Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Chybový kód 43 rada
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 18:38   Citovat  

Zdravím mám problém s C5g s motorem D15B2. Jezdím s tim do práce a vždy se mi rozsvítí kontrolka motoru. Vyblikám chybový kód 43, což je nějaká závada v obvodu dodávky paliva. Auto ale jezdí normálně. Dělá mi to od té doby, co jsme při sundavání hlavy museli povolit a zklopit výfukové svody a zapomněli jsme odpojit lambda sondu a utrhli kabely. Kabely jsem znovu spojil, ale tahle chyba mě od té doby zlobí. Může to být lambda sondou i když ta má jiný chybový kód? Díky za každou radu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 18:45   Citovat  

To je OBD1 jednotka a předělávka na čtyřbod, žejo? Úsměv chybu 43 to hází typicky tehdy, když je překročen regulační rozsah lambdy, takže je velmi bohatá nebo velmi chudá směs.
Věci ke zkontrolování: regulátor tlaku paliva, vratka benzínu z regulátoru do nádrže, těsnění svodů (neprdí někudy?), samozřejmě i ta lambda.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 19:01   Citovat  

dj-bobr napsal:
To je OBD1 jednotka a předělávka na čtyřbod, žejo? Úsměv chybu 43 to hází typicky tehdy, když je překročen regulační rozsah lambdy, takže je velmi bohatá nebo velmi chudá směs.
Věci ke zkontrolování: regulátor tlaku paliva, vratka benzínu z regulátoru do nádrže, těsnění svodů (neprdí někudy?), samozřejmě i ta lambda.

Jo předělávka na D15B7, léta to bylo v pohodě, těsnění nevím, ale nic neprdí, dělá to od doby kdy jsme utrhli tu lambdu no. Nevím jestli je to jen náhoda...
Kontrolu regulátoru tlaku nevím jak udělat ani nevím kde to je, ale je divné, že by to začalo zlobit z ničeho nic, s tím čtyřbodem to už jezdí nějaký ten rok...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2015 , 0:58   Citovat  

Kdybys měl cestu přes Prahu, můžu ti to napíchnout na komp/palubní počítač a zdiagnostikovat signály z čidel a směs.. tlak paliva zatím změřit nezvládnu, zato bych možná našel náhradní regulátor tlaku paliva na otestování a třeba i ECU.

Takže hezky popořadě Úsměv

- ECU je sériová P06, nebo nějaká jiná s chipem obsahujícím příslušnou mapu?

- regulátor tlaku paliva je v červeném kolečku na obrázku, přišroubovaný k palivové liště - vede z něj hadice vracející benzín do nádrže (vratka) a hadička podtlaku do sání; zkontroluj obě a jestli regulátor není nějak zjevně poškozený

- ta lambda může být ale asi nejpravděpodobnější příčinou. Chyba 43 se ukazuje při extrémně chudé nebo extrémně bohaté směsi, což by mohlo sedět na zkrat "živého" signálového drátu od lambdy na kostru či tak něco podobného. Ty utržené dráty od lambdy byly z konektoru, z lambdy samotné nebo nějak "po cestě"? Máš eventuelně možnost vyzkoušet jinou lambdu?

Při každé změně čehokoliv je třeba ECU vyresetovat - odpojením baterie nebo vytažením příslušných pojistek (tuším ECU a HAZARD) na chvíli (já mám vyzkoušeno, že 20 vteřin stačí).

regultlaku.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
regultlaku.jpg, 107.98 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2015 , 9:09   Citovat  

ECU je sériová,všechny věci na přestavbu vymontované z C5g kupé D15B7. Na ten regulátor a hadičky mrknu. Utržené dráty byli po cestě,ale mrknu ještě jestli není někde náznak i u lambdy a konektoru třeba povytaženého drátu. Jinou lambdu nemám na vyzkoušení,můžu ji zkusit proměřit tak jak to radí někde na webu HC,jestli to pomůže a něco z toho zjistím. Proto jsem se právě ptal jestli to může být lambdou,abych hned nekupoval za litr novou a třeba zbytečně. Jinak teď mě napadá,zdá se mi,že se mi zvedla spotřeba a občas jsou cítit více spaliny...
Vyzkouším cos mi poradil. Díky

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2015 , 10:17   Citovat  

Zvedla spotřeba a jsou více cítit spaliny? Nooo, to je vono.. bohatá směs. Zkus proměřit tu lambdu a řádně prověřit vedení, máš předpokládám 4drátovou? (jednodrátovku bych asi půjčit uměl..)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2015 , 10:22   Citovat  

Jo mám čtyřdrátovou...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2015 , 20:08   Citovat  

Takže potom,co auto neprošlo ani emisema a byli překročeny maximální limity CO na volnoběh asi 6x a při zvýšených otáčkách skoro 40x jsem risknul tu lambda sondu a koupil novou. Emise jsou najednou v pohodě,chyba už se znovu neobjevuje,spotřeba klesla... Takže díky za rady

Obsah fóra Honda-club.cz   
Chybový kód 43 rada
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina