Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
(Rover416SLi-elektro.komplet Honda,motor D16Z2) nejde starto
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
hasaaak je teď offline  hasaaak
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 15:20   Citovat  

Zdravim, mam Rovera rv. 94 vnitrek je komplet Honda, sedi mi i opravarenske manualy. Z niceho nic nejde nastartovat, jen toci starter a nic. Podle prirucky jsem provedl tyto testy: Palivove cerpadlo - OK (tlaci benzin i zpet pres pressure regulator), Main Relay - OK (promeroval jsem i konektro, ktery jde do tohoto relatka a vse OK), Rezistor vstikovacich trysek - OK ( vsude jsem nameril 6,9 ohmu, v manualu rozmezi 5 - 7 ohmu,takze OK). Dale jsem promeroval vstrikovaci trysky paliva, vsechny 4 OK ( melo byt rozmezi 1,5 az 2,5 ohmu, na vsech bylo 2,5 - 2,6 ohmu takze zrejme OK), uz u testu trysek me to nakonec dovedlo ke zkouzce zameny za jinou ECU jenze nemam jinou k dispozici. Do rozdelovace napeti jde, jenze dal jsem ho nejak nemel moznost testovat. ECU nehlasi zadnou zavadu. Po otoceni klice do polohy 2 se rozsviti kontrolky vcetne ECU, cerpadlo natlaci palivo, ECU zhasne. Dale uz jen toci starter a nic. Jako by to nehazelo jiskru. Fakt uz nevim. Budu rad za kazdou radu Smutný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 15:25   Citovat  

no a když vytočíš svíčku nasadíš ji do kabelu,položíš na hlavu a zastartuješ tak hází jiskru´? vypadá to totiž na klasickou honda závadu zapalovací modul nebo cívku -zkus pokud nebude házet jiskru bude to dost pravěpodobný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 15:36   Citovat  

Svatá pravda. Většinu měření sis mohl pravděpodobně ušetřit:) Zjistit, jestli jde jiskra nebo ne a teprve pak hledat dál.

0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 16:23   Citovat  

monty napsal:
no a když vytočíš svíčku nasadíš ji do kabelu,položíš na hlavu a zastartuješ tak hází jiskru´? vypadá to totiž na klasickou honda závadu zapalovací modul nebo cívku -zkus pokud nebude házet jiskru bude to dost pravěpodobný
ted jsem to byl vyzkouset a jistrku to na svickach nehazi, misto toho jiskra lita od jednoho ze sroubu, ktery drzi cele horni viko motoru. Pokusim se pridat obrazek. Zapomnel jsem se zminit, ze mam uz desli dobu problem s nabijenim akumulatoru za jizdy. porad jsem podezrival Altik nebo regulator napeti, ale zda se,ze to ma nejakou souvislost. auto prestalo startovat jakmile se dostavilo vlhke a destive pocasi, takze zrejme nekde probiji zem. kdyz bylo venku horko, vse bylo OK.

DSCF2760.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCF2760.JPG, 266.92 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 18:02   Citovat  

to vypadá jako špatný ukostření motoru , projdi to,oprav a zkus znova

0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 19:56   Citovat  

monty napsal:
to vypadá jako špatný ukostření motoru , projdi to,oprav a zkus znova
ukostrenim to nebude, uz jsme to taky zkouseli. ale po rozdelani vika rozdelovace jsem se zdesil, ten prechod od vysokonapetove civky pres uhlik do palce byl uplne vyskvareny. vsechno jsme tedy ocistili, vypalene uhlikove tycinky nahradili jinymi tycinkami a prece to nejde. uz to aspon jednu dobu hazelo jiskry na svicky,ale porad to probiji do motoru ve stejnem miste jako na obrazku a nechce chytnout. zitra jeste zkusim promerit palcec jestli je v poradku...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 6:00   Citovat  

hasaaak napsal:
ukostrenim to nebude, uz jsme to taky zkouseli. ale po rozdelani vika rozdelovace jsem se zdesil, ten prechod od vysokonapetove civky pres uhlik do palce byl uplne vyskvareny. vsechno jsme tedy ocistili, vypalene uhlikove tycinky nahradili jinymi tycinkami a prece to nejde. uz to aspon jednu dobu hazelo jiskry na svicky,ale porad to probiji do motoru ve stejnem miste jako na obrazku a nechce chytnout. zitra jeste zkusim promerit palcec jestli je v poradku...
ehm , když ti to hází jiskru tady (vedle ukostření motoru) , tak to prostě nemá kostru to mi nevymluvíš , když to bude spojený tak to tam prostě nic házet nebude,elektrika jde cestou nejmenšího odporu . Jiskra na svíčce skáče proto že je to místo obvodu s nejvyšším odporem (vzduchová mezera) -v kabelech a kostře je menší odpor takže tudy napětí jen projde až na svíčku z obou stran , pokud bude to napětí dost vysoký ,tak dokáže přeskočit na druhou elektrodu = jiskra. Pokud ti teda skáče jiskra jinde znamená to, že to tam není spojený .
nevím jeslti je to jediná závada, ale že to není dobře to vím na 100%

0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 13:49   Citovat  

Tak auto uz jsem spravil a vlastne i nespravil Velmi šťastný Monty mel pravdu, byl spatne ukostren blok motoru. V service pri vymene motoru ho asi spatne dotahli a on odpadl. Po zpetnem pripevneni kabelu a chvilce trapeni starteru a baterky pres kabely z druheho auta motor chytnul. Auto jsem sel tedy projet a po ujeti cca 2 km jsem za Ostravou zustal viset HaHaaa ted uz je zrejme na vine rozdelovac, ktery jsme vcera na kolene provizorne opravili. Mam uz obednane nove viko a palec. zitra mi to prijde a snad uz bude vse ok.

0
PříspěvekZaslal: 23.5.2008 , 11:50   Citovat  

hasaaak napsal:
Tak auto uz jsem spravil a vlastne i nespravil Velmi šťastný Monty mel pravdu, byl spatne ukostren blok motoru. V service pri vymene motoru ho asi spatne dotahli a on odpadl. Po zpetnem pripevneni kabelu a chvilce trapeni starteru a baterky pres kabely z druheho auta motor chytnul. Auto jsem sel tedy projet a po ujeti cca 2 km jsem za Ostravou zustal viset HaHaaa ted uz je zrejme na vine rozdelovac, ktery jsme vcera na kolene provizorne opravili. Mam uz obednane nove viko a palec. zitra mi to prijde a snad uz bude vse ok.
takze po vymene vika a palce to stejne nejede. vubec to nehaze jiskru, beztak odesla ta podelana vysokonapetova civka Smutný nemam cas ani podminky,abych to cele promeril. musim se ucit na maturu HaHaaa

Petra Baková je teď offline  Petra Baková
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2008 , 18:31   Citovat  

hele my sme měli podobný problém s naší 75 mužu se zeptat přítele čím to bylo. oni si puvodně mysleli že to je baterkou tak sme koupili novou od Banneru a hov.no až mi vrátí ze směny tak se ho mužu zeptat. jestli to bude něco platný

0
PříspěvekZaslal: 25.5.2008 , 22:03   Citovat  

dneska jsem to znova prezkousel. na vsech svickach mi to haze jiskry, akorat jsou strasne malinkate, takove jako kdyz se elektrickym zapalovacem zapaluje sporak,coz je pry spatne, mely by to byt obrovske modre jiskry. vyndal jsem tedy civku a zmeril ji. mezi tenminalem A a B ma byt podle navodu 0,4 az 0,5 ohmu, ja tam mam 1,3 ohmu coz je zrejme spatne, mezi sekundarnim vinutim a terminalem A ma byt mezi 9 440 az 14 160 ohmu, nameril jsem 11 800 ohmu coz je v poradku. do civky jde normalni bateriove napeti kolem 13 V, pri startovani 7 az 8V. myslite, ze by na vine mohla byt opravdu ta civka kdyz mezi A a B mi ty ohmy nesedi? snad jo.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 5:09   Citovat  

že odešla je klidně možný , ono to není zrovna pracovní stav když to hází jinde než na svíčce.Stává se i že odejde zap modul nebo cívka pri měření tlaků válců,pokud se neodpojí rozdělovač. zkus ještě jak to hází jiskru přímo na kostru , mělo by to hodit tak 1-1,5cm jiskru na kostru,strč něco kovovýho do kabelu a přibliž to ke kostře a zkus . Jestli totiž nemáš zanešený svíčky bordelem z toho předchozího laborování .

0
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 7:51   Citovat  

monty napsal:
že odešla je klidně možný , ono to není zrovna pracovní stav když to hází jinde než na svíčce.Stává se i že odejde zap modul nebo cívka pri měření tlaků válců,pokud se neodpojí rozdělovač. zkus ještě jak to hází jiskru přímo na kostru , mělo by to hodit tak 1-1,5cm jiskru na kostru,strč něco kovovýho do kabelu a přibliž to ke kostře a zkus . Jestli totiž nemáš zanešený svíčky bordelem z toho předchozího laborování .
zkousel jsem tu jistrku na svickach,ktere momentalne pouzivam, i na starych, ktere jsou v poradku a nebyly vystaveny memu experimentovani Velmi šťastný jistrka byla pokazde stejna. bavil jsem se s kamaradem co ma Civica s motorem d15b2 (je tam uplne stejny rozdelovac jako u me), ze kdyz mu odesel modul zapalovani, nesla mu jiskra vubec. Kolega z Rover klubu mi popisoval,ze mel podobny problem, dokonce,ze na civce nameril dobre ohmy a prece mu to hazelo spatnou jiskru. Zjistili to az na oscilatoru, ze je spatna. za chvili pro tu civku pojedu tak se uvidi, drzte palce OK

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 8:00   Citovat  

Stává se i že odejde zap modul nebo cívka pri měření tlaků válců,pokud se neodpojí rozdělovač. pls číst pořádně Chápeš! Velmi šťastný jen jsem to zmínil co se stává ne že máš špatný modul .

0
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:58   Citovat  

auticko uz jezdi byla to ta civka Úsměv vsem moc dekuji za pomocnou ruku na tomhle foru OK prosim o smazani tohoto topicu

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 13:01   Citovat  

nic nemazat , příště to někdo bude hledat a všechno budem psát znova

Obsah fóra Honda-club.cz   
(Rover416SLi-elektro.komplet Honda,motor D16Z2) nejde starto