Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
rychlý dotaz na dovozce...převozka v čr
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 12:06   Citovat  

hojte mám dotaz, mám auto v čr na papírech z polska, které ještě nemám přihlášené, jakým způsobem dostanu, jestli to jde, zelenou převozku, kterou dostanu třeba u funglovky nebo u auta z bazaru?..potřebuju s tím zajet na technickou, vím že se váže nějak k pojistce ale kde a jak na to? ať nemusím půjčovat podval?...díky moc za info
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 17:32   Citovat  

Já jezdím na převozkách už snad třetím rokem, ale jen párkrát za rok, SPZ mám v depozitu a jelikož s Targou už takřka nejezdím krom pěknýho počasí tak se mě neoplatí platit pojístku. Já osobně si je vždy půjčuji, ale musíš je mít od koho půjčit, většinou je mají autosalóny a autoservisy, ale musíš tam mít nějakého známého, cizímu je půjčí těžko.

Jestli nemáš od koho tak bohužel budeš muset sáhnout po tomhle řešení.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 17:51   Citovat  

Zelenou papírovou převozku na úřadu nechtějí na ojetá auta dávat.
Bylo mi řečeno, že to jde jenom u nových aut s čistopisem velkého TP.
Dovezené ojeté auto ti nepřihlásí dokud ho fyzicky neuvidí a nebudeš mít povinné ručení.
Povinné ručení, ale zase neradi dělají na pojišťovně na auto, které ještě nemá český techničák. No, trošku kocourkov Tak to valím bulvy
Možná, že jinde je to jinak, ale já jsem při přihlašování dovezeného C4G z Německa musel to auto dovézt na podvalu, aby mohl úředník zkontrolovat VINko.

Doporučuju to taky vyřešit tím podvalem. Vyjde to nakonec nejlevněji a bez potíží než nějaké převozky.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 18:16   Citovat  

vidím že to je všude jinak
brácha když kupoval jedno ze svých aut tak mělo čisty TP a zelenou převozku vylepenou na autě a to bylo ojeté a dovezené ze zahraničí zemi už si nepamatuji
pojistka se udělala hned na místě když to kupoval ale zelená karta a smlouva byla bez RZ ta se pak po přihlášení doplnila
takže co kraj to jiný přístup Velmi šťastný
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 19:11   Citovat  

Hondik: no jo, ale tvůj brácha měl už čistopis TP a to už papírovou převozku dostal bez probémů. Tak by to u nás šlo taky.
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 21:12   Citovat  

zelene prevozni znacky se daji pouzit JEN na auta které mají cesky TP jinak ne
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 9:38   Citovat  

A papirove prevozky by spravne meli slouzit pouze na cesty za ucelem prihlaseni vozidla a nikoliv na cestovani s rodinou a uz vubec ne o vikendech a ve dnech, kdy ma urad zavreno...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 9:48   Citovat  

bordel napsal:
A papirove prevozky by spravne meli slouzit pouze na cesty za ucelem prihlaseni vozidla a nikoliv na cestovani s rodinou a uz vubec ne o vikendech a ve dnech, kdy ma urad zavreno...

Pokud se pamatuju, tak správně je za účelem převozu od dealera do místa bydliště... Ale hledat to nebudu... Se stydím
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 11:33   Citovat  

Na převozky zapomeňte, je to o prů kiss me . Plechové převozky jsou tzv. trvale manipulační a mají je většinou autosalony a lze je použít jen na vozidla nová či s českým čistopisem VTP, pokud již bylo vozidlo v ČR registrováno nebo je v depozitu, tak jsou převozky neplatné! Je to potom považováno jako jízda vozidla bez RZ!
Zelené papírové jsou ve stejném režimu jen s tím rozdílem, že slouží k převozu z místa nákupu vozidla do místa registrace a mají platnost 10 prac. dnů. U plechových se před každou jízdou musí vypsat speciální kniha jízd, u papírové se do knížky zvláštní reg. značky vypíše řidič + adresa a datum konce platnosti značky a čas od času se musí na DI předložit ke kontrole.
Takže vozidlo např. ještě s polskými papíry, pokud jsou platné i s RZ vč. polské pojistky převést na STK po vlastní ose, jinak na podválu. V práci, když převážíme auto z naší matky v Holandsku, tak používáme fígl německé převozky, která se nachá koupit tuším na 5 dnů vč. pojištění asi za cca 150 EUR a takto pak vozidlo převezeme po vlastní ose až do ČR, ikdyž má třeba belgické papíry apod.
Další možnosti jsou už jen risk, jestli se něco stane či vás zastaví PČR a zároveň vlastníkovi převozky hrozí trvalé odebrání převozky
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 11:40   Citovat  

A jak fungují trvale manipulační značky? Je to to samé co plechové převozky? Tohle mi nikdy nebylo jasný, jak to funguje v autobazaru, když se chci projet ve voze na zkušební jízdu, bazarník nasadí "jednopísmennou" plechovou značku a může prý takto řídit jakékoliv auto, které má objem menší nebo roven objemu motoru, na který je sjednané povinné ručení na tu manipulační značku..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 11:47   Citovat  

Trvale manipulační je právě ta plechová, pokud je to vozidlo v bazaru nové (což pochybuji) a nebo má čistopis CZ VTP, tedy je po dovozu ze zahraničí a není ještě registrováno, tak tam tu převozku lze dát (plechovou či papírovou), vše ostatní je nelegální, ale bohužel většina těch bazarníků a prodejců to ani neví. Jinak ano, ta trvale manipulační (plechová) musí být vždy pojištěná na nějvětší možný objem motoru, na který bude kdy použita
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 13:20   Citovat  

Aha, takže když jsem řídil auto s plechovou trvale manipulační značkou, které bylo ojeté a již dříve registrované v CZ (reálné značky byly nejspíš v depozitu), tak jsem vlastně vystavil svůj řidičák v akutní nebezpečí ztráty to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 17:09  Naposledy upravil skritek dne 8.10.2014 , 17:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

to je blbost plechove zelene znacky se mohou pouzit na jakekoli auto které ma velky technicky prukaz je jedno jestli je to cistopis ci jsou RZ v depozitu plati pouze na uzemi CR a před kazdou jizdou mudis napsat vin vozidla kam a kdy se s vozidlem budes pohybovat.Tedy bazarnici to mají proto aby nemuseli platit na kazde auto pojistku daji RZ do depozitu a pak zcela legalne jezdi na prevozkach. stejne je to v servise kde třeba auto stoji dlouho nez se opravi aby se pak s nim dalo projet. Nelegalni je to pokud das prevozky na auto které není v CR prihlaseno.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 17:16   Citovat  

skritek napsal:
to je blbost plechove zelene znacky se mohou pouzit na jakekoli auto které ma velky technicky prukaz je jedno jestli je to cistopis ci jsou RZ v depozitu plati pouze na uzemi CR a před kazdou jizdou mudis napsat vin vozidla kam a kdy se s vozidlem budes pohybovat.Tedy bazarnici to mají proto aby nemuseli platit na kazde auto pojistku daji RZ do depozitu a pak scela legalne jezdi na prevozkach. stejne je to v servise kde třeba auto stoji dlouho nez se opravi aby se pak s nim dalo projet. Nelegalni je to pokud das prevozky na auto které není v CR prihlaseno.

A pokud má čistopis tak je přihlášeno, když nemá RZ a vlastníka? Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 17:21   Citovat  

jo, ma cesky Technicky prukaz takze muzes. Auto nemusi mit vlastnika nemusi byt pojisteno nemusi mit RZ nemusi mit technickou kontrolu musí mit jen platny velky technicky prukaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 21:07   Citovat  

skritek napsal:
to je blbost plechove zelene znacky se mohou pouzit na jakekoli auto které ma velky technicky prukaz je jedno jestli je to cistopis ci jsou RZ v depozitu plati pouze na uzemi CR a před kazdou jizdou mudis napsat vin vozidla kam a kdy se s vozidlem budes pohybovat.Tedy bazarnici to mají proto aby nemuseli platit na kazde auto pojistku daji RZ do depozitu a pak zcela legalne jezdi na prevozkach. stejne je to v servise kde třeba auto stoji dlouho nez se opravi aby se pak s nim dalo projet. Nelegalni je to pokud das prevozky na auto které není v CR prihlaseno.

To je právě bohužel omyl, který si myslí všichni. Vím to, protože jsem o ně před půl rokem žádal a na úřadě mi to neschválili, protože obchodujeme jen s ojetou technikou a pro ojedinělé převozy vozidel po dovozu (tedy s čistopisem) nám přiklepli jen papírové.
Zde je vyhláška, §21. Vyjímka je jen u vozidla v opravě, kdy převozku musíš umístit na již přidělenou RZ, tedy vozidlo nesmí být v depozitu
Jinak plechová RZ musí mít pojištění, jak jsem již psal, na největší možný obsah motoru a papírová se pojišťuje na konkrétní vozidlo, tedy každé vozidlo s převozkou musí být pojištěné
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.10.2014 , 16:40   Citovat  

skritek napsal:
jo, ma cesky Technicky prukaz takze muzes. Auto nemusi mit vlastnika nemusi byt pojisteno nemusi mit RZ nemusi mit technickou kontrolu musí mit jen platny velky technicky prukaz

Pozor, auto musí splnovat podmínky pro provoz, tzn MUS9 mít platnou TK. byl jsem na to upozorněn minulý týden na DI v praze ( sám je mám, byl jsem prodlužovat platnost ).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
rychlý dotaz na dovozce...převozka v čr
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina