Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
vadná cívka nebo něco lepšího??
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Mirič je teď offline  Mirič
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2014 , 14:08   Citovat  

snažím se oživit B16a2 swap ale nechce mi to zaboha hodit jiskru. svíčky jsou nový ale mám spíš podezření na cívku podle manuálu má mít odpor cca 0,5-0,7 ohm ale nezjistil jsem k jakýmu typu se to vztahuje...na tej mojí mám však 1,7 ohm - odpor kabelů měřáku je nějakejch 0,6ohm ->takže to má nějakejch 1,0-1,2 ohm změřil jsem i záložní cívku a ta má taktéž >1,0 ohm...záložní cívka byla ze starýho motoru kterej taky nechtěl naskočit, a proto nemohu vyloučit pravděpodobnost...JE MOŽNÝ ŽE JE TO CÍVKA? sekundár je v pohodě na obou cívkách 15kilo....modul jsem zkoušel taky ze záložního rozdělovače a nic ....na kabeláži jsem předělával konektor z 8pinu na 9pin, všechno vede tam kam má....jen ten zbylej tmavě modrej kabel není zatím zapojenej - podle manuálu to jde jen na otáčkoměr - nebo dává impuls i jednotce, mám za to že od toho tam je CYP nebo CKP? ukostřeno je pro jistotu ještě jedním tlustým kabelem ze svářečky....kolik máte kdo odpor na funkční cívce u TEC rozdělovače? pojistky jsem tak nějak všechny prolez a všechyn byly v pohodě....jinak hlavní relé cvaká a čerpadlo tlačí v pohodě....jsem unavenej a moc se mi nechce přemejšlet, čím by to mohlo ještě být? nějak se mi nezdá že by ty obě cívky byly vadný a zároven měly stejnej odpor mimo toleranci to mi hlava nebere .....jde na obdII c6g vyblikat chybovej kód když nemám přístup k diagnostice? na konektoru jsou 3 kabely, já vim už se to tady někde řešilo ale někde jsem čet že ano a někde že zas ne a nic mi to nedalo.... zmatenej
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2014 , 14:10   Citovat  

Odkud jsi? V Praze s tebou můžu vyzkoušet jinou cívku i modul.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2014 , 17:58   Citovat  

okolí rychnova....cívku si raději koupím než abych někam jezdil daleko, ale než to udělám, zajímal by mě spíš ten odpor jestli ho má někdo stejnej a běží mu to abych nekupoval zbytečně další cívku, u vadný cívky bych čekal že se spíš odpor zmenší (proflákne se vinutí a zkrátí se obvod) ....ještě sem nezkusil baterku, je taky možný že odešel třeba jeden článek ...baterka byla ještě na starým motoru a přes "zimu" to stálo venku a na jaře už nešlo natočit...začnu ještě asi nejdřív u baterky to mi hlava nebere

Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2014 , 18:50   Citovat  

Špatná baterka nedokáže utočit startér, ale jiskra půjde.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2014 , 20:28   Citovat  

myslel jsem že to bude naopak, jinak už jsem se o tom přesvědčil zkusil jsem na jinou baterku a nic.....zjistil jsem že nejdou ani vstřiky, vytahoval jsem svíčku a nebyla totiž cítit po benzínu, přitom čerpadlo točí (tlak na filtru cca 200kPa)...tak mě fakt napadlo že když nejde jiskra ani palivo že by to mohlo být čidlo natočení kliky? vstřiky se přeci otvíraj v závislosti na poloze kliky cože cože ? ...v případě jiskry by ale tohle čidlo mělo mít vliv jen na časování kdy uhodí ne? nebo taky nebude skákat vubec? to mi hlava nebere musim sehnat rozdělovač z funkčního motoru kuky kuk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2014 , 23:07   Citovat  

tak už vím čím to je a o to je to horší KO jelikož auto nešlo nastartovat už před swapem začal jsem hledat závadu jinde a došel jsem k závěru že za vším stojí prostě jen vadnej immobilizer, jelikož mně nikdy moc nezajímalo co svítí na přístrojovce jelikož to svítilo běžně tak o to dýl mi trvalo na to přijít, podle manuálu by při otočení klíčku do 2.polohy měla kontrolka immobilizeru (zelenej klíček na přístrojovce) po 2 vteřinách 5x bliknout a zhasnout když je v vše v pořádku, mě ta potvora bliká furt ...jednotka je zatim ze staryho motoru a klíčky jsem zkoušel oba takže asi čtecí zařízení toho klíče...nějak by to tomu odpovídalo, nejdou vstřiky ani zapalování (rozdělovač už jsem zkusil funkčního auta) prostě bez vysledku..čidla v rozdělovači jsem změřil a byly taky v pohodě....tohle fakt není moje parketa takže znáte někoho tady na HC na koho se v mým případě obrátit kdo umí tuhle sr*čku z jednotky vypnout, nebo snad nějakej bypass či podobnej fígl kterej zvládnu sám (letuju rád OK ), nebo snad předělat na obd1 (p28)?...

Obsah fóra Honda-club.cz   
vadná cívka nebo něco lepšího??
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina