Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
vyšroubovávací se šroub na palci rozdělovače
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2014 , 23:55   Citovat  

klíčová slova: Civic 5g, motor D15B7, rozdělovač TD-41U

Když jste si skládali rozdělovač, zajišťovali jste nějak šroub, který drží palec rozdělovače na ose otáčení?

Dneska se mi to stalo znovu - celkem už počtvrté - šroub na palci se prostě odšrouboval, čímž (překvapivě) přestal plnit svou funkci a auto nešlo nastartovat. Pikantní na tom je, že se to nikdy nestalo za jízdy, vždy jsem normálně dojel, zastavil a pak už nenastartoval.
Zkoušel jsem delší šroub, vějířovou podložku, dotahovat fakt na krev, nic nezabralo trvale. Blbý na tom je, že se tím vždy palec mírně o něco poškodí, já pak musím čistit rozdělovač a občas dát palec nový.

Posadit šroub na loctite (závitové lepidlo) bych považoval až za poslední variantu, přijde mi to jako prasárna..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 6:36   Citovat  

Nemám s tím žádnou zkušenost, nepamatuju si, že bych tohle po swapu elektriky řešil. Ale napadlo mě, co použít nějakou pastu na zajištění šroubových spojů? ( zkušenost s žádnou ale opět nemám )

džany je teď offline  džany
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 7:05   Citovat  

mirage21 napsal:
Nemám s tím žádnou zkušenost, nepamatuju si, že bych tohle po swapu elektriky řešil. Ale napadlo mě, co použít nějakou pastu na zajištění šroubových spojů? ( zkušenost s žádnou ale opět nemám )

Hele, nic ve zlým. Ale on právě píše, že to tam dávat nechce.

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 7:20   Citovat  

Nedočetl jsem až do konce Velmi šťastný Ale pod závitovým lepidlem si představim teda, že to už nikdo nepovolí Se stydím

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 8:36   Citovat  

mirage21 napsal:
Nedočetl jsem až do konce Velmi šťastný Ale pod závitovým lepidlem si představim teda, že to už nikdo nepovolí Se stydím
Tak červenej silikon to jistí Velmi šťastný Velmi šťastný nejjednodušší by byla závlačka na konci šroubku, ale jelikož je to šroubek malej jak cyp tak bych byl zvědav jak by jí tam dostal Velmi šťastný

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 8:38   Citovat  

klidne bych tam vyslal lepidlo, dela se nekolik variant lepidel, takze pouzit takove aby slo zase povolit je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 10:21   Citovat  

Máte někdo v Praze vhodné lepidlo, ať kvůli jednomu šroubku nemusím kupovat celou pixličku? (vteřiňák tam dávat nebudu, jak už mi někdo poradil Velmi šťastný)

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 18:47   Citovat  

Já měl už 2x opačný problém.V jednom případě jsem ten šroubek nepovolil a odvrtaval a jednou jsem palec nesundal ani stahovakem a musel tu železnou vložku z hřídele odbrousit Tak to valím bulvy .Závitové lepidla jsou různé varianty.Třeba od novato novadurit 111 je ve třech 3radach N,S a V.Používám v práci ten S,jakože střední a normálně to povolím,když je třeba.Ideální je když třeba mám držák našroubovaný M5 v pasovine TL.3mm,tam je to potřeba,aby se to samo nepovolovalo.Co by to udělalo na šroubku v rozdělovači,což je tuším M4 a zašroubavané 6mm netuším. Mohlo by se opravdu stát, že ten šroub už nepovolíš, pokud to bude měkký šroub a strhneš mu hlavičku. Radši potom nějaký tvrdší imbus tam dát, jako já,nebo torx. Nevím jestli by tam vlezl nástrčák,kdybys tam dal se 6hr hlavou.
Jo a samozřejmě. Neber to jako reklamu na novato. Loctite těch anaerobních tmelu taky dělá nekolik druhů

isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 21:17   Citovat  

Ahoj, já když kupoval nové součástky rozdělovače, byl už samotný šroubek palce od výrobce předmazán nějakým lepidlem tuším barvy zelené. je to dobrý Magneti marelli.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 22:30   Citovat  

To je divný, víček a palců jsem už pár v druhovýrobě kupoval (JPN, Jakoparts, EPS, Nipparts, dnes mi M@jk přivezl ještě jiný neznačkový palec - ale japonský VTEC ), ale předmázlý šroubek nikdy ničím nebyl.. každopádně ten palec zítra při výměně zkusím přišroubovat nějak lépe (imbus šroub, možná..) a dám tomu šanci ještě bez lepidla.
Byl jsem dnes v Auto Kelly a lepidla na závity tam měli jen v min. 5ml balení, to je pro jedno použití škoda, by mi to vyschlo..

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 2:06   Citovat  

kdyby si chtěl, tak nějaký lepidlo na závity mám Mrk

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 4:23   Citovat  

dj-bobr napsal:
To je divný, víček a palců jsem už pár v druhovýrobě kupoval (JPN, Jakoparts, EPS, Nipparts, dnes mi M@jk přivezl ještě jiný neznačkový palec - ale japonský VTEC ), ale předmázlý šroubek nikdy ničím nebyl.. každopádně ten palec zítra při výměně zkusím přišroubovat nějak lépe (imbus šroub, možná..) a dám tomu šanci ještě bez lepidla.
Byl jsem dnes v Auto Kelly a lepidla na závity tam měli jen v min. 5ml balení, to je pro jedno použití škoda, by mi to vyschlo..

Ondro,
je to pech, ono obecně s rozdělovači jednou za čas jsou problémy. Já třeba naopak nikdy neměl problém jej povolit, vazelínu ani něco podobného nemám. Šroubek tam je původní. Tak se zastav dnes, stějně musíme za bordelem a vyměnit a přehodit pneu a najdeme nějaký ten šroub, určitě budu mít něco v krabičce se šrouby.

přátele je to dobrý

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 4:23   Citovat  

dj-bobr napsal:

Ondro,
je to pech, ono obecně s rozdělovači jednou za čas jsou problémy. Já třeba naopak nikdy neměl problém jej povolit, vazelínu ani něco podobného nemám. Šroubek tam je původní. Tak se zastav dnes, stějně musíme za bordelem a vyměnit a přehodit pneu a najdeme nějaký ten šroub, určitě budu mít něco v krabičce se šrouby.

Rozdělovač je od firmy YEC Japan ... nooo. VTEC

přátele je to dobrý

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 19:21   Citovat  

Byl jsem teď v dílně. Palec EPS italský výrobek. Šroub je imbus maznuty červeným lepidlem a je k tomu pérovka. Nechtěl jsem to vybalovat, snad je to na fotce vidět.

IMG_20141028_191243.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20141028_191243.jpg, 108.92 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 20:00   Citovat  

mad_zed napsal:
Byl jsem teď v dílně. Palec EPS italský výrobek. Šroub je imbus maznuty červeným lepidlem a je k tomu pérovka. Nechtěl jsem to vybalovat, snad je to na fotce vidět.

Panie,
my vzali Japan YEC, ten počítá s tím, že použiješ originál šroub s pérovkou podložkou. Dnes dán pořádný pozink šroub a zítra mu tam narvu pérovku a hotovo.

Díky přátele je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
vyšroubovávací se šroub na palci rozdělovače
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina