Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic 2.2 i-CTDi?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Block43 je teď offline  Block43
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 13:35   Citovat  

Chtěl bych se zeptat co říkate na tuhle motorizaci??? Jak je na tom vubec nafta vs benzin u Civica 8G Díky Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 17:02   Citovat  

??? To ani tady nikdo neví ??? to mi hlava nebere
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 17:17   Citovat  

pokud už nemáš pročteno... tak nejvíc se toho dozvíš od majielů na tudy 8g.hondaclub.cz Mrk
   Návrat  
Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 17:19   Citovat  

Já jsem spokojený, ale srovnání s benzínem moc nemam.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 17:24   Citovat  

Zkus mrknout sem: 8g.hondaclub ale většinou se to zvrhne na flame.
Ve stručnosti nafta má lepší dynamiku, nižší spotřebu (papírově o 1,4L), ale je o 150kg na čumáku těžší.
Pak samozřejmě záleží na Tvém nájezdu, aby se Ti nafta vyplatila. Navíc tu je riziko dražších oprav.

Já si vybral benzín a jsem naprosto spokojený Úsměv

"Nafta patří do kamen" Úsměv joke not flame Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 17:30   Citovat  

2bep napsal:
Zkus mrknout sem: 8g.hondaclub ale většinou se to zvrhne na flame.
Ve stručnosti nafta má lepší dynamiku, nižší spotřebu (papírově o 1,4L), ale je o 150kg na čumáku těžší.
Pak samozřejmě záleží na Tvém nájezdu, aby se Ti nafta vyplatila. Navíc tu je riziko dražších oprav.

Já si vybral benzín a jsem naprosto spokojený Úsměv

"Nafta patří do kamen" Úsměv joke not flame Mrk

No pravě že nafta ani mě moc nelaka ale Type R to je docela finančně naročnější auto a 1,8 co jsem slyšel jede skoro stejně jak 7G Sport 1,6... Tak váham a nevím kam se hnout zda zatím na nějakej čas do 7G nebo jak...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 18:30   Citovat  

Block43 napsal:
No pravě že nafta ani mě moc nelaka ale Type R to je docela finančně naročnější auto a 1,8 co jsem slyšel jede skoro stejně jak 7G Sport 1,6... Tak váham a nevím kam se hnout zda zatím na nějakej čas do 7G nebo jak...

Nejak potom nechapu co vlastne chces. Najedes hodne a potrebujes usetrit hodne penez za nizkou spotrebu? Najedes malo a chces auto hlavne na zabavu? Nebo neco mezi? Mas rodinu a potrebujes 5 dveri nebo se smiris se 3? Mas vyssi rozpocet a das penize do novejsiho, bezpecnejsiho a vybavenejsiho auta nebo pocitas kazdou korunu a stejne nemuzes ani uvazovat o nicem jinem nez o C7G?
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 18:32   Citovat  

Block43 napsal:

C8G 1,8 i-vtec bych s C7G 1,6 vůbec nesrovnával Ble
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 18:53   Citovat  

No nevim, C8G 1,8i-VTEC vs. C7G 1,6 VTEC, to je 140k vs 110k a 174Nm vs 152Nm, 6-kvalt vs. 5kvalt. Nevim jak je na tom C7G 5D s váhou (C8G 5D 1,8 i-VTEC má 1265kg).
V C7G 1,6 VTEC jsem nejel, ale ale nemyslím si, že byl jel lépe než Ufo. A jak Bully píše, chybí do té rovnice spousta proměných z Tvé strany (finanční možnosti, roční nájezd, kde jezdíš, v kolika lidech budeš jezdit, co plánuješ převážet atd)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 18:53   Citovat  

Bully napsal:
Nejak potom nechapu co vlastne chces. Najedes hodne a potrebujes usetrit hodne penez za nizkou spotrebu? Najedes malo a chces auto hlavne na zabavu? Nebo neco mezi? Mas rodinu a potrebujes 5 dveri nebo se smiris se 3? Mas vyssi rozpocet a das penize do novejsiho, bezpecnejsiho a vybavenejsiho auta nebo pocitas kazdou korunu a stejne nemuzes ani uvazovat o nicem jinem nez o C7G?

No koukam že tady fakt nema smysl něco psat! Sorry ale nepsal jsem NIC o spotřebe ani NIC o šetřeni!!! Ale fakt nepujdu a nevyhodim skoro pul mega za 8G Type R jen protože někomu vadí že se tady ptam a zajima mě nazor jinych lidi na ruzny auta nebo motorizace... Neměl jsem ani 7G ani 8G a jestli tady někomu vadí že se ptám a zajíma mě nazor někoho kdo ma s těmito auty zkušenost tak si sem hoďte CENZURU a bude klid a jestli se tady na něco ptám a pak pujdu a koupim si třeba Fabiu tak to může být každýmu uplně ukradeny.... naštvanej
   Návrat  
Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 19:01  Naposledy upravil Boracco dne 19.3.2012 , 19:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Civic 2.2 CTdi je neskutečná raketa s nízkou spotřebou..... Sám bych si ho koupil a to mám Legenda..... Už jsem jel se spoustou Civiců a nafta je nej! Akorát je to o dost těžší na předek než benzín, takže to je znát, ale 1.8 je proti tomuto motoru hadra..... Já osobně miluji tento motor v jakékoliv Hondě a to jsem benzínový fanatik....
Je nutné se svést v nějakém slušném kousku a pochopíš o čem mluvím....
1.8 není moc extra...

Pozor na prasklé svody (ale ty se mění pokud je ještě auto v záruce zdarma), zatuhávají zadní brzdy (to je klasika u všech 8G), rozvody motoru mohou být hlučné, ale to musí být hodně honěné auto, jinak to vydrží snad životnost motoru

Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 19:02   Citovat  

2bep napsal:
No nevim, C8G 1,8i-VTEC vs. C7G 1,6 VTEC, to je 140k vs 110k a 174Nm vs 152Nm, 6-kvalt vs. 5kvalt. Nevim jak je na tom C7G 5D s váhou (C8G 5D 1,8 i-VTEC má 1265kg).
V C7G 1,6 VTEC jsem nejel, ale ale nemyslím si, že byl jel lépe než Ufo. A jak Bully píše, chybí do té rovnice spousta proměných z Tvé strany (finanční možnosti, roční nájezd, kde jezdíš, v kolika lidech budeš jezdit, co plánuješ převážet atd)

Z mého pohledu je C7G 1,6 3D mnohem zábavnější auto , ale na delší trasy a klidnější jízdu je jasná volba C8G 1,8 .
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 19:11   Citovat  

Boracco napsal:
Civic 2.2 CTdi je neskutečná raketa s nízkou spotřebou.....

2,2 i-ctdi jede pocitově lépe než 1,8 i-vtec , ale neskutečná raketa ? HaHaaa
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 19:17   Citovat  

Pánové děkuji za normalní lidsky nazory na věc je to dobrý Zřejmě to bude chtít opravdu vyzkoušet než se dojde k nějakymu definitivnímu rozhodnutí.. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 19:22   Citovat  

hopit napsal:
2,2 i-ctdi jede pocitově lépe než 1,8 i-vtec , ale neskutečná raketa ? HaHaaa

Tak proč ne, přeci jen má skoro dvojnásobný krouťák (340Nm vs. 174Nm) ale bohužel taky těch 150kg na čumáku navíc, takže má větši sklony k nedotáčivosti.
Navíc z provozního hlediska sice člověk ušetří něco na palivu, ale všechny ostatní investice jsou vyšší, nedejbože, když se něco vys*** na motoru. Ale tohle si musí každý rozseknout sám. Najedu cca 25.000km ročně, navíc docela často poskakování po Praze, takže u mě byla volba jasná. Navíc jezdím většinou ve dvou. Tudíž pro mě 1,8 jasná volba Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 21:22   Citovat  

Block43 napsal:
No koukam že tady fakt nema smysl něco psat! Sorry ale nepsal jsem NIC o spotřebe ani NIC o šetřeni!!! Ale fakt nepujdu a nevyhodim skoro pul mega za 8G Type R jen protože někomu vadí že se tady ptam a zajima mě nazor jinych lidi na ruzny auta nebo motorizace... Neměl jsem ani 7G ani 8G a jestli tady někomu vadí že se ptám a zajíma mě nazor někoho kdo ma s těmito auty zkušenost tak si sem hoďte CENZURU a bude klid a jestli se tady na něco ptám a pak pujdu a koupim si třeba Fabiu tak to může být každýmu uplně ukradeny.... naštvanej

Nechapu proc se rozcilujes, ja se te tady normalne ptam na tvoje pozadavky o kterych prece absolutne nic nevime, aspon ja te vubec neznam tak nevim co chces a co potrebujes. Mas totiz tak siroky rozptyl toho o cem uvazujes ze z toho neni vubec jasne o co ti jde. Nekomu pomoct asi nejde kdyz hned rve aniz by mel vubec proc. S podobnym stylem "diskutovani" tady chlapce nepochodis.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 21:41   Citovat  

Bully napsal:
Nechapu proc se rozcilujes, ja se te tady normalne ptam na tvoje pozadavky o kterych prece absolutne nic nevime, aspon ja te vubec neznam tak nevim co chces a co potrebujes. Mas totiz tak siroky rozptyl toho o cem uvazujes ze z toho neni vubec jasne o co ti jde. Nekomu pomoct asi nejde kdyz hned rve aniz by mel vubec proc. S podobnym stylem "diskutovani" tady chlapce nepochodis.

Ptal jsem se na nazor nafta vs benzin. Pak jsem pridal co jsem slysel o 7g vs 8g a ne na to aby se diskutovalo na co mam penize a na co ne... nebo co bych "potreboval" to si rozhodnu sam.. zajimalo me neco k tem autum o kterych se zde mluvilo to jee vse a ostatni to pochopily.. nic proti tobe nemam ani te neznam, ale nemusim lidi co nereknou nic prospesnyho k tematu ale resej uplne jiny veci napr. na co mam a na co ne to je uplne vedlejsi vec v tyhle dizkuzi....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 21:45   Citovat  

2bep napsal:
Tak proč ne, přeci jen má skoro dvojnásobný krouťák (340Nm vs. 174Nm) ale bohužel taky těch 150kg na čumáku navíc, takže má větši sklony k nedotáčivosti.
Navíc z provozního hlediska sice člověk ušetří něco na palivu, ale všechny ostatní investice jsou vyšší, nedejbože, když se něco vys*** na motoru. Ale tohle si musí každý rozseknout sám. Najedu cca 25.000km ročně, navíc docela často poskakování po Praze, takže u mě byla volba jasná. Navíc jezdím většinou ve dvou. Tudíž pro mě 1,8 jasná volba Úsměv

Oba C8G jedou +- stejne, jak 1,8i-VTEC tak 2,2i-CTDi. Rozdil je v uzivatelskem komfortu, kdy je jedno (benzinove) auto potreba trochu tocit a proste casteji radit, zatimco druhe (naftove) zrychli dobre prakticky z kazdych otacek se kterymi se bezne v provozu jezdi. (Vynechavam plky typu nafta smrdi/nesmrdi apod.). Zabava a zatacky jsou na strane benzinu, ekonomika provozu a komfort pri dlouhych cestach zase u dieselu. Zadne investice ani udrzba nejsou vyssi nebo nizsi, u dieselu samozrejme muzou nastat situace kdy se poroucha neco co ma proti benzinu proste navic. Coz muze byt drazsi, ale obecne je i-CTDi motor co se pri spravnem pouzivani a udrzbe nepokazi.
U ojetych vozu s velkym poctem km samozrejme plati pravidlo ze u turbodieselu se u spatne servisovaneho a provozovaneho vozu muze koupe prodrazit naslednymi opravami vic nez u benzinu.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 21:49   Citovat  

Block43 napsal:
Ptal jsem se na nazor nafta vs benzin. Pak jsem pridal co jsem slysel o 7g vs 8g a ne na to aby se diskutovalo na co mam penize a na co ne... nebo co bych "potreboval" to si rozhodnu sam.. zajimalo me neco k tem autum o kterych se zde mluvilo to jee vse a ostatni to pochopily.. nic proti tobe nemam ani te neznam, ale nemusim lidi co nereknou nic prospesnyho k tematu ale resej uplne jiny veci napr. na co mam a na co ne to je uplne vedlejsi vec v tyhle dizkuzi....

Je mi naprosto sumak na co mas nebo nemas, jestli si milionar nebo socka. Jenom to proste nemuzu vedet a rozpocet je jednou z tech X promennych co jsem taky zminil. Neporadim ti nic konkretniho kdyz nevim co chces proste vubec vedet.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2012 , 22:05   Citovat  

Bully napsal:
Je mi naprosto sumak na co mas nebo nemas, jestli si milionar nebo socka. Jenom to proste nemuzu vedet a rozpocet je jednou z tech X promennych co jsem taky zminil. Neporadim ti nic konkretniho kdyz nevim co chces proste vubec vedet.

To co si psal nafta vs benzin to je priblizne to o co mi slo. Nema smysl se tady "hadat" jak kluci... finance + - 200tis. Vzdy se daji vyresit finance kdyz ta nabidka za to bude stat. Auto potrebuju spis na kradci cesty prace,mesto dalky jezdim malo chci aby me to auto bavilo. A a proste vaham zda jit do 7g nebo 8g a na 7g jsem slysel jen chvalu v ty 1.6 a chtel jsem se dozvedet neco o 8g. Je mi jasny ze tyhle motory co zde byly zmineny nejsou zadny zavodaky ale v provedeni type R jsou pro me zbytecny...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 0:36   Citovat  

No pokud jezdíš převážně kratší trasy a pojíždění po městě volil bych jednoznačně 1,8 i-VTEC v manuálu...
Pokud plánuješ do auta vrazit cca 200.000,- tak u nafty bude vždy větší riziko, že koupíš zajíce v pytli s drahými opravami v blízké době.

Teď máme na foru jeden zajímavý kousek. Mírné úpravy, docela málo obvykly světlý interier a šiřoká výbava k autu.

Jak si ale sám uznal, chce to nejdřív si všechna ta zvažovaná auta zkusit.
   Návrat  
ted1717 je teď offline  ted1717
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2014 , 23:27   Citovat  

Ahoj všem H+ Úsměv nechci zakládat nové téma, tak jsem našel tohle staré a rád bych se ještě na něco zeptal Úsměv chci koupit civica 8g, 2.2 ctdi, chci kupovat s nájezdem kolem 200K, bohužel víc financí není a auto chci dovést z D...na co si dát při koupi pozor? Úsměv Jak je třeba osahaná řadička při 200tis? Úsměv vůbec bych se nezlobil za fotku Úsměv Mám teď vyhlídnutou po prvním majiteli a se serviskou s nájezdem 200K za 4700E...moc díky za všechny postřehy a poznatky Úsměv
   Návrat  
interfernet je teď offline  interfernet
PříspěvekZaslal: 3.10.2014 , 11:52   Citovat  

Běž na 8g.hondaclub.cz, to je spešl forum pro 8G. Z německa nevoz, mají DPF = problém. Zvlášť s tímto nájezdem.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.10.2014 , 12:30   Citovat  

interfernet napsal:
Běž na 8g.hondaclub.cz, to je spešl forum pro 8G. Z německa nevoz, mají DPF = problém. Zvlášť s tímto nájezdem.

modelový rok 2006 je buď úplně bez DPF nebo s domontovaným, který lze kdykoliv vyndat
   Návrat  
interfernet je teď offline  interfernet
PříspěvekZaslal: 3.10.2014 , 17:06   Citovat  

Člověk se pořád učí Úsměv
Nicméně při tom nájezdu u dízlu pozor na spojku, mi už prokluzuje a to mi do 200t ještě víc než 10 chybí. Pak je to na výměnu a obvykle včetně dvojhmoty, což ti auto prodraží o dost peněz. Více viz 8g.hondaclub.cz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic 2.2 i-CTDi?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina