Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Návrat k hondě?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.12.2014 , 23:07   Citovat  

Ahoj před nějakou dobou jsem vlastnil EK3ku a s autem jsem byl víc než spokojený, ale z důvodu financí jsme využili fajn nabídku a prostě jsme vzali auto po někom z rodiny a honda šla z domu...

nyní jezdím v dácii logan 1.4mpi... jako tereňák je to super ale na silnici se to hondě nevyrovná ani ze 30ti procent.

Momentálně finance vrážíme do baráčku co jsme koupili, ale pokud zima neukáže žádné extrémní problémy -a snad ne- tak by jsme chtěli obměnit auta a koupit zase Hondici Úsměv
uvažujeme o Hondě jazz... obecně to je opěvované auto které i při malých rozměrech nabídne slušný prostor. Vzhledem k tomu že já i přítelkyně nepřesahujeme výšku ani 180cm tak si myslím že mačkat se nebudeme. Od nové hondy očekávám že bude vyřazovat takovou tu pozitivní energii co vyřazovala i naše bývalá EK3ka Úsměv a taky spotřeba by mohla být stejná... a akcelerace jen o něco málo horší Úsměv

Od auta očekáváme že odveze denně přítelkyni 12km tam a 12km zpět z práce, o víkendu nás oba plus středně velkého psa - to již na delší trasy nad 100km, výhledově vpředu já s přítelkyní - vzadu pes a děcko a v kufru kočárek. Vím že to je moc, ale při pokročilém levelu tetrisu naskládáte opravdu nečekané množství věcí a lidí i do malého prostoru. Velmi šťastný

Trošku se bojím motoru i dsi... jestli to uplně nepolačí tu chuť motoru po otáčkách, nejsem závodník, ale když je dlouhý kopec tak se mi líbilo že prostě stačilo dát u ekonoma za 3 a bylo téměř jedno jak prudký ten kopec byl Úsměv a normálně bez nějakého nechtěného nucení to prostě vyjelo v otáčkách... kráááááása!

Co myslíte? Je dobré se vrátit k hondě? Je to tam. Je to tam. Je to tam.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2014 , 23:18   Citovat  

S kočárkem do Jazze nebudeš mít problém.

Problém budeš mít možná s posezem - nádrž pod přední sedačkou, je to trochu nezvyk.

Motor mně nějak neoslovil, ale bylo to auto po manželku, otáček málo, zvuk nic moc.

Na podvozek si nemůžu stěžovat.

Celkově to bylo příjemné auto (pokud odhlédnu od toho, že můj měl asi zanedbanou údržbu a měl problémy s elektrikou), ale ducha starších Hond nemá.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2014 , 23:30   Citovat  

Hellborn napsal:
ale ducha starších Hond nemá.

spíše mi jde o to že když potkám jiného hondaře a bliknu na něj světlama tak většinou pozdraví nazpět... a ne jak dačiáci že jen zčeknou světla Velmi šťastný je to dobrý

od motoru nečekám trhání asfaltu... no ještě zvažujeme C7G 1.6 ale tam se bojím o něco vyšší spotřeby a ani zvenku se mi to auto extra nelíbí... možná tomu ale příjdu na chuť Úsměv Je to tam.

hele nový smajlík od té doby cop jsem tu nebylll sopťa sopťa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2014 , 23:41   Citovat  

Proti Civicu 1.6 poface bych nebyl... Úsměv
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2014 , 23:45   Citovat  

S C7G 1.6 bys neměl mít problém se spotřebou. Proti EK3 to žere jen o pár deci víc. Aspoň v sedanu. HB je sice těžší, ale zase proti sedanu má delší převody.
   Návrat  
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2014 , 0:06   Citovat  

U C7G 1.6 je spotreba v pohode. Na dalky s lehkou nohou se dostanes lehce na pet, po meste kolem sedmi. Dalnicnich 130 toci motor kolem 4200ot/min a spotreba co jsem meril byla 6.8l. Mam ho uz tri roky a opravdu bych nevymenil(nevim za co, auto slouzi jak ma. A sranda se snim uzit taky da, i kdyz ma jen 81kW)
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.12.2014 , 0:42   Citovat  

Jagi,

určitě by jsi tady jako první měl napsat částku, za kterou hodláš nové auto pořídit...

V dnešní době už i novější Jazz (r.v. 08+) nestojí tolik... Variabilní je stejně jako generace předchozí - GD ( 02-08 ), ale novější model GE nabízí i o něco silnější motor (vtec, stokoňová 1.4).

i-dsi motory jsou sice fajn, umí to jet i relativně svižně (když jedeš sám, nenaložený) a levně, nicméně pokud pojedeš delší stoupání nebo dálnici a naložený, budeš muset počítat s "trápením" motoru (samozřejmě i vyšší spotřebou..).... Proto bych možná doporučil podívat se po něčem silnějším a klidně přestavit na LPG - pokud u tebe hraje velký význam spotřeba... On i ten Jazz umí žrát + 7l/100km když člověk neví jak anebo jede naložený a trápí to..

Obecně se Jazz dobře řídí (zejména ženám), je to poměrně návykové auto Úsměv , sklápění zadních sedaček a s tím spojený prostor v interiéru je fantastický. Posez je sice trochu vyšší, ale já v tom vidím "+".
Takže jestli dokážeš "přežít" slabší motor, tak jsem rozhodně pro Jazzíka. je to dobrý Věřím, že splní tvá očekávání.

PS: Kdyby jsi měl opravdu vážný zájem o Jazze, tak se před tím, než pojedeš nějakého omrknout, stav ke mně, svezu tě a uvidíš do čeho půjdeš... Úsměv přátele Poslechneš si motor, uvidíš jak to jede (a taky jak vypadá zachovalý Jazz Hihi Se stydím Hihi ) a můžeš porovnat.. Určitě bych se vyvaroval levným nabídkám, z většiny to jsou zanedbaná auta... Jazz umí být i slušná pokladnička... Chápeš! Nápad je tu! KO je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2014 , 19:08   Citovat  

Auto by mělo být nakonec do Sto tisíc peněz je to dobrý

Napadlo mě jestli by nebyla cesta spíše poprosit Rom.a ať dotáhne nerezevého C6G Aerodecka s 1.5kou eco. S tím motorem jsem byl maximálně spokojený a ještě by mi penízky určitě zbyly pro pana odose na PU zase Velmi šťastný Je to tam.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.12.2014 , 20:59   Citovat  

Jagi napsal:
Auto by mělo být nakonec do Sto tisíc peněz je to dobrý

Napadlo mě jestli by nebyla cesta spíše poprosit Rom.a ať dotáhne nerezevého C6G Aerodecka s 1.5kou eco. S tím motorem jsem byl maximálně spokojený a ještě by mi penízky určitě zbyly pro pana odose na PU zase Velmi šťastný Je to tam.

Rád se Ti pokusím sehnat co budeš chtít
Ale podle mne je Jazz novější a i přes svou menší velikost praktičtější než Civic Aero (bojím se napsat lepší), doporučil bych spíš motor 1.4i-DSi (1339 ccm) a i do 100t Kč už by to mohl být facelift 2005-08 s digi klimou a blinkry v zrcátkách
nebo bych do 100t Kč taky přemýšlel o Streamu (klidně s 1.7i-Vtec) což je v podstatě takový vyšší kombík od C7g
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 12.12.2014 , 0:15   Citovat  

Návrat zpět k Honda schvaluji, ale popravdě schvaloval bych přechod snad na cokoliv, Dacia je snad největší zlo spolu s francouzskými auty co jsem řídil. Pardón, ale musel jsem.. Se stydím
   Návrat  
Majky CTR je teď offline  Majky CTR
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2014 , 3:02   Citovat  

Pokud se rozhoduješ pro spíše rodinné auto tak bych zvolil Jazze, pokud chceš sportovnější využití tak zase Civica. Jde o to co od toho auta očekáváš. V rodině máme Jazze 1.2, skvělý auto ve vyšších otáčkách celkem i živé ale na úkor spotřeby. Dále já sám vlastním CTR a párktrát jsem měl možnost řídit i 1.6ku, fajn auto který táhne už od nižších otáček, zdá se mi že má o dost nižší posaz než Jazz. Je na tobě pro co se rozhodneš, ale určitě bych volil Hondu. Jak říká Rom. není problém sehnat v týhle době i Streama Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2014 , 19:57   Citovat  

Jako bude to znít paradoxně... ale uplně hanit Dáčku zase nemůžu. To co máme je 2007 sedan 1.4 55kw... máme to po prvním majiteli co jezdil denně přes vojenskej prostor a ty cesty... klobouk dolů, to auto má nahrkáno přes 200K km a pořád je OK. žádná leštěnka, ale pracovník opravdu dobrý - je to dříč a motor má projev jako naftak, táhne dobře u nízkých otáček... kde jsem hondu musel dávat za 4 tak dáčka sviští na pětku jak nic. Ale prostě je to... no spíše prostě to není honda. Nakazilo nás to prostě hondaaaaa a to foooorum to je droga!!! Ani nevíte jak je to jinde mrtvé... Úsměv

K autu...
zvolit o co má jít je hrozně těžké... víte jak... cena jako u C4G, velikost kufru asi jako stream, odpich jako ep3, přitažlivost jako integra a spotřeba jako C6G eco Velmi šťastný Velmi šťastnýVelmi šťastný

ne popravdě prostě co chceme a přes to nejede vlak:
Do kufru se musí vlézt kočárek, auto nesmí být rezavé a neměl by to být žrout oleje. je to dobrý spotřeba se dá vždy dohnat LPG Úsměv

jazz se mi líbil protože: malá pojistka, malá spotřeba [jsme oba klidní řidiči], variabilita, velikost... máme krátkou garáž - jen 4m průjezd a tímto by mi odpadla potřeba prodlužovat garáž Úsměv a myslím že jazz ani nějak nerezne... ale nevím kde se doopravdy vyráběl jazz 2G - všude píšou něco jiného. je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2014 , 21:08   Citovat  

Nevíte jak je na tom A6G Type-R s kufrem... vleze se tam kočárek? Úsměv vidím že je jich tu pár na prodej... je to dobrý
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2014 , 22:52   Citovat  

Jagi napsal:
Nevíte jak je na tom A6G Type-R s kufrem... vleze se tam kočárek? Úsměv vidím že je jich tu pár na prodej... je to dobrý

Složenej se tam vejde, normální klasická trojkombinace.
   Návrat  
crushot je teď offline  crushot
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2014 , 23:25   Citovat  

já osobně se zamiloval do C7G sedana...služební auto budu mít ještě rok a potom budu hledat ten správnej kousek Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2014 , 12:33   Citovat  

Já měl Jazze z jpn,ale stejná gen se vyráběla v Číně... Teď myslím UK...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.12.2014 , 16:56   Citovat  

Hellborn napsal:

opět Čína a Japonsko

Jagi od Jazzu k ATR ... to jsou skoky Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2014 , 17:16   Citovat  

Já mám Jazze Japan.

A Jagi by se měl asi rozhodnout, co vlastně chce... pořádnej výtlem

Jazz, Aerodeck, ATR... To máš teda poměrně rozdílné kandidáty Úsměv Úsměv Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2014 , 17:38   Citovat  

Rom. napsal:
opět Čína a Japonsko

Jagi od Jazzu k ATR ... to jsou skoky Velmi šťastný

Aha.. Jen skok od 5-6l na 10-13l/100km... Úsměv
   Návrat  
Pavel jazz je teď offline  Pavel jazz
PříspěvekZaslal: 14.12.2014 , 19:57   Citovat  

Hellborn napsal:

ja mam za to ze prvni generace do MY 2005 je JAZZ JPN pak i China ale mam pocit ze auta urceny pro Čr byly vsechny z JPN. u druhy generace to je pro evropu UK China a na zakazku slo ze zacatku vyroby JPN-
Co se tyka spolehlivosti jazzika tak si nemuzu stezovat mam ho 6 let a krome vymeny jednoho loziska vzadu je vse puvodni na tacho mam 190tkm. Po Praze to jezdi za malo vsude se to vejde a nejvic se bavim v ikea kdyz tam nalozim mnohdy vic nez ostatni do mnohem vetsich aut. Velmi šťastný Jedine co je drazsi tak velky servis 8 svicek a vule na ventilech musi se komplet sundat vzduch.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 7:32   Citovat  

do atr bych dal lpg... a spotreba pak vychazi lip jak u jazze. proste type-r me laka ale je to spise jen ulitly sen. musim se domluvit s zdendad a uvidim... libi se mi ta generace co ma on, automatickou klimu nepotrebuju staci manual.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 12:15   Citovat  

Jagi ty vážně nevíš co chceš... zmatenej Tak to valím bulvy tudy odkaz
zmatenej
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 12:19   Citovat  

Co třeba něco takového? tudy odkaz

V černé jich moc nejezdí. Stačilo by jen dokoupit zadní křídlo, snížené pružiny a rázem máš netradiční a pěkné auto Mrk nebojím se říct, že ten aerodeck by proti tomuto vypadal jako vrak.....
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 18:00   Citovat  

Zdendad napsal:
Jagi ty vážně nevíš co chceš... zmatenej Tak to valím bulvy tudy odkaz
zmatenej

cena slušná, prostornost skvělá, cena na PHM směšná a motor živý... pokud to není rezotina tak to zní lákavě ne? Se stydím

k tomu jazzu v odkaze... pěkný, ale je to na pováženou - dokonce i černá barva se mi líbí. Velmi šťastný ale...

Jazz
Plusy: Novější, méně náchylné na korozi, menší pojistka... Mínusy: oproti e-vtecu asi méně Honda projev, oproti evtecu s lpg horší náklady na phm, menší kufr, méně aut ,,na díly''

Civic od romeusse

splňuje hlavní požadavky... do kufru se vejde kočárek, jezdí to za málo a výkonostně mi d15z6 plně vyhovovala a podle popisu není rezavý... Určitě někdo z vás to auto viděl naživo na H-day... proč vlastně už není prodané - něco bylo špatně? to mi hlava nebere Já už minulé auto kupoval tady a to z důvodu že by sem snad nikdo nedal nějaké uplně mylné info o stavu - že by neriskoval tu ostudu a nebo problém v podobě naštvaného nového majitele. je to dobrý

EDIT:
Fakt nevím co chci... prostě jazz mě láká pro jakousi odlišnost např těma sedačkama že to klame tělem... ale bojím se toho dsi motoru... že to bude jako v dáčce nahnané do spodních otáček až moc. Chci otááááčky... ekonomu nevadilo jet např celé zatáčky u šumperka v otáčkách. Spíše mu to chutnalo Úsměv Heeelp.. Je to tam.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 18:22  Naposledy upravil Zdendad dne 16.12.2014 , 18:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Cena se ti zdá slušná? Já osobně si myslím opak, ale věc názoru... (není to tak dávno, co mi tady někdo v HondaDnes pod mou fotkou nabízel za mého Jazze asi 50tis Kč Velmi šťastný Velmi šťastný ... jen pro porovnání... nebo spíše pobavení Úsměv Úsměv )

Ekonom v Aerodecku si bere podstatně více než tvůj bývalý 3dvéř a to samé platí o tom "živém" motoru.... 1.5 eco vtec je v aeru poměrně línější...

Na to, jak je Jazz malý, tak nabízí opravdu hodně, hodně prostoru. Co se týká motoru, není vyloženě, jak píšeš, hnaný do nízkých otáček. i vyšší otáčky má rád, já motor často točím po 6tis ot. a má to význam... Jasně, není to klasická stará Honda, ale nějaké kouzlo Hondy v tom pořád cítit jde.. Když jezdím sám nebo s 1 spolujezdcem, tak to umí jet i poměrně svižně.

Na náhradní díly je Jazzů v ČR plno... Toho se opravdu bát nemusíš. A navíc je Jazz spolehlivé auto... OK

Určitě zkus projet nějaké Jazzy a hned na to Aerodeck a pak naopak... Uvidíš pak sám, co je pro tebe lepší. Třeba zjistíš, že chceš uplně něco jiného.. Např. nějakou 1.8 nebo 2.0 Úsměv Úsměv

edit: Je mi vlastně jedno, co si pořídíš, nechci tě přesvědčovat v koupi Jazze. Nicméně těch "záporů" Jazz více nemá. Pokud narazíš na zachovalý kousek, tak ti bude sloužit tak dlouho, stejně jako slouží mně. V neposlední řadě ber v potaz, že ten Aerodeck je prostě už (nejen) od pohledu staré auto...
Podle popisu hledáš rodinné auto, s kterým bude jezdit rovněž žena. Pro to je Jazz jako stvořený. Řídí se skvěle, parádní řazení, krátký "čumák" .. Ideální pro vaše popojížďky.

Můžu rovněž doporučit přestavbu Jazze na LPG .... Sám o tom uvažuji...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 18:36   Citovat  

Asi máš pravdu přátele díky...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 18:42   Citovat  

A co na to žena? Úsměv
   Návrat  
Pavel jazz je teď offline  Pavel jazz
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 18:51   Citovat  

Do jazzu dam do kufru kočárek s korbickou a obeskladam mezery dokola a celkem pohoda. Co se týče motoru nemůžu si na nic ztezovat i když tomu porad slapu na krk tk to jezdi za prdlajs bych o plynu ani neuvazoval škoda se rejpat v motoru kterej umí jezdit i za 4 litry. Pedaly blisko sebe a razeni uplny zradlo. Táhne to za plynem na dvakrát od 2000 do 3500 a pak na 4000 az skoro do omezovace a jak je to lehký tak to letí pekne
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 18:56   Citovat  

Zdendad napsal:
A co na to žena? Úsměv

Ta chce prostě hondu Úsměv Je to tam. a do kufru kočárek kouř
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2015 , 20:54   Citovat  

Chlapci... Smutný pořád řešíme co vlastně chceme. Jednu dobu jsme chtěli 1.4 jazze, ale... pořád nás láká stará honda... něco typu c5g, c6g Smutný nevíte někdo zda jde vložit kočárek do C6g sedan, coupe a hatch... hatch jsme měli a myslím že kočárek s korbou bych tam nedal.. to mi hlava nebere
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Návrat k hondě?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina