Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
daily car - prosím o radu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
crushot je teď offline  crushot
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.2.2015 , 19:42   Citovat  

všechny zdravím...letos chci kupovat "nové" auto a tak tu založím průzkum, které auto byste mi doporučili na denní ježdění

můj popis - jezdím přes týden sám, 10+10 km denně, jednou za měsíc až dva svezu autem další 4 cestující, několikrát do roka musím do kufru nacpat i jejich florbalky, v létě jezdívám na dovolené, kde za týden najedu kolem 3000 km

stáří auta by mělo být r.v. 2000 a mladší, s klimatizací a samozřejmě s rozumnou spotřebou kolem 6L/100km

jako dobrá volba se mi zdá C7G sedan a nebo Jazz I/II...nejspíš bych to ale i všechno naskládal do C7G hatch a pokud by se našlo i auto ve špičkovém stavu, tak bych vzal i C6G

a teď do mě, dámy a pánové Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2015 , 20:36   Citovat  

zhruba podobný rozvrh máme taky, já najezdim 8+8 po práci možna 5-6km na nákup jak kdy, sem tam nějaký vejlet apod, a máme C7G sedana a jsme spokojený, dlouhodobá spotřeba 6.6l/100, na delší trase neni problem k 6l/100. za mě tedy sedan a hledat a hledat dobrý kus.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 6:35   Citovat  

Ahoj, se 7g najezdim denne do prace cca 25km, obcas do mesta, na nejakou akci , takze najezd za rok ted mam cca 15 tisic km, spotrebu mam dlouhodobe 6,1 da se mene ale i vice, do 7 litru se s tim da jezdit zcela urcite. S poruchovosti je to tak ze kdyz si vyberes dobry servisovany kousek jak pise Sablos a nevezmes prvni dovoz od nekoho neznameho budes spokojeny.Za me je tam idealni u tehle generace 1.6 protoze 1.4 mi prijde na 7g slava a 1.7 zbytecne upita al to je muj nazor. Mel jsem pred FL hath a ted mam po FL sport hatch a jine auto bych nechtel, vyhovuje mi na 100% tedy type-r bych nepohrdnul Velmi šťastný

Co se tyka 6g. Je to taky super auto ale plati to same co o 7g kdyzz nekoupis 6g v dobrym stavu a to plati hlavne o podvozku, tak pripadne vymeny silenbloku, cepu, ramen atd na napravach te vyjdou pravdepodobne vic nez porizovaci cena auta. 6g chce o to vetsi peci, je trosicku nachylnejsi na korozi, ale to kazde auto o ktere se majitel nestara. 6g je super, se 7g jsem spokojenejsi
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 8:50   Citovat  

Ahoj. Měl jsem 5let a 110t km Civic 7G 1.4 3dveřák a jako daily car naprosto super auto. Pro dva lidi zcela dostatečné auto. I výkon mi přišel dostatečný, i když trhač asfaltu to nebyl. Úsměv Do kufru se po sklopení sedadel bez problémů vejdou dvě kola a věci na týden. Co je super, že po sklopení sedadel zůstane místo za sedadly kam se dá dát další spousta věcí. Kupodivu na 3dveřák je i dost místa na nohy na zadních sedadlech. Spotřeba se pohybovala od 4,5 do 9,2 l/100km s tím že průměr byl 5,5-6,0 l/100km. Na dálnici při 140km to lezlo na 7,0 l/100km. Na autě za ty roky žádná závada, pouze běžná údržba. Já nakonec koupil A7G v kombíku, ale Civic nadále slouží bráchovi, právě jako daily car na ježdění 25km do práce a co vím tak taky bez závady a to už má najeto přes 200t. Takže 7G můžu jenom doporučit.
   Návrat  
jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 10:36   Citovat  

Nevím jestli to tady můžu dát ale našel jsem teď tohle tudy odkaz
první majitel, servis, původ ČR, dobrá motorizace a cena příjemná, skočil bych po tom minimálně se na to sjet mrknout na tvém místě
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 11:52   Citovat  

City... Úsměv
   Návrat  
futureboy je teď offline  futureboy
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 17:40   Citovat  

Já mám hodně dobré zkušenosti s Jazzem 2006 1,2.Má ho manželka už skoro 3 roky a můžu jen doporučit.Najezdila denně kolem 35km teď už jen cca 10 a to ještě ani ne denně a jednou za měsíc mě odveze na závody cca 160km.A jednou za rok s ním jedu do Brna cca 300km,ale co je paráda je ten vnitřní prostor.Třeba do toho Brna jezdím na noc a vždy si sbalím matraci(16cm vysokou zzzzzzz ) do kufru a na místě sklopím zadní sedačky(vznikne uplně rovný prostor-nádrž to má pod přední sedačkou) a přední sedačku spolujezdce vyklopím až dopředu k palubce a nahodím matraci a mám parádní spaní Je to tam. Takže vnitřní prostor fakt parádní.1,2 není žádný žihadlo,ale když jedu ve dvou lidech tak je to příjemný svezení a když se jede plynule a není se moc potřeba rozjíždět do kopce tak mi to plně vyhovuje.Prostě žádné divočení na to mám CTR a CRX.Takový rodinný auto(pro malou rodinu-jsme tři) na pohodovou dopravu s průměrem kolem 6l spotřebou.Když jsem jednou zkoušel jet hooodně na spotřebu tak Praha(letiště)-Hradec Králové 4,2 OK Co se týče oprav tak možná máme kliku,ale krom spotřebáku jsem neřešil nic a to má auto najeto 200 000.Jen jednou špatné zapalování na všech válcích,ale stačilo natankovat tam kde běžně tankujem a smazat chybu a vše bylo OK.Bohudík H+ Každej má jiné priority,ale na ty moje je tohle auto parádní H+
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 19:03   Citovat  

Ja bych volil c7g hatch poface, narozdil od predface se da vymenit motorek u predniho svetla. Kdyby c6g netrpel tolik na korozi a nebyl tak stary byla by to lepsi volba ale cas nezastavis ...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
daily car - prosím o radu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina