Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Accord 2.4, 2003, automat - automat & spotřeba
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Nedvajz je teď offline  Nedvajz
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 9:10   Citovat  

Haleluja,

tak co mám za problém. Vlastním Hondu Accord 2.4 Tourer v automatu, 2003 a má přibližně 255 000 na hrbu. Koupil jsem jako benzín, namontoval jsem po 5000km LPG (s LPG mam za sebou 100 000 v předchozích vozech bez problému a měl bych ho aj na koloběžce kdyby to šlo) na LPG najeto cca dalších 3000 km a všechno šlape jako hodinky. Kolem a kolem všechno funguje bez problému, ale zaráží mě dvě věci.

1. Spotřeba.
Z toho co jsem se dočetl na internetu, než jsem kupoval, tak jsem očekával vysokou spotřebu ale i tak mě to překvapilo. Nejsem žádný závodník. Po městě podle předpisů a dalniční rychlost těch 140km. Po statovkách se občas vyblbnu, ale že bych často točil do ruda to jistě ne.

Benzin
město 14 - 14.5 l/100km
mimo 10 - 10.5 l/100km

LPG
město 14.5 - 15 l/100km
mimo 11 - 11.5 l/100km

2. Automat
No je to můj první vůz s automatem a pohodlí je super. Nicméně jsem čekal větší svižnost. Občas mi příjde, že se převodovka zamyslí na dost dlouho, než se rozhodne podřazovat. Kámoš co má v automatu Alhambru říkal, že mu příjde normální. Nicméně SEAT není Honda že ne!

Takže jaké máte vy ostatní zkušenosti s podobným vozem? Předpokládám, že rozhodující parametry ke spotřebě jsou Automat + 255k najeto + 2.4 motor.

Zkoušel jsem najít podobné téma, ale bez úspěchu, takže mě případně někdo odkažte jinam, ať se tady neopakuju. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 9:43   Citovat  

offtopic můžeš mi sem nebo do SZ dát fotky jak vypadá nádoba v kufru? vešel se ti k tomu hever a opravná sada na pneu? jak velkou máš nádrž na LPG, kde máš plnící hrdlo LPG?

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 12:02   Citovat  

Tvoje spotřeba naprosto odpovídá je to dobrý

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 12:08   Citovat  

taky mi ta spotřeba přijde normální... mám tourera 2.4 v plynu a mám o půl litru až litr menší spotřebu.. ale mám manuál a jezdím na pohodu je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 12:54   Citovat  

To máte takovou spotřebu? Já mám na benzín tak 8,5-9 litrů a na LPG 9,5-10 litrů. Jezdím podle předpisů nebo lehce nad a nohu si určitě nehlídám...

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 12:58   Citovat  

jakubM napsal:
taky mi ta spotřeba přijde normální... mám tourera 2.4 v plynu a mám o půl litru až litr menší spotřebu.. ale mám manuál a jezdím na pohodu je to dobrý

Prispejem svojou: jazdil som sice s 2.0 benzinom v manuálne, ale u 2.4 sa hovorí o spotrebe len o trošku vysšej( na diaľnici kvoli 6kvaltu prakticky rovnaká).
No a stredným tempom v pohode 9-9,5l/100km jak benzín tak aj plyn.
Potvrdí užívateľ nosound89, ktorý moju Acc7g kúpil.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 13:00   Citovat  

Kmóďa napsal:
To máte takovou spotřebu? Já mám na benzín tak 8,5-9 litrů a na LPG 9,5-10 litrů. Jezdím podle předpisů nebo lehce nad a nohu si určitě nehlídám...

To je spotreba dobré nastaveného LPG, teda aspoň pre Acc7g přátele

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 13:33   Citovat  

těžko se počítá ta spotřeba u LPG úplně přesně, když stejně zezačátku jedeš na benzín a v mém případě je i přívstřik..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 13:37   Citovat  

jakubM napsal:
těžko se počítá ta spotřeba u LPG úplně přesně, když stejně zezačátku jedeš na benzín a v mém případě je i přívstřik..

U mňa pri studenom motore v zime prepínaoi na LPG po cca 2km, pri zahriatom do 5sod naštartovania. Privstrek som nemal.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 16:45   Citovat  

jakubM napsal:

Přívstřik nemám,na benzín jedu jen ráno,když je tepleji tak asi 200 m,když je chladněji tak do 500 m,víc ne a pak během dne už hned po nastartování přepíná na plyn. V zimě to bude jiné...

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 20:15   Citovat  

Nedvajz : A používáš tu převodovku správně ? U automatu to není jen dopředu - parkink - dozadu.

scream je teď offline  scream
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2014 , 8:58   Citovat  

Mne sa da spotreba vysoka, pri tacho 140km/h s manualom nejdem cez 9 ( vacsinou je to okolo 8,5) . V meste pod 10 je asi nemozne, no nad 11,6 som sa dostal len raz a to na 13l ( rezim mraz+ caste starty + 2km trasy). Cize ak to hladkas, tak mi to pride trochu vela.

Automat sam o sebe v accorde je tragedia, nie zo srandy je v novom accorde o 100000KC lacnejsi ako manual... Uprimne sa cudujem, ze honda stale montuje tohto pomaleho pradedka aj do novsich aut.

0
PříspěvekZaslal: 7.10.2014 , 16:05   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Nedvajz : A používáš tu převodovku správně ? U automatu to není jen dopředu - parkink - dozadu.

No jako nemuzu rict, ze ji pouzivam spravne, proste s tim jezdim mno Mrk Co jsem dostal rady, tak vyrazovani na neutral a znovu razeni na krizovatce a podrazovani atp manualne, je pry jenom ke skode. Mozna by to pomohlo o neco malo se spotrebou, ale pry to je hrob pro prevodovku.

0
PříspěvekZaslal: 7.10.2014 , 16:09   Citovat  

Kmóďa: ty kraaaaso, takovy krasny hodnoty. To by se mi take libilo Je to tam. ale ono prd Mrk

hopit & jakubM: jsem rad, ze nejsem sam Mrk

Nicmene kolega tady z clubu mi psal, jestli nemuze byt v kyblu lambda sonda. Sice kontrolka nesviti, ale muze to byt duvod, pripadne bych mozna mel prohlidnout vejfuk (buh vi, kdy na to sezenu cas) jestli treba neprisava nekde vzduch a lambda si pak nemysli ze to malo kropi a stavi mi prisun paliva na max. To by odpovidalo i nizsim otackam, kdy mi prijde az moc takovy uduseny (porovnavam s 2.0 co jsem mel predtim, ale ta byla v manualu Mrk )

Nekdo dalsi napady, na co se podivat, co zkontrolovat ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2014 , 21:03   Citovat  

Nedvajz napsal:
No jako nemuzu rict, ze ji pouzivam spravne, proste s tim jezdim mno Mrk Co jsem dostal rady, tak vyrazovani na neutral a znovu razeni na krizovatce a podrazovani atp manualne, je pry jenom ke skode. Mozna by to pomohlo o neco malo se spotrebou, ale pry to je hrob pro prevodovku.

Tak tos dostal rady správný... Řadit co nejmíň a ve městě jezdit tak aby neřadila ani 4ku, nedejbože aby jí zamykala...

0
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 7:01   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Tak tos dostal rady správný... Řadit co nejmíň a ve městě jezdit tak aby neřadila ani 4ku, nedejbože aby jí zamykala...

Aha, takze na mesto tam je ten "mod" D3 ? Kdy to radi jenom do 3ky, co jsem z toho tak pochopil?

3 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 7:53   Citovat  

Nedvajz napsal:
Aha, takze na mesto tam je ten "mod" D3 ? Kdy to radi jenom do 3ky, co jsem z toho tak pochopil?

Jo,město a různý couračky a třeba i dlouhýýýý táááááhlýýý kopce, pouze D3. D4 řadit jen když víš, že aspoň tak 5 kilometrů pojedeš na 4.
všeobecný návod zde od pana Vejmana, nej odborníka na AT v ČR.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 8:16   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Jo,město a různý couračky a třeba i dlouhýýýý táááááhlýýý kopce, pouze D3. D4 řadit jen když víš, že aspoň tak 5 kilometrů pojedeš na 4.
všeobecný návod zde od pana Vejmana, nej odborníka na AT v ČR.

nezlob se, ale to co píšeš je blbost

na normální ježdění uděláš pro převodovku nejlíp, když dáš D4 a za jízdy "nekvrdláš" se šalt pákou
při brždění z kopce ti převodovka sama pomůže a navíc brzdové destičky stojí mnohonásobně méně než repas převodovky

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 20:11   Citovat  

Rom. napsal:
nezlob se, ale to co píšeš je blbost

na normální ježdění uděláš pro převodovku nejlíp, když dáš D4 a za jízdy "nekvrdláš" se šalt pákou
při brždění z kopce ti převodovka sama pomůže a navíc brzdové destičky stojí mnohonásobně méně než repas převodovky

Rom.e prosím, neuraž se, ale nemyslím, že toho o automatech víš víc než autor toho článku...
Jinak mechanik nejsem, aut s automatem jsem měl několik, první v roce 1991, žádnej automat se mi nikdy nevysypal ( na rozdíl od spousty automat správněpoužívající uživatelů ) a to to rozhodně nebyly káry, který by měly málo nalítáno. Možná to je právě tím, že vím od začátku, že to chce používat mozek a ne jen P, D4 a R. Ovšem v tom nekvrdlání šalt pákou máš pravdu. Rozhodně t že dáš pouze D4 ublíží míň než s tím neuváženě kvrdlat. Já když nechávám čídit svoje auto manželku, nebo i někoho jinýho , kdo je zvyklekj na manuál, tak mu řeknu , dej tam D4 a neřeš. Ovšem pro pravidelné dlouhodobé používání pouze D4 a ničeho jinýho rozhodně nejsem.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 20:16   Citovat  

Osobně po městě používam max D3, když dam D4 tak mi podřadí až k 1100rpm a to je prý špatně kvůli malému tlaku oleje v převodovce a není to pro ní dobré, tudíž D4 tam cpu když jedu trasu delší 10km a více, přeci nebudu tu V6ku podtáčet nééééé Velmi šťastný Velmi šťastný a se šaltpákou nekvrdlám ani nevyřazuju je to automat at si poradí a nadměrné řazení tomu neprospíva, takže čim míň řazení tim delší životnost, ostatně je tu mnohem víc faktorů než jen toto.

Knedlik je teď offline  Knedlik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 20:59   Citovat  

nemuzu si pomoct, ale ja v accordu zadne D4 nemam, pouze D3 a D, taky mi prijde ze na D to ten motor silene podtaci a mam pocit ze vyskoci z auta... takze spravne mam po meste jezdit na D3 a kdyz vyjizdim z mesta, tak tam hodim D???

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 21:47   Citovat  

Knedlik napsal:
nemuzu si pomoct, ale ja v accordu zadne D4 nemam, pouze D3 a D, taky mi prijde ze na D to ten motor silene podtaci a mam pocit ze vyskoci z auta... takze spravne mam po meste jezdit na D3 a kdyz vyjizdim z mesta, tak tam hodim D???

No, tvoje D je vlastně D4... Jinak je to jak píšš ty, tam kde bys normálně manuálem řadil častěji , tak dáš D3 a když bys jel pak už jen na 4, 5ku, tak dáš D (D4)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2014 , 1:54   Citovat  

Přesně tak je to i v návodu k autu,po městě kde jsou časté rozjezdy,při tažení přívěsu,nebo při jízdě z prudkého kopce řadit D3...

bmwm3 je teď offline  bmwm3
-1
PříspěvekZaslal: 9.10.2014 , 8:38   Citovat  

Ahoj,
U automatu nezáleží až tak na výrobci auta, jako na výrobci automatu a dodavateli softwaru.
Honda, pokud vím, si svoje automaty nedělá.
Např. A6 4,2 má ZF 5HP24, stejně tak, jako BMW 540i, ale v BMW má skříň pevnější tah.
Třeba v Passatu TDI 130PS je 5HP19 a NEVYJEDEŠ KOPEC, dálnice V Max 170.
Do Japonců se dávají většinou skříně Aisin.
Obecně převodovky s hydrodynamickým měničem točivého momentu mají nižší, jak Ty píšeš, svižnost. Třeba v BMW mají tyto skříně lépe naprogramované, takže to docela jde.
Svižné skříně jsou pak DSG, SMG, apod.
Jestli má Tvůj automat 240 000km, tak bych urychleně vyměnil olej a nechal si namontovat externí chlazení převodovky.
Já jsem to řešil na své 540i tady a mohu doporučit..

nekmar je teď offline  nekmar
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2014 , 11:54   Citovat  

Honda v sedmdesátých letech nechtěla platit za patenty specializované firmě Aisin, která byla svázaná s konkurenční Toyotou. V podstatě natruc si vyvinula vlastní samočinnou převodovku, nazývanou Hondamatic. Pro hladké rozjezdy má vpředu hydraulický měnič, za ním ale následuje běžné tříhřídelové ústrojí jako u manuálu. Řazení zajišťuje sada suchých spojek - pro každý kvalt jedna. Vypadá to sice složitě, ale v praxi je však Honda vzorně spolehlivá. Dlouhá stavba ovšem omezuje počet rychlostních stupňů – i novému CR-V jich musí stačit pět... více: tudy odkaz

3 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 9.10.2014 , 15:51   Citovat  

Přesně jak píše nekmar.
A naopak, to co tu píše bmwm3 (už ten nick je provokace) je pěknej blud.
Honda totiž skutečně má již spoustu let automaty vlastní konstrukce.
A neskočte mu na lep, žádnej dodatečnej chladič nepotřebujete.
Stačí pravidelná předepsaná údržba.

0
PříspěvekZaslal: 9.10.2014 , 16:44   Citovat  

nekmar:
vespula.mortifer:

kuci dekuju za upresneni. Olej je ted v planu. Predchozi majitel myslim rikal, ze menil, ale uz nevim kdy a jestli nekecal. Takze do toho v nasledujicim mesici jdu. Nicmene jak to mate vy? Honda s automatem? Pripadne nemeli jste nejaky problemy se spotrebou, jaky popisuju ja?

marab je teď offline  marab
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2014 , 16:56   Citovat  

Nedvajz napsal:
nekmar:
vespula.mortifer:

kuci dekuju za upresneni. Olej je ted v planu. Predchozi majitel myslim rikal, ze menil, ale uz nevim kdy a jestli nekecal. Takze do toho v nasledujicim mesici jdu. Nicmene jak to mate vy? Honda s automatem? Pripadne nemeli jste nejaky problemy se spotrebou, jaky popisuju ja?

Spotřebu mám ve Streamu s automatem a K20 s LPG podobnou, takže asi je to normál. Dlouhodobý průměr na LPG 11,7 a na benzín jsem měl 9,5

0
PříspěvekZaslal: 9.10.2014 , 20:31   Citovat  

marab napsal:
Spotřebu mám ve Streamu s automatem a K20 s LPG podobnou, takže asi je to normál. Dlouhodobý průměr na LPG 11,7 a na benzín jsem měl 9,5

A co mas za LPG? Mne se covece po montazi plynu spotreba skoro nezmenila (viz hodnoty). Respektive rozhodne ne o 2 l. Jestli tam nemas nejak spatne ten plyn sestelovanej. Copa to mas za typ ?

marab je teď offline  marab
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2014 , 21:27   Citovat  

Nedvajz napsal:
A co mas za LPG? Mne se covece po montazi plynu spotreba skoro nezmenila (viz hodnoty). Respektive rozhodne ne o 2 l. Jestli tam nemas nejak spatne ten plyn sestelovanej. Copa to mas za typ ?

STAG 3. Byl jsem na seŕízení 3x, ale na spotřebě se to nijak neprojevilo...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Accord 2.4, 2003, automat - automat & spotřeba
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina