Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Cesta do Dánska
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
interfernet je teď offline  interfernet
PříspěvekZaslal: 4.1.2015 , 0:02   Citovat  

Zdravím,
za pár dnů nás čeká cesta do Dánska - Roskilde. Vyrážíme z Ostravy. Našel jsem si trasu - přes PL, Německo a pak buď trajektem z Rostocku, nebo okolo Hamburku objížďkou. Cesta je sice o 200 km delší, ale vychází výrazně levněji. Máte někdo zkušenosti s touto, nebo podobnou trasou? Můžete mi napsat, na co si dát pozor? V polsku je mýto jasné, jak je to v německu? Vím, že něco plánují, ale snad až od 2016. V Dánsku pak jedině poplatek za přejezd mostu přes Velký Belt, to bude lepší zážitek, než trajekt. Se zájmem jesem projel vlákno Cesta do Francie, které mě inspirovalo k položení tohoto dotazu.
Díky za všechny informace.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 13.1.2015 , 21:48   Citovat  

Nikdo neporadí?
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.1.2015 , 22:26  Naposledy upravil M@jk dne 13.1.2015 , 22:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

interfernet napsal:
Zdravím,
za pár dnů nás čeká cesta do Dánska - Roskilde. Vyrážíme z Ostravy. Našel jsem si trasu - přes PL, Německo a pak buď trajektem z Rostocku, nebo okolo Hamburku objížďkou. Cesta je sice o 200 km delší, ale vychází výrazně levněji. Máte někdo zkušenosti s touto, nebo podobnou trasou? Můžete mi napsat, na co si dát pozor? V polsku je mýto jasné, jak je to v německu? Vím, že něco plánují, ale snad až od 2016. V Dánsku pak jedině poplatek za přejezd mostu přes Velký Belt, to bude lepší zážitek, než trajekt. Se zájmem jesem projel vlákno Cesta do Francie, které mě inspirovalo k položení tohoto dotazu.
Díky za všechny informace.

Ahoj,
v SRN je mýto/poplatky za využívání dálnic/rychlostních silnic - Bundesshnellstrassen stanoven od roku 2016. Takže můžeš být v klidu.

Ostatní musí poradit, ale pokud se chceš pobavit, něco vidět, doporučím jet "vrchem" přes Jutský poloostrov a pokochat dílem stavbařů, mosty přes Velký Belt ... a když už budeš v Roskilde, tak rovnou Kodaň a most Oresund Velmi šťastný
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2015 , 22:50   Citovat  

čau, do Dánska jsem jezdil půl roku pracovně. Jezdili jsme z Ostravy přes Polsko kde je poplatek 5e, hraniční přechod Gorlitz kde na polské straně je asi 50km doslova tankodrom!! Od tama Lipsko-Draždany-Hannover-Hamburg hraniční přechod Flensburg dále po Dánské neplacené dálnici na most který stojí jeden směr přejezd 258DK (cca 800kč) a dál jsme jezdili do Naestvedu a okolí Kodaně. Cesta je pohodová netřeba žádné starosti, ale bez GPS ani ránu. Jinak Dánové umí z 95% anglicky což je super. Ceny všeho české krát 4 Úsměv . Jo a bacha na rychlost v Dánsku kolega zaplatil 200e za překročení rychlosti o 25km/h na dálnici, nezaplatíš? ok jedeme k bankomatu Velmi šťastný to je asi tak vše co si pamatuju pokud máš otázky klidně piš.... přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.1.2015 , 22:53   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
v SRN je mýto/poplatky za využívání dálnic/rychlostních silnic - Bundesshcnellstrassen stanoven od roku 2016. Takže můžeš být v klidu...

Nic neni stanoveno, nemecky parlament zatim jenom odhlasoval navrh zakona, ze by to melo byt snad od r. 2016. Mj. jeste vubec neni vyresena pravni stranka cele zalezitosti (vraceni penez za dalnicni poplatky nemeckym ridicum= znevyhodnovani cizincu). Podle me to EU zazaluje a protahne se to zase.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.1.2015 , 22:55   Citovat  

M@jku díky za reakci. Jak jsem viděl cenu za trajekt, tak mě omývali...takže jedem vrchem přes Most přes Velký Belt. Foťák je už v pohotovosti. Kodaň uvidíme, slyšel jsem plány na malou mořskou vílu.

Rusty - trasu mám stejnou - viamichelin.com poradil Úsměv
Navigace samo berem, bez toho už nejezdím.
Chlapi díky za reakce, už jsem trochu klidnější..

Teda pár otázek mě ještě napadlo. Kde byste doporučili tankovat? Rychlost překračovat nemíním, hodím tam tempomat a jedem na spotřebu, takže by to pár km na nádrž mohlo zvládnout a tankovat až někde okolo Hamburku.
Rusty, je možno platit mýto na mostě kartou, nebo EUR nebo radši DKK?
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 9:13   Citovat  

já nikdy platbu neřešil, šlo to z firemních Routex karet, takže asi cash sebou, jinak při tankování u benzínek v dánsku to funguje tak že pokud je normálně s shopem tak se dá platit i kartou (což vychází kurzově nejlépe) a nebo penězi, když je benzínka samoobslužná tak je třeba si dát pozor na to že na kartě se dá blokace na cca 3700kč ať natankuješ 5 litrů nebo plnou, po čase se odečte částka která má a blokace se zruší, peníze na jídlo bych vzal eura, v 90% obchodů berou eura a mají lepší kurz než si měnit v česku....zaplatíš v eurech a vrátí ti v dánech OK

PS: ve městech bacha na cyklisty hlavně při odbočování doprava koukat pořádně do zrdcátek, v létě jich jezdilo mraky teď už to ale možná nebude tak horké...
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 11:02  Naposledy upravil M@jk dne 14.1.2015 , 11:21, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bully napsal:
Nic neni stanoveno, nemecky parlament zatim jenom odhlasoval navrh zakona, ze by to melo byt snad od r. 2016. Mj. jeste vubec neni vyresena pravni stranka cele zalezitosti (vraceni penez za dalnicni poplatky nemeckym ridicum= znevyhodnovani cizincu). Podle me to EU zazaluje a protahne se to zase.

Děkuji za upřesnění.
Co jsem to sledoval, pochopil jsem, že od roku 2016 by to mělo být. Moje chyba. Holt moje zbrklost, no. přátele

interfernet napsal:
M@jku díky za reakci. Jak jsem viděl cenu za trajekt, tak mě omývali...takže jedem vrchem přes Most přes Velký Belt. Foťák je už v pohotovosti. Kodaň uvidíme, slyšel jsem plány na malou mořskou vílu.

Rusty - trasu mám stejnou - viamichelin.com poradil Úsměv
Navigace samo berem, bez toho už nejezdím.
Chlapi díky za reakce, už jsem trochu klidnější..

Teda pár otázek mě ještě napadlo. Kde byste doporučili tankovat? Rychlost překračovat nemíním, hodím tam tempomat a jedem na spotřebu, takže by to pár km na nádrž mohlo zvládnout a tankovat až někde okolo Hamburku.
Rusty, je možno platit mýto na mostě kartou, nebo EUR nebo radši DKK?

Ahoj,
nemáš zač.

Já jezdil jako steward ve vlaku před lety na trase Praha-Berlin-Stralsund-Malmo, úsek Stralsund-Malmo byl neskutecny relax lodi, clovek si vse uzil, pohoda jazz, sauna, cestujici byli na palube chlastajice ... a my si to uzivali relaxem. Holt ceny jsou jinde no. Tohle si platily dráhy SRN a Švédsk DB, SJ.

Tak určitě doporučím Kodaň, je krásná a ty cyklisti jsou pravda, my tam byli v nějakém 1994-1995, kdy jsme jeli Pobaltí a Skandinávii a bylo jich mraky, bylo to v létě ale.

Good Luck
   Návrat  
conygas je teď offline  conygas
PříspěvekZaslal: 15.1.2015 , 14:23   Citovat  

interfernet napsal:
je možno platit mýto na mostě kartou, nebo EUR nebo radši DKK?

platil jsem v EUR ale vrátí ti DKK dle jejich kurzu,kartou nevím
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.1.2015 , 10:45   Citovat  

Jsme zpět, cesta tam i zpět v pohodě. Nejhorší úsek byl při návratu 70 km kus dálnice mezi hranicí D/PL do Ilowy na E36 - tankodrom. Příště návrat jinudy, asi přes Frankfurt n/Odrou - směr Poznaň. Mýto jen PL - 16,2 zl za úsek Gliwice - Wroclaw, a pak mýto na mostu přes Velký Belt. Ceny nafty po cestě v pohodě, dalo se tankovat i v Dánsku. Platit se dá všude bez problémů kartou, i parkování v Kodani v parkovacích automatech.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Cesta do Dánska
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina