Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Měřič tloušťky laku - Praha a okolí
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
whizzz je teď offline  whizzz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2015 , 20:38   Citovat  

Prosím vás, nemáte někdo měřák laku ideálně nějakej kde víte že měří dobře kolem Prahy? Koupil jsem si kvuli leštění nějakej za 2k, naměřil na A8G děsivý hodnoty jako třeba 3Oum. V autojarov jsem nechal přeměřit a jejich měřák ukazoval na tom samým místě 110nm. Nicméně nevěděli nic, jestli to mají dobře nastavený, kalibrovaný a tak. Potřeboval bych teda nějak zkusit čemu věřit, operace na 5 min.

Nebo pokud máte tip na nějakej co měří spolehlivě a nestojí majlant, budu rád. Chtěl bych rozlišení 1um akorát a ideálně i hliník.

Dík
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2015 , 23:44   Citovat  

Můj táta kupoval do firmy měřič tloušťky laku cca. dva roky zpátky, ale cenově to bohužel nebylo nic levnýho - momentálně si nevzpomenu, co je to za značku nebo typ, ale případně zkusím zjistit Mrk Každopádně, například při nákupu auta se jedná o věc k nezaplacení - zkoušeli jsme ho letos na jednom autě na Honday a výsledky byly, myslím, odpovídající realitě, takže by to mělo měřit jakžtakž přesně Úsměv Bohužel nejsem z Prahy ani z blízkého okolí, jinak by nebyl problém zkusit Smutný Ale jestli můžu poradit, tak nejlepší vždycky zkusit měřič prvně na střeše auta - pokud nešlo na boudu nebo není po celolaku atp, tak právě na střeše by měl být vždy zcela původní lak. Když pak sjede auto ve fabrice z linky, tak by se měla konečná hodnota tloušťky laku pohybovat někde v rozmezí mezi 100-150µm, což je tloušťka nového/původního laku, 150-250µm představuje většinou další vrstvu laku, 250-500µm už je pravděpodobně nějaké lehké kytování a nad 500µm, což je 0,5mm, by měl už člověk dávat docela bacha a pořádně auto projít. Snad jsem aspoň takhle trošku poradil - pokud budeš chtít zjistit ten typ měřiče tloušťky laku, tak není problém zjistit přátele

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Mrkef je teď offline  Mrkef
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2015 , 0:00   Citovat  

Vas merak za 2k nelze pravděpodobně kalibrovat, protože je to nemožné a jeho papirovou toleranci měření se maximálně dočtete na stitku nebo v brožuře od vyrobce. Kalibrovatelny tloustkomer mají málo kde, protože jeho cena je okolo 12k a výš - dají se kalibrovat, pomocí kalibračních desticek na presnou tloustku a umějí měřit FE i AL materiály.
Jinak hodnota originálního laku je od nějakých 60 - 130 mikron. Nižší hodnoty naleznete v nepohledovych částech tj. od poloviny dveří dolů (výškově míněno), blatníky to same. Na vrchních částech těchto dílů, kapota, strecha budete okolo těch 110 mikronu, ovsem přesnou hodnotu rozmezi tolerance vám nejspíš nikdo neřekne z důvodu know how nebo v rámci toho, že ji ani neví.

Konkrétně na Fabii jsem lital mezi hodnotami 50 - 130 mikron.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2015 , 0:31   Citovat  

No tak samozřejmě to asi nebude nějaký zázrak, ale "kalibrovat" jde, je k tomu destička.
Třeba na kufru ukázal 100 um vs 120 um, ale jinde se lišil šíleně. Nevím jestli to chytá nějaké rušení nebo co.
Mě jde o leštění vozu, abych věděl kolik beru a jestli nejsem někde rizikový. Třeba místo kde je 30 um bych ani nešáhl, ale reálně tam může být 120 um no tak to z toho nejsem chytrej, že.

Mám tohle tudy odkaz

BTW zajímavé je, že ta sonda má jakoby díru, a kapoty se dotýká pouze distanční plast. Měřák v na jarově měl takový kovový hrot, a změřilo to po jeho stlačení.

0
PříspěvekZaslal: 14.8.2015 , 8:37   Citovat  

Spíše bych se zeptal, čím konkrétně chcete leštit?
Plochy,kde jdete od 80 mikron a níže, rovnou zapomente na jemné brusné pasty a jejich odnože, ale maximálne strojní a ruční vosky. Jinak jdete skrz a můžete si naplánovat návštěvu lakovny.

alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2015 , 8:41   Citovat  

Ahoj, nebudu hodnotit to, co jsi poslal v odkaze, protože to neznám ale na firmě mám měřák za 10k.
Bral jsem nejlevnější ověřenou čínu, která funguje.
Na druhou stranu jsem viděl i měřák za 3,5k, který měřil skoro to samé, co můj +- 5 mikronů.

0
PříspěvekZaslal: 14.8.2015 , 9:58   Citovat  

U levných tloustkomeru je normální jev, že při měření jedné a té samé části vám ukáže při 3 měření 3 odlisne hodnoty, které se často liší jak v radech desítek mikron, tak kolikrát i stovek, samozřejmě i při kalibraci.
Testovali jsme jednou proti sobě tloustkomer za 4k a za 16k, výsledek takový, že se v měření shodli v 60%, při zbytku měření levnější tloustkomer vykazoval odchylky vyse vypsané.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2015 , 12:44   Citovat  

Mě to měří konstantě, ale asi konstantně blbě Velmi šťastný
Leštění mam leštičku a pasty Rupes celou řadu, půjdu od nejmíň abrazivní a uvidíme.

alien44: a jsi praha?

alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2015 , 0:15   Citovat  

Nn, sorry, druha strana republiky

Obsah fóra Honda-club.cz