž si chytit někoho, kdo jede jak prase rychle a toho si držet cca 200-300 metrů před sebou. Bude jako tvoje návnada na PČR. Máš pak čas na brždění až uvidíš něco vyskočit. Sjezdy na dálnici jsou často kontrolované taky, protože jsou schovaní do poslední chvíle, chytí Tě do radaru a dojedou.

Zbytek je o štěstí, většinou by jsi je musel dojet a předjet. Takže bacha na zatmavený skla, novější vozidla a předpisovou jízdu. Drží se mezi kamiony tak auta dojížděl pomalu.

Osobně jsem takhle utekl hrobníkovi z lopaty na D1 ve snížené na 100km/hod, ve cca 180km/hod jsem si jich všimnul vpravo za kamionem. Brzdil jsem i očima Úsměv

Osobně najezdím cca 60tis km, opravdu nejezdím pomalu. Ale dodržuju pravidla výše a minimalizuji rizika Úsměv

Perfektně shrnutý OK
Praktikuji to podobně a mám body všechny (ťuk ťuk)
Jde hlavně o to za volantem nechrapat, koukat kolem sebe a sledovat provoz. Úsměv
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 20:12   Citovat  

Rusty napsal:
Jelikož pracuju třetím rokem (s 8 měsíční pauzou) pro českou firmu v německu, a pár blikanců na mě vyskočilo.....tak mi nikdy nebylo řečeno že by něco přišlo na firmu....neslyšel jsem o jediném případu. Jinak tomu ale je s chycením na místě, to chcou zaplatit pokutu na místě nebo neodjedeš a jdeš snima.

Platí nepsané pravidlo, že pokud se vejdeš do limitu 70euro, tak většinou neposílaj nic a serou na to. Většinou, ne vždy... u vyšších částek ti přijde domů papír s ibanem kam máš zaplatit.

A s placením na místě je to úplně jinak. Policie smí vybírat jen pokuty do výše 35eur, na cokoliv většího dostaneš papír. Zabavit tebe nebo vzít do zástavy auto se dělá jen v hodně extrémních případech.
Pokud ve lhůtě nezaplatíš, přijde ti upomínka. Pokud ani pak nezaplatíš, může se ti stát že tě přístě seberou nebo si pro tebe přijde česká policie domů. Ověřeno několika truckery na vlastní kůži. Mrk

Na druhou stranu pokud člověk komunikuje a prokáže např. že vzhledem k jeho finanční situaci je pokuta příliš vysoká tak ti soud může dát klidně 50% slevu. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 20:27   Citovat  

Tak nějak jsem si to představoval. je to dobrý
Takže co už vím, nic nového a co se říká, klasicky kec Velmi šťastný
Jinak řečeno na svém, řekněme, stylu jizdy, nic měnit nemusím Velmi šťastný I bráchu jsem učil poznávat flojdy. Jak bylo jiz zmineno, nablejskana škocna nebo fauvé, dlouha antena navic, černe okna (vyřiznute okynka pro majaky jdou docela dobře videt, spis by se dalo rict ze majaky za oknama jsou nenapadne jak vykal v trave) , dale vyfuky na kazde strane, jede pokazde v pravem pruhu a predpisove a tak nejak uz z dalky je to auto proste podezrele. Pokud je clovek zvykly koukat casto do zrcatka, napr pri pripojovani na dalnici vjedu primo pred nej, neda se prehlednout radar v masce. Jinak ja to vetsinou praktikuju tak ze si letim svych cestovnich 190, citim smrad, hupsnu na brzdy a zaradim se za podezreleho par desitek metru a necham at ho jako prvni predjede nekdo jiny. Pokud se do par sekund nerozblikaj, zažádám o povolení k předjížděcímu manévru a pokud mi to věž schválí, roztáčím to nanovo Velmi šťastný
Mě ta cesta prostě takhle víc baví, pri 130ti mam strach z mikrospanku zzzzzzz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 20:36   Citovat  

naše zkušennost je asi taková že kolega dostal pokutu 118e za překročení rychlosti na dálnici o 28km/h, u toho jsem byl a půjčoval jsem mu na ni Velmi šťastný

...pak jsem slyšel něco o průjezdu na červenou, což ukecal z 90 na 45e

...další kolega říkal že dostal 145e a zákaz řízení na měsíc v dojčlandu za rychlost a ukecal to aby mu to poslali domů, domů to přišlo, on to ignoroval a přišla mu pokuta něco kolem 1500e za prodlení, tohle už teda řešil, musel v německu donést řidičák na služebnu, tam mu ho zabavili a po uplynulé době ho měl doma.....s placením pokuty nevím jak to dopadlo, říkal něco o splátkách či co....

....a perlička na závěr, Dánsko, Kodaň kolega se kterým jsem byl v autě dostal pokutu 200e za překročení rychlosti o cca 30km/h na dálnici, stavěla nás motorkářka Tak to koukám! Mr. Green
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 6:40   Citovat  

Hm,
tak dnes jedu s dj-bobrem D1, proberu to s ním a jsem zvědavý, kolik toho člověk pozná.

My cestujeme léta již plus mínus 5-10% kolem limitů, a to jak v CZ, SK, tak A, D, CH, SRB, BiH, H, HR a MNT a nikdy problém kvůli rychlosti a hlídám si obce, omezení. Tam to prostě dodržuji.

Prostě normální selský rozum.

je to dobrý přátele
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 8:05   Citovat  

Ono stejně na těch našich dálnicích je úplně k ničemu jet rychle jak idiot..stejně ti tam každou chvíli někdo vlítne a tak zase brzdíš a zrychluješ..a zas a zas..nejlepší je si dát tempomat na 140km/h a jet, to je tak ideální cestovní rychlost, blízko limitu na zpomalení a zhruba stejná rychlost, jakou jezdí všichni ostatní..

Nepotřebuju se honit co 2km s nějakým koncernem, z toho jsem vyrostl, zvlášť, když mám v autě rodinu Honda
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 8:12   Citovat  

Squixx napsal:
Ono stejně na těch našich dálnicích je úplně k ničemu jet rychle jak idiot..stejně ti tam každou chvíli někdo vlítne a tak zase brzdíš a zrychluješ..a zas a zas..nejlepší je si dát tempomat na 140km/h a jet, to je tak ideální cestovní rychlost, blízko limitu na zpomalení a zhruba stejná rychlost, jakou jezdí všichni ostatní..

Nepotřebuju se honit co 2km s nějakým koncernem, z toho jsem vyrostl, zvlášť, když mám v autě rodinu Honda

Přesná, tak jezdím i já s rodinou. Ale to Fast nechce slyšet Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 8:18   Citovat  

M@jk napsal:
Hm,
tak dnes jedu s dj-bobrem D1...
je to dobrý přátele

Hele tak na D1 směr Brno už není nic Mrk testováno o víkendu Velmi šťastný je to dobrý šťastnou cestu VTEC přátele
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 8:20   Citovat  

Monia napsal:
Hele tak na D1 směr Brno už není nic Mrk testováno o víkendu Velmi šťastný je to dobrý šťastnou cestu VTEC přátele

Okay, díky. Jedeme Otrokovice na rozborku. Ale je mi tak zle, zdravotní stav, že možná ani nepojedu. M.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 8:22   Citovat  

M@jk napsal:
Okay, díky. Jedeme Otrokovice na rozborku. Ale je mi tak zle, zdravotní stav, že možná ani nepojedu. M.

slyšela jsem... jen jim dejteco proto Velmi šťastný Mrk každopádně D1 čistá... a když si stáhneš Waze, tak budeš vědět, kde v obcích je to jenom takový to, co ti ukáže, kolik jedeš, a nebo jestli máš fakt zpomalit Mrk
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 8:30  Naposledy upravil M@jk dne 29.11.2016 , 8:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Monia napsal:
slyšela jsem... jen jim dejteco proto Velmi šťastný Mrk každopádně D1 čistá... a když si stáhneš Waze, tak budeš vědět, kde v obcích je to jenom takový to, co ti ukáže, kolik jedeš, a nebo jestli máš fakt zpomalit Mrk

Ale klid.

Waze nechci, zbytečná ztráta času, hlídám očima a dávám pozor, bystřím smysly. Mulder mi ukazoval, jak to funguje a v Praze to pěkně kecalo v tom, že to radilo cestu, která úplně nebyla nejlepší. A nebylo to poprvé, párkrát to radilo dobře. Inu, všude je něco. Oproti aktualizaci Google.cz map, je to lepší. Ale pro mne ne, čuměl bych do toho furt a na to nemám čas.

M.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 8:39   Citovat  

Squixx napsal:

Nepotřebuju se honit co 2km s nějakým koncernem,

Právě... Navíc je to s koncernem nuda..

Proto jsem se v sobotu trošku honil s nějakým Lexusem.. Se stydím Ale přes 180 jsme nešli (a samozřejmě to bylo v Německu).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 9:27   Citovat  

M@jk napsal:
Přesná, tak jezdím i já s rodinou. Ale to Fast nechce slyšet Velmi šťastný
a tak to snad nemusím vysvětlovat že si tak po dálnici letím jen když je cesta skoro prázdná a když jedu sám bez rodiny Úsměv Většinou mám to štěstí když jedu do Brna nebo zpět že je malý provoz. Právě i hlídky jsem za svůj život ve svém pruhu skoro nepotkal, tak proč na to trochu neslapnout. Proto se ptám, co a kde mě ještě může změřit když je kolem nikde nikdo Úsměv
To Waze jsem si stáhl, tak to votestuju Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 9:31   Citovat  

FastCivic napsal:
To Waze jsem si stáhl, tak to votestuju Úsměv

snad budeš spokojenej Mrk ty hlídky, který stojí někde zašitý (a většinou šíííleně nenápadně HaHaaa , tak tam hlásí sami řidiči Mrk takže je to dost aktuální, většinou pokud to fakt prasíš a máš tam hlídku, tak ti to s dost velkým předstihem stihne říct, tudíž máš čas zbrzdit na nějakou normální rychlost...
po Praze mi to taky hodně pomohlo (ale možná proto, že ji zas tolik neznám)... každopádně doporučuju se v tom povrtat a zjistit co a jak, než se vydáš na cestu... Mrk
   Návrat  
Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 9:49   Citovat  

U nás je to ve srovnání např se Slovenskem Nebe a Dudy a ty Dudy jsou na Slovensku Úsměv) Pravidelně jezdím Z Olomouce do Rájce (Žilina) a kdo tu cestu zná, tak ví, že od Makova po Žilinu je max 70 a na každém kroku policajt. Neuvěřitelná buzerace,až je mě slováků líto. Jendou jsem jel ve 2! v noci, nikdo nikde, jen předemnou jelo auto a jelo samozřejmě svižněji. Liduprázdná obec, ani baráky u cesty tam snad nebyli, jeli jsme tak 70 tachometrovejch, u krajnice černej superb, jakože zaparkovanej, no já jen viděl záblesk a říkám si ještě že jsem nejel první, stihl jsem zpomalit a za chvilku toho chudáka předemnou brali. je to tak rok a od té doby tam jezdím vždy a všude povolenou rychlostí, jednou se už za mě i pověsili,jak vidí čechy, jsou podle mě přísnější, ale po 3 kilometrech jim došlo, že o nich asi vím, tak to zase otočili.... Jezdím relativně hodně i po evropě ( každej týden zápas v rakousku) a nikde se to není tak špatný jak na Slovensku, neveřil jsem že to řeknu,ale vždycky se těším na to, jak už budu zase u nás za hranicema Úsměv)
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 9:54   Citovat  

Pincek napsal:
U nás je to ve srovnání např se Slovenskem Nebe a Dudy a ty Dudy jsou na Slovensku Úsměv) Pravidelně jezdím Z Olomouce do Rájce (Žilina) a kdo tu cestu zná, tak ví, že od Makova po Žilinu je max 70 a na každém kroku policajt. Neuvěřitelná buzerace,až je mě slováků líto. Jendou jsem jel ve 2! v noci, nikdo nikde, jen předemnou jelo auto a jelo samozřejmě svižněji. Liduprázdná obec, ani baráky u cesty tam snad nebyli, jeli jsme tak 70 tachometrovejch, u krajnice černej superb, jakože zaparkovanej, no já jen viděl záblesk a říkám si ještě že jsem nejel první, stihl jsem zpomalit a za chvilku toho chudáka předemnou brali. je to tak rok a od té doby tam jezdím vždy a všude povolenou rychlostí, jednou se už za mě i pověsili,jak vidí čechy, jsou podle mě přísnější, ale po 3 kilometrech jim došlo, že o nich asi vím, tak to zase otočili.... Jezdím relativně hodně i po evropě ( každej týden zápas v rakousku) a nikde se to není tak špatný jak na Slovensku, neveřil jsem že to řeknu,ale vždycky se těším na to, jak už budu zase u nás za hranicema Úsměv)

Tááák,
ono to tam je dosti husté. Nebývalo. Jezdím na SK aktivně od 2005, manželka je Slovenka z východu. Vůbec se jim nedivím a vůbec mi jich není líto. Co chtěli to mají. Jezdili jako totální prasata (ne všichni, i já nejsem bez viny, ale i i na mne je něco příliš). Měli směšné pokuty, přšilo Euro a přišly pokuty jako v "západní Evropě" a najednou se uklidnili za volantem, začalo se jezdit lépe. Trochu se to uvolnilo, ale přeci jen, není to tak hrozné jak to bývalo. Jezdí si mi lépe.

U nás to dodržuji také.

Vyplatilo se mi to. Za rychlost jsem platil od 19ti 1x a to v Praze - Sofijské náměstí, ještě před zavedením bodového systému.
přátele
   Návrat  
Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 10:04   Citovat  

Já taky nejsem žádnej pirát, mám rád pohodlnou svižnou jízdu Úsměv Ta buzerace na Slovensku je ale příliš, ještě se mě nestalo, že bych na cestě po Slovensku nepotkal policajta, já myslím, že jich tam musí mít více jak my, nebo mám prostě vždycky smůlu. Ve 2 v noci hlidat na rovince z mírnýho kopce za značkou 50 je na mě moc, veřím že to mají nařízený,ale co je moc je příliš. Jak jsem již psal, častěji určitě staví čechy a to obecně jezdíme více podle předpisů než domácí,asi maj pořád nějakej zbytečnej komplex. Jinak suveréně nejhorší jsou vážně Poláci,to ale všichni určtitě ví Úsměv jak vidím Poláka, zbystřím, protože občas je neuvěřitelné co dokáží vymyslet :/ Naposled se v otáčel kamion na sedmdesátce přes 2 plny asi 100 metrů za zatáčkou a zůstal tam vyset tak minutu, no kdyby jel někdo rychleji, tak si troufám tvrdit, že to nemuže ubrzdit. No kdybych toho vola nepustil, tak se tam možná otáčí do dnes v tom lepším případě :/ O 1,5 km dál měl kruháč....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 10:10   Citovat  

Pincek napsal:
Já taky nejsem žádnej pirát, mám rád pohodlnou svižnou jízdu Úsměv Ta buzerace na Slovensku je ale příliš, ještě se mě nestalo, že bych na cestě po Slovensku nepotkal policajta, já myslím, že jich tam musí mít více jak my, nebo mám prostě vždycky smůlu. Ve 2 v noci hlidat na rovince z mírnýho kopce za značkou 50 je na mě moc, veřím že to mají nařízený,ale co je moc je příliš. Jak jsem již psal, častěji určitě staví čechy a to obecně jezdíme více podle předpisů než domácí,asi maj pořád nějakej zbytečnej komplex. Jinak suveréně nejhorší jsou vážně Poláci,to ale všichni určtitě ví Úsměv jak vidím Poláka, zbystřím, protože občas je neuvěřitelné co dokáží vymyslet :/ Naposled se v otáčel kamion na sedmdesátce přes 2 plny asi 100 metrů za zatáčkou a zůstal tam vyset tak minutu, no kdyby jel někdo rychleji, tak si troufám tvrdit, že to nemuže ubrzdit. No kdybych toho vola nepustil, tak se tam možná otáčí do dnes v tom lepším případě :/ O 1,5 km dál měl kruháč....

Máš recht, rodinný kamarád z Košic říká, že to je normálně policejní stát, stačilo by, kdyby byli vidět a tolik by nevybírali, ale to je diskuze o něčem jiném.

Já naopak jezdím západ - východ a viděl jsem jich hodně, ale ani jednou mě nestavěli na západě, středu, jen východ: 3x za těch +,- 11let
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 10:24  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 29.11.2016 , 10:27, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dle mého třeba nehodovost není jen o rychlosti, já třeba narážím na problém, že lidi jezdí naopak nesmyslně pomalu a za volantem nečumí/spí, nevěnují se řízení nebo honí spotřebu. Příklad: E55 z Tábora k D1 - rovná, přehledná, široká silnice - takže když jedu, potřebuji něco stihnout, dám tempomat 100-110 km/h držím volant, sleduji provoz a prostě nebezpečný nejsem, ikdyž jedu nad limit - nicméně předemnou se objeví kolona aut - Ok - vypínám tempomat, nechávám spadnou rychlost na předpisových 90 km/h, ale stejnak kolonu dojíždím, takže musím brzdit, podřazovat až na rychlost 60 km/h, protože pán v produktivním věku se štourá v nose nebo mu palubní počítač ukazuje 4.5l spotřebu = 10 aut za ním nervozních, neustále dokola brzda, plyn, brzda, plyn = nervozita narůstá, až to nevydržím a řadím 3 a ve 160km/h předjíždím a za mnou všichni ostatní + předjížděný kapitán šnek nám ještě pustí dálkový, aby se vám dobře vracelo do pruhu, poté na tempomatu dávám Resume a jedu si opět svojí bezpečnou rychlostí, potom ve finále dojedu do vesnice, kde zvolním na 50-60 pač tam jsou přechody atd. a pán Šnek vás předjíždí 70km/h, aby vám ukázal, že mu to taky jede zmatenej = zbytečný risk, nervozita a několika,násobné riziko nehody xx lidí jen kvuli jednomu člověku. O rozjedech a vjíždění do křižovatek, nesmyslných omezeních (Pražský obchvat), držení 50km/h ještě 2 km za vesnicí, panické brždění před každým radarem ikdyž jedu předpisově, nevypínání zadních dálkových světel (čti mlhovek) ani nemluvně ....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 10:27   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Dle mého třeba nehodovost není jen o rychlosti, já třeba narážím na problém, že lidi jezdí naopak nesmyslně pomalu a za volantem nečumí/spí, nevěnují se řízení nebo honí spotřebu. Příklad: E55 z Tábora k D1 - rovná, přehledná, široká silnice - takže když jedu, potřebuji něco stihnout, dám tempomat 100-110 km/h držím volant, sleduji provoz a prostě nebezpečný nejsem, ikdyž jedu nad limit - nicméně předemnou se objeví kolona aut - Ok - vypínám tempomat, nechávám spadnou rychlost na předpisových 90 km/h, ale stejnak kolonu dojíždím, takže musím brzdit, podřazovat až na rychlost 60 km/h, protože pán v produktivním věku se štourá v nose nebo mu palubní počítač ukazuje 4.5l spotřebu = 10 aut za ním nervozních, neustále dokola brzda, plyn, brzda, plyn = nervozita nerůstá, až to nevydržím a řadím 3 a ve 160km/h předjíždím a za mnou všichni ostatní + předjížděný kapitán šnek nám ještě pustí dálkový, aby se vám dobře vracelo do pruhu, potom dojedete do vesnice kde zvolním na 50-60 pač tam jsou přechody a pán Šnek vás předjíždí 70km/h zmatenej = zbytečný risk, nervozita a několikanásobné riziko nehody xx lidí jen kvuli jednomu člověku. O rozjedech a vjíždění do křižovatek, nesmyslných omezeních (Pražský obchvat), držení 50km/h ještě 2 km za vesnicí, panické brždění před každým radarem ikdyž jedu předpisově, nevypínání zadních dálkových světel (čti mlhovek) ani nemluvně ....

Tohle, kdyby někdo vybíral, hlídal, jako neježdění v pravém pruhu viz D1 Praha-Mirošovice, jako například na A9 Mnichov-Berlin či A3 Franfurt a/M Koln a/R, tak by bylo po problémech ...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak je to s hlídáním rychlosti na dálnicích?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina