Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak sundat predni HUB na A8G?!
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 19:06   Citovat  

Ahoj,

mam problem na svem A8G 2,4... Potreboval bych vymenit kolove stefty a potykam se s tim, ze nevim jak sundat naboj loziska, ve kterem jsou ty stefty zalisovany.

Pokousel jsem se o tento postup: tudy odkaz , kde jsem teda pouzil klasicky trojnozkovy stahovak, ale bezvysledne. Kladivem do toho mlatit mi prislo uz moc drsne. Jednak mam strach, ze poskodim klouby nebo ulozeni co je na poloose a za druhe ta poloosa jde skoro uplne vytlacit. Nechapu jak to na tom legu mohl udelat! Mate nekdo nejakou radu, nebo typ co s tim? Komplet brzdy i s diskem mam sundane za pet minut. Prelisovani steftu je easy. Ale ten HUB ne a ne dolu!

Sundavat celou tehlici a vylisovavat komplet lozisko je uplne zbytecne. Ovsem jen za predpokladu, ze to takhle na tomu acuu jde udelat! Tim si ale prave nejsem uplne jisty!

Dekuju moc, za pripadne rady a napady OK
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 8:35   Citovat  

V zasade jde vlastne o to, jak na aute rozlisovat lozisko bez toho, abych musel sundavat tehlici. Teoreticky vytahnout poloosu z tehlice, zoc znamena sundat "jen" vrchni cep. A pak zezadu nejak pohytahnout to lozisko tak, aby se jakoby rozpulilo. Idealni moznost ho pak i promaznout a zase vsechno slozit. Myslite ze to pujde?

Dekuji

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 9:06   Citovat  

Co jsem koukal na video od Erica: tudy odkaz tak s tím reverzním kladivem je to fakt marný boj. Podle mě jedině sundat celou těhlici,a vzít to na lis....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 10:09   Citovat  

aha... v tom odkazu co jsem daval to taky delal reverznim kladivem! akorat to tam neni videt... otazka teda je, zda li je to pro lozisko ok. Na to videjku to moc dobre rozdelat nejde. Zalezi ale asi na lozsiku. V odkazu pise, ze by to melo jit lehce. Muzu to zkusit, jen mam obavu ze rozmasiruju vnitrek toho loziska. Mozna bude lepsi se chytknout ne za stefty jako takove, kde se prave muze lozisko znizict, ale nejakou sirsi poslozkou za druhy konec toho loziska.

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 11:40   Citovat  

Určitě to dělal reverzním kladivem.Jasně to tam i píše.Tady máš ještě od Erica prasárnu: tudy odkaz jak vyměnit přímo ten šteft.Tohle je ale fakt to snad ne způsob.Na Acco bych to asi nedělal.
tudy odkaz tady také sundavá celou těhlici a pak to vymlátí kladivem celkem lehce.
Možná někdo zná lepší způsob,já jsem jenom teoretik a tak nějak jsem jenom koukal na YT jak se to dělá je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 11:52   Citovat  

1. zpusob urcite ne... Uz jsem na to narazil a tohle se mi urcite nelibi. Pokusim se ten HUB vymlatit reverzem tak, ze neco zahaknu ze vnitr (poloosa vytazena) nebo za srouby a uvidime. I na tom videu mu to jde relativne lehce. No uvidime...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 20:35   Citovat  

Tak vyreseno. Staci 5-6 mensich ran reversnim kladivem. Funguje to dobre a navic si promaznete lozisko Velmi šťastný Chytal jsem to za stefty a no problem. Nejvic casu zabralo udelat si pripravek Je to tam.

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 21:10   Citovat  

Mlatit cimkoli do ložiska je silenost at uz sundávat naboj nebo tam mlatit steft. Při mlaceni kladivem dochazi k niceni a obtiskavani kulicek do ložiska a to drive ci později odejde. za další uz nikdy tam nevrátíš tu kryci manžetu tak aby tesnila takze taky dost na ho..... Urimne NEJLESI je ten podle vas nejhorsi zusob a to ubrousit kus steftu a nalisovat ho tam. A nebo rozlisovat lozisko stahnout krouzek z naboje vrátit utesnit a znovu slisovat. typicky české poridim si opici a nemam na banány

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 8:55   Citovat  

Dle tebe je nejlepsi urzinout kus steftu... Nesouhlasim, protoze kdybys vedel jak to na A8G vypada, tak bys zjistil ze musis flexou ubrousit i kousek tehlice a jeste cehosi co nevim co presne uplne je. Proste prasarna do ktere ja nepujdu. S moznym poskozenim loziska mas samozrejmne pravdu, a proto jsem se to snazil delat s co nejmensim nasilim (ne jak na tom videu). Namahane jsou hlavne ty kulicky v zadu (ktere nejsou videt) kdyz to lozisko jakoby pulis. To je riziko do ktereho jsem sel a jsem si ho vedom. Idealni je urcite vylisovat s vytahnutou tehlici ale jak rikam, slo to snadno tak uvidime. Pokud zacne casem hucet, nezbiva nic jineho nez ho vymenit a vzit pak rovnou vsechny cepy udelat geosku atp. Narazka na banany je uplne nonsens, kdyz to delam kvuli vecem za 40 papiru. A navic kdyz si vse delam sam a investice 00 nic. Me slo spis o jednoduchost a rychlost, se znamou mirou rizika.

Nez tohle, tak radsi riskovat zivotnost loziska a casem ho vymenit cele:

1bf8cc2s-960.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1bf8cc2s-960.jpg, 123.29 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak sundat predni HUB na A8G?!
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích: