Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic 6G Sedan rok 97 - problém - divné zvuky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 20:09   Citovat  

Ahoj,

mám hondu C6G rok 97, sedan, 1.5 VTEC.

asi se takhle po netu bude těžko radit, ale přesto bych se chtěl zeptat, třeba řešil někdo něco podobného.

Moje honda začala dělat divné zvuky. Respektive - dělá divné zvuky co dřív nedělala nebo to bylo jen málo slyšet. Je to jakoby takové hodně hlasité chrčení nebo drnčení (něco jako rezonace) a dělá to jen v určitých otáčkách. Při staženém okýnku to jde slyšet už poměrně dost, přitom s autem nemám problémy. Před nedávnem výměna spousty věcí, jede svižně, spotřeba teď v zimě naměřena cca 6,5l. Najeto 215 Km. Jezdím s hondou denně cca 120 Km.

Zvuky jdou ze předu. Co jsem vypozoroval, tak zvuky to dělá téměř vždy a na jakýkoliv převod při otáčkách 1,5 (někdy 2,5) tisíc a sešlápnutí plynu. Pokud nešlápnu v těch otáčkách na plyn, tak to tu rezonanci nedělá. Je to poměrně hodně slyšet. Kolemjdoucí se otáčejí Úsměv POkud překročím zmiňované otáčky, tak to jede krásně tiše... takže nad i pod 1,5 tisíc nic nejde slyšet...

Jinak když stojím a mám neutrál, tak to v žádných otáčkách to řančení nedělá.

Napadlo mě, že by to mohlo být něco se spojkou? Sám autům tolik nerozumím. Spíš to zní, jako by bylo něco uvolněné a o něco jiného to mlátilo nebo tak...

Každopadne pokud by někdo měl nějaký typ, nebo to už někdy řešil, budu rád. Nemám se téměř kdy dostat do servisu tak se napřed ptám zde Úsměv

Díky moc.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 20:12   Citovat  

zkus se podivat na kryci plechy vyfuku, nebo na samotne uchyceni svodu k bloku. Rado to v tech uchytech praskne a pak to rezonuje.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 20:14   Citovat  

první mě napadly prasklé svody to mi hlava nebere

Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 20:21   Citovat  

ložisko v převodovce, ted jsem to poslouchal celou cestu když sem jel s kamošem v EK3 kolem 1800-2500ot. na každej kvalt Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 23:11   Citovat  

Ty svody mě taky napadly, ale nevím .... výfuk byl nedávno meněnej a pokud by to měly být svody, asi by mi to řekli, nebo aspoň že už jsou na odpis a mají prasknout. Zase svody by se určitě projeví i na spotřebě ale spotřeba se mi zdá celkem dobrá ...

Sám bych to asi stejně nepoznal zmatenej

Speedey: Pokud je to ložisko v převodovce, co s tím a kolik to mlže stát? Dá se to vyměnit samostatně? Protože převodovka sama o sobě řadí dobře (kromě zpátečky). Jde vyměnit pouze to ložisko?

PS: Pokud by to byly svody, kolik může stát vyměna za nějaký klidně ojetý dl?

Díky moc.

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 23:24   Citovat  

svody: prodávají se kolem 500kč-1000kč, nebo můžeš dát nerezové Úsměv
ložisko v převodovce: podívej se po jiné, pokud nechceš tak repas. Můžeš si jí rovnou nechat prodloužit (pětka na dálnice) ( tudy odkaz )

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 7:25   Citovat  

Lukas28 napsal:
svody: prodávají se kolem 500kč-1000kč, nebo můžeš dát nerezové Úsměv
ložisko v převodovce: podívej se po jiné, pokud nechceš tak repas. Můžeš si jí rovnou nechat prodloužit (pětka na dálnice) ( tudy odkaz )

myslim že S40 není potřeba prodlužovat ta je prodloužená až do haleluja Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 8:50   Citovat  

Díky, nejprve musím zjistit, co to opravdu je, potom to budu řešit. Trochu mě štve, že teď nemám vůbec čas to řešit :/

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 10:31   Citovat  

Pokud by to byly svody, co třeba tyhle? tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 10:34   Citovat  

Probos napsal:
Pokud by to byly svody, co třeba tyhle? tudy odkaz

za ty peníze je to nejlepší volba, samozřejmě SRS atd. jsou někde jinde ale i cenou, přímo tyto jsem chtěl brát ale jelikož mám moc nízko auto tak je tam mít nemůžu lezou trošku pod auto.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 10:36   Citovat  

Speedey napsal:
za ty peníze je to nejlepší volba, samozřejmě SRS atd. jsou někde jinde ale i cenou, přímo tyto jsem chtěl brát ale jelikož mám moc nízko auto tak je tam mít nemůžu lezou trošku pod auto.

Já mám auto na origo pružinách, nejsou snížený, takže asi klasika - neměl by s tím být problém. Jsou lepší tyhle svody než originál co tam jsou?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 10:40   Citovat  

Probos napsal:
Já mám auto na origo pružinách, takže asi klasika. jsou lepší tyhle svody než originál co tam jsou?

lepší: lehčí,hezčí, možná pokud budeš mít štěstí něco málo to přidá na výkonu,odstraníš problém s praskáním litiny.
horší: budeš muset vyřešit katalizátor protože po odstranění origo svodů o něj přijdeš,jsou hlučnější.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 10:47   Citovat  

Speedey napsal:
lepší: lehčí,hezčí, možná pokud budeš mít štěstí něco málo to přidá na výkonu,odstraníš problém s praskáním litiny.
horší: budeš muset vyřešit katalizátor protože po odstranění origo svodů o něj přijdeš,jsou hlučnější.

Aha, s tím katalizátorem jsem nepočítal. Co to v praxi znamená a kolik by to asi stálo - dát tma jinej? Úsměv To že bude mít auto trošku sportovnější zvuk mi asi vadit nebude, pokud to nebude moc. Hlavně ať se zbavím toho šerednýho řančení jak mám teď Úsměv Ale jestli je to svodama nebo ložiskem v převodovce mi řekne snad každej druhej opravář auta ne ? (abych si byl jistej...)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 10:52   Citovat  

Probos napsal:
Aha, s tím katalizátorem jsem nepočítal. Co to v praxi znamená a kolik by to asi stálo - dát tma jinej? Úsměv To že bude mít auto trošku sportovnější zvuk mi asi vadit nebude, pokud to nebude moc. Hlavně ať se zbavím toho šerednýho řančení jak mám teď Úsměv Ale jestli je to svodama nebo ložiskem v převodovce mi řekne snad každej druhej opravář auta ne ? (abych si byl jistej...)

tak při poslechu za jízdy a následný prohlídce na zvedáku by to měl opravdu poznat každej průměrnej servisman,
ale určitě prvně dej auto do servisu ať zbytečně neměníš půl auta kvůli povolenýmu krytu na výfuku..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 10:55   Citovat  

Speedey napsal:
tak při poslechu za jízdy a následný prohlídce na zvedáku by to měl opravdu poznat každej průměrnej servisman,
ale určitě prvně dej auto do servisu ať zbytečně neměníš půl auta kvůli povolenýmu krytu na výfuku..

Ok, díky moc za ochotu Úsměv VTEC

mark.long je teď offline  mark.long
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2015 , 0:37   Citovat  

Probos: vyresil jsi nejak problem s rezonanci? Kde byla nakonec chyba? Ptam se protoze me se rezonance vyskytuje podobna jak u tebe nebo mozna stejna - neco drnci pri 2500 - 3000 ot. i kdyz otacky vytahnu na volnobehu. Taky to dela pri kazdem zarazenem stupni. Ostatni rikaji, ze zvuk mi jde zespodu auta, tak doufam, ze indentifikace je spravna a je to jen kryci plech vyfuku...

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2015 , 15:14   Citovat  

Ahoj, to drncanie je podobne klepaniu-cvakaniu alebo je to skor plechovy zvuk ?
Podobne co opisujes sa dialo na firemnom Nissane Almere (take divne cvakanie) v spektre 2500-3000ot ale iba pri uvolnovani plynu, v zabere to nerobilo, ale casom to zacalo robit aj v zabere, to uz tesne pred smrtou, az nakoniec to preslo do zvuku ako ked hodis tasku s naradim dolu schodmi. Bola to vola ojnice na kluke alebo v piestnom cape to uz presne neviem. Kazdopadne do pekne pokazilo motor.
Samozrejme to nemusi byt tvoj problem, chcelo by to navstivit nejakeho majsterka.

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2015 , 17:39   Citovat  

mark.long napsal:
Probos: vyresil jsi nejak problem s rezonanci? Kde byla nakonec chyba? Ptam se protoze me se rezonance vyskytuje podobna jak u tebe nebo mozna stejna - neco drnci pri 2500 - 3000 ot. i kdyz otacky vytahnu na volnobehu. Taky to dela pri kazdem zarazenem stupni. Ostatni rikaji, ze zvuk mi jde zespodu auta, tak doufam, ze indentifikace je spravna a je to jen kryci plech vyfuku...

jak psal Becky..drzak svodu dole na bloku-mrkni zespoda poradne jestli tam neni prasklina

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 11:43   Citovat  

tukkan: zvuk je spise plechovy, jde to slyset jak kdybys proste mel pocit, ze ti vyfuk o neco jemne klepe a proto rezonuje...jinak to dela pri pridavani plynu i ubirani...ale zalezi jak intenzivne ten plyn pridavam...tak snad se me takovy problem netyka, ze by to byla ojnice Smutný to muzu auto pomalu hodit ze skaly v takovem pripade Velmi šťastný dneska to jdu zvednout tak se zamerim na kryci plech vyfuku, na svody atd...no zkratka musim jit po sluchu, tak pak pripadne poreferuju tady cim to je... Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 18:31   Citovat  

tak problem je vyresen, rezonanci zpusoboval plech na stednim tlumicu vyfuku, ktery tam je jen pribodovany, takze sel pryc a je klid Úsměv timto take dekuji uzivateli Jira851 Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic 6G Sedan rok 97 - problém - divné zvuky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina