Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kotouče + destičky na Accord 7g Tourer
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2014 , 21:00   Citovat  

Ahoj,
mám HONDA ACCORD 7g Tourer, 2.0i (CM1), 114kW, rok 2003
Potřeboval bych koupit kotouče a destičky (komplet na celé auto), ale u Hondy to je raketa a když jsem hledal sám neoriginální, narazil jsem na problém, že se dělaly asi různé typy a v inet. shopech mají po omezení na můj typ auta několik možností a já nevím co vybrat. Známý mi to chtěl objednat a vyměnit (má nějaké knihy pro servisy, kde najde co objednat), ale zase si přihodil dost a nechtěl mi říct, co přesně objednat, abych ho s tím materiálem neobešel. Tj. potřeboval bych pomoct co koupit konkrétně a kde. Nájezd mám malý, spíš ať to brzdí pěkně, nerezne atd než že by mi záleželo na extra výdrži.
Průměr předních kotoučů mám 280mm (dělají se i 300mm), foto předních třmenů/destiček v příloze.
Zadní kolo jsem sundané teď neměl, ale tam se dělá průměr kotouče snad jen jeden a destičky sice různé (prý výrobce brzdového systému buď Akebono nebo TRW (Lucas)), ale mohlo by to jít poznat snad podle fotky destičky, kterou jsem dělal po koupi auta, když se měnilo poprvé - viz příloha.
Chtěl jsem to kupovat na tudy odkaz , doporučil mi to kamarád a co jsem tak zběžně koukal, mají dobré ceny - jenže u těch destiček když sedí tvar, nezdají se mi ty "kontakty". Díval jsem se i na jiné eshopy, ale na žádném jsem to nenašel udělané tak, aby mi to bez pochybností řeklo, jaký typ destiček přesně potřebuji. Na tom eshopu samozřejmě netrvám, ale rád bych se držel cenově nějak rozumně.
Případné další potřebné info o autě dodám.
Předem díky za pomoc, celkem to hoří.

accord_predni_1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
accord_predni_1.jpg, 444.36 kB

accord_predni_2.jpg

accord_predni_2.jpg, 461.58 kB

accord_zadni.JPG

accord_zadni.JPG, 227.07 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2014 , 21:15   Citovat  

Ahoj.

Přední desky kup na systém ATE, zadní systém Akebono. Ty tam budou sedět. Značka je na tvých preferencích.

Ps: Brzdy většinou kupuji zde: odkaz

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2014 , 23:40   Citovat  

tudy odkaz
Výborné ceny, z obyčajných značiek dobrá skúsenosť s Textar aj s A.B.S
Na celé auto komplet kotúče aj desky sa dá okolo 5000kč
Nezabudni premazať vodiace čapy strmeňov, inak budeš nadávať, že si kúpil blbu značku čo sa zase skrútili..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2014 , 0:24   Citovat  

Já jsem před měsícem dával komplet Brembo (6K materiál) vše pasuje, sedí, brzdí skvěle.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2014 , 1:20   Citovat  

Celou sadu od jednoho výrobce se mi právě nedaří najít Smutný Jsem rád, když najdu na těch shopech stejného výrobce kotouče a desek na nápravě. A teď koukám, že i zadní jsou 2 rozměry kotoučů, takže budu asi muset sundat kolo a měřit, i když logika by říkala, že když mám 280 vpředu, nebude 280 i vzadu ale spíš 260.

Jak byste ty značky seřadili podle kvality? Ono to stojí dost podobné peníze. Někdo mi říkal, že ATE jsou dobrý, nereznou atd, tak jsem zatím teda vybral toto:
(vybírám z mroauto, mjauto bylo při porovnání o dost dražší a snažil jsem se nekombinovat výrobce kotouče a desek)

přední kotouč: ATE tudy odkaz
přední desky: ATE/systém ATE tudy odkaz
zadní kotouč: TEXTAR tudy odkaz
zadní desky: TEXTAR/systém Akebono tudy odkaz

Pokud byste byli ochotný mrknout a vybrat lepší kombinace, tak zde
odkaz na všechny destičky: tudy odkaz
na kotouče: tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2014 , 7:03   Citovat  

Pablo napsal:
Celou sadu od jednoho výrobce se mi právě nedaří najít Smutný Jsem rád, když najdu na těch shopech stejného výrobce kotouče a desek na nápravě. A teď koukám, že i zadní jsou 2 rozměry kotoučů, takže budu asi muset sundat kolo a měřit, i když logika by říkala, že když mám 280 vpředu, nebude 280 i vzadu ale spíš 260.

Jak byste ty značky seřadili podle kvality? Ono to stojí dost podobné peníze. Někdo mi říkal, že ATE jsou dobrý, nereznou atd, tak jsem zatím teda vybral toto:
(vybírám z mroauto, mjauto bylo při porovnání o dost dražší a snažil jsem se nekombinovat výrobce kotouče a desek)

přední kotouč: ATE tudy odkaz
přední desky: ATE/systém ATE tudy odkaz
zadní kotouč: TEXTAR tudy odkaz
zadní desky: TEXTAR/systém Akebono tudy odkaz

Pokud byste byli ochotný mrknout a vybrat lepší kombinace, tak zde
odkaz na všechny destičky: tudy odkaz
na kotouče: tudy odkaz

Ahoj.

Na kombíku je vzadu 280mm kotouč, tak pozor na to.

Jinak já dopředu dával Ferodo Premier. Celé to vyšlo asi na 2400Kč a za ty peníze super.

Johnie_Walker je teď offline  Johnie_Walker
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2014 , 8:28   Citovat  

Ahoj, já kupoval 3 roky zpět na 2,2 ictdi komplet na 5900kč. Bylo to komplet.
tudíž: kotouče P Ate + Z TRW , desky P Ate + Z Bosch a čelisti k ruččce + pružinky a náký blbiny vše TRW.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2014 , 9:44   Citovat  

Díky všem za odpovědi a upozornění, zadní kotouč ještě pro jistotu přeměřím.
Takže nějaký extra rozdíl v kvalitě není, nějaké značce se vyhnout obloukem netřeba? Koukám kupujete celým spektrem, já o nějakých značkách nikdy neslyšel (asi není divu, nejsem z oboru). Ty ATE dopředu jsem vybral na základě doporučení známého, měl by tomu rozumět, prý co do (ne)vyrezávání atd jsou hodně dobrý. Ne že bych chtěl zbytečně utrácet, ale jsou to brzdy, chtěl bych to mít opravdu ok. Takhle co jsem vybral to je 5400 Kč.

Čelisti k ručce a blbinky - tam jsou ještě nějaký další čelisti? Nemůžeš hodit prosím link do shopu, případně co všechno z těch blbinek bych ještě mohl potřebovat při výměně? Nerad bych skončil na nějaké drobnosti za stovku s rozdělaným autem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2014 , 9:59   Citovat  

Pablo napsal:
Díky všem za odpovědi a upozornění, zadní kotouč ještě pro jistotu přeměřím.
Takže nějaký extra rozdíl v kvalitě není, nějaké značce se vyhnout obloukem netřeba? Koukám kupujete celým spektrem, já o nějakých značkách nikdy neslyšel (asi není divu, nejsem z oboru). Ty ATE dopředu jsem vybral na základě doporučení známého, měl by tomu rozumět, prý co do (ne)vyrezávání atd jsou hodně dobrý. Ne že bych chtěl zbytečně utrácet, ale jsou to brzdy, chtěl bych to mít opravdu ok. Takhle co jsem vybral to je 5400 Kč.

Čelisti k ručce a blbinky - tam jsou ještě nějaký další čelisti? Nemůžeš hodit prosím link do shopu, případně co všechno z těch blbinek bych ještě mohl potřebovat při výměně? Nerad bych skončil na nějaké drobnosti za stovku s rozdělaným autem.

Tady není ručka napojená na třmen zadní brzdy, ale zvlášť, takže zadní kotouč je zároveň i buben ve kterém je normální čelisťová brzda. Pokud do ní nebudeš šahat, tak žádné extra blbinky potřebovat nebudeš. Je k ní dobrý přístup, takže dodatečná oprava není náročná, poté co zjtíš co ti chybí. (cca 10 minut, sundat kolo, třmen a kotouč) Jenom bych si v návodu našel jak se seřizuje, ať to můžeš rovnou udělat.

Jinak z "blbinek" nezapomeň: vazelínu na brzdové čepy, měděnou pastu na styčné plochy, šmirgl a ocelový kartáč na očištění styčných ploch, jemný šmirgl a leštící "tkaninu" na případné zatuhlé čepy.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kotouče + destičky na Accord 7g Tourer
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina