Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Originál zadní repro Civic 6G Sedan
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 10:05   Citovat  

Ahoj,

rád bych si do svojí hondice dal zadní repráky - chybí mi tam - a zvažuji, že nebudu vymýšlet nic speciálního a seženu od někoho origo zadní repráky co se do civica dávaly. Ve předu mám také origo a zdá se mi, že to hraje celkem dostatečně. Chci se tady vás ostatních zeptat na názor, jestli to bude stačit nebo jestli mám šáhnout po nějakých jiných reprácích v rozumné cenové relaci? Mám rádio Sony - výkon 4x52W

Jestli je tedy něco za rozumnou cenu co hraje o něco líp, tak bych klidně koupil nové.

Předem díky za rady Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 11:27   Citovat  

Probos napsal:
Ahoj,

rád bych si do svojí hondice dal zadní repráky - chybí mi tam - a zvažuji, že nebudu vymýšlet nic speciálního a seženu od někoho origo zadní repráky co se do civica dávaly. Ve předu mám také origo a zdá se mi, že to hraje celkem dostatečně. Chci se tady vás ostatních zeptat na názor, jestli to bude stačit nebo jestli mám šáhnout po nějakých jiných reprácích v rozumné cenové relaci? Mám rádio Sony - výkon 4x52W

Jestli je tedy něco za rozumnou cenu co hraje o něco líp, tak bych klidně koupil nové.

Předem díky za rady Úsměv

na rádio tam dej jakékoliv ovály 6x9", je to přesný rozměr do sedana OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 11:31   Citovat  

Petura napsal:
na rádio tam dej jakékoliv ovály 6x9", je to přesný rozměr do sedana OK

Jj to vím, spíš jde o to, bych nekoupil zvukově horší než ty co se dávaly originál, který si myslím, že bych mohl z nějakýho auta na ND mohl koupit možná levněji než nové z obchodu. Zase tolik se v tom nevyznám, ale podívám se i do obchodu Úsměv

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 12:04   Citovat  

Probos napsal:
Jj to vím, spíš jde o to, bych nekoupil zvukově horší než ty co se dávaly originál, který si myslím, že bych mohl z nějakýho auta na ND mohl koupit možná levněji než nové z obchodu. Zase tolik se v tom nevyznám, ale podívám se i do obchodu Úsměv

tady si vybereš a věř, že i ty nejlevnější budou hrát líp než originál
tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 12:07   Citovat  

Petura napsal:
tudy odkaz

Dobře, díky, omrknu to Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 12:11   Citovat  

Petura napsal:
tudy odkaz

Tak si říkám, že tyhle by mohly být fajn Úsměv tudy odkaz

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 17:06   Citovat  

Hele ty Pioneery nejsou žádnej zázrak. Jen o pár stovek dráž se dá koupit JBL GTO939 a je to úplně jiná liga. V ceně okolo dvou tisíc nemaj konkurenci.
Nejlevněji momentálně vyjdou u Conrada 2150Kč (doprava gratis) tudy odkaz pokud použiješ slevový kupon: QTRW-150 Mrk

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 17:09   Citovat  

Jarek napsal:
Hele ty Pioneery nejsou žádnej zázrak. Jen o pár stovek dráž se dá koupit JBL GTO939 a je to úplně jiná liga. V ceně okolo dvou tisíc nemaj konkurenci.
Nejlevněji momentálně vyjdou u Conrada 2150Kč (doprava gratis) tudy odkaz pokud použiješ slevový kupon: QTRW-150 Mrk

Díky, omrknu si je a dám vědět. Ještě jsem se díval po těchto: tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 17:29   Citovat  

Ty Infinity jsou taky dobrá volba. Záleží co posloucháš za hudbu. JBL dokážou líp zabasovat a na samotném rádiu budou hrát trochu hlasitěji. Ale celková kvalita zvuku je asi lepší u Infinity. Nebo aspoň byla když jsem kdysi srovnával s GTO938. U GTO939 už to přímý srovnání nemám, ale samotný hrajou líp než GTO938. Tady už je to o osobních preferencích a o tom co na nich budeš poušťet.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 18:00   Citovat  

Jarek napsal:
Ty Infinity jsou taky dobrá volba. Záleží co posloucháš za hudbu. JBL dokážou líp zabasovat a na samotném rádiu budou hrát trochu hlasitěji. Ale celková kvalita zvuku je asi lepší u Infinity. Nebo aspoň byla když jsem kdysi srovnával s GTO938. U GTO939 už to přímý srovnání nemám, ale samotný hrajou líp než GTO938. Tady už je to o osobních preferencích a o tom co na nich budeš poušťet.

Díky, basy jsou fajn, ale nechci jich zase nějak moc, spíš mi jde o kvalitu zvuku, takže to vypadá, že půjdu do infinity Úsměv Je to tam. Je to tam. je to dobrý

PS: Když už jsem si začal zjišťovat hudbu, narazil jsem na několik zmínek o vytlumení dvěří i kvůli hudbě a imho mohje C6G opravdu nějak moc dobře netlumí - což mi občas ve vysoké rychlosti fakt dost začíná vadit.... ovšem vůbec nevím jak začít, kolik by to mohlo stát, kolik je to práce.... Jestli stačí třeba jen nějaké části nebo celé auto... Má s tím někdo zkušenost? zmatenej

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 19:47   Citovat  

Kvůli hudbě se většinou tlumí hlavně dveře. C6G by si zasloužilo celkové vytlumení (odhlučnění), což znamená kompletní rozborka interiéru, nemalá investice do tlumících materiálů a nárůst váhy tak 50kg. Když jsem si C6G koupil, tak jsem o tom taky uvažoval, ale nakonec mě odradil hlavně ten nárůst váhy, páč u EK3 je znát každý kilo. Kompromis je pokusit se odhlučnit aspoň podběhy, ale i na to jsem se nakonec vyprdnul. Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2015 , 20:27   Citovat  

Tak jsem koupil před víkendem repro infinity, o víkendu nainstaloval a jsem spokojen! Za tu cenu si myslím, že hrají fakt dobře meetallll

V prodejně jsem se trošku nadchnul a nakonec koupil i nové přední repro. Nechtěl jsem nic extra drahého, tak jsem sáhnul po MAC AUDIO řada street ale mám problém. Předtím, jsem si zjišťoval rozměr a na netu jsem našel, že do mojí hondy C6G 97 se hodí průměr 165mm (16.2cm) tak jsem je koupil, chtěl je nasadit a hle, nepasují tam. Nechápu, jestli jsem tak levej nebo chyba v metrixu ale nemůžu je tam prostě napasovat - jedna strana vždy vylítne při zatlačení. Přitom na zadní straně krabice od repro je i přímo můj model uveden. Když jsem pak porovnával průměr s originál repráky co tam jsou (Pioneer), tak ty pioneer jsou cca o 2mm v průměru menší.

Poradí někdo, co s tím, nebo mám prodat a koupit menší ? Nápad je tu!

Předem díky.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2015 , 21:34   Citovat  

Civic má ve předu mírně nestandartních 160mm, byť spousta zdrojů chybně uvádí 165.
Repro co tam sedí bez úpravy spočítáš na prstech (pár modelů JVC, Blaupunkt a JBL).
Takže buď řezat do tapecu nebo koupit jiný repro. Pokud ti chybí jen 2mm, tak možná by to stačilo trošku ten plast líznout flexou Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2015 , 21:40   Citovat  

Jarek napsal:
Civic má ve předu mírně nestandartních 160mm, byť spousta zdrojů chybně uvádí 165.
Repro co tam sedí bez úpravy spočítáš na prstech (pár modelů JVC, Blaupunkt a JBL).
Takže buď řezat do tapecu nebo koupit jiný repro. Pokud ti chybí jen 2mm, tak možná by to stačilo trošku ten plast líznout flexou Mrk

Tak to je fakt na prd Tak to koukám! Tak to valím bulvy Zřejmě do ničeho řezat nechci, a na flexu si netroufám, ani ji nemám Úsměv Máš v hlavě některé konkrétní modely od JVC nebo JBL sedí do předních dveří Sedanu 97 ?

PS: Ještě jsem se díval na nějaké podložky, ale to asi neřeší můj problém co? To je spíš, pokud koupím menší repro než je ve dveřích.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2015 , 22:08   Citovat  

JVC CS-J620X, JVC CS-V628, JVC CS-JS600. Tohle jsou momentálně jedniný repro co znám a jdou bez úprav tapecu. Nicméně jsou to dost basic repro, nelze od nich čekat zázraky.
U JBL a Blaupunktů se musí řezat aspoň zadek tapecu zase kvůli montážní hloubce.
Poslední možností je použít 13cm repra přišroubovaná přes redukci (jako třeba tudy odkaz ). Ta se buď dá koupit z plastu, ale jen 165->130, takže je jí zase potřeba trochu přibrousit nebo si jí udělat sám, třeba ze sololitu.
Ovšem je nutné hlídat tu montážní hloubku, ta je tam lehce přes 5cm. Přesně teď z hlavy nevím.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2015 , 22:36   Citovat  

Jarek napsal:
JVC CS-J620X, JVC CS-V628, JVC CS-JS600. Tohle jsou momentálně jedniný repro co znám a jdou bez úprav tapecu. Nicméně jsou to dost basic repro, nelze od nich čekat zázraky.
U JBL a Blaupunktů se musí řezat aspoň zadek tapecu zase kvůli montážní hloubce.
Poslední možností je použít 13cm repra přišroubovaná přes redukci (jako třeba tudy odkaz ). Ta se buď dá koupit z plastu, ale jen 165->130, takže je jí zase potřeba trochu přibrousit nebo si jí udělat sám, třeba ze sololitu.
Ovšem je nutné hlídat tu montážní hloubku, ta je tam lehce přes 5cm. Přesně teď z hlavy nevím.

Tak si říkám, jestli nezůstanu o těch origo repráků Velmi šťastný Néé, díky, zkusím to promyslet. Docela mě to naštvalo, naštěstí jsem nekoupil nic tak drahého Úsměv Třeba nakonec zkusím seříznout ty co jsem koupil, ale bojím se, že bych to pokazil celé nebo že to tam pak bude lítat sopťa sopťa

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2015 , 17:23   Citovat  

Ahoj,

po nějakém pátrání mi bylo doporučeno použít následující podložku pro repráky: tudy odkaz

Horší je, že prá se bude muset vyřezat origo plast ze dvěří co je za mřížkou a reprákem. Což se mi nelíbí, nechtěl jsem do toho řezat. Na druhou stranu to prý pomůže zvuku. Má někdo zkušenost s instalací, případně rady? Kam se to dá přivrat? Opravdu to pak nepůjde poznat a normálně se nasadí reprák i mřížka zpět ?

Díky za každou radu.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Originál zadní repro Civic 6G Sedan
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina