Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak přitvrdit podvozek a zachovat origo výšku vozu?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Kopy je teď offline  Kopy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2015 , 20:15   Citovat  

Ahoj. Prosim o radu. Přez zimu jsem s kámošema (kterým za to patří oběma velký dík OK ) Připravoval kola na svýho Civika. Kola se povedly ale objevil se problém. Kola mají rozměr 15 x 7.5, pneu 195/50 15 a při blbý shodě - náklon v zatáčce + díra na silnici si přední kolo škrtne o lem. Zajímá mě jestli jste někdo podobný problém řešil? Rád bych auto přitvrdil ale zároveň pokud možno nesnížil? Jde toto nějak docílit? Nebo jakýkoliv nápady jak docílit toho abych neškrtnul ani při velkym propružení? Vyřešil by muj problém stavitelnej podvozek? Podle netu jde s jinym podvozkem auto vždy dolu aspoň o cca 20 - 30mm. Je auto potom otolik tvrdší že by to nemuselo škrtat? Jen doplnim kola bych rád ponechal takže výměnu kol ne. Vytahovat lemy taky ne a rád bych se vyhnul i výraznějšímu příklonu kol. Je moje přání vůbec splnitelné? Foto pro představu a děkuju za jakýkoliv rady a postřehy OK

kolo.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
kolo.JPG, 82.05 kB

vyska auta.JPG

vyska auta.JPG, 104.5 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2015 , 21:13   Citovat  

Nejjednodušší cesta je použít jiná kola s vyšším ET. Šířka disku jako taková sama o sobě až tak nehraje roli, protože neškrká disk, ale pneumatika - rozhodující je její skutečná šířka. Mně 7x15 ET37 s jedněmi pneu neškrtaly a po výměně za jiné, které jsou při stejném rozměru o ždibec širší (jiné tvarování běhounu a bočnice), to občas škrtne. Jenže ty to máš natolik vystrčené, že užší pneu by nepomohla. S takovýma kolama, která trčí 1 cm ven z obrysu auta už jde do háje ovladatelnost auta, hlavně ve vyjetých kolejích to tahá za volant. Auto nemá vodit po silnici. Taky brzo odejdou silentbloky na spodních ramenech a trpí i ložiska kol.
Známý řešil přitvrzení a nesnížení na Accordu 6g, nejmenší snížení nabízely pružiny Eibach a nechal si vyrobit o 2cm zvýšené uložení tlumiče. Další možnost je použít tlumiče Koni sport s odnímatelnými miskami pro pružinu a nechat vyrobit prstencové podložky pod misky.
Pozor na hodnoty snížení uváděné u některých pružin, pokud pružiny nejsou od výrobce specializujícího se na jap. auta, může být skutečné snížení až o dvojnásobek. Např. Koni sport komplet na C6G s udávaným snížením 35 mm šlo v reálu dolů o 6 cm. Průs..švih je v tom, že kravaťák co navrhuje pružinu na počítači se nepodívá, jak je udělaná náprava a napočítá pružinu na tabulkové zatížení, což u "evropské" koncepce McPherson vpředu/zkrutná náprava vzadu nevadí. U Civica 6.gen jsou lichoběžníkové nápravy, ukotvení tlumiče s pružinou do spodního ramene dělá pákový převod - síla v pružině je cca 1,5 vyšší, než zatížení působící na kolo. Zároveň zmáčknutí pružiny je cca 1,5 menší, než je pokles auta (kolo chodí po 1,5 delší dráze, než tlumič s pružinou). Když tyhle dvě věci spojíš dohromady, tak poddimenzovaná pružina je v reálu 1,5x přetížená, i přes progresivní charakteristiku poklesne třeba 1,3x více, než výrobce počítal a tento pokles je ještě vynásoben 1,5 oproti záměru výrobce. Dohromady teda auto klesne třeba o 2x větší hodnotu, než udává výrobce pružin. Bezpečnostní hledisko a ostřejší progresivní charakteristiku (2x větší díra v silnici nečekaně "bolí" třeba 6x víc...) radši ani nebudu popisovat. Toť zkušenost např. s Koni sport a s Weitec. Slyšel jsem od kohosi, že pružiny Tein mají udávaní snížení odpovídající skutečnosti, zkušenost nemám. Málokdo ze snižovačů měří stav před a po montáži.
Přitvrzení na seriových pružinách by šlo řešit gumovými vložkami mezi závity, není to úplně košer řešení, na STK bych s tím nejel, ale na bežné ježdění, pokud jízdní vlastnosti a komfort až tak neřešíš, je to ok. Známý s tím jezdil na C7G na zadních pružinách (s pružinami Weitec, které mu to vzadu také snížily moc).

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2015 , 21:35   Citovat  

Presne tak, tohle neni chyba odpruzeni, ty mas na aute naprosto nevhodna kola, resp. kola s prehnane nizkym ET. Reseni (aby neslo o jeste vetsi bastl nez ted) jsou 4- ta uprava podbehu/lemu, vyrazne negativni odklony, nastavitelny podvozek (pritvrdit a nechat auto co nejvys) a nejlepsi varianta nakonec- zbavit se techhle kol a poridit si takova, se kterymi bude navic i fungovat podvozek.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2015 , 20:17   Citovat  

Kuci díky za postřehy a objasnění OK Bylo mi jasný že dostanu plus mímus takovouhle odpověď proto píšu že kol se zbavovat pokud možno nechci. Je v nich spousta hodin práce tak bych si je chtěl užítÚsměv Bastl nebo ne, mě se auto takhle opravdu líbí. Zatim z toho vyplívá to že nej řešení bude asi stavitelnej podvozek kde pujde nastavit výška a zárověň bude i o něco tužší....Každopádně díky moc za rady a postřehy ať Vám Hondy(a nejen ty) jezdí jak mají Úsměv OK

HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2015 , 20:20   Citovat  

Výměna stabilizátorů za tvrdší, např. H&R, mám na Accordu a paráda Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2015 , 20:50   Citovat  

Zajímavej nápad. Díky za radu OK Teť jen přemejšlim jestli má Accord jinak řešenej stabik než civic? Je to i u Accorda jakoby zprohýbaná tyč nebo to má nějak jinak?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2015 , 20:58   Citovat  

Jen pro konkretizaci dotazu:

Jak to vidíte třeba u tohohle auta? Ty kola mu lezou stejně, vzadu víc než mě. A přitom je auto ještě snížení, odklony mi přijde že nejsou, zaklepaný lemy težko říct asi jo....Je možný aby problém vyřešily jen ty gumy do A? Nebo co na to řikáte?

PEJY9Ey.jpg

PEJY9Ey.jpg, 66.59 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2015 , 21:58   Citovat  

Kopy napsal:
Zajímavej nápad. Díky za radu OK Teť jen přemejšlim jestli má Accord jinak řešenej stabik než civic? Je to i u Accorda jakoby zprohýbaná tyč nebo to má nějak jinak?

Takto to je. Přesně jsem chtěl zachovat světlou výšku, průjezdnost, ale aby auto v zatáčkách sedělo, drželo, na rovině má stálý komfort Mrk Podvozky na Acco jsou od -30 mm až po -55 mm např. a to je fakt málo už při těch -30 mm.

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2015 , 5:47   Citovat  

Kopy napsal:
Ahoj. Prosim o radu. Přez zimu jsem s kámošema (kterým za to patří oběma velký dík OK ) Připravoval kola na svýho Civika. Kola se povedly ale objevil se problém. Kola mají rozměr 15 x 7.5, pneu 195/50 15 a při blbý shodě - náklon v zatáčce + díra na silnici si přední kolo škrtne o lem. Zajímá mě jestli jste někdo podobný problém řešil? Rád bych auto přitvrdil ale zároveň pokud možno nesnížil? Jde toto nějak docílit? Nebo jakýkoliv nápady jak docílit toho abych neškrtnul ani při velkym propružení? Vyřešil by muj problém stavitelnej podvozek? Podle netu jde s jinym podvozkem auto vždy dolu aspoň o cca 20 - 30mm. Je auto potom otolik tvrdší že by to nemuselo škrtat? Jen doplnim kola bych rád ponechal takže výměnu kol ne. Vytahovat lemy taky ne a rád bych se vyhnul i výraznějšímu příklonu kol. Je moje přání vůbec splnitelné? Foto pro představu a děkuju za jakýkoliv rady a postřehy OK

jaký mají ET ty kola? měl jsem coupe na AP podvozku snížené o cca 4-5cm na obou nápravách, stejný rozměr penu a o lem jsem si nikdy neškrtnul a že to auto jezdilo denně a příjezd na pozemek a do garáže jsem neměl v rovině

tady buď je nesmyslné ET na kolech a vyběhaný tlumiče s pérama, že to auto pustí tak dolů

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2015 , 21:33   Citovat  

Pardon, zapomněl jsem napsat že mají ET 25. Nešli mi z toho udělat jen fotky tak dam video. Nejlíp je ten náklon vidět okolo 0:50. Je pravda že auto má najeto cca 280 000Km a origo tlumiče takže na únavu by už měli nárok. Přijdou Vám takovýhle naklony v normě série nebo už je to víc než normal?

tudy odkaz

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2015 , 14:51   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Takto to je. Přesně jsem chtěl zachovat světlou výšku, průjezdnost, ale aby auto v zatáčkách sedělo, drželo, na rovině má stálý komfort Mrk Podvozky na Acco jsou od -30 mm až po -55 mm např. a to je fakt málo už při těch -30 mm.

Na co to přišlo? Trochu jsem hledal, ale nenašel jsem pod 11 tisíc, asi špatný zdroj Smutný

martinpetricek2 je teď offline  martinpetricek2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2015 , 15:09   Citovat  

Koukám jestli máš RH Kola tak ty mám taky Velmi šťastný sice je mám na 6gčku HB ale neškrtám ani při plny zatěži a říznutí zatáčky a díře Velmi šťastný máš vubec v pohodě tlumiče ? Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2015 , 15:35   Citovat  

Střelec napsal:
Na co to přišlo? Trochu jsem hledal, ale nenašel jsem pod 11 tisíc, asi špatný zdroj Smutný

Vyšlo to na těch 11, ale pořád poloviční či 1/3 náklady jak podvozek Mrk bez omezení průjezdnosti Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak přitvrdit podvozek a zachovat origo výšku vozu?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina