Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
honda jazz - rada před koupí
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ma®vays je teď offline  ma®vays
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.8.2014 , 19:46   Citovat  

Ahoj.
Dnes jsme se byli podívat na bazaru na jazze. celkem spokojenost, jen mě překvapily dvě věci, o kterých bych se rád pobavil a nechal si poradit.

1. motor mi přišel celkem rezavý. ani né tak samotný motor, jako kovové součástí typu držák hadice a podobně. nejsem žádný profík a tak mě to celkem překvapilo. přikládám ilustrační foto, co jsem našel na netu.

2. přední kapota neseděla. když byla zvařená, vypadalo to jako pootevřené, nebo spíš nezacvaklé. jako když špatně zavřete dveře. podle bazaru nebylo bourané. co si o tom myslíte? dá se to nějak řešit opravou zamykání? přikládám foto, které je přímo z toho auta.

auto je z roku 2004, najeto má 214k a je to verze 1,4 graphite.

díky

motor.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
motor.jpg, 42.37 kB

Honda_Jazz_1_4_i_DSI_61kW_21.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Honda_Jazz_1_4_i_DSI_61kW_21.jpg, 38.35 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2014 , 21:10   Citovat  

1) Ty orezliny jsou běžný a normální a to nejen u jazz ale i u FRV, CRV atd, hlavně reznou v motoru šroubky, ona sůl a nemytí motoru dělá svoje a pokud to třeba parkovalo na trávě, tak je to o to horší, koukni ještě na podvozek.

2)Kapotu třeba mohl jen někdo stříkat po odření nebo tak, a blbě jít spasoval, mělo by jít hnout zámkem a dorazama
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2014 , 21:19   Citovat  

Je to aut z ČR? Pokud je z D,tak tam mají agresivnější sůl,takže víc orezlý "motor" je normální.
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.8.2014 , 21:39  Naposledy upravil Zdendad dne 14.8.2014 , 21:49, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

1) Motory jsou držáky, vydrží toho opravdu hodně, a to i bez údržby… Avšak mnohdy to napoví jak o auto bylo staráno a časem se to projeví…

2) Kapota je OK, tak to bývá na většině Jazzíků… jde jednoduše sundat níž pomocí 2 gumových "knoflíků"/dorazů Mrk

Nejlépe sem hoď odkaz na inzerát pokud to mají i na netu… Případně napiš do SZ. Co se týká Jazze ti snad odpovím na cokoliv, za ty roky a kilometry jsem s tím zažil hodně a nasbíral nějaké zkušenosti Úsměv

A pokud se jedná přímo o Jazze, co je na druhé fotce, tak bych si dal tak trochu pozor. To auto vidím nějak často na netu, na chvíli zmizí …a pak se objeví, ale jinde….. Chápeš! to mi hlava nebere
Většinou ho chybně označují jako "Sport" … Jedná se o klasického Jazze z dovozu, s výbavou "aero" (lipy, bílé budíky, a pár dalších věcí navíc)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2014 , 21:42   Citovat  

Zdendad napsal:
1) Motory jsou držáky, vydrží toho opravdu hodně, a to i bez údržby… Avšak mnohdy to napoví jak o auto bylo staráno a časem se to projeví…

2) Kapota je OK, tak to bývá na většině Jazzíků… jde jednoduše sundat níž pomocí 2 gumových "knoflíků" Mrk

Nejlépe sem hoď odkaz na inzerát pokud to mají i na netu… Případně napiš do SZ. Co se týká Jazze ti snad odpovím na cokoliv, za ty roky a kilometry jsem s tím zažil hodně a nasbíral nějaké zkušenosti Úsměv

No bez údržby bych zas nekřičel - pár zadřených kousků už bylo... Se stydím
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.8.2014 , 21:44   Citovat  

Hellborn napsal:
No bez údržby bych zas nekřičel - pár zadřených kousků už bylo... Se stydím

Proto jsem psal "časem se to projeví" Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 6:51   Citovat  

Díky za informace. Auto stojí v áčkách. momentálně jsme si jej nechali převést do opavy. Podle vyjádřeníbazaru je auto dovezené z německa už kdysi. Majitelkou byla nějaká mladší holčina (30) v praze. tomu by odpovídaly povrchové škrábance, které povětšinou pujdou rozleštit. už sem to loni dělal na jiném autě, když se náš mladý rozhodl, že nám ho umyje a vzal to ocelovým kartáčem Úsměv No a dušují se, že bourané to není. Jediný větší zásah bylo přestříkání zadního nárazníku.

byli sjme se projet a jede to krásně. ale i tak prd poznám. z motoru vychází divný zvuk. přijde mi to trochu, jako když jede klimatizace. ale nepřijde mi to jako klimatizace. ale možná se mi to zdálo, protožejsem už z té koupi celkem vyplašený a přeopatrný.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 6:59   Citovat  

Zdendad napsal:

A pokud se jedná přímo o Jazze, co je na druhé fotce, tak bych si dal tak trochu pozor. To auto vidím nějak často na netu, na chvíli zmizí …a pak se objeví, ale jinde….. Chápeš! to mi hlava nebere
Většinou ho chybně označují jako "Sport" … Jedná se o klasického Jazze z dovozu, s výbavou "aero" (lipy, bílé budíky, a pár dalších věcí navíc)

máš na mysli přímo tento vůz? Nebo jen tento model? nestraš mě Úsměv v áčkach se dušují, že davají 7 dnů na vrácení vozu. takže jakýsi prostor pro případnou zradu tu je. samozřejmě bych hned navštívil nějaký servis. v opavě znám dva, co se specializují na japonce. ale klidně dojedu do olomouce, nebo ostravy do originálního HONDY. Tam snad zjistí vše!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 7:34   Citovat  

ma®vays napsal:
máš na mysli přímo tento vůz? Nebo jen tento model? nestraš mě Úsměv v áčkach se dušují, že davají 7 dnů na vrácení vozu. takže jakýsi prostor pro případnou zradu tu je. samozřejmě bych hned navštívil nějaký servis. v opavě znám dva, co se specializují na japonce. ale klidně dojedu do olomouce, nebo ostravy do originálního HONDY. Tam snad zjistí vše!

Jo, 7 dní na vrácení dávají, ale ať Ti řeknou za jakých podmínek a nejspíš zjistíš, že nemáš šanci je splnit. Velmi šťastný

Vydrž do pondělí, zkusím o něm něco zjistit.
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 7:58   Citovat  

Na 3acka si davaj max. pozor. Chápeš! Su tam schopni vsetkeho a to doslova. Od stacania km, cez rabovanie interieru az trebárs po vymenu novo namontovaných casti napr. podvozku. Aj vlastna skusenost, aj potvrdene z viacerých zdrojov...kamarat mechanik tam vydrzal robit mesiac...
Ak mas o to auto naozaj zaujem, dohodni sa s ackami na tom, ze ho pôjdeš dat komplet prezriet do servisu. Ak mas niekde nejakých známych, zober ho tam, alebo si vopred dohodni servisnu prehliadku auta pred kupou v H servise a nech vsetko poriadne skontroluju.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Harry je teď offline  Harry
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 8:35   Citovat  

No pockej, ze by menili podvozkove dily za starsi...to je snad az moc absurdni.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 8:55   Citovat  

no, viděl jsem tam billboard, že lze auto do 7 dnů vrátit bez udání důvodu. ještě se poptám, jestli tam není nějaký poplatek, ale každopádně mám v plánu s tím někam jet na kontrolu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 9:35   Citovat  

ma®vays napsal:
no, viděl jsem tam billboard, že lze auto do 7 dnů vrátit bez udání důvodu. ještě se poptám, jestli tam není nějaký poplatek, ale každopádně mám v plánu s tím někam jet na kontrolu.

Bez udání důvodu ano, ale k tomu budou mít ještě nějaké podmínky, které budeš mít ve smlouvě. A ty bývaly nereálné.
   Návrat  
Bindrs je teď offline  Bindrs
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 10:02   Citovat  

Pokud se ti nezda ze by to auto bylo nebourane, tak to radeji prohlidni s nekym kdo tomu rozumi. Mam s timhle s ackamama taky zlou zkusenost... Kupoval jsem tam kdysi oktavku, taky udajne nebouranou, do smlouvy mi napsali ze kupuju pojizdnej vrak a potom co jsem tam vzal kamose autoklempire, kterej sundal gumicky od dveri zjistil, ze celej zadek byl ustrelenej. Ta krysa obchodak to jeste nadlehcoval slovama typu... Nojoo, jenom zadni naraznik, to je jen kosmetika... Fakt jsme si toho nevsimli Velmi šťastný kkt jeden. Jeste dalsi den se rozmejslim jestli to auto nevzit a halemese... Jinej obchodak a znova me krmi, v jakym top stavu to nebourany auto je. Byl sem mladej a blbej, tak sem to nakonec vzal. No a ted uz mam jasno ze karu z bazaru uz nikdy vice (a zrovna acka jsou nejhorsi... Vydelavaj tam jen na hlupacich kterym prodavaj nalesteny strepy)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 10:09   Citovat  

Bindrs napsal:
Pokud se ti nezda ze by to auto bylo nebourane, tak to radeji prohlidni s nekym kdo tomu rozumi. Mam s timhle s ackamama taky zlou zkusenost... Kupoval jsem tam kdysi oktavku, taky udajne nebouranou, do smlouvy mi napsali ze kupuju pojizdnej vrak a potom co jsem tam vzal kamose autoklempire, kterej sundal gumicky od dveri zjistil, ze celej zadek byl ustrelenej. Ta krysa obchodak to jeste nadlehcoval slovama typu... Nojoo, jenom zadni naraznik, to je jen kosmetika... Fakt jsme si toho nevsimli Velmi šťastný kkt jeden. Jeste dalsi den se rozmejslim jestli to auto nevzit a halemese... Jinej obchodak a znova me krmi, v jakym top stavu to nebourany auto je. Byl sem mladej a blbej, tak sem to nakonec vzal. No a ted uz mam jasno ze karu z bazaru uz nikdy vice (a zrovna acka jsou nejhorsi... Vydelavaj tam jen na hlupacich kterym prodavaj nalesteny strepy)

Naše Oktávka z AAA byla nebouraná (než mi tam vjel Mr. Ping-pong) a stav odpovídal. Targaman (to je ten "úchyl", co bere jen auta do 70tis.km) měl z AAA několik aut a vždy v pohodě. Koupíš tam vrak i auto v bezva stavu jako v jiných bazarech.
   Návrat  
Bindrs je teď offline  Bindrs
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 10:31   Citovat  

Tak zanovni auto tam koupis asi jako vsude jinde. Ale deset let stary auto, ktery jak pise zdendad videl jednou tam, a jednou tam... Tak bych byl obzvlaste na pozoru. Kamarad dela na prazsky pobocce a mel jsem tu cest slyset co vsechno tam s autama delaj... A fakt otres. Je tu o ackach i samostatnej topic... Dost vypovidajici
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 10:35   Citovat  

Přesně. Na tyhle fámy nevěřím. Poslední auto z AAA byl náš Accord Tourer 2003. Měli jsme ho 3 roky, vyměnili jen přední destičky na brzdách a když jsme jej prodávali, tak si to kupec chctěl nechat prohlídnout v rodinném servisu, kde na to půl hodky zírali ze všech stran a pak řekli, že tomu autu krom lehkých škrábanců není co vytknout. a to mělo 10 let.

Na druhou stranu mám známé, co mají auto, a když něco začne odcházet, tak ti řeknou, že to musí honem prodat přes bazoš, ať se to posere někomu jinému a nacpe si do toho své peníze. A pak kupuj od lidí, když umí být ku**y jako bazary. Viz moje poslední koupě Smutný

Takže, je to kus od kusu a nechám si to prohlídnout v nezávislém servisu a bude.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 18:46   Citovat  

Měl jsem na mysli přímo kousek na druhé fotce v tvém prvním příspěvku. Jsou tam "poznávací znaky", které mi leží v paměti Se stydím

není to tak dávno, co jsem ho viděl na nějakém bazaru za cenu kolem 79tis Kč. Km byly určitě přes 200tis… možná bych řekl, že i přes 240tis… Ale nechci strašit Chápeš! Možná to je jiný kousek…

Zkus natočit video toho divného zvuku a hodit na Youtube… idsi motory mají trošku cvakavější zvuk a mnohdy to zní "strašidelně" a člověk se pak jen zbytečně strachuje a přemýšlí, jestli něco není špatně….

Seřídil bych ventily, vyměnil svíčky, vyčistil EGR, dal lepší ol.filtr a samotný olej a jen jezdit a jezdit a užívat si Jazzíka, kterých tu v ČR moc není Úsměv přátele
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 18:53   Citovat  

A rovnou sem nahaž i nějaké fotky Úsměv

Doufám, že s tím někdy přijedeš na Jazz/Fit sraz HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 19:31   Citovat  

Ahoj. Tak jsem se vrátil s JAZZEM Úsměv Měl jsem domluvenou kontrolu v autoservisu, kde mi kontrolovali accorda, když jsem jej v zimě prodával. Prolezli to křížem krážem, napíchli na počítač. Je to nebourané, nikde to nerezaví, vše je čisté. Má to ale i své mouchy. Tak zaprvé svítí kontrolka dobíjení. Testovali to, měřili a auto normálně dobíjí. Tak prý to bude jen nějaká prkotina, kterou najdou později. Pak tam jsou drobné povrchové škrábance, které zkusím zítra rozleštit. No a ten nepěkný zvuk. Podle nich je to špatné ložisko. nejdřív to odhadovali na spojku, nakonec převodovku. Takže mi auto doporučili jen pokud mi dají slevu,abych to mohl opravit. Prodejce v AAA mi tvrdil, že se v autech trochu vyzná a že si myslí, že je to ve spojce, protože podle jejich slov, když sešlápne pedál a vymáčkne spojku, tak ten zvuk plynule utichne. A oprava by stála kolem tří tisíc. Pokud by to ale bylo v převodovce, tak by to prý utichlo okamžitě. Tam je prý oprava dražší.

No tak jsme to ukecali a dali nám slevu 10 tisíc + poukaz na kompletní výměnu oleje a filtru. Místo řemenu je tam řetěz a ten prý se měnit nemusí.

Zítra jdu leštit a vyštelovat zavíraní kapoty, aby to lícovalo. časem bych pak ještě rozleštil přední světla, nebo objednal nějaké pěknější s denním svícením.
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 21:54   Citovat  

Harry napsal:
No pockej, ze by menili podvozkove dily za starsi...to je snad az moc absurdni.

Osobna skusenost...kamarat z Ba vie ze sa v autach vyznam, tak sme chodili asi 3 tyzdne po inzeratoch a aj po bazároch a hladali sme nejaky pekny kus. Prisli sme aj do aaa v Bratislave, kde prave jeden starsi pan predal ackam svoju Octu. Hned sme ju boli pozriet, urobili skusobnu jazdu - vsetko skvele, auto tahalo, skusal som riadenie, tlmice, capy, brzdy, este sme si ho dali postavit aj na zdvihak. Od spodu som vsetko (nastastie) nafotil a kamarat sa rozhodol, ze ho kupi. Pretoze uz bolo prakticky zatvorene, na auto dali cedulku predane a kamarat si pon siel hned druhy den rano. Asi po tyzdni mi vola, ze auto mu na ceste plava a pri brzdeni pocut kovovy zvuk. Auto slo na hever a tam prekvapko - vymenene tlmice-vytecene, vymlatene a komplet brzdove kotuce aj s dostickami-totalne zjazdene.
Zaver bol ten, ze sme od riaditela pobocky (samozrejme uz po mojich vyhrazkach obchodnou inspekciou) dostali komplet nove tlmice aj s pruzinami a komplet brzdy...
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2014 , 10:03   Citovat  

ma®vays napsal:
Ahoj. Tak jsem se vrátil s JAZZEM Úsměv Měl jsem domluvenou kontrolu v autoservisu, kde mi kontrolovali accorda, když jsem jej v zimě prodával. Prolezli to křížem krážem, napíchli na počítač. Je to nebourané, nikde to nerezaví, vše je čisté. Má to ale i své mouchy. Tak zaprvé svítí kontrolka dobíjení. Testovali to, měřili a auto normálně dobíjí. Tak prý to bude jen nějaká prkotina, kterou najdou později. Pak tam jsou drobné povrchové škrábance, které zkusím zítra rozleštit. No a ten nepěkný zvuk. Podle nich je to špatné ložisko. nejdřív to odhadovali na spojku, nakonec převodovku. Takže mi auto doporučili jen pokud mi dají slevu,abych to mohl opravit. Prodejce v AAA mi tvrdil, že se v autech trochu vyzná a že si myslí, že je to ve spojce, protože podle jejich slov, když sešlápne pedál a vymáčkne spojku, tak ten zvuk plynule utichne. A oprava by stála kolem tří tisíc. Pokud by to ale bylo v převodovce, tak by to prý utichlo okamžitě. Tam je prý oprava dražší.

Jasně ložiska v převodovce jako 90% jazzu a civicu G6 když vyšlápne spojku a stiší se to ,tak se převodovka netočí a točí se ložisko spojky,takže převodovka,ložiska na hlavní hřídeli nebo objednat celou opravnou sadu v hondě za den se to dá stihnout.Mám za sebou už asi 50převodovek,ten kdo to dal v garanci tak to měl zadarmo. Mrk
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2014 , 10:05   Citovat  

Chce to měnit olej v převodovce dostává se tam vlhkost bud po 6letech nebo po 120tis Mrk
   Návrat  
Prelude 90 je teď offline  Prelude 90
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.8.2014 , 5:26   Citovat  

jestli budeš davat tu převodovku dolu tak mrkni na pravej silentblok včera jsem náhodůc našel novej origo ješte když jsem je delal na kšeft tak bych ti ho pustil za 3tinku :wink:
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
honda jazz - rada před koupí
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina