Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zaludny problem motor+automat P5G
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
rxd je teď offline  rxd
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 9:44   Citovat  

Ahoj fandove,

od soboty mi zacala blbnout P5G 2.0i s automatem. Nekdy jede uplne normalne. No a nekdy pri nizkych otackach (1500-3000) vubec nechce prekonat tuto hranici, nebo spis je to fakt boj. Pak treba u 4000 chytne a jede zas jako normalne.

Obecne co jsem zjistoval informace tak by to mohl byt problem s hydromenicem v automatu, i v servisu specializovanem na automaty mi to rekli take. Ale s takovejhle automat repasovat je tak drahe ze se to nevyplati. Nechal jsem aspon vymenit olej v automatu a subjektivne to radi trochu lepe. Ale problem stale pretrvava. Pri vymene oleje ale pry z automatu neteklo nic zvlast spatneho. Zvlastni je ze jednu jizdu je vse v poradku a auto jede jako nove no a druhou to je dost drina. Vypnout a zapnout nepomuze, je to proste dost nahodne ale spis se to deje nez ne, tak 10% jizdy je bez problemu (nekdy i v prubehy jedny jizdy chvili jede uplne normalne a pak zacne blbnout a pak treba chvili zas v pohode).

Auto i pres to ze je rocnik 98 ma najeto 130k (skutecnejch), takze je skoro jak nove. 3 roky jsem nemel jedinej problem a na tohle nikdy nenarazil.

Podrobny popis problemu je asi nasledovny:

* 1000-3000 ot, napr 2 stupen, seslapnu plyn a pripadam si jako bych seslap i brzdu, pomalinku pridava rychlost
* kolem 4000ot chytne dech jako zamlada (hlavne na 3 a asi i 4).
* do kopce to je horsi, jedu na 2 a nechce se mu, tak manualne podradim na 1 a to pomuze ale i tak citim jak se mu nechce
* prevodovka nema subjektivne problem se razenim, vse de velmi rychle a bez prokluzu
* cekal bych ze pri problemu s hydromenicem bude prevodovka prokluzovat, motor se bude vytacet ale auto nebude chtit jet. Tak to neni, predpokladam ze bude z prevodoky zpetna vazba ktera omezuje vykon motoru.

no a samozrejme to nemusi byt prevodovkou, je pak otazka co.
Zacinam podezrivat elektroinstalaci, nejaky senzor, neco pricpane, apod. Blikaci diagnostika nic nehlasi. Motor na neutral jede velmi ciste ve vsech otackach, zadny zaskub, priduseni apod.

Nez to dam do honda servisu tak chci zjistit pokud mozno co nejvic informaci. Tak dik za kazde info.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zaludny problem motor+automat P5G
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina